Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ola jak nie jak TAK :yes::hug: Kiedy ty planujesz rozpocząć u siebie układanie podłog?Masz już wygrzane wylewki?(jeśli to masz zamiar robić)

Faktycznie doczytałąm o tym sklepie 123 i nawet widziałam że mają stoisko w Kr wiec jest szansa że bedzie się można tam przymierzyć do tej wanny ;)

Ciekawe czy będą duże podwyżki materiałów w zwiazku z rosnacym euro i kolejnym rokiem kalendarzowym.Ja gres najwcześniej będę układać w maju więc trochę leżałby bidulek na budowie i nie wiadomo jak byłoby z ewentualną reklamacja .Tak się już nakreciłam na "jakieś "kupowanie że zamówiłam z tchibo literki HOME :lol2:

Sorki bo pewnie było ale przeoczyłam-w jakiej kolorystyce będzie u Ciebie łazienka z wanna wolnostojącą?

kakusku, na 19 str wkleilam swoje plytki do spa i do wc. Tez kupione w Max-F. -powinnam miec karte stalego klienta:p

Co do plytek do spa-maja strukture kamienia, sa bardzo chropowate-poszlam pod prad i zrezygnowalam z szarosci, bo lazienka spa jest bardzo ciemna:( Gdybym dala szare plytki, czulabym sie jak w bunkrze.Ale za to wc bedzie szary z drewniana podloga.

Pytalas mnie, co z Tubadz. ktore reklamowalam-w M.-F. mozesz wszystko oddac lub wymieniac,pod warunkiem, ze NIE jest na zamowienie.A moja mozaika, niestety byla.Na szczescie odsprzedalam komus z rodziny.

Co do wylewek-nie grzalismy, bo wylewki byly robione w czerwcu-nie ma wiec obaw, ze cos z nimi nie tak. Plytki zaczynamy klasc-za dwa tyg. Teraz hydraulicy podlaczaja piec i robia rozpierduche w lazience spa:wiggle: Podlogi drewniane bedziemy klasc w lutym. Nie spieszy nam sie az tak bardzo. Przeprowadzka w czerwcu.

kakusku, takie zakupy, jak napis HOME sa najprzyjemniejsze...ja juz mam praktycznie cale oswietlenie a teraz rozgladam sie za wieszakami i innymi duperelkami, choc nie sa to przeciez jakies niezbedne rzeczy;)

Hej,monia:bye:

Edytowane przez hazeleyes1982

Monika w Tchibo był tylko ten napis HOME .Kosztował 29 zł (była promocja) Pisze była bo nie wiem czy dalaj jest ta oferta bo teraz mi tego nie pokazuje :-(

Jeśli chcesz pojedyncze literki to zagladnij na allegro -swego czasu był tam duży wybór.Można też zamówić w jakimś studio reklamowym :-)

Hazelehes 1982 SPA w jasnych płytkach też będzie piekne :-) Ciekawe jak będą się sprawować płytki z fakturą -robiłaś testy?

Znalazłam ostatnio sklep (tez z okolic Krakowa) gdzie maja płytki Tau w tanszej cenie niz Max-Fliz.http://www.allewnetrze.com/index.php?manufacturers_id=249 (w Max-Flizie Tau Grey lappato jest po 168 zl) Może przy takim argumencie Max dałby jakiś upust :p(jak pisałam nie umiem się targowac i nie wiem jak prosić o znizke :no:)

Fajnie że udało ci sie sprzedać mozaike.Ja bede musiala znależc kupca na kilka rolek wełny ktora została nam po ociepleniu poddasza.

My wylewki robiliśmy rok temu -nic nie popekało i hydraulik tez twierdzi ze nie potrzeba juz teraz ich wygrzewac a ja jednak mam obawy.Wogole boje sie tej naszej podlogówki bo wyszła nam bardzo duza grubość wylewek (czasem 8-9 cm) mimo że sporo nadrabialismy styropianem na chudziaku.

Projekt projektem a potem w realu wychodza takie rzeczy i parter skurczyl mi sie w wysokosci do 2,65 cm ( a musze jeszcze podwiesic sufit w holu i kuchni )

Własnie-ile Ty opuszczasz sufity i jaka bedziesz miala docelowa wysokosc? Jakie jest wogole min takiego podwieszenia(da sie zrobic na 5 cm -tyle co grubosc płyty?)

cześć Hazel przynajmniej do końca tygodnia nie mogę u mnie nic robić, bo pan od serwisu (Admin) jest na urlopie, więc pośledzę intensywniej Wasze ploteczki. Nie mam jeszcze nawet dziury wykopanej na działce, ale chciałabym już mieć kuchnię zaplanowaną do końca....bardzo chciałabym mieć parkiet w kuchni taki jak wszędzie indziej na parterze, więc rozsądek wyklucza podłogówkę, a w takim razie gdzie dać ogrzewanie...na większości wizualizacji nie ma tam ŻADNYCH KALORYFERÓW!!! Kaloryfery w pokojach mi nie przeszkadzają, ale w kuchni???:confused:, a tych dziur w blacie kuchennym też nie zniosłabym, czy wszyscy dają podłogówkę??? jeśli tak to mój mąż będzie górą i położymy płytki:no:....wiem że są parkiety, które teoretycznie się nadają, ale to są w większości egzotyki - gdzie nie do końca podobają mi się :p

Hazelehes 1982 SPA w jasnych płytkach też będzie piekne :-) Ciekawe jak będą się sprawować płytki z fakturą -robiłaś testy?

Znalazłam ostatnio sklep (tez z okolic Krakowa) gdzie maja płytki Tau w tanszej cenie niz Max-Fliz.http://www.allewnetrze.com/index.php?manufacturers_id=249 (w Max-Flizie Tau Grey lappato jest po 168 zl) Może przy takim argumencie Max dałby jakiś upust :p(jak pisałam nie umiem się targowac i nie wiem jak prosić o znizke :no:)

Fajnie że udało ci sie sprzedać mozaike.Ja bede musiala znależc kupca na kilka rolek wełny ktora została nam po ociepleniu poddasza.

My wylewki robiliśmy rok temu -nic nie popekało i hydraulik tez twierdzi ze nie potrzeba juz teraz ich wygrzewac a ja jednak mam obawy.Wogole boje sie tej naszej podlogówki bo wyszła nam bardzo duza grubość wylewek (czasem 8-9 cm) mimo że sporo nadrabialismy styropianem na chudziaku.

Projekt projektem a potem w realu wychodza takie rzeczy i parter skurczyl mi sie w wysokosci do 2,65 cm ( a musze jeszcze podwiesic sufit w holu i kuchni )

Własnie-ile Ty opuszczasz sufity i jaka bedziesz miala docelowa wysokosc? Jakie jest wogole min takiego podwieszenia(da sie zrobic na 5 cm -tyle co grubosc płyty?)

kakusku, zadnych testów nie robilam...ale ja w ogole ostatnio dochodze do wniosku, ze do nowego domu wprowadzam same niepraktyczne rozwiazania...ale, co tam.Martwic sie bede potem;)

Co do tej welny, ktora Ci zostala-napisz sobie w sygnaturce, ile i jaka welne chcesz odsprzedac. Moni w ten sposob pozbyla sie piecyka;)

Pomieszczenia beda ok 2,60 po obnizeniu. Co do Twoich sufitow,moj fachowiec powiedzial, ze bezpieczne minimum to 7 cm, wiec wydaje mi sie, ze u Ciebie bedzie ok.

Aniu, zapraszam, zapraszam.Nie tylko do siebie. Tu sa same fajne dziewczyny:p odwiedz tez inne watki a zobaczysz, ze w kupie razniej i razem latwiej sie przechodzi przez budowlane dylematy.

Ze nie masz jeszcze dziury wykopanej, sie nie martw.Zobaczysz, jak zleci. I musisz sobie jakos przeciez ten czas umilic, wiec zacznij sobie planowac wnetrza.Wcale nie jest na to za wczesnie.Kazda forumka Ci to powie;)

Co do podlogowki i drewnianej podlogi zajrzyj do Moni

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177236-Moni-i-dom-si%C4%99-wyka%C5%84czaj%C4%85-komentarze-do-Parkowej

Ona ma podlogowke i drewniana podloge nawet w lazienkach, wiec niepotrzebnie Maz sie martwi. Zreszta u mnie tez w wc bedzie drewno na podlodze plus podlogowka.

Aniu, to kiedy ruszacie?jakies decyzje podjete?

Wiesci z placu boju:

Wanna kupiona (info dla Ani-fotka przeklamuje.Ta wanna JEST monolitem:yes:)

http://images37.fotosik.pl/1149/4167fcba97a68c8fm.jpg

Bateria chyba bedzie ta:

http://images41.fotosik.pl/1153/0e43144592abeb18.jpg

No i moj najwiekszy zonk.Jaka bateria umywalkowa i prysznicowa (z deszczownica?).Biorac pod uwage ciecia zwiazane z wanna i bateria wannowa,rozwazam ta, firmy Kohlman (namiar od Oli U.-dzieki;)).Poki co, wklejam sama deszczownice.Co myslicie? Znacie ta marke?

http://images45.fotosik.pl/1187/5354e91b9671a576med.jpg

lub taka, ale chyba mniej pasuje do baterii:

http://images41.fotosik.pl/1153/4f7245e73e19ae46med.jpg

Hej !! :)

Pomału zagłębiam się w Twój wątek ,i coraz bardziej czuję moje klimaty:wiggle:

Wanna wolnostojąca przepiękna:rolleyes:.Moje niespełnione marzenie:(,choć było blisko ....bo już nawet miałam zgodę mojego m ,na przekucie wylewki pod podejście wody;)Ale jednak doszłam do wniosku ,że taka wanna na niespełna 10m2 ,to nienajlepszy pomysł.Kiedyś (za jakieś 10-15lat:lol2: ),jest w planach adaptacja poddasza i łazienka 25m2.,więc tam na pewno taka wanna zagości:popcorn:

Ola, uwielbiam Cie! Hydraulicy wlasnie kuja wylewke z powodu wanny:lol2: a dodam, ze jest podlogowka:o Jak widac, laczy nas nie tylko imie;)

O łuku doczytalam...ladnie staram sie wszystko nadrobic:p

Słuchajcie, jaki numer! Prawie, jak u MarJelki z lampami normalnie! Wyhaczylam sobie baterie wolnostojaca hansgrohe seria Starck za 1200 zl (!!!) prawie ja kupilam,przez tel dogadalam z pania szczegoly,teraz wchodze na strone, zeby ja zamowic i jakis dziwnym trafem nie ma nawet sladu o tej baterii na stronie sklepu! Zaraz pomysle, ze niepotrzebnie Tapmadl ogladalam i zaczynam swirowac:o Sa tylko takie za 5 tys!

a mi się ta Wiera najbardziej podobała... taka modelka z krwi i kości... wkurzyli mnie, że ją wywalili:evil:

Olka, oczywiście, ze dzwoń!!! Skoro wszystko było dogadane... cena rozumiem też? Niech sie baba tłumaczy;) I w razie "wu" niech blokuje tamto zamówienie - ty byłaś pierwsza w końcu:mad:

Wyhaczylam sobie baterie wolnostojaca hansgrohe seria Starck za 1200 zl (!!!) prawie ja kupilam,przez tel dogadalam z pania szczegoly,teraz wchodze na strone, zeby ja zamowic i jakis dziwnym trafem nie ma nawet sladu o tej baterii na stronie sklepu! Zaraz pomysle, ze niepotrzebnie Tapmadl ogladalam i zaczynam swirowac:o Sa tylko takie za 5 tys!

Olu, ja od razu piszę, że to nie ja ;) Ja mam już swoją :wiggle:

Ale... Ja miałam taką sytuację z kinketami Caboche. Dzwoniłam, rozmawiałam, cena była bardzo niska i atrakcyjna i nagle aukcja zniknęła... Jak napisałam dla pani, dlaczego zakończyła przed czasem, to mi podesłała linki do aukcji z podwyższoną ceną :jawdrop: Na szczęście miałam też korespondencję na mailu i w ostateczności sprzedała mi w tej niskiej cenie, ale może u Ciebie jest podobnie... Moze pani przeszukała net i zoabczyła, ile Starck kosztuje... Bo 1200 to na prawdę neispotykana cena za tę baterię... Spróbuj dzisiaj zadzwonić i powiedzieć, że przecież się dogadałyście. To świństwo :mad:

I jezcze przypominam o tych bateriach z wystawki dla mnie :wiggle:

Ola zobacz na Paffoni. maja bardzo fajne baterie.może mają jakąs stronę z katologiem produktów.

Monia, zrobilam, jak radzilas...i kurde fajny i niedrogi substytut znalazlam tej wolnostojacej. Wylewka Paffoni ma prawie 25 cm (!!!) wiec wanna bedzie kilkanascie cm od sciany sobie stala i luzik...chyba. W weekend bedzie narada z Mezulkiem i chyba sie skusze. Nie dzwonilam do kobiety ze sklepu internetowego, bo nie chce sie denerwowac. Zobaczylam juz jak to dziala-zniknelo zdjecie, zniknelo info o baterii-jest za to identyczna za 4,5 tys. albo inaczej-fotka jest,tylko cena juz ...jakby to ujac-NIE TA:mad:

Madziu, Aniu, nie bylo zadnych konkretow z mojej strony, wiec nie mam sie nawet na co powolywac. Zapytalam tylko dlaczego dwie identyczne baterie roznia sie tak bardzo cena, pani powiedziala ze ta tansza nie ma perlatora i tyle. Wczoraj wieczorem chcialam ja zamowic i juz jej nie bylo.:(

Co do tap madl, Wierka nabroila,oj nabroila;)

EDIT: Aniu, ta bateria to Zucchetti, seria Simply Beautiful;)

Edytowane przez hazeleyes1982