Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dokładnie, z mamunią w domku....:rolleyes: z Kinią wałkowałam ten temat przez tel wielokrotnie, wiec wie...30-osobowa grupa, w tym w wiekszosci 2,5 latki, niektóre pampersowe i pod opieka siostry zakonnej i młodziutkiej dziewczyny do pomocy, to nienajlepszy pomysł. :o Zabrałam go czym predzej-a poza tym, cały czas choruje:(

I znowu zaczynam przez forum sie obijac w domu-wszystko lezy i czeka:lol2: jak za starych dobrych....:lol2:

Foteczki zrobie ale dopiero w pon bowtedy odbieram abazur do lampy stojącej w salonie:rolleyes: Kupiłam ja w Almi Decor-Monia, chyba widziałas ja-ale jednak klosz dokupie w Maxlight-coby pasował do lamp nad stół. :p

ale ja zakręcona jestem:lol2: mowiłaś mi coś o przedszkolu, ale byłam pewna ,że może w najbliższym czasie go poślesz. :p

ooo no to mu się nudzi bidulkowi i jeszcze zima przed nami:p

Lampę widziałam i własnie pisałam u KIngi ,że masz fajną na wysięgniku:p

a jaki numer z twoimi eamsami- wiedziałam ,że je masz , i że są jednakowe, ale nie zakodowałam ( z wrazenia) czy z podlokietnikami, czy bez:lol2:

Oluś super,że jesteś :hug: :hug: :hug:

Współczuję chorób synka :( Mam nadziję,że wychodzicie na prostą i choróbska będą sie trzymaly z daleka :mad:

No u nas może coś się niedługo zacznie dziać, ale mamy wtopę :sick: i to dosłownie, niepotzebnie zdjelisy humus z całej dziłki, teraz były zlewy, snieg i strasznie grzązko na działce.... musi podeschnać żeby kopara mogła wjechać....... :rolleyes:

Buziaki i czekam na fotki, newsy, ale poprostu i bez tego fajnie,ze jesteś :hug:

Hazelku brakowało Cię bardzo,ale czsami wpadaj.Ja też przez forum mam obecny dom zaniedbany,ale lubię tu być bardzo...Ostatnio zamiast pomalować paznokcie wolałam być na forum na plotach .

Mój mały nie jest z przedszkola zadowolony,bo niestety zbyt mała grupa i dzieci łączone różnie wiekowo,a on woli starszych.

Dogrywam kuchnię z panem kuchennym naszym wspólnym :)W zasadzie czekam na końcową wycenę i podpisanie umowy.

Nie byłaś u mnie i nie widziałaś wizek mojej kuchni :(,potem miałam wizki małej łazienki.

Napisz uwagi ,co byś zmieniła a z czego jesteś zadowolona.Powiedz mi ,czy po kilku miesiącach niektóre rzeczy nad którymi myślałaś długo tracą sens i nie warto było aż tak się zastanawiać?

Oluś to przejście do garderoby to masz na całą szerokość tych łamanych drzwi?I czy ten system ma szynę na dole?jak one chodzą,bo ja planuję takich kilka sztuk.Jesteś z tego zadowolona czy wolałabyś normalne drzwi?Bo ja mam do garderoby otwór pod drzwi 80 i zastanawiam się czy dać takie łamane czy normalne drzwi-znowu te do sypailni z przedpokoju są na ścianie prostopadłej ,ale blisko,więc czy nie będzie to wyglądało dziwnie,że jedne takie drzwi ,a drugie takie?

Oluś dziękuję za spóźnione :p fotki drzwi :hug:

Wyobrażasz sobie że ja dalej nie mam tej próbki :mad:

Ale dopytałam że w środku są z tej samej płyty więc ze szczelnością powinno być podobnie :yes:

Czekam do poniedziałku i nie wykluczone że przyjadę z próbką na przymiarki :lol2:

Buziole, ciesze się że tu jesteś :hug:

Jejku ale jestescie kochane:hug: Tez teskniłam za Wami ale tak, jak mówiłam do Agi, ze im dłuzej sie jest na odwyku,tym cięzej wrócić:rolleyes:

Ola ... świety ducha .... tyle czasu :). Cieszę się, że wróciłaś :).

Mirelko,:hug: Ja tez sie ciesze i zostaję:wiggle:

ale ja zakręcona jestem:lol2: mowiłaś mi coś o przedszkolu, ale byłam pewna ,że może w najbliższym czasie go poślesz. :p

ooo no to mu się nudzi bidulkowi i jeszcze zima przed nami:p

Lampę widziałam i własnie pisałam u KIngi ,że masz fajną na wysięgniku:p

a jaki numer z twoimi eamsami- wiedziałam ,że je masz , i że są jednakowe, ale nie zakodowałam ( z wrazenia) czy z podlokietnikami, czy bez:lol2:

Oj tam, Monia, ja jestem taki sam zakret:lol2:

Małemu sie nudzi tylko czasem, bo wymyslam mu rózne atrakcje i zabawy:rolleyes: Ma w poblizu kolezankę w swoim wieku i dzieciaczki czesto sie ze soba bawia wiec nie jest tak zle a poza tym zabieram go zawsze ze soba-nawet na paznokcie:lol2: wczesniej czesto zostawał z Babciami, jak jechałam cos załatwic ale juz sie przestawilam na nowy tryb:rolleyes: ale i tak nie jest zle, bo dwa razy w tyg mam zajecia. W jeden dzien jest z Babcia a w drugi z panią, która pomaga mi ogarnac burdello w domu i zgodziła sie z nim zostawac:rolleyes:

Oluś super,że jesteś :hug: :hug: :hug:

Współczuję chorób synka :( Mam nadziję,że wychodzicie na prostą i choróbska będą sie trzymaly z daleka :mad:

No u nas może coś się niedługo zacznie dziać, ale mamy wtopę :sick: i to dosłownie, niepotzebnie zdjelisy humus z całej dziłki, teraz były zlewy, snieg i strasznie grzązko na działce.... musi podeschnać żeby kopara mogła wjechać....... :rolleyes:

Buziaki i czekam na fotki, newsy, ale poprostu i bez tego fajnie,ze jesteś :hug:

Karolcia, i tak jestes wielka-a takich wtop, to nawet fachowcy by sie nie powstydzili :hug: Byłam juz u Ciebie i jestem pod wrazeniem. Piekny dom, w zajefajnym miejscu....plus Twoja energia i wiedza budowlana.....dacie rade w palce w nosie a efekt na pewno nas powali na kolana.:wiggle:

Ola, niestamowite! Super, że wróciłaś. Mam nadzieję, że na dobre i już nie znikniesz nam :hug:

rere:hug: napisz co u Ciebie,kochana.:wiggle: Wiem, ze cos drgnelo i ......cos sie dzieje?

Hazelku brakowało Cię bardzo,ale czsami wpadaj.Ja też przez forum mam obecny dom zaniedbany,ale lubię tu być bardzo...Ostatnio zamiast pomalować paznokcie wolałam być na forum na plotach .

Mój mały nie jest z przedszkola zadowolony,bo niestety zbyt mała grupa i dzieci łączone różnie wiekowo,a on woli starszych.

Dogrywam kuchnię z panem kuchennym naszym wspólnym :)W zasadzie czekam na końcową wycenę i podpisanie umowy.

Nie byłaś u mnie i nie widziałaś wizek mojej kuchni :(,potem miałam wizki małej łazienki.

Napisz uwagi ,co byś zmieniła a z czego jesteś zadowolona.Powiedz mi ,czy po kilku miesiącach niektóre rzeczy nad którymi myślałaś długo tracą sens i nie warto było aż tak się zastanawiać?

Oluś to przejście do garderoby to masz na całą szerokość tych łamanych drzwi?I czy ten system ma szynę na dole?jak one chodzą,bo ja planuję takich kilka sztuk.Jesteś z tego zadowolona czy wolałabyś normalne drzwi?Bo ja mam do garderoby otwór pod drzwi 80 i zastanawiam się czy dać takie łamane czy normalne drzwi-znowu te do sypailni z przedpokoju są na ścianie prostopadłej ,ale blisko,więc czy nie będzie to wyglądało dziwnie,że jedne takie drzwi ,a drugie takie?

Basiu:hug: rzeczywiscie ominęło mnie tyle news'ów:( ale juz bede na biezaco i oczywiscie wpadne i oblookam:yes:

Fajnie to napisałas: czy warto było sie nad niektórymi rzeczami tak długo zastanawiac.....hmmm, jak sie juz mieszka, to sie tak mysli o wszystkim:rolleyes: ale wiem, ze dzieki temu wybrałam najlepsze opcje dla nas-przynajmniej na tamten czas. Jest pare rzeczy, które mnie wkurzają ale wiem tez, ze gdyby było inaczej, nie podobałoby nam sie. Mam np na mysli baterie pod oknem, bo chlapie sie troche, czy np czarny blat granitowy (pisałam juz o tym), bo jak nie spedze 10 min na pucowaniu-sa maziaje, jak tylko moj blat wyczuje, ze robie to niedokładnie i nie wkladam w to calego serca:lol2:

lodówka z racji tego, ze jest wysoka a uchwytów brak, bardzo ciezko sie otwiera.....ale to sa chyba naprawde pierdółki:rolleyes:

Co do pana Łukasza, mozesz byc spokojna. Bedzie wszystko tak, jak chcesz.

Przejscie do garderoby otwiera sie na całą szerokosc drzwi-ale to sa drzwi, jakby...podwójne...w sensie...ja otwieram swoje a M. swoje:rolleyes:

Szyna jest na dole. Chodza super. Załuje, ze nie mam takich do spiżarki-bo te własnie zostały zabrane, bo sie zepsuły:o

Wpadne do Ciebie, to mi pokazesz o co dokladnie chodzi u Ciebie z tymi drzwiami, ok?

Oluś dziękuję za spóźnione :p fotki drzwi :hug:

Wyobrażasz sobie że ja dalej nie mam tej próbki :mad:

Ale dopytałam że w środku są z tej samej płyty więc ze szczelnością powinno być podobnie :yes:

Czekam do poniedziałku i nie wykluczone że przyjadę z próbką na przymiarki :lol2:

Buziole, ciesze się że tu jesteś :hug:

Buziole, Waryjacie kochany i mysl szybciutko-musze Cie mobilizowac, bo zegar tyka i do przeprowadzki niedaleko:wiggle:

ola super ,że wrociłaś do pracy:p bravo

i potwierdzam Basiu, że garderoba Oli jest super sprawą:p

olu ja miałam to samo z blatem , pucowałam go bez opamietania. A teraz przestalam się porzejmować jest o dziwo ok. Na mokro zwyklą zmywajką płaską , potem szybko do sucha mikrofibrą. a jak nie chce mi się do nie wycieram do sucha:no: i drugi sposob plyn do szyb i mikrofibra ( taka ala frotte)

pozdrowionka kawkowe( mam takie przyzwyczajenie- jak kawa- to fm:lol2:)

ola super ,że wrociłaś do pracy:p bravo

i potwierdzam Basiu, że garderoba Oli jest super sprawą:p

olu ja miałam to samo z blatem , pucowałam go bez opamietania. A teraz przestalam się porzejmować jest o dziwo ok. Na mokro zwyklą zmywajką płaską , potem szybko do sucha mikrofibrą. a jak nie chce mi się do nie wycieram do sucha:no: i drugi sposob plyn do szyb i mikrofibra ( taka ala frotte)

pozdrowionka kawkowe( mam takie przyzwyczajenie- jak kawa- to fm:lol2:)

Monia, to za duzo powiedziane, ze wróciłam do pracy ale przez te dwa dni w tyg sie spełniam (na razie) ale wiesz, ze i tak cos innego chodzi mi po głwoie:wiggle::rolleyes:

OLA!!!!!!!!!!!!! :hug:

Venuuuuuusku!!!!:lol::hug: Nawet juz byłam u Ciebie:wiggle:

Olu, a no coś drgneło. Zanosi się na to, że w 2013 wbijemy łopate w naszą ziemię :D. Narazie papierologie załatwiamy.

:wave: a bedzie dziennik budowy...?:rolleyes:

Ola ale fajnie, że Jesteś:wiggle:

Dzieki Anetko:hug:

Ola ale fajnie, że byłaś :wiggle:

:rotfl:

Ps. cała Ola - pojawia się i znika :p no wiem, wiem - długi weekend więc Ola ma bana na kompa

Kingus, nawet nie wiesz, jak Ty mnie zawsze potrafisz rozwalic na cyce:rotfl: Dziekuje Ci za to, ze sie potem smieje, jak durna sama do siebie:lol2:

No dawaj zdjęcia tej remizy :rotfl:

W poniedzielek bedzie apdejt, bo chce Wam pokazac lampe podłogową juz z nowym abażurem:rolleyes:

hejka Ola:p

czasami zajrzyj do siebie:P

I na privki odpisz:P;)

Czesc Monia, czesc mariomili:bye:

juz zaglądam....przepraszam :oops: ze skrzynką to sieakurat jeszcze nie zdążyłam przeprosic po moim wielkim powrocie na łono fm:lol2: