Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Za to ja już wiem (już to gdzieś czytałam) i zapraszam Was bardzo serdecznie obydwie do Milanówka :)

Alu ja już pracuję nad małym - tzn nad jego dietą :lol2:

dziś ogroooomny postęp ruszyło picie z butelki http://forum.barcis.pl/images/smilies/yahoo.gif

Także myślę że za miesiąc będę organizować wycieczkę :yes: i oczywiście w Milanówku zawitam :lol:

z Olą która jeszcze o tym nie wie :lol2: że jedzie niedługo do stolycy ;)

Ciekawe co Ty Olu na to???:lol2:

Słuchajta Dziefffczynki, moje Kochanie zawitało, wiec mam bana na neta:lol: Odezwe sie, jak M sie czyms zajmie:lol2:

Admete, doczytałam, Waryjacie i nie mówie "nie":lol::hug:

Marjelka,:bye:

pasiu,podaj maila prywatnego.Venusek ,Twojego mam;)

aha, zdam relacje z niedzielnej wizyty pana Łukasz ofkorz :goodnight:

Hazelku jak tam spotkanie z panem od kuchni? Napisz jak wrazenia i czy wszystko dogadane :yes:

U nas dzis piekna pogoda wszyscy w krotkich rekawkach a wkoło kwiaty .Nawet magnolie (moje ulubione ) pokazaly kwiaty-super ze wkoncu wiosna na całego :D

ps Mam zapisane Twoje łozko tylko nie znam ceny stad pytanie do Karoliny czy moze kupowala go gdzies przez neta :D

MarJelka...:lol:

kakusku, łóżko kupilismy w Kielcach u przedstawiciela firmy Stolwit. Cenę wyślę na pw.

Spotkanie bardzo udane. Szybko nam poszło, bo panowie (p. Łukasz był z tatą) są bardzo konkretni i potrafią doradzić.

Wyszło kilka kwestii, na których poprzedni wykonawca chciał nas oszukac albo zrobić bylejak i rzeczy, które jego zdaniem: "sie nie da" zrobic-p. Łukasz nawet sie nie zająknął, ze jest jakis problem. Wszystko pomierzone, ustalone, systemy kuchenne wybrane i montaz...za ok 6 tyg:wave: Zdecydowaliśmy sie m.in: na słynną narożną nerkę, którą widziałam u Moni.:wiggle:

Pojawiły sie tylko dwa problemy-tzn dla mnie to są problemy, bo moj M. twierdzi, ze jestem jedyna osobą na swiecie, której to bedzie przeszkadzac:rolleyes:

1.Do zabudowy dochodzi jeszcze 30 cm i zdecydowaliśmy sie na cargo i teraz pytanie:

gdzie go dac?po lewej czy po prawej stronie?

2. nie mogę dac okapu i płyty na srodku sciany, tak, jak pierwotnie planowałam,bo nie bedzie miejsca na płyte.....:cry: wiec bedzie tak, jak na wizualce Venuska-okap po lewej stronie, obok okna na tle tapety....wkurza mnie to strasznie ale nie ma innej opcji. Jesli dam płyte i okap na srodku...to to bedzie masakrycznie niewygodnie:( I co tu robić? Doradzcie...zwłaszcza w pierwszej kwestii, bo co do drugiej, to raczej nie mam wyjscia....

pytanie do Was-gdzie umiesciłybyscie to cargo (30 cm)?po której stronie zabudowy?

http://images40.fotosik.pl/1430/98cbc50ec110b680med.jpg

W wytycznych dla Venuska nie ujęłam tych 30 cm ....:oops::oops::oops:

Hazelku pierwsza moja mysl jest taka aby dac Cargo po lewej stronie czyli od strony lodowki.Kurcze szkoda ze ty masz tam lodowke bo chyba najfajniej wygladalyby dwie szafki po 45 cm po bokach szefek ze sprzetem ale co wtedy z lodowka :confused:

Czekam w takim razie na priva i napisz czy po spotkaniu cena Twojej kuchni ulegla zmianie?(czy doszly jakies istotne szczegoly ktore zawyzyly cene?)

Pierwszą opcję zaznaczyłam na czerwono a drugą na niebiesko. Musimy wybrac, gdzie wstawimy ten 30-centymetrowy pasek mdf-u(czyt: cargo)

http://images39.fotosik.pl/1384/e39f4cca02a9cb12med.jpg

Dzieffffczynki-ostateczna wycene dostane we wtorek, jak p. Łukasz doliczy wszystkie dodatkowe opcje.

Ola, tak jak Venuska mówi, małe cargo przy płycie, to co narysowałaś i czerwone i niebieskie mi sie nie podoba, chociaż nie wiem czy Ty masz te ściankę miedzy kuchnia a jadalnia od strony spiżarki, bo jeżeli ja masz no to tam możesz wsadzić, ale to nie będzie praktyczne Edytowane przez emiranda

Alu, sciana z wysoką zabudowa jest w rzeczywistosci 30 cm szersza, niz podałam Venusce:oops: (tego nie ma na wizualce)i chcąc, zeby zabudowa była od sciany do okna, muszę wrzucic tam to cargo...tylko pytanie: czy obok kawiarki czy obok lodówki w zabudowie:confused:

Balbinko, dzieki. Jeden głos juz w takim razie mam:hug: Pomóżcie Waszemu forumowemu zakrętowi:rolleyes: