Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oluś kochana przyszłam buziaka porannego zostawić :hug:

Jak już wstaniesz daj znać jak wizyta i co ustaliłaś z bużkami.

Miłego poranka :hug:

Aguś, cały dzien byłam na miescie a potem na budowie-ale z rozładowaną komórką:bash: chyba widziałam Twoj samochód pod Eleganckimi...i nawet nie miałam jak zadzwonic:bash: jutro nadrobię albo moze Ty zadzwon-jak Mały zasnie albo sie wyrwiesz:yes:

Będę Ci wdzięczna bardzo za fotki. Może mi pomogą dokonać wyboru. Za krzesła zapłaciłam i dzwoniłam, aby nie wysyłali .

No wiec roznica jest bardzo widoczna.Zaraz wysyłam maila z reklamacja.Ocen sama:

http://images37.fotosik.pl/1553/e2832226a555f4bamed.jpg

ola 24 osiemnastka może na chwilę dopołudnia - dzwoN!!!!!!

bendem:hug:

Hazelku wiem ,że nam sprzątnęłąś te deski spod nosa;) słuchaj ja doświadczenia w tarasach nie mam i narazie odpuszczam.Idz do Rasi jej robił taras forumowy duch,który będzie robił Mirelce,Tam teraz o tych wszystkich specyfikach do drewnach była mowa.Podpytaj bo podobno oleju lepiej nie zmieniać,ale nie jestem ekspertem,więc dobrze by było żebyś wybrała ten najlepszy.Dowiedz się wszystkiego a potem ja skorzystam z Twojej wiedzy:rolleyes:

ejjjjj, jak sprzatnełaś?:D ja sie przypadkiem dowiedziałam, ze Wy tez....jajca, jak nie wiem:lol2: musze do jutra podjac decyzje, co do oleju i jestem zielona:eek: jaki wziac olej?naturalny?:eek:

U nas schną wylewki więc niebawem zacznie się szaleństwo wykończenia. Najgorsze jest to, że ja z tych mało budowlanych i najlepiej by było gdyby mnie to wszystko ominęło-niestety tak się nie da. Dlatego siedzę na tym forum, przeglądam, podglądam i liczę na to, że mnie olśni!

Nesska, to zakładaj swój watek-pomozemy:yes: a jakie wolisz klimaty? nowoczesne, czy klasyczne?

Przyszłam przycupnąć :).

sssuper:hug: i zostan, plis, plis, plis:D sliczny awatarek:yes:

Ola jest kuchnia??????

Moniiiiiis, padła mi bateria w aparacie po tym, jak obfociłam krzesła....:bash: jutro sie poprawie chociaz jeszcze nie koniec-w pt ostatni etap. I uwaga.....zamówiłam juz ekipe sprzatajaca na przyszły piątek:eek: We wtorek bedzie stół i blaty drewniane w łazienkach:eek: ja nie moge.......to chyba juz tuz tuz:D

Rasia na swoim wątku polecała jakiś olej podobno najlepszy na rynku :)

Miałas odebrać buźki :(

Alu KOchana-napisałam u Ciebie jaki miałam dzien zakrecony. Przepraszam.:hug: Odwolane zajecia ale montaz kuchni i bieganie po miescie z rozładowana komórka...:(

Co do oleju, mnie chodzi o kolor....o własnie-jaki Ty masz Alusiu kolor oleju na tarasie? Naturalny?

Alu KOchana-napisałam u Ciebie jaki miałam dzien zakrecony. Przepraszam.:hug: Odwolane zajecia ale montaz kuchni i bieganie po miescie z rozładowana komórka...:(

Co do oleju, mnie chodzi o kolor....o własnie-jaki Ty masz Alusiu kolor oleju na tarasie? Naturalny?

Oluś, nie przejmuj sie, każdemu sie zdarza :hug:. że mu sie komorka rozladuje, nawet mojemu akuratnemu P. w koncu buźki przyjechałyby z powrotem do Milanówka i tym bardziej byłyby cenne :) Milanówek w koncu od K niedaleko, ja miałam lepsza przygode.

Mój braciszek pływa na statkach i na moja usilna prośbe w Chinach kupił mi dwa piękne krolewskie ratanowe fotele (tutaj jeszcze takich ustrojstw nie bylo ), schodził ze statku we Wloszech i nie mial jak ze soba zabrac tych foteli, więc umówiła sie z kolega, ze jak statek zawinie w następnym rejsie do Gdyni, to facet zadzwoni i my je odbierzemy. Mineło kilka miesiecy i statek zawital do Gdyni, ale tylko na jeden dzień, akurat nas w Gdyni nie było (nie było tez tel. kom.) więc sie nie dodzwonił. Wiec fotele jeszcze raz popłynęly do Chin , statek wrocił do Wloch i stamtąd, poniewaz było miejsce w autobusie przyjechały do Gdyni. Zobacz jakie były cenne Ty wiesz ile kosztuje transport z Chin do Polski? :lol2:

Tak ja mam naturalny kolor, chociaz jak deski przyjechaly to bardzo różniły sie kolorem, po roku to się wyrównało. Olej jakis rasia polecała, mówi, że najlepszy na rynku :)

http://barcik.pl/biofa_pl/index.php?bg=2&page=2043

Ja malowałam olejem V3V

Edytowane przez emiranda

hazelku, lipa w kolorem krzeseł :mad:

I co będziesz robić? Wymienisz na inny kolor?

Hmm... mi duch mówił, że nie warto wydawać nie wiadomo jakiej kasy na olej. Mówił, że najzwyklejszy z casto jest oki. Też ja nie szaleję (chyba wazniejsze jest olejowanie 2x w roku niż extra olej którego używamy raz na dwa lata).

Ale ... gdybym miałam nadwyżkę to oczywiście bym wzięła osmo szary :D

Dziękuje Ci bardzo za fotkę. Faktycznie kolor się różni:( Moźe zadzwoń pod nr komórkowy podany na stronie sklepu-kontakt -sprzedaż detaliczna.. Ja pod ten nr dzwoniłam i miły pan informował mnie o kolorze.

A jak myslisz jakby te krzesła stały ( te wpdające w krem) jako jeden rodzaj krzeseł to czy ten kolor wpada w oko,ze to nie biel?

Ale ... gdybym miałam nadwyżkę to oczywiście bym wzięła osmo szary

:lol2::lol2::lol2:

Mirelko, jak nie bedziesz nic z tarasem robić, to po dwóch latach bedzie szary :lol2: czytałam u rasi

Dziewuszki, reklamacja uznana:wave: Zamienie na cos czerwonego do gabinetu-a do kuchni chyba wezme czarne....bo białych-białych nie ma:no: pan powiedział, ze one sa zrobione z innego materialu niz te z podlokietnikami i stad roznica w kolorze :o

Alu, jestes super kobitka, wiesz?

Hmm... mi duch mówił, że nie warto wydawać nie wiadomo jakiej kasy na olej. Mówił, że najzwyklejszy z casto jest oki. Też ja nie szaleję (chyba wazniejsze jest olejowanie 2x w roku niż extra olej którego używamy raz na dwa lata).

Ale ... gdybym miałam nadwyżkę to oczywiście bym wzięła osmo szary :D

Mirelko, dzieki.Dlatego tez wzielam taki ze sredniej półki. Zwłaszcza, ze mam, jak wiesz 60 m2 :rolleyes: Pan Krzysiek ma machnac kolejne dwa kolorki na jutro (po raz n-ty:sick:) i jutro ponoc MUSZĘ zdecydowac, czy naturalny, czy kasztan albo...teak:confused:

Dziękuje Ci bardzo za fotkę. Faktycznie kolor się różni:( Moźe zadzwoń pod nr komórkowy podany na stronie sklepu-kontakt -sprzedaż detaliczna.. Ja pod ten nr dzwoniłam i miły pan informował mnie o kolorze.

A jak myslisz jakby te krzesła stały ( te wpdające w krem) jako jeden rodzaj krzeseł to czy ten kolor wpada w oko,ze to nie biel?

Ada...ciezkie pytanie...jesli w najblizszym sasiedztwie nie bedzie czegos czysto białego chociazby sciany, to moze nie....nie wiem. Ja tez swoje widze zawsze w otoczeniu tych bielusienkich i one wygladaja, jakby były beżowe:sick:

Ola i jak kuchnia?????

Buźki czekają u mnie :lol: - czekam na Twój ruch :p

Miłego wieczorku :hug:

Aga, nic nie wiedziałam o buzkach...strasznie mi głupio, bo nastawiłam nas ze to ja je odbiore a tu taki zonk z telefonem:rolleyes: przepraszam:rolleyes:

Co do kuchni....jest piękna (moim zdaniem:rolleyes:)Dzis zamówiłam blaty granitowe-beda w przyszłym tyg.Ale oczywiscie nie moze byc bez atrakcji-jak to u mnie. Jeszcze nie zdecydowalismy, co z korytkami-czy wywalamy te cholerne lampy a tu zonk z lodówką. Jest wysoka ok 170 cm i przez to....tak ciezka, ze nie daje rady jej otworzyc :wtf: Pan Łukasz wyjechał wczoraj po montazu na dwutygodniowe wczasy, wiec raczej nic nie wymysli w tym temacie. Stwierdził, ze uszczelki sie z czasem wyrobią i bedzie łatwiej...nie dałam za wygraną i zadzwoniłam do przedstawiciela Liebherr w Polsce. Pan powiedział, ze oni o tym wiedza, bo robili jakies testy i ten model lodówki nie nadaje sie do zabudowy z frontami bez uchwytów a uszczelki sie wcale nie wyrobią z czasem....szkoda, ze nikt mi tego wczesniej nie powiedział....:sick: Tata pana Łukasza obiecał cos wymyslic w piatek....

Nic wiecej nie napisze:rolleyes: pokaze Wam obiecane fotki:

http://images50.fotosik.pl/1601/3e5bbff4e527f54cmed.jpg

http://images35.fotosik.pl/1405/d43d8b941ce6c085med.jpg

http://images46.fotosik.pl/1550/859d45a9610e5760med.jpg

http://images37.fotosik.pl/1555/b754f65873224d09med.jpg

http://images39.fotosik.pl/1539/f14ed5e883d60cd6med.jpg

http://images38.fotosik.pl/1583/6c12ffbb671e0547med.jpg

:bye:

Edytowane przez hazeleyes1982

Olu pozwól że odpowiem koleżance.

Pojechałam na budowę żeby to sprawdzić i....

- przy sztucznym świetle w kotłowni przymierzałam do

1. białych płytek na ścianie

2. białego pieca c.o.

3. białej szafki pod pralkę

.... i na tle tych wszystkich rzeczy krzesło wydawało sie być białe, na pewno nie kremowe czy śmietankowe :no:

W domu jednak położyłam na nim kartkę A4 (taka do drukarki - te też mają różne odcienie bieli) i w tym zestawieniu krzesła są śmietankowe ..... !!! Nie sądzę jednak , zeby stojąc na tle białej ściany rzucało się to w oczy ponieważ inaczej odbija się światło od tych powierzchni....

Jutro mogę Ci zrobić zdjęcia w świetle dziennym bez lampy.....ale wkleje już u siebie, żeby Oli nie smiecić

Oluś, ja wiedziałam, że jak tak długo nas trzymasz w niepewności, to jak cos pokażesz to będzie bomba, nic tu nie wymyśle, Kinia oddała klimat zachwytu. Kuchnia super, łazienka czarna szafka rewelacja, lampka w sypialni boska, a pokój Mi cudowny :) Gratulki :)

Tylko dlaczego tak malo zdjęć, Ola zlituj się, bo zaraz przyjeżdżam, ciekawośc mnie zjada :)

Edytowane przez emiranda

Jakie wolę klimaty? Chciałabym coś pośredniego, nie chcę jakiegoś bardzo nowoczesnego, "sterylnego" wnętrza ale też do klasycznego mi daleko...No i jeszcze trzeba to będzie jakoś pogodzić z gustem męża a z tym może być ciężko. Wątek oczywiście zamierzam założyć ale póki co nie mam za bardzo czasu żeby nad tym przysiąść i napisać coś mądrego. Oczywiście trzymam za słowo i oczekuję pomocy jak już wreszcie założę ten wątek.

A wnętrza piękne- zwłaszcza sypialnia zapowiada się ciekawie!

A jaką macie lodówkę?