woonski 27.09.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) Witam, Planuję zainstalować oświetlenie w salonie i chcę uzyskać taki efekt: http://i.imgur.com/7N8Vr.jpg Pytanie z mojej strony czy lepiej użyć oświetlenia LED czy halogenów? W sklepie otrzymałem informację, że jeżeli oświetlenie ma być jako dekoracyjne mogę użyć żarówek LED o kącie padania 30-40st - polecono mi http://akkop.eu/eSklep/Osram-LED-Parathom-PAR16-20-Warm-White-4-5W-220-24(3,39,59681).aspx lub halogeny. Moje założenie jest takie, że ma być to światło dekoracyjne o kształcie jak na zdjęciu. Takich żarówek planuję 7 - cztery na dłuższej ścianie i trzy na krótszej. Czy ktoś kto ma już doświadczenie w tej sprawnie może mi pomóc mi w tej kwestii, zanim kupie kilka nietanich żarówek i okaże się, że to nie to? Pozdrawiam Edytowane 27 Września 2011 przez woonski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 29.09.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Kup jedną sztukę podłącz i przetestuj. Jeżeli uzyskany efekt cię zadowoli kupisz tyle ile trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelen 29.09.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 A jak chcesz mieć określone kształty poświat na ścianie to pamiętaj żeby kupić oczka z regulacją - będziesz mógł sobie przekręcić źródło (niezależnie led czy halogen) bardziej albo mniej na ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woonski 29.09.2011 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 A jak chcesz mieć określone kształty poświat na ścianie to pamiętaj żeby kupić oczka z regulacją - będziesz mógł sobie przekręcić źródło (niezależnie led czy halogen) bardziej albo mniej na ścianę. Za takimi właśnie się rozglądam. Chyba faktycznie, będę musiał kupić jednego LEDa i sprawdzić jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denubis 19.10.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Ostatnio miałem taką realizację w korytarzu u klineta za pomocą tych oprawek PowerLED. Są bardzo małe i nie rzucają sie w oczy LED Konkav choć mają szeroki rozsył światła 120 st, więc będzie większy rozsył po ścianie. Jak chcesz 45 st DEKLED. To są PowerLedy, nie jakieś SMD więc moc światła bez porównania. Wymagany zasilacz stałoprądowy do zasilania 350mA - połączenie oprawek szeregowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts