Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

Ja mam te uchwyty na talerze bluma. Są genialne do szuflad.

Te z ikea wyglądają ładniej, ale nie mają regulacji, więc nie do wszystkich talerzy będą pasowały, albo będą talerze przy wysuwaniu szufladay latać po stojaku. Te z bluma są regulowane - można dostosować rozstaw do rozmiarów talerza i przechowywać małe talerzyki, duże, miski, wszystko. Moim zdaniem są super, ale nie wiem czy warte 150 zł ;) Nawet nie wiedziałam, że tyle kosztują. Miałam je w cenie kuchni i chyba wyparłam ze świadomości ten element kalkulacji, że tyle kosztują ;)

A tak w ogóle to przepraszam, że się tak dawno nie odzywałam, ale nie nadążam już za Waszymi wątkami ;)

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam te uchwyty na talerze bluma. Są genialne do szuflad.

Te z ikea wyglądają ładniej, ale nie mają regulacji, więc nie do wszystkich talerzy będą pasowały, albo będą talerze przy wysuwaniu szufladay latać po stojaku. Te z bluma są regulowane - można dostosować rozstaw do rozmiarów talerza i przechowywać małe talerzyki, duże, miski, wszystko.

Skoro napisali:

Minimalna szerokość: 19 cm

Maksymalna szerokość: 32 cm

to myślałam, że też się regulują.

Ale ja je na żywo tylko raz widziałam, więc mogę się mylić :rolleyes:

Venusku, nie jestes samolubna-bo bedziesz uczestniczyła w zbiórce pieniazków dla Frania:hug:

myszonik, super ze wpadłas pomimo braku czasu-ja u Ciebie jestem na biezaca wiec sie nie martw:yes:

Dziewczynki....bo ja blondyna jestem....no to regulują sie czy nie...:rolleyes::confused: Ile ich masz myszoniku?

Trochę się spoźniłam ale....

Ok, to głosujemy, co? Jesli trzeba podac wiecej danych niz nr konta,to ja nie chciałabym, zeby Ala przekazywała wszystkim forumowiczom swoich danych....:( wiec ja głosuje za wpłata na konto Frania- z adnotacją ze jestesmy z fm a potem Mama Frania zliczy i poda nam ile udało nam sie zebrac.

Kinguś, chyba miałas racje....

Zgadzam się :yes:

tak mi sie wydaje.... Myślę jeszcze, że więcej osób w ten sposób sie przyłaczy ponieważ nie każdego stać na to żeby wrzucić stówkę czy dwie. Ale chciałby dorzucić dychę lub dwie więc nie będzie sie krępował i bał, że ktos coś sobie pomyśli na forum....... Nie wiem, może to głupie ale tak pomyślałam....

Ustalimy tylko dopisek np. Murator i to będzie znak dla mamy Frania że to od nas :) Potem zliczy i poda nam ogólną kwotę :)

Pod tym też sie podpisuję :)

Olu zadzwonie jutro i powiem co i jak w sprawie piątku - ale na 99.9% taaaaak :lol:, bo z tego wszystkiego zapomniałam maę zapytać - już jutro na spokojnie jak do mnie przyjedzie z nią pogadam.

Buziaki zostawiam :hug:

Kochani, rusza nasza forumowa akcja : "Zajączek dla Frania"

Franio,

http://images40.fotosik.pl/1473/b25f65fdfc715948m.jpg

to wspaniały i dzielny Chłopiec, który zmaga się z Potworzastym- nieuleczalną dziś chorobą genetyczną- SMARD1. Jest bohaterem bloga pisanego przez swoją Mamę:

mojsynfranek.pl.

Nasza akcja, na początku miała polegac na zbiórce pieniążków na remont łazienki dla naszego niebieskookiego Dzielniaka, ale ponieważ Franio jest podopiecznym fundacji, możemy zrobić to tylko poprzez wpłate na subkonto fundacji, co wbrew naszym obawom, nie jest złą wiadomoscią. Forumowicze-to jest, my w tytule wpłaty wpisujemy:

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”

Bank BPH

15 1060 0076 0000 3310 0018 2615

tytułem: 13984 Trzęsowski Franciszek – darowizna na pomoc i ochronę zdrowia/murator/nick np: emiranda

i wówczas nasze pieniązki zostaną zliczone przez fundacje, a kwota podana na Blogu:yes:

Mama Frania zobowiązuje sie do podania konkretnej kwoty przypisanej danemu nick'owi. Wiec, jak widzicie nasza wspólna akcja ma bardzo duży sens.

Mama Frania, dziękowała nam jeszcze przed rozpoczęciem akcji:

"Forumowiczom z Muratora już dziś dziękujemy za chęć i zryw do pomocy."

Franio, trzymaj kciuki za swoje Muratorowe Ciocie i Wujków!

Akcja "Zajączek dla Frania" kończy sie we wtorek-10 kwietnia

Edytowane przez hazeleyes1982

Olu pierwsza wpadka numer konta jest zły, widze, że to mama Frania sie pomyliła

powinno byc

15 1060 0076 0000 3310 0018 2615

Napisałam do niej i poprosiłam o sprostowanie na fundacji jest konto jw, nie mogłam wpłacic pieniedzy, bank nie przyjmowal mi tegp konta

Niech zmartwychwstały Chrystus oświeci drogi codziennego życia

Obdarza błogosławieństwem i pomaga życie czynić szczęśliwym.

Pogodnych i ciepłych

Swiąt Zmartwychwstania Pańskiego

Życzy Ala z Rodzinką

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQD5uEAmOTdlrDBfHuk6pXIGQ_OsmZXLFJwJFWmZcxO-Re4O7co