Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Olu jak spotkanie? czy coś nowego wymyśliłyście? Nie moge si e doczekąc więcej fotek z Twojego domku, czym będziesz malowala parkiet?

Pozdrawiam:)

Ja sie zastanawiam, co Wy w tej Gesslerowej widzicie ona taka sztuczna dla mnie jest i oczywiście jej głównie chodzi, aby jej program byl super, a nie żeby ludziom lepiej bylo. A byłyście kiedyś w restauracji, ktora ona przemienila, ja tak i bylam zawiedziona na calej linii. :(

Sory, ale nie mam do niej zaufania :(

Edytowane przez emiranda

Słuchajcie Kobitki-miałam dzisiaj spotkanie na szczycie z Admete i muszę Wam powiedziec, ze jest ŚWIETNA:yes: Nie wiem, jak Aga-ale ja miałam wrażenia sie znamy już od dawna:D I zdradzę Wam sekret, ze jest równie zakręcona, jak ja-ale ciiiiiii:D W ogóle, tak sobie myslę, ze ja muszę Was wszystkie poznac osobiscie, bo nadajemy na tych samych falach:yes:

Fotki będą z Agi aparatu, która niczym paparazzi biegała ze swoją ogromną i superaśną LUUUUSTRZAAAAAAANKĄ. Zrobiłyśmy kakusku, dla Ciebie ekstra sesję:yes: Płytki różnią sie minimalnie od siebie. Oto kilka róznic, które dostrzegłyśmy po kilkuminutowym wgapianiu sie w nie:):

1. Moje są pomieszaniem szarości i beżu a Agi czysto beżowe.

2. Agi są bardziej jednolite a moje maja "maziajki" i takie jakby żyły

3. Agi mają bardziej chropowatą strukturę a moje są bardziej gładkie w dotyku

Wiecej roznic nie wyhaczyłysmy.

Aguś, przeslij mi prosze fotki na maila i ja coś tu Dziewczynkom powklejam, ok?:hug:

o jejku jejku - a je jeszcze parkieta nie powychwalałam:oops:

A byłam, widziałam i powzdychałam już sobie dużo wcześniej:rolleyes:

Matko - wy zaraz będziecie mieszkać:o

Dziekówa, Madziulek:hug: Oj wcale nie tak zaraz....za 73 dni (tyle zostało do rozpoczeciua EURO):lol2:

Cudny ten salon:):):) jaka przestrzeń:eek: i ten kominek:eek:

ja też mam ciemną podłogę w gabinecie, plus pies o jasnej sierści i to niestety nie jest dobry zestaw:sick:

dzięki pasiulku:hug: kominek jest "po przejsciach"-ale ostatecznie jestem zadowolona z efektu. Co do ciemnych podłóg-zawsze sie w nich skrycie kochałam...ale stchórzyłam-jesli chodzi o salon....i chyba na otarcie łez zrobiłam ten gabinet:rolleyes:

Widze ze razem ogladalysmy TVN :) Ola piekne podlogi i wcale sie nie dziwie ze pajasz miloscia do koniaczku :D

Czy w jadalni tez masz drewienko czy juz plytki bo nie widze na fotkach :-( Czy bedziesz cos kladla na parkiet zaraz przy kominku (by go ochronic )?

Czekam na dalsze foty i wiesci o kuchni :yes:

kakusku, dzieki Kochana:hug: W jadalni tez parkiet jest. Nie bede nic dawac na parkiet pod kominkiem, bo wkład jest dwustronny, wiec bede rozpalac od strony kuchni (a tam sa płytki). Fotki beda-a ta sesja z Twoimi płytkami dzisiaj.....żałuj, ze nas nie widziałas w akcji....:rotfl: to było dla nas, jak tajna misja:rotfl:

A ja żałuję,że nie mam gabinetu ,tylko mój mąż Pan Portfel, w następnym domu ,w pierwszej kolejności pomyślę o moim pokoju-tylko moim-tak jak byłam dzieckiem.I dałabym sobie cegłę do mojego gabinetu:) A Podłogi super!!!!!!!!!

Basiu.....:lol2:dzieki:hug:

Hazelku chciałam zapytac czy ty masz może baterie kuchenną Balco Culina S? Jesli tak to czy polecasz ją? czy warto? Ja właśnie wybieram i mam na nią chrapkę :)

I jeszcze jedno gdzie namierzyłaś ją najtaniej?

Tak:yes: Dokładnie ta sama, co u Moni.Niestety, jeszcze jej nie uzytkuję ale wiem, ze jest genialna.Obejrzyj sama:

http://www.youtube.com/watch?v=-Ard1rV6qXM

I co mnie zaskoczyło...jest GIGANTYCZNA:D

kupowałam tutaj:

http://www.zabudowa-agd.pl/shop,show,10917

a czym go pomalujesz. lakierem bezbarwnym pólmat???

:yes:

BOSKO JEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Salon już uwielbiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D

:hug:

Olu jak spotkanie? czy coś nowego wymyśliłyście? Nie moge si e doczekąc więcej fotek z Twojego domku, czym będziesz malowala parkiet?

Ja sie zastanawiam, co Wy w tej Gesslerowej widzicie ona taka sztuczna dla mnie jest i oczywiście jej głównie chodzi, aby jej program byl super, a nie żeby ludziom lepiej bylo. A byłyście kiedyś w restauracji, ktora ona przemienila, ja tak i bylam zawiedziona na calej linii. :(

Alu, czy cos ustaliłysmy.....nie wiem, bo trajkotałysmy jak najęte :D

Co do Gesslerowej-bylismy w jej restauracji Polka i rzeczywiscie bez rewelacji-jedzonko: owszem.Jak u mamy,ale te ceny:eek: a poza tym, do tej pory sie smiejemy z M, ze ona taka czepialska, a u niej jakoks uszły :lol2::

wybita szybka w kredensie

pajęczyna na lampach i żyrandolu

czekanie na danie prawie godzinę

M. sie smieje, ze u niej tez trzeba rewolucje zrobic:lol2: Ale nie bede kłamac-ja ją bardzo lubie. Równa z niej babka-o ile, tak jak napisałąs jest to szczere.

Słuchajcie, z rzeczy aktualnych:

beda drzwi do spizarni(Balbinko z innej firmy niz Twoje jednak)

ale tak beda wyglądac:

http://images46.fotosik.pl/1425/5ec0f69f3558ce84med.jpg

a tak szafa na koncu holu (biały lacobel):

http://images50.fotosik.pl/1477/924772ab54c117b5med.jpg

Edytowane przez hazeleyes1982

Alu ja się wybiorę do Bukowiny Tatrzańskiej do Kiełbachy i korali - zobaczymy!!!!

Słuchajcie, z rzeczy aktualnych:

beda drzwi do spizarni(Balbinko z innej firmy niz Twoje jednak)

ale tak beda wyglądac:

http://images46.fotosik.pl/1425/5ec0f69f3558ce84med.jpg

a tak szafa na koncu holu (biały lacobel):

http://images50.fotosik.pl/1477/924772ab54c117b5med.jpg

ola piękna szafa i ten pomysł na zdjęciu zajefajny( koło schodów)

:)

a drzwi , juz pisałam u Balbiny super.:)

i mnie chyba nadal lubisz:yes:

Aaaaaa..Kinia i Monia-teraz doczytałam z wczoraj o parkiecie... i normalnie sama jestem teraz, jak ta piękna cegła :lol2::hug:

Monia, no helloł-nie, nie lubię Cie już.

Tylko uwielbiam:lol::hug:

Bedziesz w tej knajpie? Super-ciekawe, czy ten maż rzeczywiscie sie tak zmienił:D

No to moze dziewczyny umówmy sie w jakiejś geslerowej restauracji gdzies na srodku znacie taką ? :)

A jak nie to w innej tak po świętach ???????

Oczywiście caly czas podtrzymuję zaproszenie do Milanowka, jak tylko Monia i Kinga będa chetne, to organizujecie wycieczke dziewczyny :)

Edytowane przez emiranda

Co do Gesslerowej-bylismy w jej restauracji Polka i rzeczywiscie bez rewelacji-jedzonko: owszem.Jak u mamy,ale te ceny:eek: a poza tym, do tej pory sie smiejemy z M, ze ona taka czepialska, a u niej jakoks uszły :lol2::

wybita szybka w kredensie

pajęczyna na lampach i żyrandolu

czekanie na danie prawie godzinę

M. sie smieje, ze u niej tez trzeba rewolucje zrobic:lol2: Ale nie bede kłamac-ja ją bardzo lubie. Równa z niej babka-o ile, tak jak napisałąs jest to szczere.

A ja ją znam osobiście i na Ty jestem;) I wcale taka fajna nie jest;) ale śmieszna bardzo:lol2: bardzo zakręcona i "nawiedzona";)

Chciała się u mnie reklamować (oczywiście za darmo;)) i żebym ją promowała (jeden art. o niej i jej córeczce wstawiłam u siebie:rolleyes:) - więc mnie i moją naczelną regularnie zapraszała na kolacyjki i ploty i psiapsióły sobie z nas robiła... do mojej naczelnej wydzwaniała o każdej porze dnia i nocy:o I torty do redakcji wysyłała:rotfl:

A jak gazetę zamknęłam i się spotkałyśmy parę miesięcy później w samolocie - to udawała, że mnie nie poznaje i nie kojarzy:o

Ale fajnie dziewczyny miałyście, że miałyście okazję się spotkać:hug: Koniecznie wrzućcie tą fotorelację:lol:

Ala - ja nie pieję z zachwytu na cześc gesslerowej. Dziwi mnie tylko fakt, że ludzie, którzy niejednokrotnie są na skraju bankructwa i zapraszaja ją żeby ratować sytuację nie ufają jej do końca i podważają jej kompetencje i pomysły . To na h.j ją zapraszali skoro wiedzą lepiej ???!!!! To tyle w kwestii Magdy G :) ;)

Ola - 73 dni ?? jej, jak to niedługo juz :wiggle: ja tez tak chcę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :( :( :(

No i dawaj mi na priva wycene pana łukasza - ciekawa jestem ile sie podniósł ....

Spotkamy sie na 100% :wave: niewazne gdzie:yes:

Kinguś, juz wysyłam. Niby wszystko ok...ale cena za komodę (tą na wzór Bo C....) mnie powaliła i chyba wycenie ja jeszcze gdzies indziej...

to wizualka:

http://images46.fotosik.pl/1425/a9054f8b634973e7.jpg

prawie 4 k (bez 100 zł).... za szafkę o szerokosci 2 m. z czarnego lakieru to JEST przegięcie, prawda?:(

Hazelku wlasnie ogladanelam sesje zdjeciowa -pysk mi sie cieszyl od ucha do ucha jakbym sama tam byla :yes: (dzieki za udostepnienie obiektu :-))

Wszystkie Twoje "uwagi" odnosnie roznic sa bardzo trafne i widac to dokladnie na fotkach -czywiscie oprocz tej roznicy w fakturze plytek :) Faktycznie nawet na zdjecia widac ze czasami twoja podloga jest lekko szara a wiesz ze ja mam do tego kolorku duzy sentyment :)

Powiem tak :obie plytki sa sliczne ale jednak bardziej podoba mi sie jednolita powierzchnia( w Emilach) chociaz troszke wystraszylam sie tej "chropowatosci" wiec zdecyduje dopiero po pomacaniu i przetestowaniu w realu.Pewnie gdyby roznica w cenie byla znaczaca mialabym juz sprawe jasna a tak dalej mam myslenice :-))

Zastanawiam sie jeszcze czy ten Tau Blanco bedzie duzo jasniejszy .

Ciesze sie ze juz niedlugo bede na miejscu i cale to moje dumanie sie skonczy :-)))(mam nadzieje )

Jesli chodzi o kominek to tez kiedys mialam taki pomysl aby podnoszona szybe dac od strony kuchni ale ostateczne zdecydowalam ze bedzie "normalnie" bo moze czasem posiedzimy przy otwartym palenisku :)

Nie wiem, jak Aga-ale ja miałam wrażenia sie znamy już od dawna

Ja miałam takie wrażenie juz po pierwszym naszym telefonie :lol2:

I zdradzę Wam sekret, ze jest równie zakręcona, jak ja-ale ciiiiiii

To fakt :lol2: - pprzyznaję się bez bicia - ale wiele razy już pisałam że ja i mój gust to jedno wielkie szaleństwo ;)

Dziewczyny GOSPODYNI WĄTKU I OGLĄDANEGO DZIŚ PRZE ZE MNIE DOMKU JEST FANTASTYCZNĄ KOBIETKĄ

:)

Sam domek okolica i działka rewelacja :yes: - Ola tworzy piękną przestrzeń dla siebie i swojej rodzinki :yes:

Ciesze się że mogłam to wszystko zobaczyć.

Oczywiście czasu było za mało za mało za mało - bo nie wiedziałyśmy czy gadać o budowach, dzieciach, mężach, pracach - wszystko na raz jedna prze drugą :lol2:

Przydałby nam sie na początek jakiś wieczór z długa nocą na pogaduchy - bo mamy do opowiedzenia 30 lat z życia :lol2:

Jest mi strasznie miło że mogłyśmy się spotkać i myślę że nie raz to powtórzymy :yes:

- za tydzień mamy robić nalot na sklep z oświetleniem :lol2:

Zobaczymy jakie razem wynegocjujemy rabaciki :lol:

Olu :hug:

Zdjęcia już poszły do Oli - nie wiem czy Ola coś wybierze bo w jednym czasie pstrykałyśmy, gadałyśmy, oglądałyśmy....

Ale widzę że wczoraj pokazało się juz zdjęcie parkietu a Ola mi się nie pochwaliła że już wstawiła :) - a ja wczoraj nie zajrzałam wieczorem - ale może jakąś inną ciekawą perspektywę dzisiaj ujęłam ???

Małgosiu - tylko jak siw wprowadzisz do domku - ja się wpraszam na oglądanie płytek - bo ciekawa jestem co w końcu wybierzesz - więc tak przy okazji oglądania płytek się poznamy :lol2:

czuję do Was miętę

pinacoladko to musimy kręcić spotkano w większym gronie http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif

Ja już zmykam bo padam - działam od 5 rano :bash:

Dobrej nocki dziewczynki :hug:

Aga o moim wyborze dowiesz sie duzo wczesniej a w odwiedziny serdecznie zapraszam :yes: (niestety na to trzeba bedzie jeszcze troche poczekac ) . Mam nadzieje ze faktycznie uda nam sie spotkac w wiekszym gronie bo i do Kingi i Moni tez nie jest bardzo daleko :) ( o gospodyni nie wspomnialam bo to oczywista oczywistosc ze jest brana pod uwage :D)

Aga,:hug:

kakusku, mnie tez sie bardziej Agi podobają:yes::D

Spotkanie w szerszym gronie-MUSI sie odbyc.No way, ze Wam daruje:)

Ok, no to kilka foteczek z Agi aparatu:)

http://images35.fotosik.pl/1281/bb856e3323dbe6d8.jpg

http://images35.fotosik.pl/1281/d37ae14f277dfaae.jpg

jadalnia i wnęka na tą BEZCENNĄ komodę:lol2:

http://images42.fotosik.pl/254/eb9c020155076193.jpg

Aaaaa i w formie żartu pokaże Wam, jaką będę mieć gigantyczną szafę w wiatrołapie:lol2:

Nie jestem pewna, czy zmiesci sie szalik i rękawiczki , czy tylko to pierwsze:rotfl:

http://images42.fotosik.pl/254/eb130745896f04d8.jpg