Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

Hmmmmmmm, jeny ale z Ciebie kusicielka, noooo.:hug: w sumie, jak podam wymiary gabinetu, to do zmiany decyzji jeszcze daleka droga, wiec.....:rolleyes::lol:

Dawaj, dawaj!

U mnie się pomału pomieszczenia kończą :rotfl:

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zaraz przyjdę, tylko gyros pójdę odstawię bo spalę mężu tureckie danie :rotfl:

jenyyyyy, Venusek, Ty tak nie szalej z tym kucharzeniem, bo Meza rozpuścisz:lol2: dzieki...czekam na Twoja opinię-wyrocznio:yes:

Dawaj, dawaj!

U mnie się pomału pomieszczenia kończą :rotfl:

nie mam....zapomniałam wczoraj zmierzyc....a jak podam w pon, to bedzie to...aktualne?:oops::lol:

a dlaczego mi nikt nigdy nie chce zrobić żadnej wizualki:cry:

Madzia, jak to nikt...a projektantka?:lol2::hug:

nie mam....zapomniałam wczoraj zmierzyc....a jak podam w pon, to bedzie to...aktualne?:oops::lol:

Będzie :)

a dlaczego mi nikt nigdy nie chce zrobić żadnej wizualki:cry:

Madzia, Tobie to ja bym się bała ;)

Masz tak poukładane wszystko w głowie!

Dobra,

dziś zaplanowałam naleśniki gyros (z mięsem mielonym), idziemy wieczorem do znajomych i nie chciałam iść z pustą ręką...to wymyśliłam sałatkę :lol: gyros :lol: (z piersią z kurczaka). Efekt taki że już sama nie wiedziałam czy jedno i drugie na patelni dobrze doprawione :rotfl:

Dobra plociuchy cofnęłam się i absolutnie namawiam aby od lewej patrząc zrobić:

- lodówka - cargo - i sprzęty w zabudowie

bo:

lodówkę będziesz otwierać na ścianę i będzie git

cargo nie możesz dać przy samej ścianie bo cargo żeby było praktyczne a zwłaszcza jeżeli jest wysokie powinno mieć luz z dwóch stron

sprzęty najbliżej blatu i prawej dodają lekkości

do lodówki na pewno nie będzie kilometrów :yes:

Ja dzisiaj i na wyjscie pierogi ruskie robię, uwielbiamy je wszyscy :)

Venusku lodówka nie może byc przy scianie, bo zeby wyjac szuflady, trzeba otworzyc drzwi lodówki 30 cm ponad jej szerokość - Panimajesz? :)

A już przedyskutowałysmy ze cargo trudno bedzie dostepne z jednej strony :(

Niedługo chyba do Oli pojedziemy i jej tam wszystko poustawiamy, a jak wiem ona ma własną koncepcje i tylko nas podpuszcza :)

Olu, ja juz nic wiecej nie mówię (mąż do fryzjera poszedł), tymialas zamknąc oczy i iśc za za tym co serce Ci podpowie :)

a to nie da się zrobić takiej blendy zaślepki żeby było aligancko? :)

No to nastepne 30 cm, ktorych Ola nie ma bo tam z drugiej strony jest okno :( i tam juz zaczyna sie niska zbudowa. Taka zaślepke robi Peanacolada bo to od niej sie zaczęło :yes:

Justynko ja już prawie lepiej znam Oli kuchnie niz swoją :)

Ola ja prawdopodobnie we wtorek przez K bede jechala po południu (może w srode rano ?) i jak do tej pory nie bedziesz miala ustawienia kuchni ustalonej i gabinetu zmierzonego, to przyjade i własnorecznie to zrobię :)

Edytowane przez emiranda

Jestem :) Moi chłopcy pojechali na jakąs tajną misję-na szczęście to misja dla prawdziwych twardzieli, wiec mamusia ma chwilę dla siebie:D

Venusku, Alu-dobrze, ze tak późno wczoraj doczytałam o tych Waszych pysznościach, bo jeszcze by mnie podkusiło...;)

Venusek, Twój głos był bardzo ważny i chyba przeważył moje wątpliwości - tylko, tak jak pisze Ala i Monia-dam najpierw cargo a potem lodówkę. :yes: Jeny, jak sie Madzia ucieszy:D Moj M.JAK ZWYKLE sie z Wami zgadza:lol2:

Alu, tak mi serducho podpowiada:hug: Miałam szatański plan, zeby to cargo zrobic w dębowym fornirze, tak jak półwysep i wtedy nie zaburzyłabym identycznych szerokosci lodówki, piekarnika i kawiarki...ale chyba nieeeeeee;)

Alu,baaaaaardzo chcę sie z Tobą zobaczyć i jesli to tylko nie bedzie sroda (do południa Babcia nr 1 jest w pracy a Babcia nr 2 u fryzjer, a popołudniu ja -w pracy) lub czwartek rano (idziemy z Synkiem na dni otwarte do przedszkola:wiggle:)-to jestem zaaaaaaaaaaaa i dostępna od ręki:):yes:

karolek, dziekuję.Kochana Kobietka z Ciebie.:hug: Muszę zacząć z Tobą imprezować w koncu:lol2:

Monia, sprzet bedzie na wysokosci górnek krawędzi blatów, czyli ok 85 cm.

Temat kuchni uważam za zamknięty. Gabinetu też-bo M. mnie opierdaczył:D, ze zeświruję, jak tak będę zmieniac co chwilę-mam za to problem z komodą w jadalni. Ona będzie w sąsiedztwie ze stołem (jak z Manu) i eams'ami.Ma byc z czarnego mdf-u na wysoki połysk i wszystko ok...ale ta wnęka na komodę jest tak długa (ponad 2 m!), ze ta moja koncepcja wygląda strasznie cięzko...wyslę rysunek Narendilkowi.Moze sie zgodzi mi tu go wkleic. :oops:

Ostatnia kwestia, to garberoba i możemy z p. Łukaszem działać...pomożecie tez w garderobie?:rolleyes:

wrzucam inspirację:

http://images49.fotosik.pl/1409/0ec53e94533f93a3med.jpg

będzie tylko w czarnym lakierze. Szerokość, dokładnie taka-jak wnęka. Co myślicie?Te nóżki mi tylko nie leżą....może lepiej wyglądałaby zawieszona?Tak, jak ta biała?

http://images39.fotosik.pl/1400/2472cf95225553e7med.jpg

Karolinko mysle ze Oli nie chodziło o przeciecie wzdłuz tylko w poprzek na srodku stołu.Na pewno wiesz jak wyglada typowo rozkładany stół .No chyba ze Hazelka wymyslila całkiem cos innego :p

kakusku, oczywiscie masz racje:lol:

przeciecie na srodku w poprzek:yes:

kakusku, dostałam pw ale musze Ci baaaardzo długą odpowiedz wysłac i sie musze zebrac:D