kosor 26.09.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Witam serdecznie Mam komin murowany z cegły.Obok siebie jest przewód do kominka i rura do pieca gazowegoRura do pieca gazowego zasysa powietrze do spalania.Dlatego by nie zasysało dymu ze sąsiadującego wylotu z kominka, kominiarz radzi bym dodał nadstawkę na wylot od kominka.Czy możecie mi doradzić jak to zrobić ?Przewód kominowy ma 22 cm x 22 cm.Myślałem by przykryć na to blachę 45x45 cm z kołnierzem okrągłym fi 180.na to rurę fi180 o długości 50 cm zakończona daszkiem.Tylko blacha będzie zmniejszała średnicę (przekrój kwadratowy na okrągły)czy tak można to wykonać? jakie są wasze opinie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.09.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 A dlaczego nie rura i kołnierz fi 22 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosor 26.09.2011 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Może być fi 22, napisałem o fi 180 bo taki najwyższy rozmiar znalazłem na internecie.Gdzie można kupić taka nadstawkę w rozsądnej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosor 26.09.2011 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Może być fi 22, napisałem o fi 180 bo taki najwyższy rozmiar znalazłem na internecie.Gdzie można kupić taka nadstawkę w rozsądnej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.09.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Może być fi 22, napisałem o fi 180 bo taki najwyższy rozmiar znalazłem na internecie. Gdzie można kupić taka nadstawkę w rozsądnej cenie ? Panek Michałowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts