hazeleyes1982 18.10.2011 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Teraz, troszkę inspiracji.Taki patent z umywalką bedzie w łązience spa: http://img269.imageshack.us/img269/7591/ccf20111017000001.jpg Uploaded with ImageShack.us To co na force jest czarne u nas bedzie w drewnianej okleinie-jak wanna (tek, decyzja juz zapadla:yes:) Wczoraj u mojego fryzjera zobaczylam podobne rozwiazanie. My tez zamierzamy ten element podswietlic z tylu, jak tu: http://img440.imageshack.us/img440/2018/20111017.jpg Uploaded with ImageShack.us Tylko nadal nie wiem, jaką umywalke dobrac do wanny. Ta z serii Ego w ogole mi sie nie podoba:( No i te parapety...matko, ile spraw a czas goni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 18.10.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Parapetów nie montuj przed tynkami, bo ci je ubrudzą albo i poniszczą. Montuje sie je później i potem tylko obrabia się wokół parapetu. Przynajmniej tak było u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.10.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Hazelku ja dam sobie rękę uciąć, że miałam montowane drewniane parapety już PO tynkach. Są wcięte w ścianę ok 2 cm, kanciaste jestem bardzo zadowolona. Wszelkie uszkodzenia które powstają parapeciarz poprawia po sobie zostawionym specyfikiem po tynkarzach P.S. U nas ekipa chciała zostawić miejsca przy parapetach bardzo niewyrównane tłumacząc że poprawi to przysłowiowy pan Kazio od parapetów, czyli pod parapetem była widoczna nierówność tynku na jakieś 7 cm. Kazałam poprawić, dało się dało i mniej roboty było. Pamiętaj jak coś na budowie wydaję Ci się dziwne i nie do zniesienia to koniecznie każ poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.10.2011 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 O Matko, serio Dziewczyny? Moze to zalezy od materialu, z ktorego sa zrobione i drewno robi sie pozniej, bo podatne na uszkodzenia:???: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 18.10.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 O Matko, serio Dziewczyny? Moze to zalezy od materialu, z ktorego sa zrobione i drewno robi sie pozniej, bo podatne na uszkodzenia:???: Nie, to nie zależy od materiału, tak się po prostu robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.10.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 też mi się tak wydaję a może i jedna i druga szkoła jest dobra, kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.10.2011 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 To tym lepiej, Dziewczynki. Jesli u Was tak bylo robione, to jestem spokojna:D Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 18.10.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Mnie nawet poinformowano, że razem z oknami powinno się montować parapety zewnętrzne. Czyli dużo przed elewacją. Bo one mają do okna być dopasowane, a nie do styropianu. I niby słusznie, ale u nikogo nie widziałam takiej kolejności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.10.2011 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Anulka, moje zewnetrzne "sie robia" , tylko nie wiem co zrobic z wewnetrznymi. Zdania sa podzielone: przed/po gładziach:???: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.10.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Ola ja mam granitowe wewnętrzne. moj spec od wszystkiego robił przed tynkami wewnętrznymi . Ale potem zabezpieczone. fakt ,że 1 mam nie do wymycia, na klatce schodowej nie było dostepu, zeby go wyszorować. a my robiliśmy tynki zimą , wilgoć była straszna, skraplało się po oknach i na tym 1 parapecie zrobił się kamień, jeszcze go nie zwalczyłam.a drewniane ja też bym montowała po.Drewno jest za dellikatne. Zapytaj Efilo , ona zawsze odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 18.10.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Olu, wiem, wiem, zrozumiałam... Chciałam tylko dodać, że przy zewnętrznych podobnie - też 2 szkoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.10.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 zewnętrzne jak robili tynki zewnętrzne , na etapie styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.10.2011 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 O, Monia kicia wrocila do avatarka:) Spoksik, z tymi parapetami zaraz dopytam efilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.10.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 A ja nie mam jeszcze parapetów a za chwilę malowanie Dziś chciałam zamówić, i okazało się, że jesion wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 18.10.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Mnie nawet poinformowano, że razem z oknami powinno się montować parapety zewnętrzne. Czyli dużo przed elewacją. Bo one mają do okna być dopasowane, a nie do styropianu. I niby słusznie, ale u nikogo nie widziałam takiej kolejności no u mnie chocbym nie wiem jak chciala to by sie nie dalo...my mamy zewnetrzne, podobnie jak elewacje z cegly recznie formowanej, montowane w trakcie robienia elewacji... a kabiny warto sprawdzic u "szklarza", dzisiaj na pewno taka opcje bym wybrala i jest duzo taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.10.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Hmn...ja robię a w zasadzie będę na bank robić kabinę u szklarza stawianą na ziemi i jedną ściankę szklaną. Szklanka po wycenie jak dobrze pamiętam z montażem 1300 zł, kabina 2500 zł (80x90) Edit: u nas zewnętrzne parapety robili w trakcie robienia elewacji...ale czy to już było po zrobionym styropianie czy nie...nie pamietam ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 19.10.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Venus cena za kabiny super, tym bardziej zaluje tych moich...u mnie parapety na bank po styropianie ale przed tynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 19.10.2011 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Dziewczyny, jestescie nieocenione. Dzieki, ze pamietacie o tych moich dylematach parapetowych i prysznicowych:) Pytalam u efilo i zrobie,jak mi radzila-czyli po gładziach. Tak bym chciala pokazac Wam, co u sie u mnie dzieje...ale chwilowo "bryndza" jesli chodzi o roboty. Panowie płytkarze skonczyli kotłownę i pralnie i mają robic resztę, jak juz hydraulicy podlacza instalacje-ale nadal czekamy na kocioł i grzejniki:( I tak w kółko. Sufity podwieszane tez czekaja na to az bedzie cieplo w domku, zeby mogły schnąc...wiec jakiekolwiek fotki w listopadzie:( Venusek, u mnie scianka szklana ma miec 90 i drzwi tez. Sprawdzalas moze, czy ta oferta od szklarza jest porownywalna z gotowymi kabinami?Pytam z ciekawosci, bo jeszcze sie nie orientowalam. Wybrałam za to baterie do lazienki spa. Pokaze wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.10.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Hmn u mnie szklana ścianka czyli prysznic jest z jednej strony otwarty ma mieć 80 cm - to jest mała łazienka. Gotowe może i wychodzą taniej, ale tu mam zawiasy porządne niemieckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 19.10.2011 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 No to lecimy:Takie baterie beda w lazience spa: wanna: http://img823.imageshack.us/img823/2834/19346001.gif Uploaded with ImageShack.us umywalka: http://img850.imageshack.us/img850/1399/19575001.gif Uploaded with ImageShack.us sluchawka do wanny: http://img840.imageshack.us/img840/9161/27369000.gif Uploaded with ImageShack.us I teraz Dziewczynki, znalazlam chyba idealna umywalke do mojej wanny!dla przypomnienia fotka wanny: http://img51.imageshack.us/img51/7526/dscn0687yh.jpg Uploaded with ImageShack.us no i sama umywalka: http://img580.imageshack.us/img580/8933/ebddc9f608a24c5184171ac.jpg Uploaded with ImageShack.us Mysle, ze pasuje ale oczywiscie produkt musi przejsc akceptacje Najwyzszej Izby Kontroli, czyli Was of course:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts