Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wlasnie nie, Aniu-fornirem.Mam byc tak, jak na tym zdjeciu na poprzedniej stronie. Pisalam wczesniej ile mi pan zaspiewal za to obudowanie fornirem-2 tys:jawdrop: Jak nie znajde nic taniej rozwazam wolnostojaca ale woda bedzie sie lala z syfonu przelewowego. Ceny tych wolnostojacych sa chore... Edytowane przez hazeleyes1982
Jak nie znajde nic taniej rozwazam wolnostojaca ale woda bedzie sie lala z syfonu przelewowego. Ceny tych wolnostojacych sa chore...

To prawda :(

O co chodzi z tym syfonem przelewowym? To jakieś specjalne (tańsze) rozwiązanie?

Aniu, to taki "dzyndzel", ktory ma chyba kazda wanna w srodku-ale tym moim leje sie woda. Wyglada to tak:

http://images35.fotosik.pl/988/122973caa34913ca.jpg

a bateria (moja) tak:

http://images38.fotosik.pl/1165/b2da8baa8ff59317.jpg

Mam juz substytut wanny z Kola:wiggle:

http://images50.fotosik.pl/1185/24fa96bc98a5327c.jpg

I kolejne krzeslo-cudeńka do jadalni:

http://images35.fotosik.pl/988/59874a220b880613med.jpg

Edytowane przez hazeleyes1982

wiem, wiem...ale to cholernie karkolomne...cenowo of course, bo wizualnie wiem, ze rulezzz:roll:

gdzie sie Monia, podziewalas, jak Cie nie bylo? Tap madl ogladalas? czy aerobik? :)

Monia byla w Radomiu:p po małą.

Monika miala maraton Tapl madel, potem kolacja, trochę bylam na forum i spać.Aerobik był dopoludnia:wiggle:

Moni i Monia, jestescie dla mnie:P

mam wycene forniru na wanne...jest "lepiej", niz myslalam:4 tys :o a termin wykonania-styczen...no to Houston, mamy problem:roll:

W przyszlym tyg montuja piec, pompe i inne gadzety potrzebne do tego, zeby w domu bylo cieplo, no i jak skoncza, to plytki sie beda klasc, sufity podwieszane robic i cala reszta prac potem. Termin przeprowadzki: Euro 2012;)

EDIT: Co do wanny-cholerka chyba mnie czeka wyprawa do Max-Fliza. Obczaje ta wolnostojaca Excellent, wyżebram jakis rabat i tyle...a zaoszczedze na kibelku i umywalce. Trudno...

To i ja się przywitam u Ciebie w wątku.

Bardzo fajnie się zapowiada. Moje kolory...

Mam taki sam układ - przejściowa garderoba do łazienki. Ciekawe jak się sprawdzi.

Nie chcecie iść od razu dalej ?? po sufitach i płytkach już niewiele zostanie do wprowadzenia sie. Dlaczego dopiero Euro ??

ja sem monia

tamta jes moni

a myszonik monik

u mnie tak jest :p

jeszcze niech jedna na EM przylezie ... będzie trzeba przepędzać :lol2:

Hazel, piękna cena, nie ma co :no:

Czemu nie chcesz robić takiej obudowy jak ma MONI (Monika996)?

ja mam obudowę z Max fliza!!!! taka boazeria:p ale fajnie wygląda.

Monia buziaki. :wiggle:

Olajak będziesz w Krakowie daj znąc , może akurat się wyrwię na kawę.:p

atika, wpadaj czesciej. Ja do Ciebie zagladam caly czas, tylko sie nie udzielam, bo u Ciebie na tapecie elewacja, a mysmy ta kwestie odlozyli na wiosne-i tak nam sie nie spieszy. Ta przeprowadzka jest nam na reke w czerwcu, bo mamy z M. dlugasny urlop (to znaczy ja dlugasny a on jakikolwiek;)) a poza tym mam tu dwie babcie pod reka-do czerwca pracuje ;)

Pytalas, czy ten uklad garderoba-lazienka sie sprawdzi.Jestem pewna, ze tak. Ciuchy "sru" w garderobie;) i od razu pod prysznic, a potem masz wszystkie ubrania pod reka.

U mnie: moja krajanka i ziomalka zarazem:D to Monia, a moje guru kulinarne -Moni. Obie rownie zakrecone, jak ja:p Fajna prezentacja?

Dziewuszki, na Moni wannie to drewno wyglada super. Pasuje do jej ksztaltu a przy wannie Kolo, takie rozwiazanie moim zdaniem nie wygladaloby fajnie. Dalam sobie spokoj i bedzie wolnostojaca. Za to umywalka i kibelek z marketu i wyjdzie na to samo;)

Monia, bede z M. i jak zwykle z nim, po 15 min chodzenia uslysze: "długo jeszcze?", wiec na pewno nie tym razem:( Ale wiesz, ze ja w Max-Flizie bywam czesto, wiec bedzie jeszcze okazja.Strasznie milo, ze pomyslalas.Dzieki:hug:

Lublinianki i Warszawianki sie umawiaja, to my tez, a co?:-P

Ola ty gdzies w okolicach Krakowa budujesz czy zle pokojarzyłam ? Kiedyś pytałam o Twoje płytki na parterze i chyba nie odpisałaś (lub mi umkneło) Możesz w takim razie jeszcze raz podać co to takiegoi w jakiej są cenie?

Szukam płytek lappato jasno szarych lub beżowych w zimnej tonacji.Może Twoje by mi spasowały skoro łaczą obie te cechy ;) Czy bardzo widać na nich te maziaje i czy beż jest ciepły czy taki chłodny?

Fajnie że zdecydowałaś sie na wolnostojącą wanne.Ja ostatnio pubuje rozplanować sobie płytki (których jeszcze nie wybrałam;)) i ciężko to mi idzie.Chyba muszę poszukać jakiegoś projektanta który zrobi mi wizualizacje łazienki "na odległość)

kakusku, domek budujemy pod Kielcami, wiec w sumie do Krakowa niedaleko;)

Nie wiem, czy mnie pytalas o plytki. Jesli tak, to mi umknelo,przepraszam.Płytki to Tua Ceramica Gres Porcelanico -spisalam nazwe z pudelkA- a nie mogE znalezc w necie :-? W pon bede w Max-Flizie, to dopytam. One sa lappato wlasnie. Kolor szaro-bezowy.60x60. Wydaje mi sie, ze te maziajki na nich sa bardzo delikatne.Tak mniej wiecej wygladaja z bliska:

http://images45.fotosik.pl/1178/6be32d261a7e0680m.jpg

Nie zazdroszcze Ci, ze takie decyzje na odleglosc musisz podejmowac...jak chcesz, porobie Ci jakies fotki w Max-Flizie, tylko musisz mi napisac, jakie plytki Cie interesuja.

atika, wpadaj czesciej. Ja do Ciebie zagladam caly czas, tylko sie nie udzielam, bo u Ciebie na tapecie elewacja, a mysmy ta kwestie odlozyli na wiosne-i tak nam sie nie spieszy. Ta przeprowadzka jest nam na reke w czerwcu, bo mamy z M. dlugasny urlop (to znaczy ja dlugasny a on jakikolwiek;)) a poza tym mam tu dwie babcie pod reka-do czerwca pracuje ;)

Pytalas, czy ten uklad garderoba-lazienka sie sprawdzi.Jestem pewna, ze tak. Ciuchy "sru" w garderobie;) i od razu pod prysznic, a potem masz wszystkie ubrania pod reka.

U mnie: moja krajanka i ziomalka zarazem:D to Monia, a moje guru kulinarne -Moni. Obie rownie zakrecone, jak ja:p Fajna prezentacja?

Dziewuszki, na Moni wannie to drewno wyglada super. Pasuje do jej ksztaltu a przy wannie Kolo, takie rozwiazanie moim zdaniem nie wygladaloby fajnie. Dalam sobie spokoj i bedzie wolnostojaca. Za to umywalka i kibelek z marketu i wyjdzie na to samo;)

Monia, bede z M. i jak zwykle z nim, po 15 min chodzenia uslysze: "długo jeszcze?", wiec na pewno nie tym razem:( Ale wiesz, ze ja w Max-Flizie bywam czesto, wiec bedzie jeszcze okazja.Strasznie milo, ze pomyslalas.Dzieki:hug:

Lublinianki i Warszawianki sie umawiaja, to my tez, a co?:-P

a jak:p z moim M. podobnie jest. dlatego wolę sama polatać po sklepach, ale siła wyższa czasami:o w takim razie jak będziesz bez to dzwoń.

a gdzie budujesz w tych K.?trochę znam mam tam kuzynkę w pobliżu galerii Tesco, teraz inaczej się nazywa.

Hazeleyes wydaje mi sie ze na pudelku jest tylko nazwa firmy .Sprawdziłam max-fliz (bo tam chyba kupowałas) i maja takie rodzaje tego gresu :http://www.okazje.info.pl/sklep-internetowy/sklep-max-fliz/ceny/tau-ceramica-1/dom-i-ogrod/elementy-wykonczeniowe/opis,ceny/

Wg mnie to może Ty masz Dessau Ivory albo Mythos Blanco .Gdybys miała fakture gdzies pod reka to moze tam bedzie dokladnie napisana nazwa gresu?

Faktycznie nie masz daleko do Krakowa :-) Niedlugo bede miała w rodzinie kolesia z Towich terenów :p

Zapomniałam Ci napisac ze kiedys gdy wybieralam projekt z "gotowcow" komfortowy był jednym z moich faworytów.Do dzis mam powklejane fotki wykonczonych wnetrz tego domku :-) Najbardziej podobała mi sie tam fajna jadalnia,uklad wielkich okien w salonie i zadaszony taras (jeszcze pustka nad salonem )

Skonczyło sie na projekcie indywidualnym ale uklad czesci dziennej mamy troche podobny.Rowniez moj kominek oddziela salon od kuchni i jadalnia jest w "wykuszu" ale prostokatnym.Po prostu powiekszylam dom Natalka z Mgprojekt modyfikujac nieco bryle "na kształt" komfortowego ;)

Z tymi wyborami na odleglosc to prawdziwa meczarnia.Drecze przy okazji inne forumki o fotki i nazwy ;)

Obawiam sie że bedąc z mezem nie bedziesz miala zbyt duzo czasu na robienie fotek w dodatku dla osob trzecich ale gdyby wpadly Ci w oko jakies fajne plytki lappato w kolorach jasnoszarym,bezowym (ale chlodnym) lub mieszanina tych kolorkow ale bez bardzo wyraznych maziai to poprosze chociaz o spisanie nazwy i ceny (najlepiej cena nie przekraczajaca zbytnio 160-180 zl)

Gdybys mogla mi zrobic fotke plytek TAU DESSAU GREY LAPPATO byłabym baardzo wdzieczna .

Ja przed samym zakupem i tak musze poleciec i zobaczyc je w realu ale zawsze jestem w Pl bardzo krotko wiec wole sobie przygotowac liste co i gdzie konkretnie mam ogladnac bo jakbym zaczela wtedy dopiero dumac i zastanawaic sie to na pewno musialabym zaliczyc kilka przelotow zanim zapadlaby dezycja :p