ravJG 29.09.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 (edytowane) Witam serdecznieAktualnie jestem na zakupie szlifierki wysięgnikowej typu żyrafa i myślałem jedynie o zestawie wraz z odkurzaczem, co do odkurzacza to na 99% będzie to Flex S47 ponieważ ma filtr płaski mieszkowy i automatyczne otrząsanie filtra podczas pracy odkurzacza, dzięki czemu się on nie zapycha.Natomiast jeżeli chodzi o żyrafy to mam dylemat, czytałem opinie że Flex jest najlepszy ale też ze awaryjny i nie wiem którym wierzyć, rozważam dwa zestawy:http://allegro.pl/zyrafa-flex-wse-500-s47-ms713-xs713-zestaw-prom-i1828242238.htmlhttp://allegro.pl/flex-zyrafa-ws702vea-okurzacz-s47-2-szlifierki-i1846795786.htmlProszę o radę czy warto zdecydować się na któryś z tych zestawów czy może skoncentrować się na innej firmie.W tym modelu przeszkadza mi jedynie brak szlifowania naroży, tzn nie ma spłaszczenia takiego jak ma np Rokamat 800:http://tetrastudio.pl/spinex/szablony/szablon3/img/rokamat-szlifierka-800-250.jpg PSWłaśnie jeszcze pojawił się pomysł zakupu droższego ale moim zdaniem lepszego zestawu:http://allegro.pl/szlifierka-do-gipsu-festool-zyrafa-leszno-okazja-i1846018212.html Edytowane 29 Września 2011 przez ravJG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 02.10.2011 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 odświeżam proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.10.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Ja używam szlifierki rokamat od 2 lat i muszę stwierdzić, że oprócz jednej malutkiej awarii działa super - więc mogę ją z czystym sumieniem polecić.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 02.10.2011 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Rokamat 800 tak? A jaki masz do niej odkurzacz, jak jest z pyleniem, czy dużo pyłu wydostaje się na zewnątrz?A korzysta ktoś z zestawu Flex:http://profesjonalneelektronarzedzia.pl/pliki/Image/zyrafa.jpgLink: http://allegro.pl/zestaw-flex-sanremo-zyrafa-wst-700-vv-vario-plus-i1835913813.html#galleryAlbo z FESTOOL LHS 225-IP:http://img08.allegroimg.pl/photos/400x300/18/46/01/82/1846018212Link: http://allegro.pl/szlifierka-do-gipsu-festool-zyrafa-leszno-okazja-i1846018212.html#gallery Jeżeli ktoś korzysta z w/w szlifierek z odkurzaczami proszę o rady jak się sprawują, jak jest z ich pyleniem, czy VACUM w FESTOOLu jest przydatne i jak szlifują naroża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 02.10.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Ten zestaw flex fajnie się prezentuje i też zastanawiam się nad jego kupnem,na chwilę obecną posiadam małą szlifierką z odkurzaczem kupioną w castoramie za 600 zł i po zrobieniu 500 m/2 oddałem ję do naprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 02.10.2011 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Zapewne Dedra, też o niej czytałem i zrezygnowałem. Chcę kupić coś porządnego. Jest ktoś kto używa w/w żyraf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.10.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Ten rokamat którego mam to o ile pamiętam 400 chyba albo 600 nie pamiętam, a nie chce mi się iść do garażu. Pylenie - wyłapuje ok. 90 % - więc całkiem przyjemnie. Chyba nie ma na rynku takiego cuda które wyciągnie 100 % pyłu A odkurzacz? Chyba starmix - jakieś niewielkie pieniądze kosztował - ok. 1000 zł. Pozdrawiam ps. ten sprzęt z festoola, wygląda bardzo fajnie - i powiem Ci, że kiedyś używałem wyrzynarki festoola, przez jakieś 7 lat i nic się z nią nie działo, więc chyba to też może być dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 02.10.2011 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Za Festoolem przemawia mi system VACUM i jego segmentowa konstrukcja, ale zraża troszeczkę cena, lecz co dobre musi kosztować. Natomiast zestaw Flexa na pewno plusuje niższą ceną oraz trójkątną końcówką do szlifowania naroży (nic nie trzeba doszlifowywać ręcznie), jak również odkurzacz samoczynnie otrząsa filtr co 15sec i nie trzeba pamiętać tak jak w Festoolu aby go oczyścić. Powtórzę się Jest ktoś kto korzysta z tego zestawu Flexa bądź Festoola, bo chętnie poznał bym opinie z użytkowania tych żyraf i odkurzaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 02.10.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Też bardzo chciałbym poznać opinię kogoś kto korzysta z flexa,intryguje mnie ta końcówka do naroży...czy się sprawdza?czy w ogóle nie jest ten sprzęt za ciężki i utrzymanie go w dłoniach nie jest kłopotliwe?Fasttool co prawda nie będzie sięgał w każde miejsce ale na pewno będzie lżejszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 02.10.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 No nie do końca bo Flex waży jedynie 200g więcej od Festoola, co do nasadki do narożników działa ona oscylacyjnie, więc powinna dobrze radzić sobie z narożami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 03.10.2011 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 I co jest ktoś kto używał w/w żyraf ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 04.10.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Ktokolwiek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 04.10.2011 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Widzę ze robisz tynki maszynowe, więc może miałeś styczność z żyrafami które wyżej wymieniłem, jeżeli tak to proszę o Twoją opinię. Z góry dziękiRav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 04.10.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Tak jak napisałem wcześniej kupiłem szlifierkę do gipsu w castoramie ale nie żyrafę tylko taką bardziej podobną do festoola,da się nią robić ale to nie to.Bardzo ważne jest aby odkurzacz pochłaniający kurz posiadał dużą moc ssącą ponieważ nie dość że pochłonie dużo pyłu to jego końcówka będzie kleiła się do szlifowanej powierzchni...tak widziałem na filmiku flexa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 09.10.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 f5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 11.10.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 f5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 28.10.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 jakiej gradacji papierów używacie do wyrównywania łączeń płyt GK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozi27 29.10.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 ja osoboscie uzywalem Flex WS702 w polaczeniu z odkurzaczem Protool ,bez zadnych awarii i zrobilem kilka tys. m2 i uwazam ze odkurzacze festool i protool sa najlepsze do tej roboty w polaczeniu z workiem typu 'Long-life"Mozna zastosowac rowniez odkurzacz Hilti z samotrzepaczem filtra koszt okolo 4tysAle widzialem Festoola zyrafe i jest godna uwagi rowniez.Gradacja papieru w wiekszosci 80 i 100 sie nadaje,oczywiscie oryginaly flex lub festool zadne Dedry/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 29.10.2011 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 80 czy 100 to nie za gruby papier do szlifowania łączeń płyt GK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozi27 31.10.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 To jescze zalezy jaki to jest gips,jezeli Semin lub Uniflot to sa bardzo twarde gipsy to spokojnie mozna 80-tka jechac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts