Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

Olu obawiałam się ,że podasz akurat własnie ten młynek,no ja też wiele dobrego o nim słyszałam,ale on do tych trochę droższych należy.Ja też się na niego jednak zdecyduję ,jak tak go chwalisz.Mam mega prośbę, zrobiłąbyś mi jego zdjęcie -chodzi o to ile miejsca zajmuje i co Ci się jeszcze w tej szafce pod zlewem oprócz niego mieści.Bo nie wiem ,czy się nastawiać ,że tam mi się kosz zmięści ,czy nie.W jakiej go masz szafce?

A jeśli chodzi o granit to myślę,że będziesz zadowolona,znajdziesz sposób na czyszczenie,a trwałość i porządny wygląd masz zapewniony.

Co do listew ,to jest doś kosztowna rzecz,ale łatwo się je wymienia i zmiana ich nie powoduje demolki w domu.Ja planuję białe,ale drewniane.

a aquaformy masz może na ściemniaczach?

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ola,dzięki za dokładną odpowiedź :yes:.Listw z poliuretanu nie będzie :no:

Będą białe :yes:,ale z mdf -u,lakierowanego półmatem (są wykonywane tak samo jak fronty kuchenne).Są gotowe do montażu ,już się ich nie maluje ,i podobno nie ma z nimi żadnych problemów :no:

p.s.i dawaj fotki bo już przebieram nogami :p

Olu mogłabyś mi podać jakiś link do Twoich listew?

Dziewczyny ja planowałam listwy drewniane z firmy drew-lux,które ma psosin.Pytałam jej jak po montażu i ogólnie o opinie o nich,ale niestety nie ospisuje,ani na priva,ani na FM.Tam jest fajne rozwiązanie z maskownicami -chodzi o łatwy montaż bez widocznych wkrętów.

Co do jakości to są fajne ,mam je w obecnym domu-zamawiałam sosnowe i potem malowała,były fajnie wyszlifowane.Ale mam je niewłaćiwie zamontowane.Teraz mają już z tymi maskownicami,wtedy ich nie mieli.Ale nie wiem czy to zdaje sprawę.

to ja Wam wszystkim posiadaczom czarnego granitu polecam szmatkę JanaNiezbędnego do szyb (taka zielona, co wygląda jak do wyszywania haftem krzyżykowym) - re.we.la! jedną mam do szyb, drugą w kuchni, trzecią "prontuję" meble drewniane, a 4 dyżuruje w łazience. inne mogłyby dla mnie nie istnieć. pach, pach i żadnej smugi :D (i wszystkie forumowiczki oczami wyobraźni widzą jak znikają wszelkie smugi hehehe)

dusiu, kupie je sobie na bank:yes: ale co mnie najbardziej wkurza, to okolice zlewu (mam podwieszany) i tam jest wiecznie nachlapane a ze wkurza mnie to strasznie, to zużywam tony reczników papierowych i naparzam po kazdym uprzednim odkreceniu wody:sick: M sie smieje, ze to juz sie stało moim ulubionym sportem:D

Ola - ja nie wiem czy te Twoje wykręty cos dadzą :no: Odezwała się w piatek wieczorem i mężem się będzie zasłaniać. A gdzie była cały tydzień ????? No gdzie?????? :mad:

Oj, wiesz ze czasem lapie sie na tym, ze mam teraz mniej czasu (takiego wiesz, na nicnierobienie ) niz w trakcie wykonczeniówki? :D Staram sie jakos fajnie Małemu czas organizowac, ktos znajomy przyjezdza albo jedziemy do Mamy...jakos tak....zawsze w ruchu:D

Czyżby jajeczniczka już wychodziła :rotfl:

Hazelku zapodaj tą stronę z przepisami od Moni. Bardzo ładnie proszę :D

rere, jajecznica juz na szczescie jest tylko przykrym (wesołym) wspomnieniem:D Ty wiesz, jak ja sie wyrobiłam z ta indukcją? :lol2: Uwielbiam ja i uwielbiam na niej gotowac:yes: Podaje linka:

http://www.kwestiasmaku.com/domowa_piekarnia/chleb_bez_wyrabiania_z_chrupiaca_skorka/przepis.html

ja juz przetestowałam stad słynna na całym forum tarte z pomidorami, pizze, chleb bez wyrabiania ciasta i mnóstwo sałatek.Polecam:yes:

ola może za miesiąc pomknę w twoją stronę:yes:

a u mnie byly fotki z Chorwacji:P

A ja widziałam na fejsie:wiggle: laska jestes jak zawsze-Cholerko jedna:D:yes:

Olu obawiałam się ,że podasz akurat własnie ten młynek,no ja też wiele dobrego o nim słyszałam,ale on do tych trochę droższych należy.Ja też się na niego jednak zdecyduję ,jak tak go chwalisz.Mam mega prośbę, zrobiłąbyś mi jego zdjęcie -chodzi o to ile miejsca zajmuje i co Ci się jeszcze w tej szafce pod zlewem oprócz niego mieści.Bo nie wiem ,czy się nastawiać ,że tam mi się kosz zmięści ,czy nie.W jakiej go masz szafce?

A jeśli chodzi o granit to myślę,że będziesz zadowolona,znajdziesz sposób na czyszczenie,a trwałość i porządny wygląd masz zapewniony.

Co do listew ,to jest doś kosztowna rzecz,ale łatwo się je wymienia i zmiana ich nie powoduje demolki w domu.Ja planuję białe,ale drewniane.

a aquaformy masz może na ściemniaczach?

Basiu, on rzeczywiscie był drogi ale uwazam ze warto było akurat w to zainwestowac troche wiecej. Młynek uzywamy co chwilę, mielimy wlasciwie wszystko a pan sprzedawca powiedział, ze jesli nie bedziemy do niego wrzucac "sznurka" i "reklamówki", to zobaczymy sie za 10 lat-przy okazji wymiany ostrzy:D Wadą jest niestety to, ze zajmuje bardzo duzo miejsca-przez niego musielismy zrezygnowac z koszy na smieci z mozliwoscia segregowania:( miał byc caly zestaw z peki a jest...zwykły, plastikowy kosz z tesco:D W szafce 70-tce wygląda tak:

http://images47.fotosik.pl/1496/97de6f27e3524be5m.jpg

Co do Aquaformów, to nie mam sciemniaczy ale jestesmy bardzo zadowoleni:yes:

Ola,dzięki za dokładną odpowiedź :yes:.Listw z poliuretanu nie będzie :no:

Będą białe :yes:,ale z mdf -u,lakierowanego półmatem (są wykonywane tak samo jak fronty kuchenne).Są gotowe do montażu ,już się ich nie maluje ,i podobno nie ma z nimi żadnych problemów :no:

p.s.i dawaj fotki bo już przebieram nogami :p

Juz Ci zazdroszcze tych listew :p:hug: a na powaznie, bardzo dobra decyzja:yes: jesli sie u Ciebie sprawdza, robie remont w przyszłym roku i wymieniam :D

oj, foty i foty.....:lol2: od tych, które wstawiałam poprzednio, praktycznie nic sie nie zmienilo, tylko tapeta i hokery w kuchni:lol2:

Olu mogłabyś mi podać jakiś link do Twoich listew?

Basiu, nie znam nazwy, niestety, bo kupowałam je w sklepie z farbami Para i ....nawet nie zapytałam:sick: Ale zgugluj sobie listwy poliuretanowe. Ja zalamalam sie juz w chwili montazu-wbiłam delikatnie paznokiec....i zostało wgłębienie, jak na styropianie:mad:

Duś,

thanks za info o ściereczkach, przywracasz mi wiarę, że można mieć granit i nie zwariować!!!!

Hazel,

a co to są te listwy z poliuteranu???

Ola,

ja planuję białe wysokie listwy z mdf właśnie, mam nadzieję, że są spox z utrzymaniu?

Sharlotko, lepiej nie wiedziec, wierz mi:sick: bo tak naprawde, to to jest mega .... :sick::D

zrobie Ci jutro dokładniejsza fotke tego wynalazku, ok kochana?

Dziewczyny ja planowałam listwy drewniane z firmy drew-lux,które ma psosin.Pytałam jej jak po montażu i ogólnie o opinie o nich,ale niestety nie ospisuje,ani na priva,ani na FM.Tam jest fajne rozwiązanie z maskownicami -chodzi o łatwy montaż bez widocznych wkrętów.

Co do jakości to są fajne ,mam je w obecnym domu-zamawiałam sosnowe i potem malowała,były fajnie wyszlifowane.Ale mam je niewłaćiwie zamontowane.Teraz mają już z tymi maskownicami,wtedy ich nie mieli.Ale nie wiem czy to zdaje sprawę.

Basiu, a u Ciebie tez beda białe?

Edytowane przez hazeleyes1982

Dziewczyny ja mam Aquaformy, do nich nie wolno montować ściemniaczy...

co do blatów, ja używałam takich ścierek http://www.jordan.no/no/Rengjoring/Produktoversikt/kluter-og-skrubber/MIKROFIBERKLUTER/Mikrofiber-Glassklut/ w Pl chyba ich nie ma a szkoda, bo Jan niezbędny może się przy nich schować...ta fioletowa do okien jest perfekcyjna ja wszystkie szyby i lustra myję nią tylko wilgotną. bez płynów, nie dała rady czarnemu blatowi...

Ja palnuję blat granitowy ,ale nie na wysoki połysk,tylko płomieniowany szczotkowany,więc raczej nie bedę mieć problemów z mazami.

A listwy białe obowiązkowo!!!!!

OLu ja mam obawy o montaż tych aquaformów bezramkowych,bo to przecież trzeba idealnie dociąć,równiutko,czy Ty miałaś potem coś jeszcze zagipsowywane,były problemy z montażem? narzekali montażyści?Boję się,żeby mi nie spiepszyli tego.I już nie robię ściemniaczy ,może kiedyś będą żarówki ledowe do nich to tylko je wymienię.

OLu ja planowo mam szafkę pod zlew 100 cm,więc kosze mi by się zmieściły,ale ,ja już od dawna zegreguję śmieci, u mnie jest tyle plastików,że musiałabym codziennie przesypytwać z kosza podblatowego do dużego wora.DlategoPlastiki,papiery ,szkło -tam będę składować, resztki do młynka ,a śmieci do normalnego kosza i nawet myślę,aby dać kosz obok zlewu,tylko co ja wtedy w tą setkę podzlewozmywakową dam?

Edytowane przez Barbara74

Basiu ja mam taki blat i też na nim mazy widać po mokrej szmacie i wszystkie odciski palcoe i kropki z wody:mad::p

i na pewno bym juz takiego nie robiła drugi raz. I trzeba imporegnować co 6-8 miesięcy , w zależności od intensywności użytkowania:yes:

ola i ty na fb się nie odzywasz:P

Hej co wy mówicie o tym blacie??!! I co ja teraz pocznę jak innego sobie nie wyobrażam? Aż tak bardzo się to rzuca w oczy? Bo ja raczej pedantczna nie jestem więc może bardzo b mi to nie przeszkadzało....

Nesska zazwyczaj to, co piękne jest niestety niepraktyczne, ale wtedy trzeba by było zrezygnowac z tylu fajnych rzeczy, jak meble na wysoki połysk, czy białe listwy przypodłogowe.....:D wiec musisz rozwazyc wszystkie plusy i minusy. ;)

Dziewczyny ja mam Aquaformy, do nich nie wolno montować ściemniaczy...

co do blatów, ja używałam takich ścierek http://www.jordan.no/no/Rengjoring/Produktoversikt/kluter-og-skrubber/MIKROFIBERKLUTER/Mikrofiber-Glassklut/ w Pl chyba ich nie ma a szkoda, bo Jan niezbędny może się przy nich schować...ta fioletowa do okien jest perfekcyjna ja wszystkie szyby i lustra myję nią tylko wilgotną. bez płynów, nie dała rady czarnemu blatowi...

Anetko, to dlaczego kusisz, jesli ona jest i tak poza naszym zasiegiem:D Mnie najlepiej czysci sie recznikami papierowymi...ale to niezbyt ekonomiczne:no:

Ja palnuję blat granitowy ,ale nie na wysoki połysk,tylko płomieniowany szczotkowany,więc raczej nie bedę mieć problemów z mazami.

A listwy białe obowiązkowo!!!!!

OLu ja mam obawy o montaż tych aquaformów bezramkowych,bo to przecież trzeba idealnie dociąć,równiutko,czy Ty miałaś potem coś jeszcze zagipsowywane,były problemy z montażem? narzekali montażyści?Boję się,żeby mi nie spiepszyli tego.I już nie robię ściemniaczy ,może kiedyś będą żarówki ledowe do nich to tylko je wymienię.

OLu ja planowo mam szafkę pod zlew 100 cm,więc kosze mi by się zmieściły,ale ,ja już od dawna zegreguję śmieci, u mnie jest tyle plastików,że musiałabym codziennie przesypytwać z kosza podblatowego do dużego wora.DlategoPlastiki,papiery ,szkło -tam będę składować, resztki do młynka ,a śmieci do normalnego kosza i nawet myślę,aby dać kosz obok zlewu,tylko co ja wtedy w tą setkę podzlewozmywakową dam?

Basiu, w Aquaformach mam ledy własnie. Wygladaja tak:

http://images41.fotosik.pl/1701/4a2f97a3de7f80ecmed.jpg

jesli chodzi o montaz, miałam sprawdzona ekipe, wiec sie nie bałam. Swoja droga i tak wszelkie nierównosci sie szpachluje wiec chyba niepotrzebnie masz obawy.

Co do szafki pod zlewem....nie doradze ale na pewno znajdzie sie mnostwo rzeczy, które tam umiescisz...ja mam worki na smieci, sciereczki i Clin do blatu:lol2: lepiej, ze masz wiecej miejsca. Tylko musisz sobie to dobrze zaplanowac.:yes:

ola i ty na fb się nie odzywasz:P

Monia, :hug: wpadłam na chwile w przerwie miedzy odcedzaniem makaronu a nakrywaniem do stolu :D W kazdym razie, laseczka z Ciebie i ta opalenizna.....ehhhhhh

Edytowane przez hazeleyes1982

Olu montaż aguaformów doskonały,a Ty masz w salonie na suficie tylko aguaformy? Ile masz sztuk na jaką powierzchnię.I masz tylko pojedyńcze?

Ja planuję je równo rozłożyć w salonie 4x9 ale te podwójne.Wogóle masakra cenowa.Boję się,żebym nie miała jak w solarium?Oczywiście mam rozdzielone ,żebym mogła świecić po dwa,no ale jednak .Jakie masz te żarówki ledowe-jak świecą to widać te kropki?