Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jedno duże lustro od ściany do ściany fajnie wygląda zlicowane z płytką. Dwa lustra dałabym w ramach. Co do oświetlenia to chyba na tym etapie kwestia rozxprowadzenia kabli, ale obowiązkowo dwa punkty siwietlne przy dwóch lustrach. A jakie płytki masz w łazience? Umywalka bardzo łazdna. Kibelek to Roca? Ja mam u siebie teraz i są wielkie i zwaliste - koniecznie weź deskę wolnoopadającą.

Gość monika996

W łazience zlikwiduj tę górną półkę. ja bym zostawiła te dolną . super blat na ręczniki, filiżanke kawy itp. ja też ma obsesję chowania wszystkiego do szuflad, szafek. więc nic prawie na wierzchu.a toaletkę mam w sypialni zawalona kosmetykami na wierzchu:D wygodniej.

masz podobny gust do mnie:D nie wiem , czy dobrze, czy żle:yes:

U mnie też jest powtorzony fornir z zabudowy wysokiej w kuchni, na ścianie telewizyjnej:D

Gość monika996

Lazienka lustra 2 super.odbij troche od sciany. możesz je podswietlić z tyłu ledami. a Swiatło nad umywalkami daj na suficie. żadnych kinkietów:yes:

i oczywiście żadnej konsolki w łazience:D zdecydowanie

Łazienka śliczna! Już żałuję, że mojej chłopięcej nie zrobiłam podobnie:(, ale obawiałam się, że ciemna ściana wyjdzie u nich przytłaczająco, a u Ciebie wygląda leciutko!

A kuchnię zrobiłabym stanowczo bez tego wystającego niewiadomo co.

PS Bardzo mi miło, że do mnie zaglądasz i bardzo się ucieszę na wszelkie komentarza:-)

hazel noo powiem że projektant miała wizję ale czy przeliczył koszty za ten granit, jezu bedzie to kosztowalo majątek a efekt masakra a łazienka fajna ale te półki pod prysznicem moim zdaniem out i ten granit czarny jakos mało funkcjonalnie i taki wyrwany z rzeczywistości, wolałabym tam zrobić polki na takiej zasadzie jak pod umaywalkami

a w kuchni nie myślałaś o wyspie, kurcze az się prosi, a gdzie lodowka?

no to "piona":D tylko nie wiem, co z tym oswietleniem luster...

przerabiamy ten temat w związku z wc. muszę tam wymyślić jakieś lustro w ramie (wczoraj namierzyłam fajne w awai, tylko muszę zweryfikować rozmiary i poczekać aż mi chłop z vigo wróci, chyba będę znów szaleć :)). oświetlenie ma być ponad lustrem, kabel wychodzi na 2.20 m i wszelkie nasze dotychczasowe pomysły na to, co tam powiesić oscylują wokół lampek do podswietlania obrazów. tyle, że obawiam się, ze one nie są zbyt jasne.

Gość monika996

ja dalej upieram się przy prostych lustrach bez ram , tak jak w wizualce. ja bym bardzo delikatnie przełamała tą nowoczesnośc. i jednak zostawiła nowoczesne lampy ala reflektory nad lustrami z sufitu, ewentualnie coś wiszącego smukłego DSC02158.jpg. może zdołasz zobaczyć jaką mam lampę w saunie nad umywalką.no to coś takiego.:yes:DSC02198.jpg.

zapraszam do mnie . tak mam łazienkę z sauną:D

tylko reflektory w takim miejscu są pomysłem słabym, bo oświetlają punktowo, a wyobrażam sobie, że myjąc zęby czy pozbywając się zarostu korzystający z łazienki nie ma ochoty czuć się jak na przesłuchaniu w amerykańskim filmie.

i zgadzam się z hazel, że to coś nad lustrem powinno być w podobnym stylu jak górne światło. lampy nie muszą być z tej samej linii, ale nie cudowałabym w sytuacji, gdy rozważa zrobienie tam toaletki/babskiego kącika do makijażu.

Rany, to juz kuchnia i dwie łazienki poszły w ruch:eek:

Faktycznie dałam plamę, łikendowałam się trochę:p

Hezel, chyba nie dodam nic nowego, co już było, dziewczyny wszystko powiedziały.

Kuchnia świetna, no oprócz fikuśnej wyspy:D głos na białą górę, dół w fornirze.

Pierwsza łazienka, fajna, pomysł z toaletką podoba mi się, płytki są czarne? Może lustra w ramach z czarnego lacobelu, ma takie w czarnej łazience, dobrze to wygląda.

Łazienka mała, niby mi się podoba, coś jednak brakuje, lustro na całą ścianę bym zostawiła, ten blacik pod umywalkę bym jakoś zmieniła. Może jedną nogę dorobiła, lub szufladkę (szuflady) teraz łyso mi się wydaję:D

Po za tym widzę, że gust to ty dziewczyno masz!:yes:

"plytekniedosufitu"

:lol2: Ale wiesz co, tam tylko taki fragmencik widać :rolleyes:

Tu jest garaż (tu tynki były do pewnego poziomu i pod nimi płytki)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177236-Moni-i-dom-się-wykańczają-komentarze-do-Parkowej&p=4842079&viewfull=1#post4842079

A tu kotłownia. Nie za wiele widać, bo nie to co chcesz było fotografowane ;)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177236-Moni-i-dom-się-wykańczają-komentarze-do-Parkowej&p=4853529&viewfull=1#post4853529