Robert999 29.09.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Witam. mam następujący problem.; dlaczego na suficie podczas szpachlowania wychodzą bąbelki,do szpachlowania używam ;(BIAŁA GŁADZ SZPACHLOWA ,firmy INTER GRĄD) sufit jest betonowy tzw.monolit, wylany był ze 2 lata temu a więc już wysechł,niedawno go zagruntowałem, a szpachli dawałem pierwszą warstwę ok.2mm i drugą ok.2-3mm. .czy te bąbelki da się przetrzeć ? a może na beton użyć jako pierwszej warstwy jakiegoś innego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert999 08.10.2011 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Witam.Czy nikt nic nie wie co z tym fantem zrobić? a więc zrobiłem tak.,po nałożeniu szpachli przetarłem ją szlifierką oscylacyjną(szło jak z bajki) w miejscu bąbelków pojawiło się pełno dziurek, następnie ponownie zaszpachlowałem sufit i jak wyschło to przetarłem, efekt prawie znakomity,już tylko gdzie niegdzie widać jakieś niedoskonałości, ale myślę że grunt śnieżki załatwi sprawę..dzisiaj kupiłem gładz ŚMIG i szlag mnie trafia bo przy nakładaniu jej(grubość ok.2-3mm) znowu pojawiają się bąbelki,,nie wiem czy to istotne ale na suficie zauważyłem pełno minimalnych dziureczek wielkości od. 0,01mm do 1mm, i to najprawdopodobniej w tych miejscach pojawiają się dziurki.co z tym zrobić ?proszę o pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry-Mc 09.10.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Witaj! Przy mieszaniu gładź się napowietrza i stąd te bąbelki. Musisz wykazać trochę cierpliwości po prostu rozprowadzaj ją kilkakrotnie w jednym miejscu, w cienkiej warstwie mocno dociskając ją narzędziem jakim pracujesz do ściany, zlikwidujesz w ten sposób wszystkie bańki powietrza. Pozdrawiam. Ps. Nieomalże będziesz słyszał jak pękają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 10.10.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Witam.Czy nikt nic nie wie co z tym fantem zrobić? a więc zrobiłem tak., po nałożeniu szpachli przetarłem ją szlifierką oscylacyjną(szło jak z bajki) w miejscu bąbelków pojawiło się pełno dziurek, następnie ponownie zaszpachlowałem sufit i jak wyschło to przetarłem, efekt prawie znakomity,już tylko gdzie niegdzie widać jakieś niedoskonałości, ale myślę że grunt śnieżki załatwi sprawę..dzisiaj kupiłem gładz ŚMIG i szlag mnie trafia bo przy nakładaniu jej(grubość ok.2-3mm) znowu pojawiają się bąbelki,,nie wiem czy to istotne ale na suficie zauważyłem pełno minimalnych dziureczek wielkości od. 0,01mm do 1mm, i to najprawdopodobniej w tych miejscach pojawiają się dziurki.co z tym zrobić ?proszę o pomoc!!! To może być ciekawe .Nikt tak nie ma. Powiesz ,że specjalnie z Ameryki sprowadziłeś ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts