siruba 28.09.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 (edytowane) Muszę zabezpieczyć ogniomur papą, którą planuję przykleić lepikiem.1. Nie wiem jednak czy powinienem wcześniej zagruntować mur.Grunty które widziałem wspominają (opis na opakowaniu) o papach rozgrzewanych.Wydaje mi się, że grunt polepszyłby izolację i przyczepność, ALE nie jestem pewien, czy jest konieczny.Stąd moja prośba o opinię w tej sprawie. 2. Pokrycie dachu jest wykonane: papa, styropian, papa. Pomiędzy styropianem a ścianą jest pewna szczelina, nie pamiętam w tej chwili jej szerokości. Nie jestem pewien czy powinna ona zostać czymś zapełniona. Jeżeli tak to czym??? 3. Kliny styropianowe muszę wycinać ręcznie. Brak w sprzedaży w mojej okolicy. ewentualne pozostałości z płyt planuję wykorzystać jako wypełnienie szczeliny pomiędzy już leżącymi na dachu płytami styropianowymi a ścianą. 4. podobno lepik zawiera w sobie rozpuszczalnik, który może zniszczyć styropian-klin. Przed położeniem papy na lepik trzeba trochę odczekać aż rozpuszczalnik odparuje. Jednak nie wiem, czy to wystarczy by po położeniu papy kliny pozostały nienaruszone. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i odpowiedzi. Edytowane 29 Września 2011 przez siruba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.10.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Ogniomur należy zagruntować (lepsza przyczepność), szczeliny wypełnij pianką i na tą piankę wlej kliny. Kliny osłoń paskami papy i na to wgrzej papę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts