Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ja bym też biały lakier w polerze w łazience pod uwagę wzięła... z drewnem co za dużo, to niezdrowo czasem... kafle o strukturze kamienia widzę... więc niby nawiązania nie ma... ale biel pasuje do wszystkiego w końcu;) armatura biała - więc jakoś się to wszystko mogłoby obronić:lol2:

Venus jakie wizki:o zdolniacho ty jedna:lol: I dobrze żeś tyłek Olce uratowała,bo musiałabym go skopać, gdybyś większych fotuuuf nie wstawiła:mad::lol2:

Dla mnie tej tapety jakoś za mało na tej pierwszej (miniaturowej:mad:) wersji:roll:

a ja bym też biały lakier w polerze w łazience pod uwagę wzięła... z drewnem co za dużo, to niezdrowo czasem... kafle o strukturze kamienia widzę... więc niby nawiązania nie ma... ale biel pasuje do wszystkiego w końcu;) armatura biała - więc jakoś się to wszystko mogłoby obronić:lol2:

podpinam się pod Magdę bo też o takim rozwiązaniu od razu pomyślałam :yes:

Drewniana ściana niech gra pierwsze skrzypce - reszta z innego materiału - a skoro miska wc biała to biała szafka będzie idealna :yes:

Zakręcie :lol2: karkówka elegancka, mam kolejny przepis na to mięso, tym razem bez pieczarek, bo szwagier akurat nie cierpi :wiggle: a Wigilia w tym roku u nas.

Kakusku, najlepiej napisz do mnie na priv. Ustalimy co i jak :)

Magda :hug:

Zakręcie jeszcze jedno :lol2: (po naszych mailach to już chyba inaczej do Ciebie nie powiem :) ) dlaczego tapeta na całej ścianie nie?

.... i jeszcze, mi ta lampa się nie podoba, taka dyskoteka (nie bij, wytłumacz:lol:)

Witam słonecznie w niedzielny poranek i miłej niedzieli zyczę :)

Dobrze dziewczyny mówią, tak jak przypuszczałam, za duzo drewna tez niedobrze! Jaki szeroki jest ten pas z drewna i może Venuska zrobi Ci wizkę?

Wiesz umywalka o której pisałas jest super ale pytanie czy ona praktyczna dla malca jest? Czy juz ją kupiłaś? To jest ta łazienka ogólnodostępna ?

Ola ja mam nie hartowane i wiesz mi pękło, bo buchnęła mi para z czajnika.ale nie wiem jak z płytą. ja chyba bym hartowane dała. ale taki pasek , nie na całóść tapety:yes:

powiedzmy na wysokość 50-60 cm nad całością blatu.

nigdy nie mów nigdy oglądałam:yes: wczoraj

a wcześniej byłam na super filmie w kinie terytorium wroga

jeżeli ta łazienka ma w koncepcji pozostać nowoczesna, to zrobiłabym Marjelkową białą szafkę z szufladami jak w dzieciowej łazience :) Jak zaczniemy bawić się np w obrysy drewniane a szafkę pod spodem białą...to może jeszcze chociaż chyba zbyt sielsko.

Ja tez jestem za cała białą tylko pytanie czy ona się tam nie będzie zbyt ciężko wyglądać, półki nadalyby temu lekkości?, ale ze mnie żadna dekoratorka wnetrz więc się nie za bardzo chce wypowiadac. :(

Olu wklejam Ci szafkę MarJel to jest Ikea na stronie zobazcysz jaka minimalną długośc mozna kupić, ale moja mała ma 80 cm, nie wiem czy sa mniejsze

Mam nadzieję, że Marjelka się nie pogniewa, z góry przepraszam

http://img194.imageshack.us/img194/7563/dsc0796ge.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/442/dsc0790a.jpg

Edytowane przez emiranda

Czesc Dzieffffczynki, kurcze...teraz to już wiem, ze nic nie wiem-bo podoba mi sie drewno i o takiej myslalam, ale te białe rzeczywiscie dałyby takie odcięcie...sama nie wiem.

Alu, z tej łazienki rzeczywiscie będzie korzystał Mały (umywalka już kupiona) ale ona jest zaplanowana dość nisko, wiec chyba nie bedzie tak zle. Dzieki za fotki i za opinię:hug:

Venusek, ta błyskotekowa lampa zrobi lepsze wrażenie w szarej sypialni, z tapetą out of Africa na scianie-w takiej scenerii,nie dziwię sie ze nie padłaś na cyce.:lol2: Ale ja mam na nią pomysł i jestem pewna, ze bedzie gitara:yes::D

Czemu nie na całej scianie tapeta? Bo nie podoba mi sie, gdy zachodzi na okno...takie samo rozwiązanie (i nawet z moją tapetą) znalazłam na stronie naszego ulubinego n-design:yes:

Monia, czyli muszę wziąć hartowane szkło:yes: Monia, ja tez nie chcę psuc tej sciany, dlatego myslałam o wiszącej szafce/półce zeby nie zakrywać dołu...teraz juz sama nie wiem:(

kakusku, masz niestety racje, ze miejsca tam jak na lekarstwo, co jeszcze bardziej utrudnia sprawę...:(

Jesli jezscze bedziecie miały jakies przemyslenia i uwagi-piszcie smiało-bo ja i tak na razie nie wiem, co mam zrobic z tą półką.

Aaaa, mam pytanie-może ktoś wie:

Czy zlew jednokomorowy wyklucza młynek? Czy musi byc osobna komora do młynka?

Ola a nie możesz po prostu kupić super nowoczesnej szafki na kóleczkach takiej komputerowej i wsunąć pod umywalkę??????

ja bym nie psuła tej ściany:no:

Ale i tak musi blat powiesić, a pozniej jak wstawi szafkę pod umywalkę, to szuflady się nie będą otwierac, no nie wiem czy to dobry pomysł, te szafki z ikea mozna na nóżkach postawić, żeby sie nie wbijać w ścianę :)

ok, słowa już nie powiem póki lampy disco bandżo nie zobaczę zawieszonej ;)

Moim zdaniem Olu tapeta tym paskiem puszczona wygląda gorzej niż na całej ścianie....chyba że :lol: puścić pas, tak jak chcesz przy kuchni i obłożyć szkłem, a resztę tej ściany pomalować na kolor dokładny jak tło tapety hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

ok, słowa już nie powiem póki lampy disco bandżo nie zobaczę zawieszonej ;)

Moim zdaniem Olu tapeta tym paskiem puszczona wygląda gorzej niż na całej ścianie....chyba że :lol: puścić pas, tak jak chcesz przy kuchni i obłożyć szkłem, a resztę tej ściany pomalować na kolor dokładny jak tło tapety hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

co do lampy disco bandżo (super nick:D)-trust me, będzie gitara:yes:

Venusku, na razie planuje tak, ze zostawie po obu stronach marginesy (ok 15 cm białej sciany) ale szkło bezbarwne na całosci tej sciany. Zobacze jeszcze ale na pewno bede myslała o tym rozwiązaniu, które proponujesz:yes:

Hazelku przy młynku musisz miec dodatkowo przynajmniej poł komory w zlewie (i tam np zamontowany mlynek) Nie powinno wylewac sie do komory z młynkiem wrzatku (np jak odcedzasz ziemniaki,makaron) bo tepi to ostrza nozy .

kurczeeeeee, a ja tak bym nie chciała tej drugiej komory ani nawet połówki.Bu.

Ola bedziesz mieć tę umywalkę podwieszoną czy postawioną na blacie ? w saunowej łazience?

No, ta Roca Bol jest tylko do postawienia:( pospieszyłam sie z nia troche i teraz nie wiadomo, co robic. Ładnie by wyglądała umywalka podwieszana bez zadnej szafki ani miski albo to ustrojstwo, które Ty masz u siebie-ale nie wiem, czy M sie zgodzi, bo on chciał jakąs półkę koniecznie.

Hazelku a ja dzis sobie przypomniałam ze dawno temu widziałam Twoj domek ( z zewnatrz) na watku dot.projektu i pomyslalam ale KTOS fajną bedzie miał chałpke :yes:

Dziś zatrybiłam ze to Ty jesteś ta szczesciara-tez jestem nieżle pokręcona :rotfl:

oj weź, kakusku:oops::lol::hug:

Dzwonił pan od mebli,ten, co się wypiął-chce sie spotkac i przedstawic wycenę...po 15 dniach (a w celach pomiarowych był na miejscu:mad: ) Się chłopak uwinął, nie ma co. Chyba sie spotkam-tak z ciekawosci. Najwyzej mu nosa utrę i powiem, ze mam tańsza oferte ze Sląska:D

ola ja bym zrobiła jednak blacik z tego drewna co ściana. dobrze by było, żeby półka nie przysłoniła tej ściany, tylko jakby się z nią zlała . tylko blat bez szuflad.

Monia, własnie bardzo mi zalezy, zeby nie przysłaniac tej sciany niczym-w czwartek mam spotkanie (służbowe:cool: ) z zaprzyjaznionym architektem i przedstawie mu Wasze trzy warianty-niech pomoze w wyborze. Jak nie, bede rzucac monetą:lol2: