bascom 27.09.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Witam co w takiej sytuacji ? Pytanie czysto teoretyczne strop kanałowy przerwa nie nastąpiła w miejscu gdzie np jest balkon tylko wylano np 1/2 długości wieńca. Czym grozi dolanie reszty wraz z balkonem np wiosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elka51 27.09.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Masz wogóle jakiegoś Kierownika Budowy? Twoje pytanie tyczy się podstaw technologii robót żelbetowych więc domyślam się że nie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.09.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Witam co w takiej sytuacji ? Pytanie czysto teoretyczne strop kanałowy przerwa nie nastąpiła w miejscu gdzie np jest balkon tylko wylano np 1/2 długości wieńca. Czym grozi dolanie reszty wraz z balkonem np wiosną Balkonem leżacym w ogrodku. Co za durne pytnie ? Dlatego ze teoretyczne to może byc głupie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bascom 28.09.2011 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Nie chodzi tutaj o kierownika budowy bo on nie ma nic do rzeczy. Oczywiście nie można przerwać robót żelbetowych ale dopuszcza się takie rozwiązanie. Więc jeśli do balkonu brakuje np 6m z jednej i drugiej strony to nie widzę powodu aby balkon opadł do ogródka. (Długość muru na końcu którego ma być balkon to 13m) W dodatku ma być zakotwiony w płytach kanałowych z których wystaje "grzebień" zbrojenia dla balkonu. Oczywiście dalej teoretyzuje ponieważ nie mam jeszcze płyt położonych i w ostateczności nie wiem jak to będzie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elka51 28.09.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Nie chodzi tutaj o kierownika budowy bo on nie ma nic do rzeczy. Oczywiście nie można przerwać robót żelbetowych ale dopuszcza się takie rozwiązanie. .... Naprawdę "??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.09.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Nie chodzi tutaj o kierownika budowy bo on nie ma nic do rzeczy. Oczywiście nie można przerwać robót żelbetowych ale dopuszcza się takie rozwiązanie. Więc jeśli do balkonu brakuje np 6m z jednej i drugiej strony to nie widzę powodu aby balkon opadł do ogródka. (Długość muru na końcu którego ma być balkon to 13m) W dodatku ma być zakotwiony w płytach kanałowych z których wystaje "grzebień" zbrojenia dla balkonu. Oczywiście dalej teoretyzuje ponieważ nie mam jeszcze płyt położonych i w ostateczności nie wiem jak to będzie wyglądało. Kierownik budowy ma wiecej do powiedzania na budowie niż inwestor. Rorobty żelebetowe sie przerywa ale nie w trakcie betonowania jednego elementu a wieniec jest jednym elementem, przerwy technologiczne sie projektuje a nie wyznacza wilkości przywiezionego betonu. Nie wiem o jakich grzebieniach w płytach kanałowych piszesz, z wielką chęcia zobacze projekt zbrojenia tego balkonu kotwionego w wieńcu lanym na raty i w płytach kanałowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts