Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

Madziulek dzieki:hug: bedzie ta sredniawka-zdecydowanie:yes::D

Obiecałam kilka fotek, a wiec nasza kanapa -bedzie jasnoszara:yes:

http://images38.fotosik.pl/1382/efc5a9bb9e4a6d32.jpg

pokój Synka tez juz zaplanowany-bedzie mało oryginalnie ale jak dla nas-gitara:D A, no i nie ta kolorystyka, ofkors:lol2:

http://images35.fotosik.pl/1203/24594d93d9c1f624med.jpg

Słuchajcie, Kochani-mam dwa pytania, które spedzaja mi sen z powiek-jako, ze jestem dzis po pomiarach z pierwszym panem od kuchni (zobaczymy, czy przy okazji bedzie tez tym ostatnim:))

1. Czy zabudowa w kuchni do sufitu, jesli ten jest na wysokosci 278, to nie przegięcie?:rolleyes:

2. Potrzebuje drzwi przesuwnych do garderoby i te ikeowskie

http://images43.fotosik.pl/1392/b825c35b24bbe263.jpg

nijak nie pasują wymiarem:(-a mnie sie strrrasznie podoba to grafitowe szkło vel lustro (bo odbija sie w nim, jak w lustrze) a pan meblowy nie wie, co to jest...lacobel? folia naklejona na lustro? Pomozecie zidentyfikować?Monia krk, wiem Kochana-ze Ty jestes posiadaczka tego pieknego cuda-moze bedziesz umiała mi pomóc?

Aaaa, zapomnialam Monia jeszcze Ci odpowiedziec w kwestii mozaiki-nie moge poczekac az beda połozone płytki i wtedy zdecydowac, która mozaika, bo na nią sie czeka 4-5 tyg:eek:

Edytowane przez hazeleyes1982

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

złożone z wielu małuch kwadratowych poduszek, osobnych elementów

no no, dokładnie o to mi chodziło :yes:

a że blisko, to się zgadzam i rozumiem :)

Olu, dlaczego za wysoko? Ja mam garderobę zabudowana na 3,20.

Nie będziesz z tych wysokich półek korzysta na co dzień, ale lepiej je mieć niż nie :lol:

Hazelku zapytaj Madeleine jaka ma wysokosc w kuchni bo z tego co widzialam na fotkach bylo tam troche tych cm a wysoka zabudowe tez miala do sufitu. Wg mnie najlepiej byloby zrobic jeszcze jakies dodatkowe opuszczenie nad meblami ale sufit masz juz gotowy i pewnie nie chce Ci sie znow przeprowadzac "remontow" :yes:

Piekna bedziesz miala sofe.Widze ze w tym Krakowie ładne meble mozna znalezc -moze pojde kiedys na wedrowke Twpoimi sladami ;) Z czego bedziesz miala pokrycie-skora naturalna czy eco?

Meble z Ikea tez kiedys ogladałama le moje chlopaki juz "za dorosłe" do nich-ja musze sie juz chyba nastawic na wystroj młodziezowy ;)

Hazelku zapytasz M czemu wzieliscie akurat kocioł Galmet i jaki dokladnie masz model ?(czy tylko na eko-groszek czy tez na mial ) Ja ciagle nie wiem czy wybra Sasa czy "twojego" a moze zdecydowac sie na Klimosz Ling Duo (moze cos mi podpowie :lol2:)

Ostatnio jak poczytalam o problemach Balbiny z kotlem to mam strasznego pietra

no no, dokładnie o to mi chodziło :yes:

a że blisko, to się zgadzam i rozumiem :)

Olu, dlaczego za wysoko? Ja mam garderobę zabudowana na 3,20.

Nie będziesz z tych wysokich półek korzysta na co dzień, ale lepiej je mieć niż nie :lol:

Pytam, bo...do dzis byłam przekonana, ze to super pomysł ale pan meblowy patrzył na mnie, jak na kosmitkę-jak mu powiedziałam, ze bedzie do sufitu....no i jakos straciłam ta pewnosc:D

Monia, a kanapa fajna, czy średniawka?:lol2:

kakusku, co sie u Was teraz dzieje na budowie?Nic nie pisałas ostatnio a zatrzymałam sie na etapie obudowy na kominku...:(

M. pracował kiedys w branży hydraulicznej i mówi, ze cytuję: " i Sas i Galmet jest gitara" ale u nas przeważyła kwestia serwisu, który mamy w pobliżu.Rozumiem Cie, bo sama mam cykora z tym kotłem...ja nawet jeszcze nie posiadłam sztuki rozpalania w nim...Dzielna jest ta nasza Balbinka, naprawde:eek:

Kakusku, dzieki za info odnosnie Madleine-zaraz sobie zobacze u niej w galerii i Ja zapytam:yes: Fajnie, ze Ci sie podobaja moje wybory-mogę byc Twoim osobistym przewodnikiem-M sie smieje, ze ja to juz jestem zakumplowana ze wszystkimi-jak ostatnio dokupował płytke i podał moje nazwisko, pan az krzyknąl z radosci: "Pani Olga, tak? Znam, znam i pamietam":lol2: Nie wiem, czy to powód do dumy...ale oni tam w wiekszosci super sa. Na oswietleniu tez mam pana-kolege:lol2: i znizke 12% na wszystko, wiec sie polecam:D

Edytowane przez hazeleyes1982

zapomniałam o kanapie.śliczna z max- fliz???? a miała nie być skórzana:eek:

Monia, nie bedzie skórzana:no: to tylko fotka poglądowa na temat modelu-kolor bedzie jasnoszary-obicie w tkaninie. Podobają mi sie skórzane kanapy -ale wolimy w tkaninie:rolleyes:

Monia, czyli to z ikei-to barwione szkło? a nie jakies lustro...?

A mi sofa podoba sie wlasnie taka w skorze :)(jak zwykle drogie mi sie podoba :lol2:) U mnie na budowie nieustajaca cisza bo zaczniemy cos dziubac dopiero jak bedziemy na miejscu czyli w kwietniu.Mam zamiar zaczac gladzie i podwieszane sufity.Potem pewnie znow dlugo nie bedzie nic ale postanowilam ze nie chce juz robic niczego bez naszej obecnosci (zbyt duzo nerwow i kosztow)

Pozdrow mezatego i podziekuj :) W takim razie musze dopytac mojego hydro czy mamy blizej serwis z Galmeta czy Sasa :yes:Kusi mnie ten Klimosz ale jesli mam miec problemy z ustawieniami i serwisem (moj hydraulik ewidentnie zna Sasy ) to chyba dla swietego spokoju sobie podaruje.Ty nic nie piszesz o klopotach z piecem wiec widocznie ma sie dobrze .Oalicie tylko eko-groszkiem czy mieszacie z mialem?

Kakusku, "palimy" (czyt: fachowcy dosypują:D)-tylko ekogroszek:D

Serwis, moim zdaniem jest bardzo wazny-jesli nie najwazniejszy. Koniecznie rozwaz to kakusku, zanim podejmiecie decyzje. Moze hydraulik ma jakies znajomosci w któryms serwisie? Wtedy sie nie zastanawiaj.

Dzieki za pozdrowionka:hug: My oczywiscie odpozdrawiamy:yes:

kakusku, wygasła mi mozliwosc wejscia na bloga Madeleine:( a Ona ostatnio rzadko bywa u Moni...bu:(

To lece szukac na stronie ikei-moze bedzie opis-jaki to kolor:)

Monia, oglądasz jakis film?ja z M....ksw:D

My też musieliśmy dziś wieczór spędzić z ksw:sick: - walczyli brata koledzy i trenerzy z sali;) Obrzydzajacy sport:lol2: Cały czas próbuję go zniechęcić i wytłumaczyć, że wąchanie pachy czy stopy i tulenie się do obcego spoconego gościa - to nie może byćnic fajnego:no: o obrywaniu w mordę nie wspomnę:lol2:

OLGA?:jawdrop: a to surprise:lol:

Edytowane przez MagdaZZZ

olga;) wczoraj w kinie byliśmy , na I że mnie nie opuścisz- coś takiego. takie romansik:) lekki , łatwy i przyjemny.

potem wpadłam kolacja - hot-dogi, fm, na ksw włączyłam jak pPolak z czubem na łbie przegrał:cool: niezły wynalazek, skąd oni go wytrzasnęli,

ja oglądałam jak Piotrowski walczył, a po nim dłuuugo nic nie ma

Ola a Ty mi kochana odpisz na mail, bo ja czekam i czekam a Ty nic ;)

Venusiku...jakis tydzien temu wysłałam...:eek: zaraz sprawdze w wysłanych ale na 100 % poszło...:yes:

dziś chyba na canał + będzie jak zostać królem. nie oglądałam tego jeszcze:) o 20

Moniaaaaa, jest! Pierwszy raz nie zagiełas mnie z filmem:wiggle: Jak zostac królem oglądałam:yes:

Kochanieńka sporo masz już wyborów za sobą:cool:

Mi się podoba:yes: Czyli w salonie będzie narożnik? Krzesła wiem jakie? A o stole wspominałaś ?

To w zasadzie w każdym pokoju już coś będzie, ile tak w ogóle masz tych pokoi?

Zapłaciłaś już za te krzesła? dostałaś jakiś rabat? Ja jak bym je zamawiała :rolleyes: to od tego sprawdzonego sprzedawcy na all. wszystko już się od niego dowiedziałam- fajny kontakt :yes: i nawet dobry rabat zaproponował. Pamiętasz ile będziesz płacić za swoje?