Dloggy 26.09.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Witam, Mam pewien problem z parkietem, mianowicie drzwi do mojego pokoju wypadają z zawiasów i czasem uderzają o parkiet , w wyniku tego zjawiska w parkiecie powstało kilka wgnieceń. Czy istnieje jakiś sposób by zlikwidować/ zakamuflować wgniecenia ? Będę wdzięczny za każdą pomoc . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 26.09.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Witam, Mam pewien problem z parkietem, mianowicie drzwi do mojego pokoju wypadają z zawiasów i czasem uderzają o parkiet , w wyniku tego zjawiska w parkiecie powstało kilka wgnieceń. Czy istnieje jakiś sposób by zlikwidować/ zakamuflować wgniecenia ? Będę wdzięczny za każdą pomoc . Pozdrawiam 1 - napraw drzwi. 2 - w sieciach handlowych tyou OBI znajdziesz wosk do wypełniania ubytków w drewnie o właściwej kolorystyce. Zastosuj go zgodnie z opisem na opakowaniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hamlet 27.09.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Nie wiem czy jest to dobry pomysł Efekt wizualny będzie marny Już lepiej zostawić tak jak jest Takie szpachle/kity/woski bardziej nadają się do uzupełniania szczelin a nie wgnieceń Spadające drzwi z zawias pozostawię bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dloggy 27.09.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Consider it done Drzwi naprawione. Problem wgnieceń nadal jest aktualny.Poważnie zastanawiam się nad tym woskiem. Wgniecenia znajdują się w samym rogu więc wosk wydaje się odpowiednim rozwiązaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 27.09.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Consider it done Drzwi naprawione. Problem wgnieceń nadal jest aktualny.Poważnie zastanawiam się nad tym woskiem. Wgniecenia znajdują się w samym rogu więc wosk wydaje się odpowiednim rozwiązaniem . Jeżeli włókna drewna nie są poprzerywane możesz spróbować wyprasować te miejsca na mokro. Para powinna podnieść wgniecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dloggy 28.09.2011 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 (edytowane) Jeżeli włókna drewna nie są poprzerywane możesz spróbować wyprasować te miejsca na mokro. Para powinna podnieść wgniecenia. Czy to ,że podłoga jest polakierowana nie będzie problemem?http://photos.nasza-klasa.pl/3780882/43/main/ea3a41ddc4.jpeg Tak wyglądają wgniecenia o których rozmawiamy. Edytowane 28 Września 2011 przez Dloggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts