hazeleyes1982 24.06.2012 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Kinia, nie wszystkie-na przykłąd tuja szmaragd zawsze bedzie ...kolumną z węższą górą....czyli nawet jak ma 3 m to bedzie przeswit:rolleyes: zrozumiałas cos z mojego mądrego wywodu? Pierwsza noc bedzie w czwartek chyba:yes: Miał byc piątek ale moja Mama jest z deczka przesadna...i sama rozumiesz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 24.06.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Kinia, nie wszystkie-na przykłąd tuja szmaragd zawsze bedzie ...kolumną z węższą górą....czyli nawet jak ma 3 m to bedzie przeswit:rolleyes: zrozumiałas cos z mojego mądrego wywodu? Pierwsza noc bedzie w czwartek chyba:yes: Miał byc piątek ale moja Mama jest z deczka przesadna...i sama rozumiesz:D że niby w piatek nie wolno ??? Bo co ????? czwartek już niedługo, ale Wam fajnie.... A ekipę sprzątająca miałaś czy sama się z tym uporałaś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 24.06.2012 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Piątek-zły początek helloooł Moja Mama mi to całe zycie powtarza:yes: Mielismy ekipe ale nie jestem zadowolona....zaczelam przy nich poprawiac pomazane ramki i lustra, niedomyte lampy i inne takie... Budowlany syfek jest opanowany a na tip-top wysprzatamy sobie sami we wtorek:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 24.06.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 (edytowane) Czytam o tcyh jajkach na twardo i pomyslalam ze one sie tak szybko "przygotowaly" na tej 9 Ola a gdybys nasadzila cisa pospolitego typowo na zywoplot a w drugim rzedzie thuje (tak dla ozdoby)? Tutaj masz fote zywoplotu z cisa Edytowane 24 Czerwca 2012 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.06.2012 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Ola czy przed malowaniem gruntowałaś ściany uni gruntem,? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 25.06.2012 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Olu muszę pomyśleć i sięgnąć w moje przepastne notatki Ja niestety tylko z czysto wizualnej strony mogę się wypowiedzieć, co i jak szybko rośnie muszę posprawdzać bo jesio nie wiem Co wiem na 100% że ja z przodu będę robić żywopłot z cisa pośredniego HICKSIL/HILLI, Jako pierwsza propozycja u Ciebie mogło być naprzemiennie po kilka sztuk cisa i kila sztuk thuj ale jakiejś jasnej np AURESCENS, albo ta BARABANT pisze że szybko rośnie Jeszcze wrócę idę szykować Oskara Powinnam mieć jakieś przykłądy zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 25.06.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 A ja wróce do jajek jeszcze bo na tujach się nie znam.... Wczoraj jak przeczytałam Twojego posta to ryknęłam śmiechem. P z Julka zapytali co mi jest więc mówię: słuchajcie i czytam im. Jak skończyłam to P zaczął się smiać a Julka z wielką powagą zapytała : a co to jest ta indukcja ?? :rotfl: Moja trzynastoletnia blondyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 25.06.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Ola - własnie czytam o tej laurowisni bo mi sie spodobała i wyczytałam, że niektóre części tej rosliny sa trujące !!!!!!!!!! Przy małych dzieciach to ODAPADA !!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 25.06.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Ola dzięki za namiar na fotel, ciekawa byłam co to bo podobne do egg chair:yes: ja do indukcji szybko się przyzwyczaiłam i nie zamieniłabym jej za nic:no:a Twoja jajeczna historia - no bomba , poprawiłaś mi humor z samego rana:hug:Kochana szmaragdy nie mają prześwitów:no:Fakt , że pokrój stożkowaty, moi znajomi mają z nich "ogrodzenie" i jak dla mnie bomba bo cały rok zielone, szczelnie ich odgradza ,niespecjalnie wymagające no i ciąć nie trzeba. ja u siebie je też posadziłam jako "tło" ,a przed nimi mam masę innych różnych roślin. Laurowisnia jest cudna ale właśnie trująca i dodatkowo może przemarzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 25.06.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Kinga,niestety jak większośc roślin w naszych ogrodach .myślę ,że nie da się tego wyeliminować Popatrz ,tu taka krótka rozpiska (którą znalazłam na szybko),naprawdę można się zdziwić http://magazyn.netmama.pl/partner-i-rodzina/dom-i-ogrod/ktore-rosliny-ogrodowe-sa-trujace-262/ Wygląda na to ,że chcąc mieć bezpieczny ogród ,musielibyśmy mieć samą trawę Ola nie zgadzam się:no:mój ogród zakładał ogrodnik i główne założenie było , że ma być bezpieczny, bez trujących roślin bo nigdy nie wiadomo co dzieciakom do głowy przyjdzie...ja mam 18 arów i ani jednej niebezpiecznej rośliny! da się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 25.06.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 o matko Ola historia jajeczna wymiata Ja uczyłam się gotować na ceramicznej a po usamodzielnieniu się mieliśmy z mężem (wtedy chłopakiem) gaz. Dla mnie było koszmarem właśnie przestawienie się. Szłam sobie do łazienki rozwiesić pranko, patelnia się grzała (bo ceramiczna u mojej mamy taka była, że zanim się nagrzała to ja mejkap zdążyłam zrobić). Wchodzę do kuchni wrzucam mielone na patelnie a tu trrrrrrrrrrrrrrrr i węgiel Indukcja jest fajna, przekonasz się ja na początku nie mogłam tych mocy ogarnąć. Zaczynam od 9, ale np jeżeli chcę podgrzać śmietanę to 2,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 25.06.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Tu Ola masz żywopłot z cisa i kulki ? A może taka wersja? z kulkami i link do realizacji ----------------------------------------- Tu znalazłam kanciastą realizację może Ci się jeszcze przyda o tuuuuuuuuuuuu i druga strona i link ----------------------------------------- I zdjęcie wymieszanych thuj tak jak planujesz, tylko zwiększyłabym ich ilość np po 4 sztuki jasnych i ciemnych naprzemiennie oczywiście Chociaż ja osobiście bym Cię namawiała do wykorzystania też cisa ------------------------------------- Oluś do kiedy masz podjąć decyzję? Ja musze już zmykać bo panowie od ogrodu mają do mnie już pierwsze pytania . I dzieje się już na działce http://forum.barcis.pl/images/smilies/yahoo.gif Jak wrócę jeszcze coś poszperam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 25.06.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Tuuuuuuuuu/URL] jest fajna realizacja ogrodu nowoczesnego to mi się bardzo podoba i tuuu i tuz różanecznikami z przodu dobra zmykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 25.06.2012 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Dzieeeeeki za taki szybki odzew:hug::hug: Mam dac znac dzis do 15.00. Zalezy mi, zeby to było gęstę, szybkorosnące i ...nie takie nudne, jak pierwsza moja koncepcja (szmaragd na długosci 98m:lol2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 25.06.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Oluś, u mnie we wsi jest wiele żywopłotów z tuji różnokolorowych. I powiem szczerze, że średnio tygląda. Jedne rosną szybciej, drugie wolniej, jedne mają szpic na szczycie inne są owalne ... dla mnie przynajmniej to jest nie do przyjęcia (zresztą tuja także ). Ale może uda Ci się dobrać równorosnące a różnokolorowe ... A indukcja ... jak się już z nią zaprzyjaźnisz to zobaczysz że z zamkniętymi oczami będziesz gotować. Ja np. proszę So żeby zmniejszyła na 3 i wiem, ze duży garnek z makaronem ma się tak właśnie gotować. Mniejszy na 2 (oczywiście pod przykrywką) a ryż na 1. Poznasz, zapamiętasz i nie walniesz babola. Ja miałam w sobotę przgodę z indukcją: przygotowałam prawdziwe, włoskie spaghetti. Gotować się powinno 5-6 godzin. Wszytko ustawiłam jak należy, ZABEZPIECZYŁAM indukcję przed kotami (łapkami mi zmieniają ustawienia) i sru do ogrodu (do plewienie ). Po około 3 godzinach poczułam smród. Okazało się, że sierści nie tylko sobie odblokowały indukcję ale nawet zmieniły usrawienia z 4 na ... 10. Zjarało się wszytko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.06.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Najpierw fotki żaluzji-i dołączam przeprosiny dla agalind, bo Jej na tym bardzo zależało Dziękuję Fajnie to wyszło z żaluzjami. Rozumiem, ze bez problemu można nimi operować i sobie wzajemnie nie przeszkadzają w rogu? PS. Nie wiem czy mogę Cię jeszcze o coś prosić, ale jak znajdziesz chwilę moze mogłabyś zrobić zdjęcie z bliska na połączeniu maskownic? One się stykają ze sobą? Jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 25.06.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Na tujach się nie znam ale z jajek sie usmiałam ...prawie posikałam :rotfl: Kiedy pierwsza nocka ??jak Ola nauczy się jajecznicę robić na indukcji:lol2: Dziękuję Fajnie to wyszło z żaluzjami. Rozumiem, ze bez problemu można nimi operować i sobie wzajemnie nie przeszkadzają w rogu? Mirelko znów trawę pieliłaś??? A sierści za kare ,że opuściłaś kuchnię , chciały ci zepsuć obiadek:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 25.06.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 hej Olu czekałam wczoraj na Ciebie...i pojawiłaś się ale w godzinach w których mnie już nie ma na FM i pewnie już za późno ale napiszę Ci odnośnie żywopłotu...więc z tego co mój M proponuje to thuja smaragd (jaśniejsza), a druga thuja spiralis ( ciemniejsza) mówi, że obie charekteryzują się silnym wzrostem ... i dobrze by było jakbyś przejechała się do jakiejś szkółki ( a może już byłaś?) i zobaczyła na żywo trzymam kciuki za czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.06.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 hazelku, jajecznica z jajek na twardo bardzo mi do Ciebie pasuje Dobra, już się nie śmieję, bo zobaczymy jak mi przesiadka na indukcję pójdzie W racze czego czajnik elektryczny i mikrofalówkę mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 25.06.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 hazelku, jajecznica z jajek na twardo bardzo mi do Ciebie pasuje mnie też Ola jakie decyzje żywopłotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts