Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hazelku, Twoja kuchnia:

hazel_kuchnia-1-1.jpg

hazel_kuchnia-1-2.jpg

Jakby co, to mogę trochę obrobić te obrazki.

Wizkę gabinetu już masz w postaci znaczka pocztowego :p Nic tu się nie wymyśli.

Nie da się większej zrobić? Ty robiłaś czy stolarz?

Wieczorem postaram się coś zaproponować. Teraz nie wiem w co ręce w pracy wsadzić :sick:

Dzieki Narendilku:hug: W takim razie znaczek pocztowy musi zostac:) ale ja nawet takiego znaczka nie potrafiłabym zrobic:cool:

Dziefffczynki, doradzcie, prosze-czy taki układ jest ok. Na prawo od zabudowy w kolejnosci są:

zmywarka (60)

szafka z koszem na smieci (72)

szafka z "nerką" (60)

szuflady (98 )

szuflady w półwyspie (80)

Czy ta zabudowa została dobrze podzielona?Czy nie wydaje sie zbyt ciężka? No i co myslicie o biblioteczce?Jak zawsze, bardzo Was prosze o wszelkie uwagi i sugestie.

EDIT: kakusku w weekend wkleje fotki skonczonych podłóg (finally:rolleyes:)

Edytowane przez hazeleyes1982
Dzieki Narendilku:hug: W takim razie znaczek pocztowy musi zostac:) ale ja nawet takiego znaczka nie potrafiłabym zrobic:cool:

Podaj wymiary ściany i mebli, to Ci zrobię ;)

jestes super-chruper,Narendilku :hug: ale no way.:no:

już mam wyrzuty po wizualce Venuska. Spójrz, Aneczko fachowym i technicznym okiem swoim i to mi wystarczy w zupełności:) wyslalabym Ci ew wymiary na maila (znowu w tym głupim pdf-ie sa:rolleyes:) i jesli bedzie Ci sie chciało, to bys wkleiła hazelce?:cool::rolleyes: jesli to ma w czyms nam pomóc...

:hug:

...nie wiedziałam, ze wysłąłam tez szafke tv:rolleyes::lol: Dziwnie wygląda na tym rysunku. Sciana na 278 a szafka 40 cm a tu wygląda, jakby miała metr:D

Hop-hop...where is everybody?:confused::rolleyes:

hazelku, mam pytanie odnośnie regału w gabinecie :)

Czy jesteś pewna tej głębokości? Wg mnie 40 cm to sporo.

U mnie od razu pełno by było durnostojek przed książkami :mad:

I jeszcze jedno. Dałbym wszędzie pogrubione półki i podwójne skrajne boki.

Narendilku, jak zawsze jestes spostrzegawcza i masz mądre uwagi (i to nie podliz żaden:no:).Pierwotnie miały miec 35 ale, co wtedy z biurkiem? Czy 35 to nie za mało?Ono przylega do półki.

A po drugie...ta wysokosc-3m tez jest zobowiązująca...ale moze sie myle....

Wiem jak będzie u mnie :)

Licząc od prawej: regały 20 cm, biurko 60 cm, regały 40 cm. To dopiero pomieszanie :lol2:

Zauważ też, że wysokość półki 40 cm to dużo. Nie wiem ile masz książek, ale tracisz sporo miejsca. Chyba, że macie olbrzymie albumy.

A może dwie różne głębokości? Do wysokości tych szuflad 40 cm, a wyżej mniej?

Obniżyłabym wtedy wysokość dolnych szafek i tej półki nad nimi, tak, żeby kończyły się na linii biurka.

Rety, rozumiesz mnie?

No i pytanie, jak pan wyobraża sobie łączenie płyt? Jak bardzo będzie ono widoczne? I jak bardzo będzie to Ciebie obchodzić :lol2:

Biurko na 40 cm Wam wystarczy?

hazelku - jestem. Ledwo żyje ale jestem. Tyle że..... ja w sprawie gabinetu chyba nie pomogę :oops: bo ja w ogóle nie lubie otwartch regałów :oops: Nienawidzę jak kolorowe książki albo durnostojki zaburzaja mi estetykę wnętrza ..... No taki ze mnie krejzol.... Książek baaaardzo duzo nie mamy a te co mamy zamknę w szafie :oops: No tak juz mam i chyba inaczej miec nie będę ;) Co nie znaczy, że u kogoś mi się nie podoba :no:

Myslę jednak, że uwagi narendil co do głębokości i wysokości półek jak najbardziej słuszne. A biurko na 40cm to stanowczo za płytkie :jawdrop: Toć to będzie jak blat łazienkowy wyglądać.... Wg mnie minimum to 60 :sick:

Ps. jak tam się czuje mój zięciu ?? Bo Twojej synowej dupka ożyła ;)

Edytowane przez 1976pinacolada

Olu zajrzałam - ale ledwo na oczy juz widzę - i sie w cyferakch gubię - ale kuchnia na moje oko jest bardzo w porządku - myśłę że możesz spokojnie puszczać do roboty :) Chyba że dziewczyny coś jeszcze wylukają.

Co do biurka 40 cm też mi się wydaje za płytkie :yes:

Regał na książki - całkowicie ustępuję naszej ekspertce -narendil :lol: - ona ma temat obcykany :yes:

Buziaki zostawiam dla Ciebie i małego :hug:

Mój ma katar - ale to zawsze tak się zaczyna :(. Chodzi do przedszkola dopiero 1,5 tyg :sick:

o rany - 40cm głębokość biurka:jawdrop: Toćto i blat kuchenny ma więcej;) To nie biurko - to parapet:rotfl:

Sorki hazelku:hug: Nie złośliwie... alez nadzieją, że da Ci to do myślenia:hug:

A poza tym jaka jest przesłanka żeby biurko równać z głębokością regałów? Niewygodnie - łokcie w linii regału:sick: Regał zasłania światło:sick: Ogólnie -DRAMAT.

Olcia -zróbcie regał 30cm, a biurko60, a najlepiej 70 cm - wtedy będzie wygodnie, ładnie - idealnie:lol:

Kuchnia bardzo fajnie:yes: Jednak zamieniłaś miejscami lodówkę z piekasrnikiem i kawiarką?:o Szkoda:(;)

Ale ogólnie - nie boisz sie, że mało miejsca będziesz miała? Jakoś tak mało mi się wydaje tych szafek jest:rolleyes: Niby będzie spiżarnia... Eee - na pewno będzie okej:hug:

Ja dalej mówię, ,ze ilośc tych wysokich szafek na ścianie okiennej jest przytłaczająca, ja bym dała tam tylko jedną wysoka szafkę lodówke, albo kawiarkę, na koncu, a pozostałe dwie wysokie szafki na ścianie gdzie są drzwi do spizarni. To jest moja wizja. :(

Biblioteczka w gabinecie ładnie wygląda jak ma na dole zamykane drzwi, myślałas o tym ? :)

hazelku, Ty się włóczysz po wątkach a ja tu na odpowiedzi czekam :mad:

oj, noooo-ja mam jak nasza MarJelka:lol: U siebie w wątku fajnie...ale u innych najlepiej:lol2:

Dzieki Wam na opinie.:hug: czekam jeszcze na opinie ekspertek od kuchni ale co do półki na książki, macie rację.

Wysokosc półek -30 cm jest wystarczająca.Wlasnie sprawdziłam swoje obecne i wszystkie wysokie ksiazki wchodza spokojnie.Głębokość 40 to rzeczywiscie pomyłka. Tez sprawdziłam z miarką i swoimi obecnymi półkami.

Biurko...45 cm.Wiecej z niego nie wycisne...:lol::no:

Narendilku, Ty naprawde maszten temat w jednym palcu.......:hug: