Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Alu, wieeeeem, ze moze sie wydawac przytłaczające...ale co mam począć, jak mnie sie ta zabudowa najbardziej z całej kuchni podoba?:rolleyes: zobaczymy w rzeczywistosci, jak to wyjdzie-obys nie miała racji;)

Zamykane drzwi-to jest, Alu do wykonania

Olu, wiesz jak Ty jesteś pewna do koncepcji swojej kuchni, a widzę, że tak, to na pewno bedziesz zadowolona z niej, bo przecież Ty nie widziałaś innej wersji, więc nie bedziesz miała do czego porównać. A moze to ja się własnie mylę, w koncu nie jestem projektantem wnetrz i wlaśnie ta Twoja wersja, bedzie mi sie bardziej podobac na żywo :)

I rozumiem, ze masz kawałek panelu w kącie miedzy dwoma szafkami z szufladami :)

Co do biblioteczek to sie zastanów ? :) To nie jest konieczne, ale ładnie wygląda i praktyczne :)

:hug:

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kakusku:hug: obiecuję, ze foty beda jutro.Naładowałam aparat-po ponad tygodniu:rolleyes:

Aguś, odpisałam.Dzieki:hug:

Balbinko, dzieki ze próbujesz ogarnac moja kuchnie-co nie jest łatwe;):hug:

Alu, Ty rzeczywiscie jestes uparciuszek ale wiem, ze to wynika z tego, ze chcesz jak najlepiej:hug: Alu, co do półwyspu, wyjasniłam ta cała zagadke...ale sama sie zagmatwałam i chyba jutro napisze bardziej sensownie...bo oczy mi sie juz kleją:sleep: a fronty beda bez pochwytów:yes:

Picoladko, Monia-tak jak pisałam.Mały super.Dziekuje:hug: Kinguś, wrasnie wracam od Ciebie, no i cytując klasyka (F. Kiepskiego): "zatkało-kakało":jawdrop::lol2: Ide dac Ci ten obiecany opier-papier:D

Aaaa, zapomniałam Ci napisac...Twój zięć, to juz prawdziwy Mężczyzna...zapatrzył sie na Lenke i dzis nie miał drzemki i odpadł o 20.00:wave:

Słuchajcie-w temacie kuchni...(dla przypomnienia):

http://images39.fotosik.pl/1394/076fec8a3335f79bmed.jpg

Madzia mnie troche zbiła z tropu :hug:tym pomysłem, zeby dac od lewej: cargo-lodówkę-piekarnik-kawiarkę wiec muszę Was poprosic o tzw: casting na zabudowę-niezdecydowanej-oli. Pytanie brzmi-gdzie dac to nieszczesne cargo?znam za i przeciw jesli chodzi o praktycznosc...a wizualnie?

Stojąc vis-a-vis zabudowy:

a) cargo-lodówka-piekarnik-kawiarka

b) cargo-piekarnik-kawiarka-lodówka

c) lodówka-piekarnik-kawiarka-cargo (najmniej praktyczna opcja...ale ciiii:rolleyes:)

Co do gabinetu, jutro bede miała wymiary-to Was pomecze dalej. Słuchajcie, jak wyglądają drzwi do szafy (otwierane) z białego lacobelu? Pilnie potrzebuje takowe zobaczyc-jesli macie jakies fotki i inspiracje, całuje raczki i prosze wrzucac:D

Edytowane przez hazeleyes1982

Olus to juz Ty musisz zdecydować, ja bym poszła na praktyczność, co bedziesz bardziej używała lodówki czy kawiarki?

Ja tez mam daleko lodówkę od blatu i jakos mnie to nie przeszkadza. Więc może jednak ta opcja a jeżeli Ci sie podoba?

:hug: :hug: :hug:

Edytowane przez emiranda

Jeny...nic nie piszecie-pewnie macie dosyc mich kuchennych rewolucji...tfu rozterek:D

Monia, Narendilek,pasie -wszystkie Was sciskam:hug:

Olu, wiesz jak Ty jesteś pewna do koncepcji swojej kuchni, a widzę, że tak, to na pewno bedziesz zadowolona z niej, bo przecież Ty nie widziałaś innej wersji, więc nie bedziesz miała do czego porównać. A moze to ja się własnie mylę, w koncu nie jestem projektantem wnetrz i wlaśnie ta Twoja wersja, bedzie mi sie bardziej podobac na żywo :)

I rozumiem, ze masz kawałek panelu w kącie miedzy dwoma szafkami z szufladami :)

Co do biblioteczek to sie zastanów ? :) To nie jest konieczne, ale ładnie wygląda i praktyczne :):hug:

Alu Kochana, niekoniecznie sie myslisz-piszesz prawde.Tak, jak to widzisz i za to Cie cenie:hug: Co wiecej, mozesz miec racje...ale idę za głosem serca a nie rozumu;) a tak czuję ta zabudowę:) tak, tak bedzie panel w rogu.Pan od kuchni o wszystkim pomyslał:yes:

Aaaaa

Opcja a);)

Będzie dokładnie tak jak na wizualce, tylko białych gładkich frontów po lewej będzie o 30 cm więcej... i będzie git:) Mówię ci - ta zabudowa z takim wcięciem (kolorystycznym - piekarnik/kawiarka) wyglada duuużo lepiej i dużo lżej:yes: Z piekarnikiem i kawiarką w środku zrobi się kobylasto:roll:

Madzia ale z lodowka po prawej stronie kuchnia bedzie praktyczniejsza :) Wizualnie tez podoba mi sie wersja A -na taka nawet stawialam na poczatku;)

I tak i nie - jak już wspominałam - ludzie mają wielkie kuchnie, lodówki po drugiej stronie wyspy, w spiżarkach... i dają radę;)

Więc jaka to różnica czy lodówka będzie stała metr w tą czy w tą w takiej "niewielkiej" kuchni? Przecież Olinda wszędzie i tak będzie miała blisko;) A estetycznie bez porównania:yes:

Moi rodzice mają lodówkę w spiżarce - zaręczam - nie jest to żaden problem:no: a co dopiero w tym przypadku...

Dam jeszcze jeden argument nie do podważenia:lol:

Nie wiem jak wy, ale u mnie gdy się rozpakowuje zakupy lodówa stoi otworem przez 10 minut;) O ile wygodniej gdy będzie jednak trochę w rogu a nie na środku kuchni... no bo niby jak mąż ma zrobić kawę dla zapracowanej i pogrążonej w rozpakowywaniu zakupów żonce w takich warunkach;):lol2:

Nie wiem jak wy, ale u mnie gdy się rozpakowuje zakupy lodówa stoi otworem przez 10 minut;) O ile wygodniej gdy będzie jednak trochę w rogu a nie na środku kuchni... no bo niby jak mąż ma zrobić kawę dla zapracowanej i pogrążonej w rozpakowywaniu zakupów żonce w takich warunkach;):lol2:

Magduś, Ty masz rację z ta lodowką, ale bedzie sie ona otwierała na drzwi do spiżarni, bo na ścianie obok, jesli sie nie myle sa drzwi od spizarni i wowczas jak bedzie rozpakowywac lodowkę, nie bedzie mogła wejść do spiżarni, a to tż niewygodne i tak źle i tak niedobrze :(

Więc ja bym poszla na disagn, a nie na praktyczność :)

Na pewno ładniej będzie wyglądalo jak mówisz :)

Edytowane przez emiranda

Madzia, ja pierdziu nie pomyslałam o tym...:lol2::hug:

Alu, jak lodówka bedzie po lewej, to bedzie się dobrze otwierac, bo bezposrednio przy spiżarce bedzie cargo-o to Madzi chodzi, zeby dac (od lewej): cargo-lodówka -i cała reszta;) ale z tym niewygodnym dostępem do spiżarki możesz mieć racje....chociaż-bede dzis na budowie i sobie zobaczę...

W ogóle Madzia....to Ty jestes taka przekonywująca...cholerko jedna

kurcze....szkoda, ze mojemu M. jest wsjo rybka...jak zawsze słyszę: "zrób, jak chcesz"-tylko potem nie można zgonić na Niego żadnej wtopy:lol:

dobra, poczekam jeszcze na pozostałe głosy...:)

Monia, moj Mały znalazł dzis Twoje rysunki i mówi: "To lysiowała ciocia moja Monia.Ja *citule i pójdziemy śobe na pacielek"-:lol2::lol2::lol2:

* citule=przytulę

Edytowane przez hazeleyes1982
Alu, jak lodówka bedzie po lewej, to bedzie się dobrze otwierac, bo bezposrednio przy spiżarce bedzie cargo-o to Madzi chodzi, zeby dac (od lewej): cargo-lodówka -i cała reszta ale z tym niewygodnym dostępem do spiżarki możesz mieć racje

Wiem, ze nie będzie kłopotów z otwieraniem. ale drzwi lodówki po otwarciu zakryja drzwi od spizarki :(

Ja jednak calkowicie zgadzam sie z Magdą, ze ten układ A bedzie najładniej wyglądał, bo kawiarka i piekarnik złamią tę wielką zabudowe, więc juz teraz jestem calkowicie przekonana do A. :)

:hug:

I jeszce jedno stan sobie w domku w kuchni zamknij oczy i pomyśl co czujesz, jak to widzisz i tak zrob, tak będzie najlepiej. :)

U nas tez słonko pieknie świeci i zaraz humor lepszy :)

Edytowane przez emiranda
Magduś, Ty masz rację z ta lodowką, ale bedzie sie ona otwierała na drzwi do spiżarni, bo na ścianie obok, jesli sie nie myle sa drzwi od spizarni i wowczas jak bedzie rozpakowywac lodowkę, nie bedzie mogła wejść do spiżarni, a to tż niewygodne i tak źle i tak niedobrze :(

Więc ja bym poszla na disagn, a nie na praktyczność :)

Na pewno ładniej będzie wyglądalo jak mówisz :)

Też potem o tym pomyślałam i cofnełam sie do wizki:( Ale już o tym nie pisałam, coby samej nie podważać swojej teorii;)

Ale i tak myślę, że A:)

ola ja już nieśmiało wspomniałam ,że lodówka po prawej mi nie pasowała:o u mnie też te drzwi są czasami dłużej otwarte- o zgrozo dla mojej kuzynki, która jak jest u mnie i widzi te otwarte drzwi - je zamyka:lol2:

będzie ci ta lodówka przeszkadzać. ja bym wolała bliżej blatu mieć albo piekarnik, albo kawiarkę.

A bedzie najlepiej. po za tym nie masz dużej kuchni więc nie będziesz biegać:p

Małego ucałuj od ciotki klotki:rolleyes: i zobacz przypomniałaś mi o lampie balonikowej. zaraz poszukam !!!!!

Olu - wczoraj musiałam nagle odpaść bo młoda wariowała i tylko MAMA mogła uratowac sytuację. A zatem - nie przesadzaj mi tu z ta moją ciagle nieskonczoną łazienką wracając do tematu Twojej kuchni..... układ który proponuje MagdaZZZ jest najładnyiejszy ale ja jednak stawiałabym na bliskość lodówki od blatu. Ja jak wrócę z zakupami to japierw wykładam wszystko na blat a potem siup do lodówki.... Ale moze to kwestia przyzwyczajenia ...?

Ps. ja jutro podpisuję umowę na swoją :wave: cieszę się bo nie będę mogła juz nic zmieniać ;)