Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

foty apartamentu widzialam... :oops:ale wtedy tylko Cie podgladalam i nie mialam odwagi zagadnac:D

Polazilam po watkach i kazdy przepis na zycie naparza:) Monia, to m.in.:stamtad te wyczesane przepisy bierzesz, czy z glowy?

z przepisu na życie zrobiłam jedynie tartę z kozim serkiem, szpinakiem i pomidorkami cherry (bardzo dobra swoją drogą)

część przepisów moja, część gdzieś skądś złapana. różnie

Nigdy tarty nie robilam...kurcze Monia , tylko ten kozi ser:sick:

Monia, a korzystasz z jakiegos kuchennego pomocnika w kuchni? Moja Mama ma Thermomix i powiem Ci, ze tak jak nie wiem nadal, czy w domu zrobie plyte czy gaz, tak Thermomix to pierwszy zakup. Super jest.

z niczego nie korzystam

patelnia, patelnia grillowa, rondelki, garnki, tyle

nawet malaksera nie mam. Zupe krem robię*w dołączanej do miksera ręcznego przystawce ;)

Ale jak moja kuchnia będzie 10 razy większa od obecnej to się*zaopatrzę :yes:

co to jest thermomix?

O kurna, dziewczyny...ciezko opisac...miksuje, szatkuje, uciera, gotuje (rowniez na parze), urabia ciasta drozdzowe i nie tylko, robi dzemy,maslo, jogurty, desery...dłuuugo by pisac.Nawet watek jest na fm o thermomixie.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?79887-Nasze-przepisy-z-termomixa

Sa ksiazki z przepisami do tego specjalne...tylko cena nie fajna-ale warto.Nawet moj Maz mowi, ze to pierwszy zakup do domku bedzie.

http://images41.fotosik.pl/1140/ec31dfeb1bdb4761m.jpg

Edytowane przez hazeleyes1982

Ola ja nie kupiłam tego termomixa, bo by musial stać w kuchni na blacie, a ja pochowane wszystko lubię mieć;) więc mam malakser , czyli taki duży robot kuchenny, wktórym szatkuję , ucieram , biję pianę , robię koktajle.dla mnie szkoda kasy na ten wynalazek. wolę iśc do knajpy na cos dobrego , niż stać w kuchni przy garach.jak tylko moge to na miasto jeść . niestety młody ze szkoły musi mieć obiad:P

U mnie bedzie stal w spizarce-nawet juz polke M. zaplanowal:) Moni, jesli Ty masz rzeczywiscie inwencje tworcza jesli chodzi o przepisy, to rzeczywiscie nie dla Ciebie. Tam masz w przepisach podane miarki wszystkiego i robisz...ketchup, majonez...nawet advocata kiedys zrobilam:-) Moja Mama ma manie zdrowego odzywiania-nie uzywa vegety tylko sama robi sobie w termomixie przyprawe. Ogolnie, ja tez nie lubie jakis tam wynalazkow, ale co do tego-nie mam watpliwosci.

I Monia, w termo jest wlasnie szybko i wszystko sie udaje- nawet ciasto na pizze,chleb, bulki i tak dalej. Ja jestem len patentowany i na pewno nie chcialoby mi sie samej z tym ciastem babrac...:lol:

Ja też przez lata miałam (a nawet mam, jak do Szczecina pojadę;)) Koło Ego - tragedia:mad::mad: Ta decha ma zwyczajnie za wąski otwór. chyba u daguni ten temat poruszyłam... śmiałyśmy się, że trzeba wybrać, którym półdupkiem usiąść, bo tylko jeden do dziury wejdzie:lol2::lol2::lol2:

A thermomixa też znam:yes: Moja ciocia-mega-kuchara ma:yes: Niesamowite cuda w nim wyprawia:rolleyes: Ona zawsze wybitnie gotowwała... ale teraz:o I chleby w nim robi (odkąd mają to ustrojstwo NIGDY bochenka nie kupili - ten orkiszowy to najlepszy chleb jaki jadamy, uwierzcie mi:yes: Zawsze dostajemy w prezencie;))

Ja też przez lata miałam (a nawet mam, jak do Szczecina pojadę;)) Koło Ego - tragedia:mad::mad: Ta decha ma zwyczajnie za wąski otwór. chyba u daguni ten temat poruszyłam... śmiałyśmy się, że trzeba wybrać, którym półdupkiem usiąść, bo tylko jeden do dziury wejdzie:lol2::lol2::lol2:

umarlam:rotfl::rotfl::rotfl:

(po raz drugi, bo pierwsza rozwalila mnie Elfir swoim wpisem u dus:lol2:) Uwielbiam Was, po prostu!

Co do t(h)ermomixa...zgadzam sie w 100%.My z Mama pieczemy czesto chlebek orkiszowy-i potem juz kupny tak nie smakuje.

Madzia, opuchlizna zeszla, Bidulko?:hug:

Jeeeeny, czy Wy tez dzisiaj spicie na stojaco?Masakra jakas... wychodzi nocne przesiadywanie na fm;) Z dobrych wiesci-w przyszlym tyg wchodza hydraulicy montowac piec a ze zlych-nie wiem, co robic z ta wanna...szukam w necie firm,, ktore robia takie rzeczy.Moze znajdzie sie jakas dobra duszyczka, ktora nie bedzie chciala mnie okantowac i zrobi to w jakiejs normalnej cenie:bash: