TS147 27.09.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Witam, Mam prośbę o poradę - 2 lata temu zakładając ogród posiałem na dużej części działki za domem trawę. Zrobiłem jednak (o czym już dzisiaj wiem) podstawowy błąd i w odróżnieniu od frontu domu wysiałem ją za rzadko. Moje pytanie jest takie - w jaki sposób przy dużej powierzchni (bo około 1200-1400m2) zagęścić trawę? Czy jest jakiś sposób na sprytne dosianie trawy? Bliżej domu zrobiłem to punktowo, jednak było to 50m2 a nie ponad 1000... Pytanie czy jest w ogóle sens dosiewać czy po prostu łatwiej założyć porządnie trawnik od nowa? Pzdr,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadziop 27.09.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Aby dosiać trawę na istniejącym już trawniku należy :- krótko skosić go kosiarką z koszem,- przeprowadzić areację lub wertylulację celem usunięcia kożucha z siana i odsłonięcia gołej gleby,- dosiać nasiona,- zasypać je cienką (do 1 cm) warstwą torfu, najlepiej odkwaszonego,- zwałować i delikatnie podlać,- utrzymywać wilgoć do wykiełkowania.Odradzam nawożenie teraz, chyba że nawozem jesiennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts