Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oluś napisz mi coś więcej o tych eamesach , ile płacisz za te z podłokietnikiem i bez?

Cos kiedys wspominałaś że są w tej chwili nigdzie nie dostępne? Oraz że różnią się kolorem nóżek, mogą być jaśniejsze i ciemniejsze Tak?

Podobno jest jakiś sprawdzony sklep? :rolleyes: jeden, czy wiele? i jaki to sklep...

Mi chodzi o te z jasnymi nogami:)

No to teraz mi odpowiadaj ;), sama chciałaś żebym wreszcie zajrzała, to masz :lol:

:hug:

Ola jeszcze nie pojechałam;) przełozone na wtorek rano. M ma kupę załatwień.

dla wielbicielek eamsów. ostatnio na sponsoringu tzn w w filmie było piękne paryskie mieszkanie i tam stół jadalniany z eamsami- białymi i czarnymi zrobionymi jakby z pajęczyny!!!!!

to między innymi podobało mi się w filmie- mieszkanie i Juliette Binoche;)

dla wielbicielek eamsów. ostatnio na sponsoringu tzn w w filmie było piękne paryskie mieszkanie i tam stół jadalniany z eamsami- białymi i czarnymi zrobionymi jakby z pajęczyny!!!!!

eames wire?

z6200421X.jpg

wyglądają fajnie, tylko oczami wyobraźni widzę "kratkę" na pupie jakby się zdarzyło śniadanie na gatkach konsumować czy nawet latem posadzić się na takim w szortach :D

Admete, Monia-dziekuje za troske:hug: Wszystko w porządku, tylko chyba mam chwilowy spadek weny budowlanej vel. wykonczeniowej...cały czas kładą sie płytki, parapety zamontowane...czyli, troche, jak nasza reprezentacja: "Cały czas do przodu"...tylko efektów brak:rolleyes: :)Mały w porzadku-jestesmy po chorobie, wiec moze wirusy dadza nam troche odetchnac. W weekend wyjezdzamy do Wisły naładowac baterie...

Wczoraj bardzo pozno poszłam spac-odkryłam kolejny wspaniały blog i kolejny, który uczy mnie pokory i dystansu do wielu spraw. Zajrzyjcie, poczucie humoru Mamy Frania, pomimo choroby Chłopca, jest niesamowite. A sam Franio...Przystojniak nie z tej ziemi.

http://mojsynfranek.pl/

A tymczasem, juz nadrabiam i odpowiadam:

Oluś napisz mi coś więcej o tych eamesach , ile płacisz za te z podłokietnikiem i bez?

Cos kiedys wspominałaś że są w tej chwili nigdzie nie dostępne? Oraz że różnią się kolorem nóżek, mogą być jaśniejsze i ciemniejsze Tak?

Podobno jest jakiś sprawdzony sklep? :rolleyes: jeden, czy wiele? i jaki to sklep...

Mi chodzi o te z jasnymi nogami:)

No to teraz mi odpowiadaj ;), sama chciałaś żebym wreszcie zajrzała, to masz :lol:

:hug:

Martusia, podam Ci linka tutaj, bo wiekszosc Dziewuszek, które zamawiały eams'y, zrobiły to włąsnie w tym sklepie i od nich wiem, ze wyglądają super:

http://www.dkwadrat.pl/index3.php?id_kategorii=46&kategoria=Krzes%B3a&id_produktu=581&nazwa=Krzes%B3o%20inspirowane%20projektem%20DAW&producent=

Tam masz cene i wszystkie informacje. Niestety,jak sie okazało-cała Polska zaopatruje sie u tego samego producenta w Chinach i trzeba poczekac, az wyprodukuje kolejna partie. Ja mam dostac swoje na poczatku kwietnia. Zamówilam 8 z podłokietnikami-ale chyba zostane przy 6 a do półwyspu wezme 2 bez podłokietników. Co do innych sklepów-polecałam jakis Moni krk, bo miałam w nim najpierw zamówic, ale było kilka opinii, ze nóżki drewniane sa pomalowane okrrrropna, pomaranczowa bejca....brrrr, wiec zrezygnowałam.Wolę sprawdzony sklep. Zamawiałam juz u nich Ghost'a. Namiar miałam od Venuska.

dusiu nie takie , z takiej pajęczyny jak lampy mooi;)

Ola gdzie przepadłas????

Olu gdzie się podziałaś?

Mam nadzieję że dzieciaczki zdrowe :yes: - bo pogoda znowu sprzyja wirusom :( - my mamy kolejnego :(

Napisałam juz wczesniej wszystko, Dziewczynki. Jeszcze raz dziekuje za pamiec. Jestescie kochane. :wiggle:

Admete, trzymam kciuki, zeby wirusy dały Wam w koncu spokój...dziekuje za namiary-w tym tyg mam spotkanie z panem od kuchni i dopiero wtedy skontaktuje sie z podanymi przez Ciebie firmami. Co do Twojego pytanka z pw-napisze wieczorkiem, bo musze odszukac ta wycene. Tam było wszystko wyszczególnione, kazdy etap prac-wiec bedziesz miała w miare obszerna informacje.

Spadam Dziewczynki, bo dzis mam misje załatwienia przedszkola Małemu-z panstwowego jednak nici (Mały bedzie miał we wrzesniu 2,5 roku i to jest niestety problem)...a tak mi zależało....:rolleyes:

Edytowane przez hazeleyes1982

Venusku,poszło wczoraj:wiggle:

karolku, przesunęłam na pon moj wyjazd, bo (i tu info dla kakuska)-jednak nic nie wyszło z tego ciecia mozaiki. Moi wykonawcy musieliby ułożyc 2 m2 dwucentymetrowych kwadracikow...jakos nie mam sumienia...Ta mozaika w zaden sposób nie byłaby podklejona-fachowiec powoli zaczal sie wycofywac ze swojej spontanicznej propozycji-i wcale mu sie nie dziwie;) W Fenikcie licza sobie 30 zł netto za plaster-niemało ale i tak niezle. U mnie, w K. pan zaproponował...15 zł/mb ciecia:jawdrop: Co w koncu zrobiłam? Kupiłam biała, kamienna mozaike-bo ta łazienka bedzie w takim własnie klimacie-biało, piaskowanym i zapłaciłam połowe tego, co musiałbym zapłacic baiwac sie w ciecie...stwierdziłam, ze chyba czasem trzeba odpuscic:rolleyes:

a mozaika wyglada tak:

http://images47.fotosik.pl/1383/a3366a8850edd27cmed.jpg

jest z kamienia i trzeba bedzie ja odpowiednio zaimpregnowac.

Chciałam jeszcze uroczyscie ogłosic, ze jedna z łazienek jest skonczona (w sensie wypłytkowana).Fotki jutro:wiggle:

Myszoniku,:lol: bo dzis mam dzien "mamowy"-znaczy sie, zadnych wyjsc-siedze z Małym w domu;)

Pytanko: czy Wszyscy tu obecni mieli malowanie swoich domków przed ułozeniem podłóg?:) Gdzies przeczytałam, ze powinno sie malowac przed...naprostujcie mnie, prosze:)

Martusia, podam Ci linka tutaj, bo wiekszosc Dziewuszek, które zamawiały eams'y, zrobiły to włąsnie w tym sklepie i od nich wiem, ze wyglądają super:

http://www.dkwadrat.pl/index3.php?id_kategorii=46&kategoria=Krzes%B3a&id_produktu=581&nazwa=Krzes%B3o%20inspirowane%20projektem%20DAW&producent=

Tam masz cene i wszystkie informacje. Niestety,jak sie okazało-cała Polska zaopatruje sie u tego samego producenta w Chinach i trzeba poczekac, az wyprodukuje kolejna partie. Ja mam dostac swoje na poczatku kwietnia. Zamówilam 8 z podłokietnikami-ale chyba zostane przy 6 a do półwyspu wezme 2 bez podłokietników. Co do innych sklepów-polecałam jakis Moni krk, bo miałam w nim najpierw zamówic, ale było kilka opinii, ze nóżki drewniane sa pomalowane okrrrropna, pomaranczowa bejca....brrrr, wiec zrezygnowałam.Wolę sprawdzony sklep. Zamawiałam juz u nich Ghost'a. Namiar miałam od Venuska.

Ale to drobnym jasnoszarym drukiem na dole strony czytacie?

"Produkty prezentowane przez firmę D2 Sp. z o.o. są reprodukcjami. Czerpią jedynie inspirację z innych wzorów, różnią się jednak wymiarami, materiałem, z którego są wykonane oraz kształtem. Zgodnie z art. 2 ust. 4 Ustawy z dnia 04.02.1994r o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2000r, nr 80, poz.904) - za opracowanie nie uważa się utworu, który powstał w wyniku inspiracji cudzym utworem. Nie bierzemy odpowiedzialności za odsprzedawanie, oferowanie czy pokazywanie produktów z naszej oferty jako oryginalnych dzieł."

I dla zainteresowanych do poczytania

http://dynamiko.pl/component/tag/podróbki.html

Hazelku fajna ta mozaika-taka prostoa nie przekombinowana ;) Moze faktycznie lepiej wziasc gotowca i miec swiety spokoj.Myslalam ze chcesz ciac plytke bo nie mozesz dobrac pasujacej mozaiki.

Mi strasznie podobaja sie biale plytki ale dalej nie wiem co zrobic z podloga.Wszedzie czytam ze biala fuga na podlodze to koszmar a nie jestem z tych co beda ja szorowac szczoteczka do zebow ;)(zreszta to ponoc tez nie pomaga na dluzsza mete )

Z niecierpliwoscia czekam na foty lazienki (to chyba ta grafitowa?) i zycze milego dnia z synkiem:)

Wybralas wkoncy piekarnik z pyroliza czy bez ;)(czyt u Efi )

Ale to drobnym jasnoszarym drukiem na dole strony czytacie?

"Produkty prezentowane przez firmę D2 Sp. z o.o. są reprodukcjami. Czerpią jedynie inspirację z innych wzorów, różnią się jednak wymiarami, materiałem, z którego są wykonane oraz kształtem. Zgodnie z art. 2 ust. 4 Ustawy z dnia 04.02.1994r o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2000r, nr 80, poz.904) - za opracowanie nie uważa się utworu, który powstał w wyniku inspiracji cudzym utworem. Nie bierzemy odpowiedzialności za odsprzedawanie, oferowanie czy pokazywanie produktów z naszej oferty jako oryginalnych dzieł."

I dla zainteresowanych do poczytania

http://dynamiko.pl/component/tag/podróbki.html

To się nazywa mebel inspirowany teraz ;)

heyzelku

ja miałam raz malowane przed podłogami i raz po podłogach, schodach, na sam koniec przed przeprowadzką.