Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

Biurko...45 cm.Wiecej z niego nie wycisne...:lol::no:

Narendilku, Ty naprawde maszten temat w jednym palcu.......:hug:

Dlaczego? Masz tam okno?

Może warto przemyśleć zmianę układu?

Daj plany - coś wymyślimy :lol2:

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Biurko...45 cm.Wiecej z niego nie wycisne...:lol::no:

To jeszcze wytłumacz proszę czym jest podyktowany ten wymiar? Czy chodzi tylko i wyłącznie o to , żeby nie wystawał za bardzo zza regału??!!

Popatrz na zdjęcia mojego blatu w betonowej łazience - on ma 45cm... Wydaje mi się że nogi mogą się nie zmieścić pod biurkiem przy takiej głębokości :sick:

Ola jeżeli moge pomoc to w necie na stronie MG Projektu Ania moze znależć wymiary gabinetu, jezeli nic nie zmienialiście? Juz widze Ty masz tam okno balkonowe. To może postaw biurko na srodku, to bardzo ładnie w gabinetach wygląda. Widziałam i bardzo mi sie podobało? Edytowane przez emiranda

o rany - 40cm głębokość biurka:jawdrop: Toćto i blat kuchenny ma więcej;) To nie biurko - to parapet:rotfl:

Sorki hazelku:hug: Nie złośliwie... alez nadzieją, że da Ci to do myślenia:hug:

A poza tym jaka jest przesłanka żeby biurko równać z głębokością regałów? Niewygodnie - łokcie w linii regału:sick: Regał zasłania światło:sick: Ogólnie -DRAMAT.

Olcia -zróbcie regał 30cm, a biurko60, a najlepiej 70 cm - wtedy będzie wygodnie, ładnie - idealnie:lol:

Kuchnia bardzo fajnie:yes: Jednak zamieniłaś miejscami lodówkę z piekasrnikiem i kawiarką?:o Szkoda:(;)

Ale ogólnie - nie boisz sie, że mało miejsca będziesz miała? Jakoś tak mało mi się wydaje tych szafek jest:rolleyes: Niby będzie spiżarnia... Eee - na pewno będzie okej:hug:

OMG, kolejny głos za głębszym biurkiem, wiec zaczynam sie wyłamywac....:rolleyes: a 50 bedzie ok?:lol:

Toć ja wiem, ze nie złośliwie;)

Lepiej wyglądał tamten układ? Z kawiarką na początku? Mnie tez sie bardziej podobał ale:

a) kwestia otwierania drzwi tylko pod katem 90 stopni w układzie lodówka przy scianie

b) daaaaaaaleko do blatu

ale nic jeszcze nie zdecydowałam na 100%. U mnie, jak w kalejdoskopie z niektórymi kwestiami :)

Mnie tez sie wydaje, ze szafek nie bedzie za dużo...oj, bo głupi ten układ jest przez narożne okno.:rolleyes:

Madziu, a co radzisz z tapeta? Nie przejdzie niestety ta nasza opcja z marginesami po bokach, bo okap musi byc przy oknie:(

Ja dalej mówię, ,ze ilośc tych wysokich szafek na ścianie okiennej jest przytłaczająca, ja bym dała tam tylko jedną wysoka szafkę lodówke, albo kawiarkę, na koncu, a pozostałe dwie wysokie szafki na ścianie gdzie są drzwi do spizarni. To jest moja wizja. :(

Biblioteczka w gabinecie ładnie wygląda jak ma na dole zamykane drzwi, myślałas o tym ? :)

Alu, wieeeeem, ze moze sie wydawac przytłaczające...ale co mam począć, jak mnie sie ta zabudowa najbardziej z całej kuchni podoba?:rolleyes: zobaczymy w rzeczywistosci, jak to wyjdzie-obys nie miała racji;)

Zamykane drzwi-to jest, Alu do wykonania:yes:

Dlaczego? Masz tam okno?

Może warto przemyśleć zmianę układu?

Daj plany - coś wymyślimy :lol2:

Jest okno po lewej stronie od biurka, ale nie mam planów:cool: jutro bede i zmierze. Dzieeeeeeki:hug:

Poki co, mysle, co z tym biurkiem:rolleyes: Co ja bym bez Was zrobiła....

hazelku, mam w sypialni biurko głębokie na 50 cm.

I powiem Ci, że jest niezbyt wygodne, ale z braku miejsca takie musiało być. Toż tam się ledwo laptop i ręce mieszczą, a do olbrzymów nie należę. Moim zdaniem 60 cm to minimum.

No, chyba, że biurko do ozdoby :lol2: To wtedy lepiej zrobić więcej regałów.

Tłumacz się z tych centymetrów, kochana :mad:

To jeszcze wytłumacz proszę czym jest podyktowany ten wymiar? Czy chodzi tylko i wyłącznie o to , żeby nie wystawał za bardzo zza regału??!!

Popatrz na zdjęcia mojego blatu w betonowej łazience - on ma 45cm... Wydaje mi się że nogi mogą się nie zmieścić pod biurkiem przy takiej głębokości :sick:

Bo...bo....bo...wydaje sie byc takie zgrabne, nowoczesne....:rolleyes: oj, noooo...jak wszystkiescie mi jednogłosnie mózg sprały, to chyba na[rawde zrobie te ...50-55:lol2:

Ola jeżeli moge pomoc to w necie na stronie MG Projektu Ania moze znależć wymiary gabinetu, jezeli nic nie zmienialiście?

Alu Kochana...myślisz,ze na ich stronie sa wymiary? My nic nie zmienialismy w układzie gabinetu, ale moze jutro zmierze na spokojnie:)

Spróbuj sobie na tej ścianie kartony czy cos poustawiać to może bedziesz to widziała innymi oczyma, ja uparta jestem, bo widzialam na zywo twoja kuchnie u kogoś i wlasnie miała tak jak mowie i bardzo mi sie to podobalo, ale ja chce tylko inne zdanie zaznaczyc nie przejmuj sie jak Ci sie podoba to rob tak jak Ty uważasz pewno bedzie dobrze. i jeszcze jedno ja bym ten polwysep na 180 cm zrobila, dołozyłabym jeszcze szafke 40, taka jak ma Kinga tam bys blisko plyty olej itp podobne rzeczy trzymala, ale to zawsze możesz dorobić. Szuflady nie beda Ci sie otwierały bo beda zahaczały o uchwyty, tak mi sie wydaje na łączeniu połwyspu z drugim blatem :(

Chyba. ze nie bedziesz miała uchwytów?

Edytowane przez emiranda

Alu, ale ja nawet nie znam nazwy projektu :rolleyes: Zajrzeć na stronę mogę, czemu nie? Jutro mam zajęcia ze studentami, to coś może uda mi się wymyślić :)

Co do okna balkonowego, to niezły pomysł. Kto powiedział, że biurko ma stać przy ścianie?

hazelku, dawaj te wymiary, to Cię urządzimy :lol2:

No i ile macie tych książek? Co ma się jeszcze w gabinecie znaleźć?

Słuchajcie, u Małego sie juz kaszel zaczyna (trzecia noc), wiec uciekam.Jutro jeszcze Was pomecze z tym gabinetem i kuchnią, jesli sie zgodzicie ofkorz:wiggle:

Alu, napisze wiecej jutro, bo w tym półwyspie jest taka mała niespodzianka;)

Drop, super, ze wpadłas.Ja tez dzis byłam u Ciebie ale zastałam stan po imprezie,:D wiec nic nie napisałam:rolleyes:

OMG, kolejny głos za głębszym biurkiem, wiec zaczynam sie wyłamywac....:rolleyes: a 50 bedzie ok?:lol:

Toć ja wiem, ze nie złośliwie;)

Lepiej wyglądał tamten układ? Z kawiarką na początku? Mnie tez sie bardziej podobał ale:

a) kwestia otwierania drzwi tylko pod katem 90 stopni w układzie lodówka przy scianie

b) daaaaaaaleko do blatu

ale nic jeszcze nie zdecydowałam na 100%. U mnie, jak w kalejdoskopie z niektórymi kwestiami :)

Mnie tez sie wydaje, ze szafek nie bedzie za dużo...oj, bo głupi ten układ jest przez narożne okno.:rolleyes:

Madziu, a co radzisz z tapeta? Nie przejdzie niestety ta nasza opcja z marginesami po bokach, bo okap musi byc przy oknie:(

Olcia - ale problem otwierania lodówki rozwiązało cargo z tego co pamietam:rolleyes: A z odległościąod blatu nie wygłupiaj się;) - ludzie mają lodówki w spiżarkach, po drugiej stronie wyspy... u Ciebie nie może być to za daleko i niewygodnie:no:

Hmmm... a z tą tapetą - to jakoś średnio wyszło:roll: Jesteś pewna, że musisz ją mieć?:lol2:;):hug: Jeszcze odsprzedasz z zyskiem;)

Ola ja jestem i czytam.;)

i wiem o co ci chodzi z lodowka. chcesz symetriii_ pusto, sprzet, sprzet, pusto _ w sensie tylko front.

ale będziesz biegać do kawiarki;)

zdrowka dla mojego malego kolegi:)

do kawiarki pobiegnie raz-dwa dziennie a do ldówki to by sie dopiero nalatała :rotfl:

Olu - jak tam nocka??

Ola ja jestem i czytam.;)

i wiem o co ci chodzi z lodowka. chcesz symetriii_ pusto, sprzet, sprzet, pusto _ w sensie tylko front.

ale będziesz biegać do kawiarki;)

zdrowka dla mojego malego kolegi:)

Ola, ja też jestem i czytam, ale ja się chyba zgubiłam o co chodzi z tą lodówką:eek:

Ostatnia propozycja narendilka jest bardzo rozsądna - i wizualnie dobrze ten układ wygląda i praktycznie też powinno być bardzo ok, bo blisko do blatów i ciągów roboczych i właśnie nie będziesz musiała daleko latać.

Tak Narendilku wszystko dobrze....dzieki:hug: i z Małym tez-juz nie ma dusznosci, wiec jest super.

Czesc Dziefffczynki.Jestem sobie tutaj i siedzę cichutko...jakos tak nie mogę sie zabrac za te moje gabinetowo-kuchenne sprawy...dzis weszli panowie od elewacji, w poniedziałek podłogi a ja ...jakos nie moge sie pozbierac...chyba jestem przemeczona:( zaraz odpowiem na wszystkie Wasze sugestie, bo jestescie kochane, ze próbujecie mi pomóc i cos sensownego zaproponowac:hug: i nie myslcie, ze ja nie potrzebuje Waszej pomocy-bo bardzo potrzebuje, tylko...chwilowo powietrze ze mnie zeszło:roll:

Edytowane przez hazeleyes1982