Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

Samochód super i za jakis czas tez będziesz pisać jak MarJel "Noc spędziłam w samochodzie" (nie od razu to zrozumiałam, a później smiałam sie z siebie pól wieczora) Synkowi tez pewno się spodoba :)

:lol2::lol2::lol2:

Olka też to będzie przechodzić, tylko kurna! ona ma lepszą furę :p

Pomysł z mordkami świetny :wiggle: Dobrze że kombinujesz i ma świeże pomysły jeszcze, wszystko na plus.

Świetnie sobie Olu radzisz:yes:

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

na etapie urządzania zastanawiałam się nad billym. bo miało być low budget i ikeowsko (i szybko), a billy dodatkowo ma nadstawki, ze dałoby się z niego chyba ze 2,40 czy 2,50 zrobić (plus 20 cm zaślepki zmajstrowanej przez stolarza). brat mnie przekonał na długie polki (lacki), które bardzo lubię, choć chyba dziś bym już tego ciemnego brązu mnie wybrala. ale mam zamiar zmałpować pomysł jakiegoś dizajnera i książki poukładać na półkach kolorami :D

(jak mnie ostatnio naszło na układanie, to straciłam 7h, więc same rozumiecie, że prędko to nie nastąpi)

@mirela

te kolorowe cuda, to też billy?! mam wneke w gabinecie, w która chce wstawić zamykany regal co by dokumenty i takie tam nie leżały zupełnie na wierzchu. ten żółty ożywiłby mój gabinecik fenomenalnie :D

SUUUUUPER!!! SAMA BYM SPAŁA W TAKIM ŁÓŻKU:lol2:

nooooo, pewnie zdrzemnę się w nim nie raz-tak jak napisała MarJelka:lol2:

Olu dziękuję za informacje - cały dzień mi zeszło nad kombinowaniem nad ta tapetą ile mi jej tak naprawdę potrzeba i żeby w razie czego jej nie zabrakło - jutro zamawiam. Poprosiłam panie żeby mi ją zaklepały na jeden dzień - wezmę raczej 1 rolkę :yes:. Możesz do mnie zajrzeć zobaczyć jakie Two mi piękności zrobiłą na mojej ściance z ta tapetą :rolleyes:

Buziaki wieczorową porą i dobrej nocy dziewczęta :lol:

admete, byłam:yes:zagłosowałam:yes: i jestem mega happy, ze bedziesz miała swoja wymarzona tapete, bo...zreszta-napisałam u Ciebie:rolleyes: buziaki!

Samochód super i za jakis czas tez będziesz pisać jak MarJel "Noc spędziłam w samochodzie" (nie od razu to zrozumiałam, a później smiałam sie z siebie pól wieczora) Synkowi tez pewno się spodoba :)

Ja tez uważam, że białe biblioteczki do samego sufitu nawet 3m są ok, beda super wyglądać. Miałam tak w poprzednim domu i zupełnie fajnie wyglądało:)

dzieki:hug: obym tylko nie zalogowała w tym aucie na stałe...:lol2: dzieki za głos w sprawie biblioteczki-bedzie do sufitu:wiggle:

Ja wczoraj też miałam pomiary szafy wnękowej i też mi coś wspominali, że nie da się po całości zrobić.

Zobaczymy co wymyślą, to się wymienimy pomysłami:)

A Billy jest niestety tylko ograniczonej wysokości.

Jutro jadę go domówić to sprawdzę dokładnie ile ma.

I napisz mi jeszcze co to za model kanapy zamówiłaś i może być na priva ile takie cudo kosztuje, bo fajne jest bardzo:yes:

A! I tapet poproszę sporo do sypialni, bo sama myślę coby tam zrobić i mnie inspirujesz:D

Balbinko-pw.

Ło matko, jak inspiruje, ze ja?:oops: coś Ty...ale tapetke, która jest namber łan w dniu dzisiejszym, jutro wkleje:lol2:

:lol2::lol2::lol2:

Olka też to będzie przechodzić, tylko kurna! ona ma lepszą furę :p

Pomysł z mordkami świetny :wiggle: Dobrze że kombinujesz i ma świeże pomysły jeszcze, wszystko na plus.

Świetnie sobie Olu radzisz:yes:

Weź, Martulka bo publicznie palę cegłę przez Ciebie-:oops::oops::oops::lol2:

a na powaznie, to ... :hug:

na etapie urządzania zastanawiałam się nad billym. bo miało być low budget i ikeowsko (i szybko), a billy dodatkowo ma nadstawki, ze dałoby się z niego chyba ze 2,40 czy 2,50 zrobić (plus 20 cm zaślepki zmajstrowanej przez stolarza). brat mnie przekonał na długie polki (lacki), które bardzo lubię, choć chyba dziś bym już tego ciemnego brązu mnie wybrala. ale mam zamiar zmałpować pomysł jakiegoś dizajnera i książki poukładać na półkach kolorami :D(jak mnie ostatnio naszło na układanie, to straciłam 7h, więc same rozumiecie, że prędko to nie nastąpi)

Pliiiiiiissss, poka, poka, dusiu:o nie widziałam u Ciebie w galerii-zrób jakis update, plosie i pokaz te...ksiazki ułozone kolorystycznie-nawet sobie tego nie potrafie wyobrazic:jawdrop:

Edytowane przez hazeleyes1982

mirela, czyli zdecydowałaś się na Billy'ego?

duśku tak, to billy. A powiedz mi jeszcze ... te nadstawki są na górę ? Bo jak w tym ikeowskim programie planuję to jakoś mi tam nie chcą wskoczyć :(. Jesteś tego pewna, ze da się uzyskać 2,40 ?

Da się, tylko trzeba trochę powalczyć :) Przeciągając nadstawkę na regał nie dojeżdżaj myszką do końca regału. Tak mniej więcej na wysokości ostatniej półki wskakuje :)

Z planerem Besty jest tak samo.

Karolek, Narendil, Karolinka,-dziekuje:hug:

myszonik, umarłam:rotfl:

Venusek, :oops::lol:

Tapeta:

na dzis numero uno, to ta:

http://images47.fotosik.pl/1399/8b7318cdbb5a8018.jpg

a numero due ta:

http://images39.fotosik.pl/1345/3cf503f203e3d710.jpg

Ola ja w sprawie stołu, dzwoniłam teraz do tego pana z allegro on jest gdzies z rejonów wielkopolski i wycenił mi stół z litego dębu nie klejony itd, gr. nóg i blatu 10cm, wzór na zyczenie, drewno bez seków, wymiary po złożeniu:160x90 a po rozłożeniu 260x90, z transportem pod drzwi , lakierowany cena :3.250,00zł. czekam na wycenę z MD.

podejrzewam ze ze 2 koła więcej :(

Ola ja w sprawie stołu, dzwoniłam teraz do tego pana z allegro on jest gdzies z rejonów wielkopolski i wycenił mi stół z litego dębu nie klejony itd, gr. nóg i blatu 10cm, wzór na zyczenie, drewno bez seków, wymiary po złożeniu:160x90 a po rozłożeniu 260x90, z transportem pod drzwi , lakierowany cena :3.250,00zł. czekam na wycenę z MD.

podejrzewam ze ze 2 koła więcej :(

jeśli naturalny kolor dębu, a nie barwiony to myślę, że ten wymiar ok. tysiaka więcej. Chyba, że ceny podnieśli.

Jak wyceniałam rozmiar 100x170 (po rozłożeniu 100x 270) w zeszłym roku to naturalny dąb wyszedł właśnie chyba niecałe 4.500.

Podaj proszę jakieś namiary na tego wielkopolskiego stolarza:)

Malkul, dzieki za info-zobaczymy w taki razie, co z tego wyjdzie i jaka bedzie róznica. Ja własnie dostałam namiar na stolarza-od mojego pana parkieciarza-wybadam temat i dam Ci znac.

Idąc za ciosem-po tapecie z buzkami, zamówiłam do sypialni "numero uno" i musze powiedziec, ze z zakupami do sypialni juz jest finito:wiggle: oswietlenie juz od pół roku czeka.Kurcze, niech juz sobie ta ekipa od płytek i gładzi idzie do domuuuuuuu-bedzie 3 tyg opóznienia z parkietami:sick:

Olu ja tak wczoraj szybko wpadłam i zapomniałam zostawić mój zachwyt nad samochodem http://gify.magazynek.org/pictures/Emotikony/Kolory/Czerwone/027.gif

A będzie biały jak na zdjęciu???

Tapeta też śliczna :yes:

:hug:

Czy bedzie biały? :rolleyes: mnie sie najbardziej podoba czerwony, ale zamysł na pokój Synka powstał troche pod dyktando zielonego pantona,:sick: wiec musi byc biały.:rolleyes: Bo pokoj bedzie biało-zielony:wiggle:

emiranda,:hug: tapeta bedzie na całej scianie za łóżkiem:yes:

tapeta bedzie na całej scianie za łóżkiem

Będzie super wyglądać, jak ja Wam dziewczyny podziwiam, że wiecie czego chcecie i śmialo urządzacie swoje cztery katy, ja mam wszystko na biało, bo nie umialabym wybrać cokolwiek do swojego domku. Biały bezpieczny, ale może troche poszaleje ?

A tak na marginesie, śmiech mnie dzisiaj nie opuszcza. Własnie ogladamy mecz i mój mąż, który zupełnie nie interseuje sie sportem swoja niewiedza doprowadza mnie do łez.

Pozdrawiam

Ala

emiranda, byłam u Ciebie z rewizytą ale nic nie napisałam, bo chciałam troche nadrobic ale biel rzuciła mi sie w oczy:yes:Kocham biel, wiec dla mnie bomba. Poszalec mozna z dodatkami zawsze.

Nadrobie grzecznie dzisiaj wszystko i wtedy bede sie mądrować, ze ho ho:rolleyes:

ja tez sie smieje z tej akcji dzisiejszej:lol:Złapałysmy klimat-nie ma co;) Swoją drogą-czy wiesz, ze moja najlepsza przyjaciółka jest tak, jak Ty Gdynianką?:wiggle:

Co do meczu-mam papierkowa robote i sobie zerkam-M. niestety na wyjezdzie tradycyjnie:(

P.S. Nie moge z tego zachwytu nad Cristiano. Chyba emerytura za pasem-bo dla mnie on nie jest ani troche przystojny:sick: albo moze cos ze mna nie tak:lol2:

emiranda, byłam u Ciebie z rewizytą ale nic nie napisałam, bo chciałam troche nadrobic ale biel rzuciła mi sie w oczy:yes:Kocham biel, wiec dla mnie bomba. Poszalec mozna z dodatkami zawsze.

Nadrobie grzecznie dzisiaj wszystko i wtedy bede sie mądrować, ze ho ho:rolleyes:

ja tez sie smieje z tej akcji dzisiejszej:lol:Złapałysmy klimat-nie ma co;) Swoją drogą-czy wiesz, ze moja najlepsza przyjaciółka jest tak, jak Ty Gdynianką?:wiggle:

Co do meczu-mam papierkowa robote i sobie zerkam-M. niestety na wyjezdzie tradycyjnie:(

P.S. Nie moge z tego zachwytu nad Cristiano. Chyba emerytura za pasem-bo dla mnie on nie jest ani troche przystojny:sick: albo moze cos ze mna nie tak:lol2:

podzielam zdanie twoje Olu:lol2: ze mną też coś jest nie tak:lol2: