Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ola - zmieniam zdanie !!! Juz tłumaczę dlaczego ! Miałabys ten sam problem z lodówką co ja czyli mogłabyć otworzyc drzwi tylko pod katem 90st a to za mało zeby wysunąć szuflady !!!!!!!!!!!! No chyba, że palnowałaś otwierac w prawo ale to chyba niewygodne by było !!!!!!!!!!!!!!!!! A dając cargo od ściany robisz sobie miejsce na szersze otwarcie drzwi !!! kumasz ??

Ola - zmieniam zdanie !!! Juz tłumaczę dlaczego ! Miałabys ten sam problem z lodówką co ja czyli mogłabyć otworzyc drzwi tylko pod katem 90st a to za mało zeby wysunąć szuflady !!!!!!!!!!!! No chyba, że palnowałaś otwierac w prawo ale to chyba niewygodne by było !!!!!!!!!!!!!!!!! A dając cargo od ściany robisz sobie miejsce na szersze otwarcie drzwi !!! kumasz ??

Super szybka reakcja nie ma to jak pod nosem koleżanki forumowiczki mieć, które same się urządzają. Kinga jestem pod wrażeniem. Gratulacje :)

Chociaż ja tak doprawdy nie wiem czy nie lepiej byłoby od okna postawić najpierw caro, pózniej lodówkę, a dalej zabudowę. Ola musisz sie zastanowić, ale Kindze należy się szampan :)

Edytowane przez emiranda

Pinacolada może mieć rację z lodówką przy ścianie,ja kiedyś tak miałam i radziłam sobie,ale rzeczywiście już bym tak nie dała.A może dać kawiarkę nad piekarnik i zrobić dwie 60 cm i dwie 45 cm?A ja też robię kuchnię u Łukasza i jego taty:)ale numer ciekawe czy wiedzą,że się znamy z FM:lol2:

Ja wprawdzie jeszcze nie podpisałam umowy i nie wiem co chcę,ale tam zrobię.

Hazel ,a ja nie rozumiem co z tym okapem i płytą,jak będziesz mieć teraz? przy półwyspie? jaką masz odległość od półwyspu ?

Edytowane przez Barbara74

miałam na myśli 45, potem lodówka, potem piekarnik z kawiarką potem 45...?

Ola chyba woli kawiarkę obok piekarnika. jesli pikarnik nie ma zaburzyc symetrii/poziomu to musi być na poziomie ok 90cm tak jak blat a wtedy kawiarka nad nim bedzie chyba zbyt wysoko....? ale może się mylę ...

albo zmienic kolejnosc ! idąc od ściany: cargo, piekarnik, kawiarka, lodówka !!!! :)

ja bym w ogóle na taką kolejność namawiała abstrahując od otwierania lodówki. najczęściej zdarza mi sie otwierać lodówkę, więc wolałabym ją najbliżej blatu i zlewu. mimo iż piekarnika używam dosłownie do wszystkiego (chyba tylko poza smażeniem :p), odstęp "o 1 stanowisko" nie jest ani trochę problematyczny (no ale może ja po prostu nie posiadam wielkiej żeliwnej brytfanki, do której wchodziłby 5 kg indyk :D)

albo zmienic kolejnosc ! idąc od ściany: cargo, piekarnik, kawiarka, lodówka !!!! :)

Jak cargo bedzie przy ścianie to bedzie tylko z jednej strony dostepne, czyz nie?

ja bym w ogóle na taką kolejność namawiała abstrahując od otwierania lodówki. najczęściej zdarza mi sie otwierać lodówkę, więc wolałabym ją najbliżej blatu i zlewu. mimo iż piekarnika używam dosłownie do wszystkiego (chyba tylko poza smażeniem :p), odstęp "o 1 stanowisko" nie jest ani trochę problematyczny (no ale może ja po prostu nie posiadam wielkiej żeliwnej brytfanki, do której wchodziłby 5 kg indyk :D)

Dusia, lodówkę też bym może dala pierwszą od okna, ale w takim razie dalej cargo, bo cargo przy scianie traci swoje właściwości nie sądzisz? :)

Edytowane przez emiranda

Jak cargo bedzie przy ścianie to bedzie tylko z jednej strony dostepne, czyz nie?

jesli cargo ma mieć 15 cm, to wydaje mi się, ze nie będzie to problematyczne (choć rozumiem, że nie po to robisz cargo, żeby sięgać do niego tylko z 1 strony). a są jakieś wnętrza do cargo-ów, które przypominalyby drzwi lodówki?

Olu to jak dechy się kładą za 2 tygodnie to ja się wtedy wpraszam na oglądanie :wiggle:

- czyli możemy się zacząć umawiać - bo tyle pewnie to zejdzie :lol2:

Acha i nie wiem czy wiesz ale jedziesz ze mną za miesiąc półtora ( jak Igi zacznie sam przez dzień jeść) do Wawy :) oglądać stół - i na mały zlot http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif

Mam nadzieję, że ten plan też MOJĄ SKROMNĄ OSOBĘ obejmuje:rolleyes::hug:

A ja od razu jak zaczęłam czytać o dylemacie chciałam to powiedzieć... i byłam w szoku, żeście wszystkie za opcją czerwoną:o

Ale widzę, że nie muszę się wyrywać jako ta z opozycji, bo opozycja już stworzona - wystarczy, że się dołączę:lol:

Koniecznie wersja NIEBIESKA (czyli kargo z lewej) - poza niekwestionowaną funkcjonalnością to podkreśli dodatkowo piękną asymetrię sprzętów (piekarnik i kawiarka) - będą się tak ładnie wcinać z boku w dużą płaszczyznę błyszczącego mdf'u - będzie lepiej niż jest obecnie:yes: mniodzio normalnie:yes:

Ja osobiście wolałabym miec 35cm cargo od ściany niz piekarnik - wydaje mi sie że tłuszcz z piekarnika z czasem osadzi się na ścianie ale moze zdziwiam ...:confused:

Cargo z dostepem z 1 strony nie jest złe. Jeszcze zależy co Ola planuje w nim przechowywac.

A w ogóle to mogłaby juz przyjść bo zaraz jest z kuchni salon zrobimy :rotfl: i nawet pan rafał się nie połapie :rotfl:

jesli cargo ma mieć 15 cm, to wydaje mi się, ze nie będzie to problematyczne (choć rozumiem, że nie po to robisz cargo, żeby sięgać do niego tylko z 1 strony). a są jakieś wnętrza do cargo-ów, które przypominalyby drzwi lodówki?

30 cm, o takich nie słyszałam, ale to chyba nie ma sensu, bo głebokośc tego cargo ma 60 cm, albo ja nie kumam co masz na myśli :)

Ja osobiście wolałabym miec 35cm cargo od ściany niz piekarnik - wydaje mi sie że tłuszcz z piekarnika z czasem osadzi się na ścianie ale moze zdziwiam ...:confused:

Cargo z dostepem z 1 strony nie jest złe. Jeszcze zależy co Ola planuje w nim przechowywac.

A w ogóle to mogłaby juz przyjść bo zaraz jest z kuchni salon zrobimy :rotfl: i nawet pan rafał się nie połapie :rotfl:

Może masz rację, ale wtedy musi miec odpowiednie szuflady, bo jak widziałam u kolezanki to szuflady cargo przedzielone są na pół i trzeba miec do nich dostęp z dwoch stron. :)

Co ta Ola robi, Ola.....................................