Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochani, przepraszam....:oops: odpowiem na wszystkie posty wieczorem.

Pracuje ostatni tydzien wiec mam ssssssajgon, a w domu-cały czas zmagamy sie z wirusem. :sick:

Ola ale nie zapomnij zajrzeć!!!

tyle pomysłow masz nowych na hol, trzeba coś zdecydować:)

a wirusowi kopa porządnego!!!!!:)

Kochani, baaaaardzo dziekuje za komplimenty i oddane głosy:hug:

kurcze Hazel, jakie zmiany u Ciebie :) Świetnie już wygląda.

Gdzie zamawiałaś drzwi? Możesz mi podesłać koszt na priv? Czy one mają tak jak Anuli, że nawe otwierając się do wewnątrz są zlicowane od zewnątrz z opaską?

Spirea, dzieki;) drzwi to Jagdor.Jestem z nich baaardzo zadowolona. Nie mam takiej opcji, jak Anula bo wtedy szerokosc drzwi zmniejszyłaby sie automatycznie o 10 cm wiec zrezygnowalismy. O dziwo, w ogóle nam to nie przeszkadza:) ok 1800 za sztuke-z zamkiem magnetycznym, bezfelcowe.

O rany współczuje tego wirusa :sick: - ale może szybko przejdzie? - u nas się rozwiało po kościach po 1 dniu :yes:

A co dostajecie z leków w takich przypadkach?

Olu korytarz wymiata - te ciemne korytka są http://gify.magazynek.org/pictures/Emotikony/Kolory/Czerwone/027.gif

Ja bym zaryzykowała z tą lekką szarością :yes:

Ale zobaczmy co dziewczyny jeszcze powiedzą - a kiedy malowanie?

Olu nawet nie wiesz jaką ulgę poczułam że Ala skompletowała Ci zestaw :wiggle:, ja byłam wściekłą na to AD że taki szajs ma i że wóciłam bez filiżanek dla Ciebie :(. Ale wszystko dobrze się skończyło. Wiesz co, Karolina napisała że ona kupiła sobie jeszcze duży talerz na ciasto...co o tym myślisz? może sobie dokupimy???

Miłego dnia życzę :hug:

Aguś, zadzwonie jutro do Ciebie-za duzo pisania o tym gópim wirusie:(

Malowanie-juz skonczone.:yes:Tzn, pierwsza warstwa-teraz druga i tapetowanie:)

Super, ze mamy buzki, choc łatwo nie było:rolleyes::hug: Jak najbardziej jestem za talerzem na ciasto:yes:

ola bonusik słodki;)

ja bym biały zostawiła. Ale pomyśl np o jakimś kolorze w holu:) będzie coś na ścianach????? może jakiś pasek - panel z czarnego szkła od podłogi do sufitu???? nawiązując do korytek???? na tym zdjęciu gdzie mały jest po lewej . Taki na 1 m szeroki panelik;)

Moniś Kochana, :hug: pomysł super-do białych scian (ale ja jednak jaaaaaasno-szary dam w holu-ale ciiiii:rolleyes:)

ooo bonusik:hug:

ja bym malowała:yes:

a ja nie :no:

ja też :yes:

ja też nie:)

ola co myślisz o moim pomyśle z panelem??;)

Uwielbiam Was i to...jak sie cudnie...nie zgodziłyscie w tej kwestii:hug:

hazelku, dziękuję za pamięć :hug:

Świetne te drzwi!

Wysłałam pytanie do jednej firmy, ale mnie zlewają :mad: Na początek chciałabym samą ościeżnicę i przede wszystkim czy da się do niej drzwi łamane zastodować.

A na jaki szary chcesz to malować? Jasny-jasny czy taki szary-szary?

O rety, ale się wysłowiłam :rolleyes: Ale rozumiesz, prawda?

:rotfl:

Nie zrozumiałaś? :(

ona jeszcze mysli dlatego jej nie ma :rotfl: ;)

taką zagadkę zadałam? :rotfl:

Waryjatki:rotfl: Zrozumiałam (o dziwo:lol2:). Narendilku, sciana i drzwi beda jasno-szare:yes:

Ja dalej jestem za białym szary ne bedzie dobrze współgral z czarnymi kotytkami i białym sufitem :)

Ja bym nie malowała :)

Połączenie szara ściana + białe drzwi jest ładne, ale zdecydowanie wolę kiedy w takim układzie drzwi są trochę bardziej zdobne. Przy prostym, gładkim skrzydle bardzo fajnie wygląda ta biała całość. Drzwi są jakby scalone z resztą :)

Alu i Dropku-zgadzam sie z Wami i dziekuje Wam:hug: jednak wazne jest tez samopoczucie-a ja w tej wszechobecnej bieli w holu...jakos tak dziwnie sie ...czuje. Dlatego bedzie delikatnie szaro...czyli prawie biało:D

Witam :) Wpadlam tylko na moment powiedziec ze zyje a jak nadrobie zaleglosci to moze zaglosuje bo teraz to totalnie nie wiem co tam chcesz malowac :D

Hazelku nie bylo mnie tylko chwilke a u Ciebie tyle zmian-widze ze jestes na ostatniej prostej do przeprowadzki:) Mam nadzieje ze i psychicznie lepiej sie czujesz przed ta zmiana :hug:

kakusku, sie steskniłam za Tobą. :hug: Dobrze, ze wszystko ok, bo sie martwiłam. Zaleglosciami sie nie przejmuj-nadrobisz szybko:hug:

K O R Y T K A ..... boskie :). Wspaniale wygladają :).

dzieki, mirelko :hug:

Hazelku nie wiem czy się u Ciebie witałem czy nie.. wiec WITAM (ponownie)

ja bym dał ultralight szary taką złamaną biel nie rób sobie szpitala w domu....

(oczywiście to moje zdanie.... )

Lolku, witałeś sie, witałeś z czego bardzo sie ciesze i zapraszam, jak najczesciej:yes:

Dzieki, ze oddałes swoj glos na rozwiązanie, które wybrałam:yes: bedzie taki delikatny szary...ze prawie biały-ale jednak szary:D

jeśłi chodzi o zwizualizowanie koloró∑ to jest na forum taka czarodziejka pestka,ona fajnie kolory wizualizuje,była ostatnio na wątku u Julianny16,a często bywa u Tataraka.Poproś ją to może Ci pomoże.Hazelku a jakiej firmy masz drzwi?

Basiu, juz postanowione:) o drzwiach pisałam wczesniej dla Spirei Pamietałam o fotce Aquaformów dla Ciebie:wiggle:

Ola ale nie zapomnij zajrzeć!!!

tyle pomysłow masz nowych na hol, trzeba coś zdecydować:)a wirusowi kopa porządnego!!!!!:)

Ola zdrówka zdrówka zdróóóóóóóóóóóóóóowka !!!!!

:hug:

Jasny szary:yes::yes:

Korytka :jawdrop::jawdrop:

Senkju, Marti:hug:

Ok, no to sie wygadalam i wiecie juz ze bedzie prawie biało ale jednak szaro (tudzież odwrotnie:D). Efekt koncowy zaprezentuję Wam w sobotę:yes: a tymczasem kilka newsów i fotek:

Podłoga polakierowana matem dala o niebo lepszy efekt.:yes: Nie swieci sie tak bardzo i nie wyglada, jak ...gumolit (nie zebym miała coś przeciwko...ot, takie skojarzenie);):lol: Swoja drogą-uwaga na lakiery Bona-okazalo sie ze ich półmat, to tak naprawde połysk.

W ramach rekompensaty, wkleje fociszki;)

http://images41.fotosik.pl/1477/bf013c72f8e1a465med.jpg

A tak BTW, poprosiłam mojego kochanego pana Piotrka o pomalowanie czesci holu na szaro-jak widac....no i .....ten wariant zostaje:yes: To nie bedzie ta szarosc-tylko dwa tony jasniejsza ale pomalowalismy kolorem z sypialni-w celach czysto poglądowych:D Sciana tv bedzie biała (na fotce taka jeszcze nie jest)

Na drewnianej scianie w spa zawisło takie oto cos:

http://images37.fotosik.pl/1493/bd38cba24d8e9ce9med.jpg

i jeszcze na chwile biały hol z moim Skarbkiem w roli głownej (dla tych, co przegapili i nie wiedzieli, o czym pisalismy:))

http://images38.fotosik.pl/1522/7851d9736fa88famed.jpg

http://images41.fotosik.pl/1477/3714f29b7fe264med.jpg

I obiecane Basi aquaformy w salonie:

http://images38.fotosik.pl/1522/066ef9ab7a5f39c5med.jpg

Edytowane przez hazeleyes1982

Akurat nadrobie jak wracam o 23 a wy tyle tu trzskacie .Ale fajknie piszczcie piszccie bo mam co czytac do poduszki.Teraz wiem o co chodzilo z kolorkami i podzielam decyzje :) Podloga w salonie wyglada rewelacyjnie no i widzialam Twoje plyteczki kilka godzin przed wylotem (maz z oporami ale dal sie na pol godzinki wyciagnac do max-flizu :yes:)

Ola czemu zrezygnowalas z pracy? Ciekawego jak sie bedziesz jutro czula na pelnym oddechu :lol2:

Fajnego masz tego szkraba-tesknie do takiego wieku u swoich urwisow :yes:Widac ze podoba mu sie w nowym domku-tyle ptrzestrzeni do biegania :D

ło rany boskie :jawdrop: ales się opisała :lol2: Prawie jak MarJelka ;)

Dotrwałam, przeczytałam , ide spać :sleep:

Ps. jasny szary, jupiiiii...... :D

:cool:

hazelku, niezły pościk pierdyknełaś :rotfl:

Lubię jasny-szary!

Podłoga piękna!

Ola a co z sufitem?????? jeżeli ściany pomnalujesz na szary , prawie biały , to może sufit też??????

Ola ja nie jestem przekonana do szarości. co najwyżej złamany biały:(

:cool:

Ola a co z sufitem?????? jeżeli ściany pomnalujesz na szary , prawie biały , to może sufit też??????

Ola ja nie jestem przekonana do szarości. co najwyżej złamany biały:(

Ja sie zgdadzam z Monia w całej rozciągłości, jak nie bilay to sufit tez szarutenki :)

Edytowane przez emiranda

Ej, ale z tego co ja zakumałam to ma być 2 tony jasniejsze niz na zdjęciu. W zasadzie to tylko białe drzwi będą wskazywać na to, że ściana nie jest biała tylko leciusienko szara....

http://img838.imageshack.us/img838/6987/bf013c72f8e1a465med.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ej, ale z tego co ja zakumałam to ma być 2 tony jasniejsze niz na zdjęciu. W zasadzie to tylko białe drzwi będą wskazywać na to, że ściana nie jest biała tylko leciusienko szara....

http://img838.imageshack.us/img838/6987/bf013c72f8e1a465med.jpg

Ładnie to tak obgadywać gospodynię?:lol2:Łobuziary kochane:hug:

Wszystkie macie rację:

Ala, ze jestem zosia-samosia:lol::hug:

Monia, ze czesto Was słucham ale najczesciej M musi zatwierdzic :hug:(choc wszystkie wiemy, jak to z facetami bywa)

Kinga, :hug: ze kolor szary w holu bedzie jasniejszy o dwa tony od tego na fotce i ze tylko białe drzwi beda wskazywac delikatna róznice. Ta sciana na pierwszym planie, to scaina tv i ona bedzie biała. Na fotce jest szarawa (slady wczesniejszej koncepcji:D)

Bedzie gitara, mówie Wam.I jeszcze dodam, ze jestescie suuuuuuper:D:hug:

Aha, a listwy beda w kolorze scian:yes::D

Edytowane przez hazeleyes1982

Ładnie to tak obgadywać gospodynię?:lol2:Łobuziary kochane:hug:

Wszystkie macie rację:

Ala, ze jestem zosia-samosia:lol::hug:

Monia, ze czesto Was słucham ale najczesciej M musi zatwierdzic :hug:(choc wszystkie wiemy, jak to z facetami bywa)

Kinga, :hug: ze kolor szary w holu bedzie jasniejszy o dwa tony od tego na fotce i ze tylko białe drzwi beda wskazywac delikatna róznice. Ta sciana na

pierwszym planie, to scaina tv i ona bedzie biała. Na fotce jest szarawa (slady wczesniejszej koncepcji:D)

Bedzie gitara, mówie Wam.I jeszcze dodam, ze jestescie suuuuuuper:D:hug:

Cha cha cha cha dziekujemy :)

:hug:

No i powiedz Olu, kto Cię kocha tak jak my :hug: