hazeleyes1982 17.02.2012 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 (edytowane) to ja się przywitam, dopiero zaczynam przeglądac pewnie będzie ciekawie....co do nozy to te "białe" to ceramiczne ponoć ostatnio hit. ja polecam Tupperware chef series PRO sa rewelacyjne Lolek, super, ze zajrzałes i mam nadzieje, ze zostaniesz:wiggle: bedzie ciekawie...tylko ja na razie oszczednie z fotkami, ale dzis w ramach rekompensaty wrzuce kilka ciekawostek;) co do noży-czytałam ostatnio u Moni o Tupperware...muszę sie zainteresowac tymi gadżetami Olu, ja wiem że są z Kyocery białe noże, bo nie raz je nawet miałam w ręku, ale w filmie białego noża nie widziałam Widać nóż ze 3-4 razy i za każdym razem jest ten z czarną rączką (chyba że przeoczyłam drugi ) I to na pewno ten odcinek - blondynka, postawna, bakłażany z fetą i chili, małże które przyleciały z ekwadoru rabarbar, rozbijanie lodu w ogrodzie wałkiem i ona wygrała. Ten? uwielbiam Cie...:lol2:nie opisałabym tego odcinka lepiej:rotfl: Dzieki Wam znalazłam takie cuda- http://images46.fotosik.pl/1330/655f00f738c03530.jpg są dostepne od reki, wiec zamawiam:yes: suszarka do sałaty to obowiązkowy gadżet, mówię ja trawolubna dzieki, Venusku Co do Twojego maila, nie martw sie i skup sie na licencjacie teraz-pamietaj, ze nie wywiniesz sie od oblewania go z nami;) Piękne te gadżety z soczystą zielenią - aż mi trochę żal że ja w kuchni tylko krem czarny i chrom No wlasnie...u mnie tez tak monotematycznie (w pozytywnym znaczeniu)i ...konsekwentnie (chyba;)) z kolorami wnetrz, wiec chciałam chociaz dodatkami wprowadzic troche koloru-ale w Twojej pieknej kuchni-tylko chrom i czarny-masz racje;) co za konszachty Magda z OLą???? Teraz to już nie ma opcji. Wszystkie czekają*o co chodzi Ciekawość to pierwszy stopień do piekła http://emoty.blox.pl/resource/paluszkiem.gif - a co tam i ja czekam :popcorn: a nuż zdradzicie twarde sztuki są:p:P :popcorn: monia, monia, pasiulek, admete- teraz to juz na pewno nie napisze, bo bedziecie rozczarowane-że o taką pierdółkę chodziło...a nie jakis romans w tle:rotfl: Dobra, Oluśka - mam maila:rotfl: Ja zapomniałam, ze ty mojego prywatnego-prywatnego masz i na tym forumowym sprawdzałam:lol2: Dzięki:hug: Już działam:) A ponoć, to ja jestem zakręt:wiggle: Edytowane 17 Lutego 2012 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.02.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Olu, powinnaś*sobie kupić jeszcze coś uniwersalnegoTen duży to Santoku, taki tasakowaty, a drugi malutki, do warzyw i owocówDo pełni szczęścia potrzebny Ci jeszcze taki wielozadaniowy, uniwersalny, wygodny i poręczny, coś takiegohttp://czerwonamaszyna.pl/noz-ceramiczny-uniwersalny-kyocera-black-series-11-cm,8899,p.html(tylko podpowiadam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 17.02.2012 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 (edytowane) A, zapomniałabym: Siedzisko pod prysznicem (przepraszam za kiepską jakosc:rolleyes:): http://images41.fotosik.pl/1319/b0e7f062c98dc086med.jpg sciana z kibelkiem i umywalka, która bedzie obłożona drewnem: http://images39.fotosik.pl/1319/2b6892160fc4182dmed.jpg Edytowane 17 Lutego 2012 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 17.02.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Ola to nie mów:Pa co do prysznica Twoj M ma rację - musi być szyba, bo deszczownicę masz z boku. ja mam na wprost i dlatego nie chlapie:p powiedz mu to no to jak będziesz jechac do FENIKSA MUSISZ MIEĆ ROZPISKĘ ILE TEJ MOZAIKI POTRZEBUJESZ:rolleyes: bo oni na wymiar tną albo w\g projektu który dostają od klienta:p A NOŻE ŚLICZNE:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.02.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 aligancko Olu ale ja jestem specem od wpadania w samozachwyt nad swoją umiejętnością zapamiętywania materiału i robienia sobie przerw więc podeślij, może coś z tego wyjdzie Suszarkę polecam z rydla(slang babci, czyt. lidl). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 17.02.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Noże fajowe prysznic z siedziskiem superowo się zapowiada Ps dostałaś priva? Daj znać jak będziesz po oględzinach auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 17.02.2012 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 (edytowane) Monia, ale mi zaimponowałas...kurcze-Ty naprawde jestes miszczem kuchni:wiggle: kupie taki-ale poszukam w białym kolorze:lol: Monia krk, powiem M, powiem-ucieszy sie i powie: "a nie mówiłem?":rolleyes: Venusek rydel/(rydl) mnie rozwalił... Moja Babcia tez tak przekręcała słowa i to było słodkie:wiggle: karolku, tak, dziekuje-:hug:miałam Ci odpisac i podziekowac u Ciebie w watku, ale tam, niestety jeszcze dzis nie dotarłam-za chwile to nadrobie;) Poszukiwan kuchennych ciag dalszy: fajne obrączki na serwetki: http://images45.fotosik.pl/1375/1e5220c9bf54a07e.jpg a na tych mozna napisac imię gosci... http://images50.fotosik.pl/1382/e1121034861fe340.jpg Edytowane 17 Lutego 2012 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 17.02.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Ola sprzęty fajne wybrałaś a powiedz ta zamrażalka ma system no frost? i pralka - wybrałaś już konkretny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.02.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 ceramiczne, pewnie nie firmowe, można kupić w Auchan lub Tesco. W którymś z nich widziałam. Mam jeden ceramiczny. Jest bardzo fajny, bo ostry, wygodny w użyciu, myciu. Niestety trzeba z nim uważać. Siostrze ułamała się końcówka. Ja z kolei byłam taka "mądra", że skoro jest taki ostry, to przetnie mi patyczki do szaszłyków, no i wyszczerbiłam na środku. Jak się uważa, pewnie nie ma takich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 17.02.2012 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Chciałam sie pochwalic, ze w przyszłym tyg mam spotkanie z wykonawca kuchni W kregu gadzetów kuchennych-kupiłam prezent mojej Mamusi;) http://images46.fotosik.pl/1332/942f970e4e3d0e4d.jpg Ola sprzęty fajne wybrałaś a powiedz ta zamrażalka ma system no frost? i pralka - wybrałaś już konkretny model? wiesz co,Oldzia- az sprawdziłam i okazuje sie, ze ma ...allfrost-czyli chyba nie... pralka i suszarka miały byc czarne z Siemens'a-ale wycofali juz te modele wiec musze jakies zamienniki znalezc-ale na 100% bedzie Siemens. Ola w końcu jakieś fotki http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif,super i proszę o więcej Co do noży ,super te ceramiczne .Ja rok temu się szarpłam i kupiłam sobie cały komplet noży+piękny ,drewniany blog magnetyczny firmy Zwilling.Teraz czekają sobie w kartonie ,na kuchnię .Ale jak już się trochę odkuję "powykończeniowo" to na 2 całe białe,bądź całe czarne noże ,na pewno się skuszę Dzieki Olus-obiecuje, ze jak beda jakies spektakularne postepy, fotki beda na bieząco:wiggle: a co do kupowania gadzetów kuchennych...to znacznie przyjemniejsze, niz kibelki i umywalki;) ceramiczne, pewnie nie firmowe, można kupić w Auchan lub Tesco. W którymś z nich widziałam. Mam jeden ceramiczny. Jest bardzo fajny, bo ostry, wygodny w użyciu, myciu. Niestety trzeba z nim uważać. Siostrze ułamała się końcówka. Ja z kolei byłam taka "mądra", że skoro jest taki ostry, to przetnie mi patyczki do szaszłyków, no i wyszczerbiłam na środku. Jak się uważa, pewnie nie ma takich problemów. Spirea, dziekuje Ci za ostrzezenie, bo ja na pewno tez mialabym takie przygody...a tak-moze przetrwają jakis czas bez jakis duzych uszczerbków na zdrowiu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 17.02.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Dobra z Ciebie coreczka Robiłas wycene u stolarza od Oli czy sobie podarowalas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.02.2012 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 (edytowane) kakusku, Venusek ma mi zrobic nowa wizulke i wtedy wysle, bo ta moja jest dosc mocno nieaktualna i nawet nie wiem, na jakiej podstawie on miałby mi podac cene...dzwonilam do jednego wykonawcy ( tego z wątku pochwalcie sie kuchniami ),...ale jednak odleglosc jest zbyt duza i pan nie jest za bardzo chętny:rolleyes: kakusku, co do ciecia mozaiki-mam dużo wiesci. Otóż-do Feniksa jeszcze nie dzwoniłam. Dzwonilam za to do jednego zakładu kamieniarskiego tu, u siebie i pan mi powiedział cene, po której szczeke zbierałam z podłogi: 15 zł/mb ciecia:jawdrop: Tak, mb a nie m2 i jak sprytnie wyliczył mój M z panem wykonawca, jesli my potrzebujemy 2, 5 m2 mozaiki...zapłacilibysmy fortune...i moj Tata, który jak wiesz, tez jest z tej "branzy" zaproponował, ze nam potnie ta mozaike, ale nie ma az tak dobrego sprzetu i Jego maszyna zrobi głebokie rowki w płytkach na kształt mozaiki ...i do tego, zeby one sie "złamały", zeby była mozaika, bedzie brakowało ok 1mm i nasz wykonawca...po tych rowkach...ma sobie sam połamac.... Zabawy, co niemiara ale-nam sie to opłaca, bo nic nie zapłace za usługe, a nasz fachowiec za ta "zabawe" policzy sobie 200 zł...kurcze, kakusku, czy Ty cos zrozumiałas z mojego wywodu... Edytowane 18 Lutego 2012 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.02.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 ola ja zrozumiałam:pdlatego mozaiki są dość drogie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.02.2012 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Ufff, dzieki Monia ale do Krk, tak czy inaczej jade;) Jestes juz spakowana, zwarta i gotowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.02.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 jeszcze nie Ola. my wyruszamy w poniedziałek i to na razie do zęba ( Stochowego:p), tam kuzyni mojego dziecka są , wieć my trochę powietrzem górskim pooddychamy i pośmigamy na Harendzie9 bo tam jedynie nie ma kolejek:p)a w marcu mamy do Włóch jechać na narty:p ale już sami bez dziecka:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.02.2012 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Ale Wam faaaaajnie:wiggle: my moze wyskoczymy na weekend do Wisły albo Zakopanego. Przez ta budowe nigdy na nic nie ma czasu albo szkoda mi pieniedzy na jakies fajowe wczasy...mam nadzieje, ze chociaz takie dylematy sie niebawem skoncza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.02.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Ola skończą sie po przeprowadzce, chyba ,że zostaniesz ga;)dzeciarą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 18.02.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Zrozumiała Myslalam tylko ze jak przygotowywuja mozaike to musi ona byc podklejona na jakiejs specjalnej siateczce ale jak widac i tak sie da to zrobic Oczywiscie rob domowym sposobem skoro masz mozliwosci Fajnie macie z tymi wyjazdami. Mi tez marza sie w koncu wakacje z prawdziwego znaczenia ale kiedy to bedzie:rolleyes: Ola powiedz prosze jak liczone mialas gladzie? Ty nie masz zabudowywanego poddasza płytami g-k ale masz podwieszane sufity wiec to prawie to samo Otoz chodzi mi o to ze pan powiedzial nam za gladzie (mamy tynki cementowo-wapienne) 14 zl .W cenie jest zawarte pierwsze malowanie na bialo. Nie dopytalam jak bedzie liczyl skosy na poddaszu i zrobione tam sufity z plyt g-k .Czy takie plyty tez zaciaga sie w calosci gipsem i liczy sie to podobnie jak zrobienie gladzi czy wystarczy przemalowac gruntem i na to farbe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.02.2012 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 kakusku, tych sufitów podwieszanych oni nie dotykaja:no: Tylko potem grunt i farba. Nam powiedzieli 12 zł, o ile dobrze pamietam-za same gładzie bez malowania.A i tez mielismy wczesniej tynki cementowo-wapienne.Co do wyjazdów-kakusku, wybudujemy sie i wykonczymy i bedziemy jezdzic po swiecie;)Monia, no wlasnie...musze uwazac z tymi gadzetami-bo to kosztowne hobby:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 18.02.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Olenko :hug:dzieki .Czyli tak jak myslalam ze moze wystarczy zaciagnac gruntem i pomalowac.Mam nadzieje ze wlasnie tak bedzie wygladalo wykonczenie moich skosow i sufitow na poddaszu Maz mi maci bo uwaza ze to trzeba zaciagnac w calosci gipsem U mnie powiedzial wlasnie 12 zl za gładz plus 2 zl za podklad i pierwsze malowanie.Musze teraz dopytac jego brachola (ma robic sufity podiweszane ) ile on wezmie za robocizne i moze uda sie to zrobic w kwietniuw jednym czasie . Aaaaa a te 14 zl to mam juz cene za robocizne z materialem czyli chyba nie najgorzej (musze tylko dogadac jakim materialem to maja robic ) Ola ja tam nie musze calegos wiata zwiedzic ale chociaz w wakacje chcialabym sie pobyczyc na bialej plazy w slicznym sloneczku Ja jestem bardziej domatorka i nie ciagna mnie podroze ale moja maz owszem nie pogardzilby zwiedzaniem najdalszych zakatkow (dziwne ze nie chce jechac do pracy do Australii ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts