Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Alarm z nadajnikiem GSM

Recommended Posts

Witam Wszystkich.

Lada dzień będę zakładał do swojego domku system alarmowy Satel Integra 64 z powiadamianiem GSM.

Pytanie kieruje do wszystkich którzy już takie zestawy posiadają lub podobne. Od jakiego operatora sieci komórkowej wybraliście ofertę? Abonament czy może coś na kartę? 90% domowników posiada telefony w sieci Orange.

Proszę o porady.

Z góry dziękuje.

• 1 month później...
Witam u siebie robiłem system na integrze 128 i jako moduł gsm wybrałem firmę ropam. Co do operatora to postawiłem na play ponieważ sam posiadam nr. w play i po doładowaniu karty prepaidowej za 30 zł miałem aktywną przez cały rok. Dziś się pewnie trochę pozmieniało i pewnie inne sieci w tej chwili też oferują takie warunki. Najlepiej bierz taką sieć jaką masz w telefonie (w jednej sieci taniej) Wszystko zależy ile tych sms bądź połączeń telefonicznych będziesz wykonywać. U siebie mam tak zrobione że każda komenda sms bądź dtmf jest potwierdzona sms zwrotnym z centrali

• 1 year później...

Witam ponownie.

Mam zapytanie do znawców tematu. Jak było napisane wyżej. Alarm Satel Integra 64 z nadajnikiem GSM LT-2. Panowie czy jest opcja połączenia się poprzez internet do mojej centrali i sprawdzenie stanu alarmu np. poprzez program GUARDX. Czy w tym wypadku moja centrala musi być podłączona do internetu?

Jeżeli jest taka opcja to proszę o info jak to zrobić.