Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przyszłam się przywitać:) trafiłam od Oli i Marty....

przyznam, że podczytuje od kilku dni, ale jeszcze spore mam zaległości:cool:. Domek zapowiada się super a puki co bardzo jestem ciekawa Twojej łazienki... wanna cudna - marzenie! napisz proszę jakie wymiary ma Twoja łazienka? szerokość na której będzie stała wanna? myślę o takiej do siebie, ale czy ją upchnę?;)

teraz, jak już jestem - to zostaje:D;)

Hazel to macie teraz z Ania takie same baterie :)

kakusku, Ania wkleila strone wczesniej-swoja i moja baterie.Sa zupełnie inne:)

kakusku-hydraulicy podlaczyli grzejniki, kociol i pompe i sobie poszli-nie chcieli teraz przenosic geberita, bo chca to zrobic, jak plytkarze pokaza im laczenia plytek,zeby wszystko ladnie wyszlo (tacy z nich esteci:D) wiec jeszcze jakies dwa tyg i ja Ci wszystko powiem i foty pokaze-nie martw sie. Ja nie wiem od strony technicznej-co i jak wiec nie bede sie wymadrzac-bede Ci wszystko opowiadac. Kakusku, co do podlogowki-masz moze zdjecia podlogowki zanim zostala polozona wylewka? jesli tak, to no problem-mozna przeniesc co chcesz nawet na drugi koniec lazienki-tak mi powiedzieli moi hydraulicy.

czesc oldzia:) zostan-bedzie fajnie:D to juz dwie moje imienniczki do mnie zawitaly:D Lazienke zmierze dzis i wieczorem napisze, ok?

Martusia:hug: Wpadaj do mnie i do Oli czesciej,bo widzisz sama jakie z nas zazdrosnice:yes:

Ok "troche" sie pomyliłam z tymi bateriami .Myslałam ze wybrałas nr 2 i taka tez wzieła Ania wiec z która z Was sie nie wstrzeliłam?:)

Ola mam jakies zdjecia z podlogowki ale bez konkretnych wymoarow odleglosci wiec to takie bardziej pogladowe.U nas podlogowke i wylewki robila ta sama ekipa .Nie mam zamontowanego geberitu a wylewke i tak musze troche skuc bo zalali mi betonem odplyw do wanny.Nie wyobrazam sobie tylko jak oni dorobia rure do kanazlizacji w calkiem inne miejsce ale ja laik jestemw wiec moze to tylko dla mnie tak strasznie wyglada :yes:

kakusku, moj znajomy ta rure odplywowa przenosil kilka razy (juz po wylewce!), bo ciagle zmieniali wersje-gdzie postawic wanne wolnostojaca,wiec to jest mozliwe na 100%:yes:

jesli to ta sama ekipa bedzie robic, to juz w ogole siee nie martw.

Baterie wybralam to druga, ktora wyglada jak...no wiesz:D

Ok, jako ze bateria juz jest kupiona (dzieki Aniu:hug:) szukam pozostalych baterii-poprzednie koncepcje wziely w leb, bo 8 tyg to strrrasznie dlugo i nie mam tyle czasu,wiec walcze dalej:)

moja bateria wyglada tak:

http://images40.fotosik.pl/1210/3a136e4581e7a622med.jpg

a umywalkowa podoba mi sie np ta:

http://images43.fotosik.pl/1218/d6754e98674a9489.jpg

A w kuchni bedzie ta:yes:

http://images39.fotosik.pl/1185/57f89d0efecfac68.jpg

Poszukuje baterii stojących do dwóch umywalek Roca Bol.Czy ma ktos takie cóś i moglby polecic?:)

Edytowane przez hazeleyes1982

Moniaaa,co ja bym bez Ciebie zrobiła? Super jest ta bateria i co najwazniejsze- 3x tansza od Roca albo Hansgrohe. Tylko jaka wysokosc ma Twoja umywalka? Moja 23 cm. Myslisz, ze bedzie ok? Wygodnie sie z nich korzysta?woda sie nie rozchlapuje?

Te baterie sa do lazienki przy sypialni:

http://images40.fotosik.pl/1211/3f3482901faa7d62med.jpg

do lazienki spa-chyba zdecyduje sie na grohe-wkleilam wczesniej.

pasiulku,:hug:

Monia, dzieki:hug: jesli tylko okaze sie,ze te Twoje umywalki nie maja wiecej niz 23 cm a baterie uważasz za wygodne w uzytkowaniu-jutro je zamawiam.Promise. Te do spa grohe, chyba tez.

Aż miło czytać ile tu moja Oleńka decyzji podjęła i zakupów poczyniła, fiu, fiu:D