Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

30 cm, o takich nie słyszałam, ale to chyba nie ma sensu, bo głebokośc tego cargo ma 60 cm, albo ja nie kumam co masz na myśli :)

głębokosć jest 60 cm, ale po wysunięciu takiego carga staje się do niego bokiem i wtedy jego szerokość stanowi głębokość;) - czyli w tym wypadku 30 cm (a głębokosć staje się szerokoscią:lol2:)

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dobra, ja się totalnie zgubiłam co ma 15, co ma 30 a co ma 60 cm :D

w kazdym razie myślałam o takim czymś

http://img.drewno.pl/i/6952_2.jpg

tu masz akurat w wersji obracanej, u ciebie musiałaby być prosta zwyczajna. jesli szerokość kosza to ok 15-25 cm, to takie cargo jest spoko wygodne przy dostępie z 1 boku tylko. świetne do przechowywania kartonów z sokami, zapasu płatków, słoików i tego wszystkiego co generalnie zazwyczaj kupujemy w ilości kilku sztuk

Z tego co pamietam Ola nie chciala lodowki po prawej stronie zabudowy mimo ze jest to moze i bardziej funkcjonalne ( blizej blatu ) Wizualnie podobal jej sie uklad taki jaki jest obecnie ( adwokat Oli sie odezwal :lol2:)

Jesli chodzi o cargo to tak jak pisze Magda po wysunieciu jego szerokosc robi sie glebokoscia wiec spokojnie wystarczy dostep z jednej strony .

O Matko, co tu sie działo....czytałam z wypiekami na twarzy...i wstyd mi, ze mnie tu nie było z Wami, ale ja w weekendy mam troche ograniczany dostęp do internetu-.:lol:

Bardzo Wam dziękuję Kinguś, kakusku, Alu, dusiu, Madziu, Basiu:hug:

Od czego by tu zacząć....od tego chyba, ze macie racje z tą lodówką (Kinguś, bedzie szampan niewirtualny:hug:). Cieszyłam sie, jak na początku pisałyscie, ze wersja czerwona lepsza, bo była moim faworytem, ale przy takim obrocie sprawy....zmieniam zdanie i bedzie tak, jak radzicie (kakusku, pamietam, pamietam, ze sie pierwsza wyłamałas:yes: )-czyli stojąc vis-a-vis zabudowy, od lewej strony:

cargo, kawiarka, piekarnik, lodówka czyli:

30 cm, 60 cm, 60 cm, 60 cm i chyba super bedzie:wave:

Madziu, pytałaś o płytę i okap-już mówię. Bedą przesunięte do lewej strony (przy oknie), tak jak na wizualce Venuska a ja chciałam dac go razem z płytą na srodek.Okazuje sie, ze sie nie da, bo jest półwysep, który praktycznie "wchodzi" na płyte:(

Muszę to przełknąć-tylko jak wtedy dac tapete?Moja koncepcja z maginesami po obu stronach nie wypali. Chyba muszę wtedy dac tapetę na całej scianie...

P.S. Basiu, bedziesz zadowolona:yes:

Alu, z tym cargo Madzia i Kinga maja rację-moze byc dostep z jednej:yes: strony

Edytowane przez hazeleyes1982

Hazelku a płytę indukcyjną już wybrałaś?jakiej szerokości dajesz?jak daleko masz ją przy półwyspie,bo ja bedę miała blisko ,ale nie będzie wchodziła-i tak to jest niewygodne bo tylko jedna osoba może gotować.A Ty zmieniałaś bo Ci płyta już wchodziła w półwyspę czy tak jak u mnie?

Alu, z tym cargo Madzia i Kinga maja rację-moze byc dostep z jednej strony

Ja wiem, wszystko rozumiem, tylko ja moze piszę niezrozumiale, chciałam tylko podkreslić ten fakt, że dostęp będzie z jednej strony. Mam takie cargo jak Kinga przy płycie i trzymam tam wszystko potrzebne do gotowania (nie jest to absolutnie spiżarka, zreszta spiżarki mamy osobno, prawda ?) i to jest bardzo praktyczne, ma 40 cm i faktycznie chociaż mam do niej dostep z dwóch stron, tylko z jednej strony korzystam. Nie wiem ile Twoja kuchnia ma szrokości? a juz zobaczyłam 4.08m to nie chciałabym mieć na frontowej ścianie widocznej od jadalni 2.10 wysokiej zabudowy, dla mnie to będzie bardzo przytłaczające i ja bym z tego cargo zrezygnowała i zrobiła sobie tak jak Kinga ma na załączonym zdjęciu). Patrze na swoją kuchnię (moja jest troche węższa ma 3.4 i nie widzę tej wysokiej zabudowy. :(

To są tylko moje rozmyślania, a Ty Olu musisz sama zadecydować. Może zreszta moja wyobraźnia przestrzenna (słaba) mnie tutaj zawodzi. Może będzie

dobrze ?:)

Hazelku Towj mały tez sie rozkłada :( Sprobuj mu wcisnac zrobiona nalewke z czosnku.Ostatnio moj zaczał narzekac na gardło dostał goraczki wiec przygotowałam miksture i po 1 dniu wszystko przeszło (tzn gardło jeszcze troche bolalo ale mogł juz jesc )

Jesli chodzi o kuchnie to dobrze ze zdecydowałas sie dac lodowke blizej blatu roboczego -bedzie ci łatwiej wszystko wkładac i wykładac ze srodka.Ja bym jednak zmieniła miejsca kawiarki z piekarnikiem czyli kawiarke dała po prawej a piekarnik po lewej stronie (blizej cargo) .

Miłełego dnia a ja z racji ze dzisiaj mamy wolne zabiram dzieciaki do parku :D

Mam nadzieję, że ten plan też MOJĄ SKROMNĄ OSOBĘ obejmuje:rolleyes::hug:

no jasne :yes: - najpierw się zgadamy a potem Panią powiadomimy :lol2: :hug:

Ale tu dyskusje kuchenne wczoraj odchodziły http://mp3car.pl/forum/images/smilies/szok.gif

Przyznam się że na początku też bym krzyczała wersja czerwona - ale dziewczyny łopatologocznie :lol2:, dokładnie i drobiazgowo wytłumaczyły i pokazały jak jest najlepiej :yes:

Olu dziś nie miałam czasu-ale jutro sama zadzwonię do nich i zapytam o co chodzi z tymi frontami :yes:

Buźka i miłego wieczorku życzę

Jestem, jestem,Alu :hug: ale jutro nadrobie,ok?Dzis był bardzo intensywny dzien-dostałam wizualki i rysunki od p. Łukasz do akceptacji. BTW, kilka z nich jest w pdf-ie i nie mogę ich na stałe obrócic w dobra strone i sa jakby ...do góry nogami...:lol:Moze cos poradzicie?Wstawie i moze któras mądra głowa cos podpowie:)

Jestem Dziefffczynki.Mały mi przychorował i na budowie...bardzo intensywnie sie zrobiło.Panowie koncza płytki w tym tyg , (gładzie skonczone) i w poniedziałek przychodzi pan parkietowy:wave: Czyli naprawde fajnie sie zrobi....:)

Hazelku a płytę indukcyjną już wybrałaś?jakiej szerokości dajesz?jak daleko masz ją przy półwyspie,bo ja bedę miała blisko ,ale nie będzie wchodziła-i tak to jest niewygodne bo tylko jedna osoba może gotować.A Ty zmieniałaś bo Ci płyta już wchodziła w półwyspę czy tak jak u mnie?

Basiu, indukcje zamówiłam Siemens'a 60-tke (SIEMENS EH 651RE11 E). Zaraz wkleje rysunek kuchni i dokładnie zobaczysz, jak sie ma płyta do półwyspu-bardzo blisko są siebie, niestety:rolleyes:

[kakusek;5277002]Hazelku Towj mały tez sie rozkłada :( Sprobuj mu wcisnac zrobiona nalewke z czosnku.Ostatnio moj zaczał narzekac na gardło dostał goraczki wiec przygotowałam miksture i po 1 dniu wszystko przeszło (tzn gardło jeszcze troche bolalo ale mogł juz jesc )

Jesli chodzi o kuchnie to dobrze ze zdecydowałas sie dac lodowke blizej blatu roboczego -bedzie ci łatwiej wszystko wkładac i wykładac ze srodka.Ja bym jednak zmieniła miejsca kawiarki z piekarnikiem czyli kawiarke dała po prawej a piekarnik po lewej stronie (blizej cargo) .

Miłełego dnia a ja z racji ze dzisiaj mamy wolne zabiram dzieciaki do parku :D

kakusku, i tak własnie zrobiłam-kawiarka po prawej stronie:yes: Co do Małego, dostał taki arsenał leków, ze juz nic innego nie podaję-i tak mi Go szkoda, ze jest faszerowany tyloma rzeczami od rana:( W nocy znów dusznosci-ale dostaje takie tabletki rozkurczające i było troche lepiej. Ogólnie pani doktor poradziła nam zapisanie Go do poradni pulmunologicznej-z powodu tych dusznosci własnie:(

ola ja nadaję na chwilę z komputera siostry:yes:

dzięki za herbatkę:yes:

synek jest cudowny, śliczny i baaaardzo towarzyski

Monia, :hug: mam nadzieje, ze nastepnym razem, bedzie na spokojnie i na dłuzej-juz w nowym domku:)

Cześć Hazelku :hug:

Widzę,że akcja kuchnia trwa :)

Piękna będzie ta Twoja kuchnia! :yes:

Postaram się szybko nadrobić zaległości bo mam ogromne.....

Miłego dnia :)

Czesc Karolcia :hug: Akcja trwa, to prawda. Zobaczymy efekt-chciałabym choc w połowie taki, jak u Ciebie....jestem wciąż pod wrazeniem....:)

Aguś, czy wyjasnilo sie z tymi nieszczesnymi frontami...?

Słuchajcie wrzucam wizualke (duze słowo:lol:) gabinetu. Pamietacie moja inspiracje? Bedzie wszystko na biało.Tylko ciemna podłoga ,a i czerwony, wygodny fotel po prawej stronie od biblioteczki. Wszelkie Wasze uwagi, mile widziane;)

http://images37.fotosik.pl/1407/9872fd31b3f3ee3c.jpg

Słuchajcie wrzucam wizualke (duze słowo:lol:) gabinetu. Pamietacie moja inspiracje? Bedzie wszystko na biało.Tylko ciemna podłoga ,a i czerwony, wygodny fotel po prawej stronie od biblioteczki. Wszelkie Wasze uwagi, mile widziane;)

http://images37.fotosik.pl/1407/9872fd31b3f3ee3c.jpg

Hazelku, chętnie. Ale na tym znaczku pocztowym nic nie widać :p

I możesz przypomnieć jakie są założenia?

Ja cały czas kombinuję z regałami u siebie, więc może coś podpowiem.

:lol::hug:

Narendilku, a czy mogę wysłać Ci na maila ten obrazek i kuchnię w pdf-ie?Nie umiem wstawic wiekszej, chociaz wybieram ta sama opcję na fotosiku, co zawsze i zdjęcia sie giganty załączają a wizki nie:cool: a co do pdf-u, to w ogóle mi nie idzie załączenie:rolleyes:

To jest inspiracja:

http://images45.fotosik.pl/1445/df7a83f33b499f5emed.jpg

Wysokosc zabudowy 3 m a głębokosc półek i biurka 40 cm.