emiranda 22.03.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Alu, wieeeeem, ze moze sie wydawac przytłaczające...ale co mam począć, jak mnie sie ta zabudowa najbardziej z całej kuchni podoba? zobaczymy w rzeczywistosci, jak to wyjdzie-obys nie miała racji;) Zamykane drzwi-to jest, Alu do wykonania Olu, wiesz jak Ty jesteś pewna do koncepcji swojej kuchni, a widzę, że tak, to na pewno bedziesz zadowolona z niej, bo przecież Ty nie widziałaś innej wersji, więc nie bedziesz miała do czego porównać. A moze to ja się własnie mylę, w koncu nie jestem projektantem wnetrz i wlaśnie ta Twoja wersja, bedzie mi sie bardziej podobac na żywo I rozumiem, ze masz kawałek panelu w kącie miedzy dwoma szafkami z szufladami Co do biblioteczek to sie zastanów ? To nie jest konieczne, ale ładnie wygląda i praktyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 22.03.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Ola już ok???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 22.03.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 hazelku, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 22.03.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Olusia - wypadłam z tematu bo chyba z jeden dzień nie zaglądałam;) ale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 22.03.2012 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 (edytowane) kakusku obiecuję, ze foty beda jutro.Naładowałam aparat-po ponad tygodniu:rolleyes: Aguś, odpisałam.Dzieki:hug: Balbinko, dzieki ze próbujesz ogarnac moja kuchnie-co nie jest łatwe;) Alu, Ty rzeczywiscie jestes uparciuszek ale wiem, ze to wynika z tego, ze chcesz jak najlepiej:hug: Alu, co do półwyspu, wyjasniłam ta cała zagadke...ale sama sie zagmatwałam i chyba jutro napisze bardziej sensownie...bo oczy mi sie juz kleją a fronty beda bez pochwytów:yes: Picoladko, Monia-tak jak pisałam.Mały super.Dziekuje:hug: Kinguś, wrasnie wracam od Ciebie, no i cytując klasyka (F. Kiepskiego): "zatkało-kakało":jawdrop: Ide dac Ci ten obiecany opier-papier:D Aaaa, zapomniałam Ci napisac...Twój zięć, to juz prawdziwy Mężczyzna...zapatrzył sie na Lenke i dzis nie miał drzemki i odpadł o 20.00:wave: Słuchajcie-w temacie kuchni...(dla przypomnienia): http://images39.fotosik.pl/1394/076fec8a3335f79bmed.jpg Madzia mnie troche zbiła z tropu :hug:tym pomysłem, zeby dac od lewej: cargo-lodówkę-piekarnik-kawiarkę wiec muszę Was poprosic o tzw: casting na zabudowę-niezdecydowanej-oli. Pytanie brzmi-gdzie dac to nieszczesne cargo?znam za i przeciw jesli chodzi o praktycznosc...a wizualnie? Stojąc vis-a-vis zabudowy: a) cargo-lodówka-piekarnik-kawiarka b) cargo-piekarnik-kawiarka-lodówka c) lodówka-piekarnik-kawiarka-cargo (najmniej praktyczna opcja...ale ciiii:rolleyes:) Co do gabinetu, jutro bede miała wymiary-to Was pomecze dalej. Słuchajcie, jak wyglądają drzwi do szafy (otwierane) z białego lacobelu? Pilnie potrzebuje takowe zobaczyc-jesli macie jakies fotki i inspiracje, całuje raczki i prosze wrzucac:D Edytowane 22 Marca 2012 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 22.03.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 (edytowane) Olus to juz Ty musisz zdecydować, ja bym poszła na praktyczność, co bedziesz bardziej używała lodówki czy kawiarki? Ja tez mam daleko lodówkę od blatu i jakos mnie to nie przeszkadza. Więc może jednak ta opcja a jeżeli Ci sie podoba? :hug: Edytowane 23 Marca 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 22.03.2012 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Jeny...nic nie piszecie-pewnie macie dosyc mich kuchennych rewolucji...tfu rozterek:D Monia, Narendilek,pasie -wszystkie Was sciskam:hug: Olu, wiesz jak Ty jesteś pewna do koncepcji swojej kuchni, a widzę, że tak, to na pewno bedziesz zadowolona z niej, bo przecież Ty nie widziałaś innej wersji, więc nie bedziesz miała do czego porównać. A moze to ja się własnie mylę, w koncu nie jestem projektantem wnetrz i wlaśnie ta Twoja wersja, bedzie mi sie bardziej podobac na żywo I rozumiem, ze masz kawałek panelu w kącie miedzy dwoma szafkami z szufladami Co do biblioteczek to sie zastanów ? To nie jest konieczne, ale ładnie wygląda i praktyczne Alu Kochana, niekoniecznie sie myslisz-piszesz prawde.Tak, jak to widzisz i za to Cie cenie:hug: Co wiecej, mozesz miec racje...ale idę za głosem serca a nie rozumu;) a tak czuję ta zabudowę tak, tak bedzie panel w rogu.Pan od kuchni o wszystkim pomyslał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.03.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Aaaaa Opcja a) Będzie dokładnie tak jak na wizualce, tylko białych gładkich frontów po lewej będzie o 30 cm więcej... i będzie git:) Mówię ci - ta zabudowa z takim wcięciem (kolorystycznym - piekarnik/kawiarka) wyglada duuużo lepiej i dużo lżej:yes: Z piekarnikiem i kawiarką w środku zrobi się kobylasto:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.03.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Ola duzo zmienił sie koszt kuchni po szczególowym omowieniu? -powiedz ze nie plisssssss Ja z podanych wersji wybrałabym B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.03.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Hazelku przeczytaj priv-pliiisssssssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.03.2012 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Madzia ale z lodowka po prawej stronie kuchnia bedzie praktyczniejsza Wizualnie tez podoba mi sie wersja A -na taka nawet stawialam na poczatku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.03.2012 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Madzia ale z lodowka po prawej stronie kuchnia bedzie praktyczniejsza Wizualnie tez podoba mi sie wersja A -na taka nawet stawialam na poczatku;) I tak i nie - jak już wspominałam - ludzie mają wielkie kuchnie, lodówki po drugiej stronie wyspy, w spiżarkach... i dają radę Więc jaka to różnica czy lodówka będzie stała metr w tą czy w tą w takiej "niewielkiej" kuchni? Przecież Olinda wszędzie i tak będzie miała blisko;) A estetycznie bez porównania:yes: Moi rodzice mają lodówkę w spiżarce - zaręczam - nie jest to żaden problem:no: a co dopiero w tym przypadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.03.2012 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Dam jeszcze jeden argument nie do podważenia:lol: Nie wiem jak wy, ale u mnie gdy się rozpakowuje zakupy lodówa stoi otworem przez 10 minut;) O ile wygodniej gdy będzie jednak trochę w rogu a nie na środku kuchni... no bo niby jak mąż ma zrobić kawę dla zapracowanej i pogrążonej w rozpakowywaniu zakupów żonce w takich warunkach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 23.03.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) Dam jeszcze jeden argument nie do podważenia:lol: Nie wiem jak wy, ale u mnie gdy się rozpakowuje zakupy lodówa stoi otworem przez 10 minut;) O ile wygodniej gdy będzie jednak trochę w rogu a nie na środku kuchni... no bo niby jak mąż ma zrobić kawę dla zapracowanej i pogrążonej w rozpakowywaniu zakupów żonce w takich warunkach;) Magduś, Ty masz rację z ta lodowką, ale bedzie sie ona otwierała na drzwi do spiżarni, bo na ścianie obok, jesli sie nie myle sa drzwi od spizarni i wowczas jak bedzie rozpakowywac lodowkę, nie bedzie mogła wejść do spiżarni, a to tż niewygodne i tak źle i tak niedobrze Więc ja bym poszla na disagn, a nie na praktyczność Na pewno ładniej będzie wyglądalo jak mówisz Edytowane 23 Marca 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 23.03.2012 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) Dam jeszcze jeden argument nie do podważenia:lol: Nie wiem jak wy, ale u mnie gdy się rozpakowuje zakupy lodówa stoi otworem przez 10 minut;) O ile wygodniej gdy będzie jednak trochę w rogu a nie na środku kuchni... no bo niby jak mąż ma zrobić kawę dla zapracowanej i pogrążonej w rozpakowywaniu zakupów żonce w takich warunkach;) Madzia, ja pierdziu nie pomyslałam o tym... Alu, jak lodówka bedzie po lewej, to bedzie się dobrze otwierac, bo bezposrednio przy spiżarce bedzie cargo-o to Madzi chodzi, zeby dac (od lewej): cargo-lodówka -i cała reszta;) ale z tym niewygodnym dostępem do spiżarki możesz mieć racje....chociaż-bede dzis na budowie i sobie zobaczę... W ogóle Madzia....to Ty jestes taka przekonywująca...cholerko jedna kurcze....szkoda, ze mojemu M. jest wsjo rybka...jak zawsze słyszę: "zrób, jak chcesz"-tylko potem nie można zgonić na Niego żadnej wtopy:lol: dobra, poczekam jeszcze na pozostałe głosy... Monia, moj Mały znalazł dzis Twoje rysunki i mówi: "To lysiowała ciocia moja Monia.Ja *citule i pójdziemy śobe na pacielek"-:lol2: * citule=przytulę Edytowane 23 Marca 2012 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 23.03.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) Alu, jak lodówka bedzie po lewej, to bedzie się dobrze otwierac, bo bezposrednio przy spiżarce bedzie cargo-o to Madzi chodzi, zeby dac (od lewej): cargo-lodówka -i cała reszta ale z tym niewygodnym dostępem do spiżarki możesz mieć racje Wiem, ze nie będzie kłopotów z otwieraniem. ale drzwi lodówki po otwarciu zakryja drzwi od spizarki Ja jednak calkowicie zgadzam sie z Magdą, ze ten układ A bedzie najładniej wyglądał, bo kawiarka i piekarnik złamią tę wielką zabudowe, więc juz teraz jestem calkowicie przekonana do A. I jeszce jedno stan sobie w domku w kuchni zamknij oczy i pomyśl co czujesz, jak to widzisz i tak zrob, tak będzie najlepiej. U nas tez słonko pieknie świeci i zaraz humor lepszy Edytowane 23 Marca 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 23.03.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Magduś, Ty masz rację z ta lodowką, ale bedzie sie ona otwierała na drzwi do spiżarni, bo na ścianie obok, jesli sie nie myle sa drzwi od spizarni i wowczas jak bedzie rozpakowywac lodowkę, nie bedzie mogła wejść do spiżarni, a to tż niewygodne i tak źle i tak niedobrze Więc ja bym poszla na disagn, a nie na praktyczność Na pewno ładniej będzie wyglądalo jak mówisz Też potem o tym pomyślałam i cofnełam sie do wizki:( Ale już o tym nie pisałam, coby samej nie podważać swojej teorii;) Ale i tak myślę, że A:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 23.03.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 ola ja już nieśmiało wspomniałam ,że lodówka po prawej mi nie pasowała:o u mnie też te drzwi są czasami dłużej otwarte- o zgrozo dla mojej kuzynki, która jak jest u mnie i widzi te otwarte drzwi - je zamyka:lol2: będzie ci ta lodówka przeszkadzać. ja bym wolała bliżej blatu mieć albo piekarnik, albo kawiarkę. A bedzie najlepiej. po za tym nie masz dużej kuchni więc nie będziesz biegać Małego ucałuj od ciotki klotki:rolleyes: i zobacz przypomniałaś mi o lampie balonikowej. zaraz poszukam !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 23.03.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 ola poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 23.03.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Olu - wczoraj musiałam nagle odpaść bo młoda wariowała i tylko MAMA mogła uratowac sytuację. A zatem - nie przesadzaj mi tu z ta moją ciagle nieskonczoną łazienką wracając do tematu Twojej kuchni..... układ który proponuje MagdaZZZ jest najładnyiejszy ale ja jednak stawiałabym na bliskość lodówki od blatu. Ja jak wrócę z zakupami to japierw wykładam wszystko na blat a potem siup do lodówki.... Ale moze to kwestia przyzwyczajenia ...? Ps. ja jutro podpisuję umowę na swoją cieszę się bo nie będę mogła juz nic zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts