monika996 27.03.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Odpowiem moje przemyslenia, od wielu lat marzyłam o cyfrowej lustrzance, meliśmy kiedys analogowa i ona robiła super zdjecia, no i w koncu przekonałam męża do jednej (z tym ze my uwazamy, że nikony sa najlepsze). I wowczas natrafiłam na artykuł znanego australijskiego fotografa, ktory pisał, że lustrzanki sa dla profesjonalistów a dla zwyklego zjadacza chleba zupelnie wystarcza zwykły aparat, bo to tylko wybitny profesjonalista umie tak lustrzanke ustawić, aby ona robiła zdjecia z głebia no i innymi bajerami. No chyba że umiecie sie super ustawiac aparat. Jezeli chcesz robic zdjecia dziecku to zanim ustawisz aparat to dziecka juz nie bedzie w obiektywie, a jak robisz automatycznie to wystarczy aparat za 1000-1400 zl i efekt bedzie tem sam, tak przynajmniej ten austr. fotograf pisał. My zdecydowalismy sie na nikon coolpix p 500 i jestesmy mega zadowoleni. (Moj mąż kiedys zajmował sie fotografiką). Więc nie wiem czy warto wydawac 4000 -5000 zł na aparat z którego funkcji i tak sie nie skorzysta. Może warto różnice tych pieniążków wydac na urzadzenie wnetrz. O przedszkole sie nie martw, Młody z pewoscia sobie poradzi lepiej niż Ty Alu całkowicie przyznaję ci rację!!!! ale niestety mam lustrzankę ( cięzką jak diabli, niepraktczną ) bo syn sobie wymyślił,żed będzie fotografem. i skończyło sie po tygodniu i zostaliśmy z profesjonalnym aparatem ,który jest używany sporadycznie:) Alu skąd nadajesz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 27.03.2012 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 (edytowane) Monia, kuruj sie w takim razie-to efekt tego grilla? Alu, my chcielibysmy lustrzanke tak do 2,5 tys -czyli pewnie jakąś podstawową. Nie wiedziałąm ze tak jest z lustrzankami, ze one sie...no...tak długo zbierają....naprawdę? Nasz pierwszy aparat cyfrowy (Fujifilm), po 12 latach odmówił posłuszenstwa-ale był super po prostu. A do Nikona mamy trochę uraz po tym ostatnim nabytku-kieszonkowa, czerwona zabawka...robił beznadziejne zdjęcia. Gorsze niz komórka. Ale wiem, ze to takim model po prostu wybralismy-miał byc malutki, fajnie wygladac....i tak było.Szkoda tylko,ze zdjęc nie robił fajnych:( Edytowane 27 Marca 2012 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 27.03.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Alu całkowicie przyznaję ci rację!!!! ale niestety mam lustrzankę ( cięzką jak diabli, niepraktczną ) bo syn sobie wymyślił,żed będzie fotografem. i skończyło sie po tygodniu i zostaliśmy z profesjonalnym aparatem ,który jest używany sporadycznie:) Alu skąd nadajesz???? Nadaje jeszce z Tarnowa, mąż poszedł na jkaieś spotkanie, o 12 wyjazd o 14 Kraków. Ja juz nie chciałam pisac o tym, ze my tez lustrzanke kupilismy, ale pojechalismy w góry i noszenie dwóch obiektywów denerwowało i mnie i mężą i jak wrocilismy to udalo sie nam ja sprzedac sasiadowi i zostalismy szczęśliwymi posiadaczami aparatu jw i jestesmy z tego powodu mega szczęśliwi, a ja z siebie dumna, ze udalo mi sie tamten sprzedac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 27.03.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Monia, kuruje sie w takim razie-to efekt tego grilla? Alu, my chcielibysmy lustrzanke tak do 2,5 tys -czyli pewnie jakąś podstawowoą. Nie wiedziałąm ze tak jest z lustrzankami, ze one sie...no...tak długo zbierają....naprawdę? Nasz pierwszy aparat cyfrowy (Fujifilm), po 12 latach odmówił posłuszenstwa-ale był super po prostu. A do Nikona mamy trochę uraz po tym ostatnim nabytku-kieszonkowa, czerwona zabawka...robił beznadziejne zdjęcia. Gorsze niz komórka. Ale wiem, ze to takim model po prostu wybralismy-miał byc malutki, fajnie wygladac....i tak było.Szkoda tylko,ze zdjęc nie robił fajnych:( Do body trzeba dokupic obiektywy, ciezkie sa jak diabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.03.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 ola kuruje się therflu zatoki i katar mniejszy!!!! grill mnie załatwił, a to była inauguracja i tylko od 17-19 na zewnątrz. ale zdążyłam porzemarznąć jak wtracaliśmmy koło 24 było tylko 4,5 stopnia. a hja na sobie sweteerk i krótką kamizelkę poczułam wiosnę , nie ma co. nawet dziś pilates odpuściłam:offtopic: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 27.03.2012 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ojej.....Bidulka:hug:Chyba mnie wyleczyłyscie z lustrzanki w takim razie.....jesli ona taka ciężka:D Dziekuje:hug: Tak czy inaczej, zapytam tego fotografa Agi, co mógłby polecic. Alu, czy mogłabyc przeslac jakis link do Twojego aparatu?Alu, czyli wycieczka udana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.03.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 ola ty kruszynko musiałabyś pomocnika do dzwigania lustrzanki mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 27.03.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ojej.....Bidulka:hug: Chyba mnie wyleczyłyscie z lustrzanki w takim razie.....jesli ona taka ciężka:D Dziekuje:hug: Tak czy inaczej, zapytam tego fotografa Agi, co mógłby polecic. Alu, czy mogłabyc przeslac jakis link do Twojego aparatu? Alu, czyli wycieczka udana? tu kupowałam http://www.electro.pl/produkt-Aparat_NIKON_COOLPIX_P500_Czarny_NATYCHMIASTOWA_WYSYlKA_2B_skorzystaj_z_Promocji_RABAT_do_10_25-383734,229.html Wycieczka , mialo byc romantycznie, miał byc wieczór w Krakowie, a okazuje sie ze za taxi drivera dorabiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.03.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 tu kupowałam http://www.electro.pl/produkt-Aparat_NIKON_COOLPIX_P500_Czarny_NATYCHMIASTOWA_WYSYlKA_2B_skorzystaj_z_Promocji_RABAT_do_10_25-383734,229.html Wycieczka , mialo byc romantycznie, miał byc wieczór w Krakowie, a okazuje sie ze za taxi drivera dorabiam Ala miałaś wieczór w Tarnowie:) nie było romantycznie??? kraków M ci zostawił na inną okazję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 27.03.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ala miałaś wieczór w Tarnowie:) nie było romantycznie??? kraków M ci zostawił na inną okazję No, ..............jak by tu powiedzieć............................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 27.03.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 ja tez odradzam lustrzankę z tych samych powodów co Ala. Nie mam teraz czasu sie rozpisywac ale wspomne tylko, że odkąd mam nowy tel, który robi przyzwoite zdjecia to Nikon sie kurzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.03.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 ja tez odradzam lustrzankę z tych samych powodów co Ala. Nie mam teraz czasu sie rozpisywac ale wspomne tylko, że odkąd mam nowy tel, który robi przyzwoite zdjecia to Nikon sie kurzyi ja też nie lubię lustrzanki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.03.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Olu mnie też piątek by bardziej pasował - bo w czwartek chyba już na 100% przyjadą montować tą trzecią płytę na budowę - a chcę być żeby dopilnować żeby nikomu nic się nie stało Co do aparatów zapytam mojego znajomego o ten Twój My planujemy teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen można nim tez kręcić filmy full HD. Co do zdjęć - ja zdecydowanie wolę nosić cięższy aparat (kwestia przyzwyczajenia ) i mieć dobrej jakości zdjęcia - niż kiepskie zamienniki z wygodnego telefonu czy kieszonkowego aparatu - mam małego nikona - i niestety leży w szufladzie bo wolałam tachać wielką lustrzankę i mieć ładniejsze zdjęcia dzieci a teraz dodatkowo dobrą fotorelacje zbudowy- bo to pamiątka na całe życie - ale to moje zdanie bo mam małe hopsium dryndum na tym punkcie Technika idzie do przodu - i mamy coraz mniejsze aparaty robiące świetne zdjęcia - więc niedługo nie będzie to tak wielkim problemem Dobrej nocki życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 27.03.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 (edytowane) Olu mnie też piątek by bardziej pasował - bo w czwartek chyba już na 100% przyjadą montować tą trzecią płytę na budowę - a chcę być żeby dopilnować żeby nikomu nic się nie stało Co do aparatów zapytam mojego znajomego o ten Twój My planujemy teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen można nim tez kręcić filmy full HD. Co do zdjęć - ja zdecydowanie wolę nosić cięższy aparat (kwestia przyzwyczajenia ) i mieć dobrej jakości zdjęcia - niż kiepskie zamienniki z wygodnego telefonu czy kieszonkowego aparatu - mam małego nikona - i niestety leży w szufladzie bo wolałam tachać wielką lustrzankę i mieć ładniejsze zdjęcia dzieci a teraz dodatkowo dobrą fotorelacje zbudowy- bo to pamiątka na całe życie - ale to moje zdanie bo mam małe hopsium dryndum na tym punkcie Technika idzie do przodu - i mamy coraz mniejsze aparaty robiące świetne zdjęcia - więc niedługo nie będzie to tak wielkim problemem Dobrej nocki życzę Aga no chyba, że jestes mistrzem fotografii, bo zapewniam Cie, ze przecietny człowiek nie zrobi lepszego zdjecia lustrzanką, niż aparatem chocby Nikonem coolpix 500,(tez robi filmy full HD) bo to tylko wtedy jestes w stanie zrobic lepsze zdjęcie lustrzanka, jezeli ja ustawiasz manualnie a nie automatycznie, ale wowczas nie masz juz dziecka w obiektywie Zreszta jak masz znajomego to spytaj go oto ? Aparatu nie masz zawsze przy sobie, a telefon tak i czesto gdy chcesz cos upamietnic z zycia dziecka telefon super sie sprawdza Edytowane 27 Marca 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 27.03.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 melduję się znowu na posterunku:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 27.03.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 no i co z tych naszych meldunków jak gospodyni z synem zasnęła Jakby się którejś nudziło w oczekiwaniu na Olę to zapraszam do swoich komentarzy -mam dylemat i potrzebuje pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 28.03.2012 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Aga no chyba, że jestes mistrzem fotografii, bo zapewniam Cie, ze przecietny człowiek nie zrobi lepszego zdjecia lustrzanką, niż aparatem chocby Nikonem coolpix 500,(tez robi filmy full HD) bo to tylko wtedy jestes w stanie zrobic lepsze zdjęcie lustrzanka, jezeli ja ustawiasz manualnie a nie automatycznie, ale wowczas nie masz juz dziecka w obiektywie Zreszta jak masz znajomego to spytaj go oto ? Alu mistrzem fotografii nie jestem - ale uważam za fakt ze zdjęcie wykonane z lustrzanki na zwykłym programie auto jest o niebo lepsze od zdjęcia z małego aparatu czy telefonu. Jest ostrzejsze, bardziej kolorowe i jakościowo lepsze.I piękniej wygląda w albumie - złapałam się na tym że do wywołania brałam tylko zdjęcia zrobione lustrzanką bo były zdecydowanie ładniejsze. Zgadzam się że jak się w lustrzance ustawi wszystkie parametry to wyjdzie zdjęcie nadające sie na wystawę - ale bez przesady. Zdjęcie zrobione na programie auto jest wystarczającej jakości - i dziecko mi nie zdaży uciec - robię szybkie kliknięcia i zawsze coś tam złapię Aparatu nie masz zawsze przy sobie, a telefon tak i czesto gdy chcesz cos upamietnic z zycia dziecka telefon super sie sprawdza Zgadzam się - ale tego zdjęcia raczej nie wywołam zostanie w komputerze Dlatego ja wyposaże się jeszcze w najbliższym czasie w mały aparta dobreej jakośći - bo i juz takie są Buziaki - to co wyżej to tylko moje zdanie Olu piatek aktualny jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 28.03.2012 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Alu mistrzem fotografii nie jestem - ale uważam za fakt ze zdjęcie wykonane z lustrzanki na zwykłym programie auto jest o niebo lepsze od zdjęcia z małego aparatu czy telefonu Ja nie mowie o malych aparatach tylko takich pośrednich, Chocby najnowszy nikon coolpix, wcale nie sa takie male, ale maja niewymienne obiektywy i sa o tyle lżejsze:) i o niebo tansze Jeszcze rok temu miałam takie same zdanie jak TY, ale osobiscie sie przekonałam, że to nie jest do konca prawda. oczywiście lustrzanka robi duuuuuuuuuuużo lepsze zdjecia od aparatów kieszonkowych, ale nie z takimi ja porownywalam Aguś milego dnia Ci życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.03.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 a mnie zdjęcia lustrzanka i tak wychodzą rozmazane:lol2: a moj syn telefonem robi lepsze, niż ja lustrzanka:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.03.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Monia nie jestes sama U nas lustrzanka tez lezy i zbiera kurz bo mnie wnerwia noszenietego grzmota futerału itd .Zwykły wrzucisz do torebki i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts