Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze szlifierki żyrafy

Recommended Posts

• 2 weeks później...

żyrafę potrzebuje do mieszkania w bloku ..oczywiście na jednym się nie skończy, aczkolwiek nie chciałbym całkowicie wtopić...

w cenie do 800 zł z odkurzaczem ...

Czym się kierować podczas wyboru takiej żyrafy ?

Wiadoma jest żywotność urządzenia aczkolwiek też i masa na co jeszcze zwrócilibyście uwagę?

Mieszkanie 66 m2 nastepne około 41 m2... Co sądzicie?

W moim dzienniku budowy jest zdjęcie żyrafy, którą sobie sprawiłem do szlifowania ocieplenia i ścianek gk, post nr67. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?205064-quot-Bursztyn-quot-energooszczędnie-i-mam-nadzieję-tanio-)/page4

Przed zakupem zrobiłem wycieczkę po marketach, pooglądałem wszystkie dostępne szlifierki i kupiłem moim zdaniem najodpowiedniejszą. Są dwa rodaje napędów tarczy szlifującej. Pierwszy z silnikiem w korpusie uchwytu, napęd przekazywany jest wałkiem giętkim, drugi z silnikiem bezpośrednio za tarczą szlifującą. W pierwszym przypadku wałek giętki usztywnia zawieszenie tarczy i trochę ogranicza jej swobodne ruchy, w drugiej opcji cała tarcza luźno i bez oporów dopasowuje się do ściany czy sufitu i to mnie przekonało do zakupu. Widziałem też taką szlifierkę w akcji i co by nie mówić dawała sobie radę. Cena maszynki 650zł. Co do odkurzacza za małe pieniądze, pył gipsowy szybko zapycha filtr i worek. Droższe modele przeznaczone do prac z gipsem mają funkcję automatycznego oczyszczania worka ale to już nie na naszą kieszeń :no:

• 4 weeks później...

Mam zyrafe flexa od miesiaca. Przetarlem nia jedno poddasze. Trafila mi sie jednak robota za granica na dluzej i chetnie bym ja sprzedal. Zestaw z odkurzaczem kupilem za 7100zl. Jakby ktos byl zainteresowany,to prosze o kontakt 506 498 596

jest to zestaw vario plus z dodatkowa trojkatna glowica do narozy

• 6 years później...
Mam pytanie czy taką żyrafą np. Dedra 7765 z papierem 40 lub taką specjalną tarczą do betonu jak jest da się zeszlifować starą farbę kredową, olejną, silikonową że ściany by przygotować ją do cekolowania??? Czy to musi być inna specjalna maszynka ? Edytowane przez SJa08

• 4 months później...