Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

Hello:) miałam znowu papierkową robotę wczoraj, wiec byłam średnio aktywna:)

Ogłąszam, co następuje:

1. Tak mnie zmobilizowałyscie (nieważne jakimi metodami:D), ze zadzwoniłam do serwisu Fujifilm do Krakowa i mam im wysłać kurierem aparat-nie obiecują, ze sie da naprawić, ale spróbują...więc....może się obejdzie bez zakupu nowego:wave:

2. Podłogi skończone.....a jesion Koniak jest PRZEPIĘKNY....:wave:

Buziaki!Odezwe sie później!

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hello:) miałam znowu papierkową robotę wczoraj, wiec byłam średnio aktywna:)

Ogłąszam, co następuje:

1. Tak mnie zmobilizowałyscie (nieważne jakimi metodami:D), ze zadzwoniłam do serwisu Fujifilm do Krakowa i mam im wysłać kurierem aparat-nie obiecują, ze sie da naprawić, ale spróbują...więc....może się obejdzie bez zakupu nowego:wave:

Buziaki!Odezwe sie później!

ale zrób zdjęcie telefonem:)

Olu ja tez jestem ciekawa tego koniakowego jesionu? :)

Uwielbiam uslojenie jesionu to jest cos co Ala lubi najbardziej :)

A propos aparatu, to moj mąż, hobbista fotografik lustrzanka robił super zdjecia, ale manualnie, jak to on mowi widac w nich głębie :)

Mamy jeszcze stary analogowy + trzy obiektywy cha cha

ja i tak nie wszystkie zdjecia wywołuje, a wlasciwie bardzo malo odkąd M ukonczył 10 lat :(

Ja góralka jestem uwielbiam chodzić po górach i chyba wielbłąda musialbym mieć, żeby ten aparat nosić, a jak z Juniorem chodze to on ijego koledzy sa zawsze daleko przede mną, wiec zadawalam sie kompaktowym.

Świat idzie dzisiaj tak szybko do przodu, ze tak naprawde, trzeba by co roku nowy aparat kupowąć, bo z kazdym rokiem te aparaty sa co raz lepsze :)

Informacja dla Osób, które znaja historię Frania z mojej stopki.

Mama Frania chce zrobić remont łazienki, zeby przystosować ja do potrzeb Chłopca. Znalazła sie osoba, która niedpłatnie zrobi wizualizacje i pomyslalam sobie, ze moze i my dołożymy swoją cegiełkę do Franiowej łazienki? Np kupimy ceramikę...lub zbierzemy pieniązki na jej zakup....Jesli jestescie chętni -ustalimy wspólnie, jak to ugryźć....i pomożemy.Co Wy na to?W koncu to forum budowlane ...kto, jak kto ale my sie na tym znamy:)

Olu, szczytny cel :) Parę złotych się znajdzie :)

Jak ugryźć? Ja bym się skontaktowała z Redakcją.

Nie pamiętam jak wyglądały aukcje świąteczne? Gdzie się wpłacało pieniądze za wylicytowane przedmioty?

No i przede wszystkim, czy mama Frania chce takiej pomocy?

Dorzucę od siebie grosik :)

Takie akcje sa mi bardzo bliskie. Od 3 lat Julka organizuje w szkole akcje pomocy dla dzieci. Dwa lata temu zbieralismy przybory plastyczne dla dziei z oddziału hematologi szpitala w Prokocimiu, rok temu pomagalismy dzieciom z domu małego dziecka w Krakowie a teraz (własnie jesteśmy w trakcie) zbiramy bajki na kasetach VHS i płytach DVD znów dla Prokocimia :) Akcje cieszą sie wilkim powodzeniem, tym chętniej je organizujemy. Obecnie ciężko wejśc do Julki pokoju - tyle tego jest :jawdrop:

Tylko jak mamy te pieniądze pozbierac ? czy przelewac bezposrednio na konto mamy Franka ? czy mamy do kogoś zaufanie 100%, pytanie czy ktoś z nas odwazy sie udostepnic konto na które bysmy mogli przelac jakies kwoty i później to wszystko przelać Frankowi na łazienkę?

U nas lustrzanka tez lezy i zbiera kurz bo mnie wnerwia noszenietego grzmota futerału itd .

Małgosiu - ja noszę go bez futerału - bo to dodatkowa kobyła - przez to zgubiłam gdzieś zatyczkę do obiektywu - ale dalej twardo go noszę i przyzwyczaiłam się jak do torebki :lol2:

:wave::wave:

Olu co do zbierania pieniążków też się dołączam :yes:

Miłego wieczorku życzę :hug:

Super w takim razie!:wiggle:Dzieki za wsparcie:hug: Misja na dzis, w takim razie: napisac do Mamy Frania i do redakcji. :yes:

Ale piszcie,proszę- jesli macie jakies pomysły jak zebrac te pieniązki,ok? Może po prostu wpłacanie na jakies konto redakcji? Najgorsze, ze Franio ma konto tylko w fundacji. Pytałam kiedyś Mamę Frania o prywatne i odpisała, ze zeby wszystko było jasne i klarowne-Franio nie ma prywatnego...:(

Co do fotek podłogi-zobaczę sie z Agą w pt(jupi!) i jesli nie zapomni swojej lustrzanki, to będą focisze:D

Ola kiedys organizowana byla akcja pomocy dla jednej forumki ktorej dom zostal doszczetnie zalany podczas powodzi.Pamietam ze wtedy wplacalam pieniadze na prywante konto ktore udostepnila malgos ( z Kr) a ona przekazywala na forum info ile jest juz uzbierane kto wpłacil (bez sum ) itd Moze wystarczy ze faktycznie ktos prywatnie udostepni swoje konto a potem przekaze pieniadze mamie Frania .

A tak jeszcze zapytam czy mama Frania udzielala sie kiedsy na FM? Cos mi kołacze ze moze znam te historie?

Jezeli Franio nie ma prv konta to mozemy kupic w internecie jakies sprzety i wysłac od razu na konto Frania :)

Ja moge sie podjąć zbierania pieniedzy :)

ja też cosik dorzucę:)

Ola przepiękny salon:jawdrop:

gabinet tez mi się podoba. Ale salon jak ci napisałam przepiekny, przestrzenny, jasny . Cudny:)