Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fornasetti cofnął firmie Cole&Son licencje i tapeta z twarzami juz jest wycofana mnie sie udało kupic ostatnia rolke.)

no coś Ty :jawdrop:, a ja myślałam o nawiązaniu tapeta w jadalni do moich płytek - a tu kurde trzeba by szybko zamawiać:jawdrop:

Olu a są jeszcze?gdzie kupiłaś? ale kurcze pisałaś że ostatnią rolkę wzięłaś http://www.matrax.net/forum/images/keny/glupek1.gif

Daj mi znać czy je gdzieś jeszcze znalazłaś i za ile kupiłaś swoją rolkę???

Póki co znalazłam takie zdjęcie kuchenne, Venus wklejała u mnie fajną inspirację - ale nie mam teraz czasu jej zanależć :sick:

http://i1.fmix.pl/fmi839/428ab60b000ad0bc4f4c75c9

Może się przyda???

Sama dziś będę szukać bo jeśli chcę ją mieć muszę się w takim razie szybko decydowac gdzie ją położyć :yes:

Wow, myślałam, że jestem na bieżąco (mniej więcej), tylko czasu braknie na pisanie.

A tu taki siuprajz :rotfl:

Będzie intrygująco!

Tapety nie kładłabym od ściany do ściany, tylko zostawiła margines, tak jak piszesz.

Co do wysokich szafek. Mój sufit będzie na wysokości 272 cm, więc prawie jak u Ciebie. I też planuję szafki do samego sufitu.

Wiesz, przestrzeni magazynowej nigdy za dużo :p Przynajmniej dla mnie. Wrzucę tam zapasy przypraw, serwis wyjmowany dwa razy do roku i będzie git!

Poza tym, podoba mi się taka zabudowa. Wąskie i wysokie szafki - pianinko :lol2:

Inspiracja gabinetowa bardzo w moim stylu :)

Tylko u mnie będzie tak w pokoju dziennym - regały od podłogi do sufitu. Mniam :)

Hazelku baaardzo podoba mi sie nowa koncepcja kuchenna :yes: :D

Tapeta jest boska!!!! Mam nadzije,ze admete też uda się ja kupić ;)

U mnie będą w salonie dwie duże sofy, też w tkaninie jasnoszarej ;) :yes:

Skóra mi sie podoba ale u kogoś... u siebie lubię ciepłą i miękką tkaninkę ;)

Pozdrawiam serdecznie!!!!!

olu ja juz czekam na efekt koncowy:)

Ojej! Ja też!!!

Chwilę mnie nie było, a tu takie cuda!

Ale fajnie się u Ciebie robi:yes:

Ja bym wybrała pierwszą - brązową mozaikę, a szkło w szafie ikeowskiej jest grafitowe, barwione w masie i faktycznie leciusieńko prześwituje (zamówiłam właśnie takie drzwi do jednej z szaf).

A kuchnię kiedy będziesz miała? Bo już nie mogę się doczekać:D

Ale numer stulecia, co?:lol2: Sama jestem zaskoczona:D

chyba z takim marginesem to lepszy koncept:yes: bo właśnie się zastanawiałam jak to sprytnie rozegrać... wejście tapetą nad okno wyjdzie niekorzystnie:roll:

dzieki, Madziulek :hug:

wow, szalona ty!

jak czytam o tych waszych regalach do sufitu, to żałuje, ze nie mam billyego jednak...

dusienku, ale, ze jak Billy'ego? Te półki nie sa z "aikija":)

byłam ostatnio u Ciebie i czaiłam sie na Twoja lampe-mysle o takiej w gabinecie...ale jeszcze nie podejmuje decyzji-bedzie spontan. Jak zawsze:D

no coś Ty :jawdrop:, a ja myślałam o nawiązaniu tapeta w jadalni do moich płytek - a tu kurde trzeba by szybko zamawiać:jawdrop:

Olu a są jeszcze?gdzie kupiłaś? ale kurcze pisałaś że ostatnią rolkę wzięłaś http://www.matrax.net/forum/images/keny/glupek1.gif

Daj mi znać czy je gdzieś jeszcze znalazłaś i za ile kupiłaś swoją rolkę???

admete, juz wysłałam Ci pw. Jest problem z ta tapeta nie tylko w Polsce-na ebayu znalazłam tylko u jednego sprzedawcy i jeszcze w sklepie merlin. Tak jak pisałam-ona juz jest wycofana.Dzwon szybciutko do tego sklepu:cool:

Drzwi przesuwane moga byc troche większe niz wymiary miedzy scianami, najwyzej beda wiecej na siebie nachodziły, tak mowił moj stolarz.

a tak przy okazji Witam sie w Twoim wątku :)

emiranda :welcome:. Dziekuje Ci za info-zobaczymy, jak wyceni ja stolarz...

Kanapa fajna (podobna do mojej). A te buźki na ostatniej fotce ... cudne. Kurcze, że ja u mnie w kuchni nie wymyśliłam czegoś zamiast szyby :(.

Nie nadążam za takim szybkim zwrotem akcji. A Billy ... :D.

mirelko, dzieki:wiggle: ale, ze jak Billy...kurcze-musiałam gdzies napisac o tym Billy'm...wytłumaczcie mi drukowanymi literami-bo półki sa gazetowe ale nie ikeowskie:lol2:

Wow, myślałam, że jestem na bieżąco (mniej więcej), tylko czasu braknie na pisanie.

A tu taki siuprajz :rotfl:

Będzie intrygująco!

Tapety nie kładłabym od ściany do ściany, tylko zostawiła margines, tak jak piszesz.

Co do wysokich szafek. Mój sufit będzie na wysokości 272 cm, więc prawie jak u Ciebie. I też planuję szafki do samego sufitu.

Wiesz, przestrzeni magazynowej nigdy za dużo :p Przynajmniej dla mnie. Wrzucę tam zapasy przypraw, serwis wyjmowany dwa razy do roku i będzie git!

Poza tym, podoba mi się taka zabudowa. Wąskie i wysokie szafki - pianinko :lol2:

nspiracja gabinetowa bardzo w moim stylu :)

Tylko u mnie będzie tak w pokoju dziennym - regały od podłogi do sufitu. Mniam :)

Narendilku, dzieeeeeeki-Ty wiesz, jak mnie podbudowac:hug: a planujesz jakies dodatkowe oswietlenie regałunp z sufitu?

Hazelku baaardzo podoba mi sie nowa koncepcja kuchenna :yes: :D

Tapeta jest boska!!!! Mam nadzije,ze admete też uda się ja kupić ;)

U mnie będą w salonie dwie duże sofy, też w tkaninie jasnoszarej ;) :yes:

Skóra mi sie podoba ale u kogoś... u siebie lubię ciepłą i miękką tkaninkę ;)

Pozdrawiam serdecznie!!!!!

karolinko, dziekuje Kochana:hug: mam tak samo ze skóra-na zdjeciach jest piekna i włąsciwie deklasuje materiałowe obicie-ale do siedzenia-nie lubie:no:

olu ja juz czekam na efekt koncowy:)

:hug:

Ojej! Ja też!!!

Chwilę mnie nie było, a tu takie cuda!

Ale fajnie się u Ciebie robi:yes:

Ja bym wybrała pierwszą - brązową mozaikę, a szkło w szafie ikeowskiej jest grafitowe, barwione w masie i faktycznie leciusieńko prześwituje (zamówiłam właśnie takie drzwi do jednej z szaf).

A kuchnię kiedy będziesz miała? Bo już nie mogę się doczekać:D

Balbinko,:hug: biała mozaika juz zamówiona-ale pocieszam sie, ze co bym nie wybrała-wydawałoby mi sie, ze to drugie jest na pewno lepsze, wiec sie juz nie zastanawiam;) W tej szafie jestem zakochana-ale juz za pózno-do ikeai sie na razie nie wybieram. Zobaczymy, co zaproponuje stolarz:rolleyes:

Kuchnia sie wycenia własnie...:popcorn:

Co, do szafy-na koncu holu, o tutaj

http://images46.fotosik.pl/1354/ba21af474293deaamed.jpg

bedzie wnekowa i juz mnie pan stolarz poinformował, ze nie ma takich wysokich profili-zeby dac do sufitu:rolleyes: wiec sa jednak minusy wysokich pomieszczen:rolleyes:

Wklejam jeden z typów tapety do sypialni-

http://images50.fotosik.pl/1406/5c7198034ec5126f.jpg

(Out of Africa)

Hazelku - ja za Billym zawsze wzdycham i poszłam za falą ;)

A te widziałyście:

http://www.ikea.com/ms/pl_PL/img/local_store_info/katowice/billy_lim.jpg

i tytuł: Wszystkie kochają BILLEGO! :D

To chyba o nas ?

Ach ten Billy-rzeczywiscie cos w sobie ma:yes: tylko on chyba nie moze byc do sufitu,prawda?:confused:

out of Africa:p mam 2 rodzaje krokodyla chyba:confused::lol2:

Ola a szafa wnekowa . niech szklarz zrobi ci szprosy, to będzie kilka kawałków szkła i może zabudujesz do góry

Monia, szukałam z Out of Africa czegos jasno-szarego i zebra chyba jest najlepsza.Krokodyl jest piekny, ale nie widziałam jasno-szarego:confused:

Moniaaaaa,:p

I nie smiejcie sie, ale takie cudo planujemy dla Synka (coby sie nauczył spac sam w nowym domku:rolleyes: )

http://images50.fotosik.pl/1407/76929d163f2968ba.jpg

-dostalam własnie maila z fotkami od sprzedawcy:wiggle:

SUUUUUPER!!! SAMA BYM SPAŁA W TAKIM ŁÓŻKU:lol2:

Olu dziękuję za informacje - cały dzień mi zeszło nad kombinowaniem nad ta tapetą ile mi jej tak naprawdę potrzeba i żeby w razie czego jej nie zabrakło - jutro zamawiam. Poprosiłam panie żeby mi ją zaklepały na jeden dzień - wezmę raczej 1 rolkę :yes:. Możesz do mnie zajrzeć zobaczyć jakie Two mi piękności zrobiłą na mojej ściance z ta tapetą :rolleyes:

Buziaki wieczorową porą i dobrej nocy dziewczęta :lol:

Samochód super i za jakis czas tez będziesz pisać jak MarJel "Noc spędziłam w samochodzie" (nie od razu to zrozumiałam, a później smiałam sie z siebie pól wieczora) Synkowi tez pewno się spodoba :)

Ja tez uważam, że białe biblioteczki do samego sufitu nawet 3m są ok, beda super wyglądać. Miałam tak w poprzednim domu i zupełnie fajnie wyglądało:)

Ja wczoraj też miałam pomiary szafy wnękowej i też mi coś wspominali, że nie da się po całości zrobić.

Zobaczymy co wymyślą, to się wymienimy pomysłami:)

A Billy jest niestety tylko ograniczonej wysokości.

Jutro jadę go domówić to sprawdzę dokładnie ile ma.

I napisz mi jeszcze co to za model kanapy zamówiłaś i może być na priva ile takie cudo kosztuje, bo fajne jest bardzo:yes:

A! I tapet poproszę sporo do sypialni, bo sama myślę coby tam zrobić i mnie inspirujesz:D