witekgo 28.09.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Mam pytanie odnośnie ogrzewania w domu na zimę jak się zrobiło wylewki czy to prawda ze jak są zrobione wylewki przed zimą to trzeba w domu grzać bo się coś stanie wylewkom?? Dom nie ocieplony drzwi wstawione bramy garażowej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 28.09.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Wylewka to beton i nie potrzebuje grzania. Inaczej jest jeżeli w wylewce są rurki wodne lub ogrzewania napełnione wodą. Wtedy trzeba grzeć bo inaczej rozsadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 28.09.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 albo wodę spuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 28.09.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 a ile przed mrozami potrzebuje wylewka, aby było bezpiecznie?Chciałbym zrobić jeszcze w tym sezonie, ludzie do wylewek mogą zacząć 20 października, wiem, że nie wiadomo kiedy przyjdą mrozy, ale jak myślicie czy bezpiecznie jest je robić w tym roku?...dom nie ogrzewany, instalacja CO pusta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 28.09.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Dla betonu w zimę istnieje możliwość jego odparzenia w wyniku niskiej temperatury ale wylewki są półsuche a dodatkowo robione we wnętrzu, także przymrozek jesienny raczej tam nie wejdzie. Moim zdaniem spokojnie można robić. Jeżleli nadal masz wątpliwości to przed terminem zadzwoń do KierBuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 29.09.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Ja robiłem na przełomie października i listopada (mixokret), potem w grudniu przyszła ostra zima. Dom stał nieogrzewany i wylewkom nic się nie stało. Tak samo jak tynkowi gipsowemu robionemu na początku października. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 02.10.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 dzięki Regut1 i remx, za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts