Empus 28.09.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Mam dylemat, jestem w trakcie budowy domu parterowego ze stropem drewnianym i poddaszem nieużytkowym, przed zimą chcę na pewno ocieplić strop (20cm wełny), bo zamierzam grzać w zimę tak do 10C i teraz pytanie czy warto mi docieplić poddasze (15cm wełny), czy zaoszczędzę w ten sposób na ogrzewaniu? aha na poddaszu będą prawdopodobnie ułożone płyty osb jako podłoga czy jak nie ocieplę to nic się nim nie stanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 28.09.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 nieogrzewany strych tak czy siak musi być ostro wentylowany/by uniknąć wykraplania wody na połaci dachu/ tak że po co ocieplać połać dachu skoro i tak na strychu będzie taka sama temperatura jak na zewnątrz:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 29.09.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Empus, ociepl porządnie strop, dodaj te 15 cm,w sumie będziesz miał 35 cm ocieplenia w stropie. Ja teraz dałbym u siebie nawet więcej. Połaci dachowych nie ocieplaj. Jak napisał powyżej betonn44 stryszek powinien być dobrze wentylowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts