Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

te trzy fotki, to koniecznie topless:lol2:

juz nadrabiam i odpisuje;)

Mirelko, zdecydowałam sie na kolor "teak" i dechy sie koncza malowac. Bardzo mi sie podoba efekt ale zobaczymy, jak bedzie jak Krzyski położą. A u Ciebie tez juz sie rozpoczała akcja?

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ok, nadrobiłam...uffff:) Weekend był bardzo intensywny-sobota do południa festyn w przedszkolu, do którego mam nadzieje przyjmą Małego a po południu grill u znajomych:stereo:

Baaaardzo Wam dziekuje za te wszystkie pozytywne kopniaki:hug: Kinguś, a Twój komentarz to mi tak poprawił humor, ze nawet zapomniałam o tych moich babolach ostatnich:hug:

Jakie wolę klimaty? Chciałabym coś pośredniego, nie chcę jakiegoś bardzo nowoczesnego, "sterylnego" wnętrza ale też do klasycznego mi daleko...No i jeszcze trzeba to będzie jakoś pogodzić z gustem męża a z tym może być ciężko. Wątek oczywiście zamierzam założyć ale póki co nie mam za bardzo czasu żeby nad tym przysiąść i napisać coś mądrego. Oczywiście trzymam za słowo i oczekuję pomocy jak już wreszcie założę ten wątek.

A wnętrza piękne- zwłaszcza sypialnia zapowiada się ciekawie!A jaką macie lodówkę?

Nesska, to ja trzymam za słowo , ze bedzie watek:) a my na pewno pomozemy:yes: Lodówkę mamy tą:

http://www.ceneo.pl/6409745

No no, nieźle kochana poszłaś do przodu. Czarno-biała łazienka wymiata:). A jak się sprawują ... czarne mebelki ?

Nie dowiedywałaś się, czy ZAWSZE te biele imsów się różnią ? Chciałąm dwa z podłokietnikami i ... kicha. Będę chyba zmuszona kupić je w innym kolorze ...

Mirelko, czarne mebelki beda upierdliwe w utrzymaniu czystosci-to juz wiem nie tylko od Ciebie ale i przekonałam sie o tym osobiscie....ale na razie mi to nie przeszkadza;) pewnie zacznie-jak sie wprowadzimy:cool: Pan mi napisał, ze eamsy z podłokietnikami wykonane sa z polietylenu a te bez z tworzywo ABS i zawsze sie beda roznic-ale nie wiem, czy to kwestia ich sklepu akurat....

Ola Kinga oddała i mój zachwyt nad Twoimi zdjęciami :lol2:

Co do lodówki - kurcze coś mi świta że znajomi tez mają taki problem z tym otwieraniem - i z taką samą lodówką :sick:.

Ale może Twoje fachowce coś wymyśłą :yes: - rany nie może tylko MUSZĄ coś z tym zrobić.

Ola ale poza tym kuchnia prezentuje się rewelka.................. a szafka i umywalki :jawdrop:

Aguś, :hug: fachowce nie chca niestety nic wymyslec. Pan Łukasz na urlopie a jego tata....nie zaproponował nic rewolucyjnego, niestety:(

Ola super. szkoda,że całej kuchni nie obfociłaś!!!!!!super wszystko wychodzi

a z lodówką nieżle!!!!!Daliście ją zaraz za piekarnikiem????

pokoj M fajnie wychodzi!!!

a co z tymi korytkami>?? bo nie wiem o co chodzi????

Ola ja dziś raczej nie dam rady:( szaleństwo!!!!!

Monia, :hug: z tymi lampami w korytkach lipa, bo jest problem z doborem zarówek. One sa po staremu-na 25 watt (!)-ani nie mozna ledów ani zadnych energooszczednych wstawic.....ciągna prąd strasznie....ratunkiem jest wymiana transformatorów ale te są......ukryte w tej czesci lampy, która jest zapiankowana i na stałe przytwierdzona do sufitu.........chcielismy je wywalic po tym, jak kilku fachowców od elektryki sie poddało ale...nasz pan Krzysiek cos wykminił i jest nadzieja, ze nie beda az tyle pradu czerpac.Napisze Wam, jak juz sie uda.

Piekarnik dałam obok lodówki-zobaczymy, jak sie sprawi takie rozwiazanie....:stirthepot:

Ola PIĘKNIE :wave:,a kuchnia zaje.....ta :yes:,mam nadzieję ,że moja wyjdzie równie dobrze :p

Ale wiesz co ???mam niedosyt zdjęć :yes: i proszę o więcej ,dużo więcej :lol:

Oluś, :hug:fotki będą next week, jak juz beda blaty;) Oluś, wszystko super, ale ..... p. Łukasz jest mega zakręcony i wyszło kilka....niespodzianek....które nie są zgodne z wczesniejszymi ustaleniami....:rolleyes: dodatkowo zareklamowałam przejscia z sypialni do garderoby i je zabrali:cool:

nie wiem czy sie witałam...chociaż śledze postępy regularnie :-) Kuchnia po tym fragmenciku REWELACJA...wielkość REWELACJA...tez juz bym chciała taka a tu jeszcze daleka droga hihi uwielbiam szklane drzwi przesuwane...czy mogę prośic jeszce o jakies foto.:D

dziękuję:hug: nie witałas sie-wiec tym bardziej sie cieszę:welcome: tak, jak obiecałam obfocę wszystko w weekend,ok?:)

Hazelku wnetrza chociaz jeszcze nie skonczone WYMIATAJA :) Przepieknie to sobie wykombinowalas :yes:

Znow kocham kuchnie od Twojego stolarza :yes: i znow bede miala depreche :lol2:

Ola napisz prosze jakiej szerokosci masz jedno skrzydlo szklanych drzwi w waitrolapie i gdybym mogla poznac cene takich przesuwnych bylabym wdzieczna :D

kakusku:hug: zmierzę dzis i Ci napisze-razem z ceną.Stolarza mam dzieki Tobie-zresztą wiesz....:hug:

Pieknie Olu, cudnie. Kuchnia boska, polaczenie tego "drewna" z biela - idealne! Nie jestem tylko przekonana do granitu w tym lekkim wnetrzu, ale pewnie po fakcie zmienie zdanie.

No i ta czarna szafka w lazience - wow!

Dajesz czadu

Monia, :hug: co do blatu, to mam nadzieje, ze zmienisz zdanie;)

No, jaka mądra dziewczynka - kupiła piekarnik Siemensa ;)

Będziesz bardzo zadowolona...

Bardzo porszę o więcej zdjęć kuchni, koniecznie z tym orzechem.

Wiesz, że mamy baaardzo podobne drzwi, a Ty masz już nawet drzwi szklane do wiatrołapu :eek:

Kocham Twoją czarną szafkę do łazienki!

Balbinko, :hug: a ja znowu nazwy tych drzwi Ci nie napisałam-pamietam cały czas, ale ostatnio sie z nimi pokłóciłam i .....w ferworze walki nie zapytałam:oops: a co do piekarnika, to juz sie przyzwyczaiłaś?

Dzieffffczynki, przepraszam, ze tak króciutko...Aguś, Ty sie nie smiej ale ja naprawde na finishu nie wyrabiam sie na zakrętach....jeszcze tyle spraw jest nieskonczonych....:bash: codziennie robie nową liste spraw do załatwienia....i tak w kółko:(

Aguś, moze czwartek, co?:hug:

Ola ale już bliżej niż dalej;)a z przedszkolem to przekupna jesteś:lol2:

Monia, jak przekupna?jak ja tam poszłam na darmową grochówkę?:lol:

A możesz podać jakieś szczegóły ,będę wiedziała na co zwrócić uwagę :popcorn:

Oluś,no wiec tak:

1. szuflady w gabinecie miały byc na tip-on ale po montazu (!) dowiedziałam sie, ze nie mozna zastosowac tip-on'ów przy tak małych głebokosciach. Wybrałam sobie wiec jak najmniej widoczne pochwyty...ale p. Łukasz pojechał w miedzyczasie na urlop i jak jego Tata przyjechał w pt-nic nie wiedział i .... musiałam wszystko od nowa tłumaczyc, no i gabinet sobie troche na te pochwyty poczeka a my juz chcielismy posprzatac na gotowo:bash:

2. Fronty szafy w wiatrołapie to lustro i miały byc pochwyty, które wybralismy z M. (p. Łukasz nawet doradzał jaka wielkosc i kształt) a po montazu jeden z montazystów pyta, czy ten tip-on w przypadku lustrzanych frontów na pewno bedzie praktyczny? (!)ja na to, jaki tip on?Maja byc pochwyty.....a pan, ze juz za pozno, ze p. Łukasz kazał zrobic tip-ony ....:eek:

3. Uszczelka, która jest na łączeniu meble-podłoga jest fioletowa (!) w swietle dziennym wyglada na bezbarwna, ale po zamontowaniu......ehhh, juz mi sie nie chce o to walczyc-zrobie Ci fotke z bliska, to sobie zobaczysz.:(

4. Pan Łukasz obiecał mi zrobic szafke do wiatrołapu-spisał wymiary.....no i jego Tata o niczym nie wiedział i jak sie okazało na lakier musiałabym czekac 4 tyg (!). Gdybym wiedziała wczesniej-zrobiłby to jakis miejscowy stolarz...:(

4. Przejscie do garderoby...nie chce nic pisac, bo nawet zdaniem Taty p.Łukasza, było "skopane". Najwazniejsze, ze nie robili problemów i zrobią nowe. :wave:

Oluś, podsumowując....jestem zadowolona z wyboru. Meble są naprawde dobrze wykonane ale utwierdziłam sie w przekonaniu, ze WSZYSTKICH fachowców trzeba pilnowac i ze nawet tym najlepszym mogą zdarzyc sie jakies zonki:cool:

Edytowane przez hazeleyes1982

Dziefffczynki, potrzebuje Waszej pomocy...czy do orzechowych hs-ów pasują aluminiowe (szare) zaluje? Drewniane zajmą po złozeniu zaduzo miejsca, firanek, czy zasłon tam nie widzę. A rolety rzymskie-dam w ostatecznosci.M. za nimi nie przepada:rolleyes: Taras sie robi-drewniany....moze to tez jakas podpowiedz....Jutro mam pomiar....a wiem, ze nic nie wiem...:(

Wklejam bardzo nieaktualna fotkę-w celach poglądowych:

http://images38.fotosik.pl/1595/eaaf58746a31de85.jpg

Olunia, a przypomnij jakie meble, bo tak jakoś ciężko mi sobie wyobrazić:p

:rotfl:

Uwielbiam te Twoje powroty do nas:hug:

taki naroznik, tylko jasnoszary:

http://images42.fotosik.pl/391/5df079d0702bf839med.jpg

bedzie w tym własnie rogu a w sasiedztwie,podróbka Twojego stołu:lol:, eamsy białe i jasnoszara sciana:cool:

ja głosuję za brązowymi/drewnianymi bo sama takie planuję. Piszesz, że po złożeniu zajmują sporo miejsca..... A po co je chcesz składac?? Planujesz na codzien je podciagać do góry?? Bo ja osobiscie (chyba) tylko do mycia okien. A tak to bedą odchylane w zalezności od potrzeby.....

Ale biorąc pod uwage szary wypoczynek (mój -czekoladowy brąz) jestem pewna, że szare też będa oki :yes: