Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

Dzieki Aneczko.Zapytam w pon ale dowiedzialam sie sie, ze wszystkie sklepy maja ta baterie w swojej ofercie, bo z katalogu nie wynika, ze on nie jest dla zwyklych smiertelników i wiekszosc nawet nie wie, ze nie moze jej sprzedac:( Edytowane przez hazeleyes1982

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wrzucam inspiracje korytek, ktore pojawia sie u mnie w domku juz w tym tyg:wave:Poddasze juz skonczone :wave:

http://images38.fotosik.pl/1225/350f2b21b56bb5b6.jpg

http://images46.fotosik.pl/1192/c3be334dbda117eb.jpg

I kwestia, ktora mnie zaczela nurtowac, to wysokosc pomieszczen-strasznie podoba mi sie obecny stan-295 cm a po obnizeniu bedzie jakies 275-278 .Jak wysokie są Wasze pomieszczenia? Czy ja nie przesadzam?:D Najchetniej bym nie obnizala, tak mi dobrze pomiedzy tymi wysokasnymi scianami:D

Venusku, te czarne oprawy maja 15 cm wiec bedzie ok 18-20 cm podwieszenie:( Jaka Wy macie wysokosc pomieszczen?

Hazelku, ja też miałam niesmak przy podwieszaniu sufitów.

W salonie mam po podwieszeniu ok 3,20. Kuchnia, jadalnia, hol, z 2,80 zrobiło się jakoś 2,62. Chodziłam, prawie ryczałam, dziś nawet nie pamiętam jak było :)

To salon musi byc piekny...ehhh

Dzieki, ze to napisalas (ze juz nie pamietasz, jak bylo) od razu mi lepiej:hug: To ja tez jakos przełkne te 20 cm mniej

Moze ktos jeszcze sie wypowie?

Cześć Hazelku - chyba u Ciebie się jeszcze nie ujawniałam :D

U nas tam gdzie nie są podwieszane sufity to jest 2,75m (np. salon, jadalnia, częściowo kuchnia i wiatrołap), a te fragmenty z obniżonym sufitem k-g to 2,55.

Na poddaszu wszędzie około 2,6m.

wolałabym wyżej, ale i tak da się oddychać ;)

Właśnie godzinkę temu pożegnałam gości i niestety musiałam do pracy zasiąść, bo na rano klient musi mieć umowę na biurku.

No tak...niedzielny wieczór-bardzo okrutna pora;) Tez nie przepadam:no:

Elenko, :welcome: i dzieki:hug: czyli jesli u mnie po podwieszeniu bedzie 2,75-2,78 to, jak mawia moj M. gitara:) znaczy sie-dobrze bedzie:) Pod koniec tyg bede mogla pokazac co nie co-mam nadzieje:)

Bedzie bardzo dobrze :) U mnie na gotowo mialo byc 2,70-2,75 ale z racji ze musielismy podnosic poziom wylewki wyszlo obecnie 2,65 .Od tego musze odjac grubosc podlogi i podwieszany sufit (w kuchni i holu ) wiec w tych miejscach wyjdzie ok 2,55 cm. na poczatku bardzo zamartwialam sie ta wysokoscia bo rowniez podobaja mi sie wyoskie pomieszczenia (takie ok 2,80 cm) ale teraz mysle ze to kwestia przyzwyczajenia.Obecnie meiszkam w domu gdzie wysokosci pomieszzcen nie przekraczaja 2,40 cm (w niektorych sa 2,30-2,35 ) i nie zwracam juz uwagi ze sufilt leci na glowe :D

Ola dziekuje za zdjecia opraw i wbilas mi klina bo te oprawy z max-flizu calkiem inaczej wygladaja na zdjeciach ze stronki (nie ma tylu srub i "krateczki wentylacyjnej") Szczeze powiedziawszy osobicie bardziej podobaja mi sie aquaformy ale cena niestety mniej przyjazna :(

Oluś, ożeszbożesz... jaka wysokość:jawdrop: Czym ty się martwisz:lol2:

Mój "gówniany apartament" ma 2,64 wysokości:mad: A my, żeby optycznie podwyższyć to mieszkanie... podwiesiliśmy sufity na obwodzie:o O dziwo to działa;) Efekt swietny, każdy kto wchodzi, mówi - ale fajnie, tak wysoko tu macie... a tam jest 2,52 po podwieszeniu - czyli nora;) W ogóle się nie przejmuj ani nie zastanawiaj...

bajeranckim sposobem optycznego podwyższenia mieszkania są wysokie drzwi.

niestety to dosyć kosztowna metoda i trzeba się nieco napocić, żeby znaleźć producenta, który w ogóle takie robi, ale ostatnio widziałam u znajomych małe oszustwo, które świetnie zdaje egzamin. wybrali zupełnie proste bezprzylgowe drzwi (zero żłobień, jedna pozioma matowa szybka) z bardzo prościutkimi framugami. wszystkie framugi mają do góry, do samego sufitu puszczoną swoistą "maskownicę" z tego samego forniru, co drzwi, więc gdy są zamknięte - w istocie wygląda to jak wielkie skrzydło do samego sufitu. że też nie wpadłam na to sama :)

Dzieki Dziewuszki:hug::hug: Juz wiem, dzieki Wam, ze bedzie git:yes:

Strasznie fajny dzis dzien-wczoraj poszlam wczesniej spac i dopiero dzis sie dowiedzialam, ze wygralam szopke od rasi dla Franusia:wave:

Jutro za to nie bedzie tak fajnie: mam dokonczenie montazu drzwi, ktore zamowilam pod koniec CZERWCA, i za ktore zaplacilam wowczas 100% "ZALICZKI".Drzwi nadaL nie beda kompletne-nie bedzie m.in klawiatury, na temat, ktorej uslyszalam juz tyle klamstw, ze nie mam ochoty na dalsze. Mysle o tym, czy nie powinnam przestrzec innych forumowiczow przed tym, przez co my przechodzimy i opisac wszystko w dziale z drzwiami i oknami.

Edytowane przez hazeleyes1982

Wieeem Monia...

Zapomnialam Olu Ci podziekowac, ze pamietalas o tej nieszczesnej baterii:hug: Wszystkie sklepy, ktorym wyslalam zapytanie, a ktore maja ja jaka dstepna-odpisaly, to samo: niedostepna na indywidualne zamówienie.Tylko dla biur projektowych i studiów kuchennych:eek:

kakusku, ja jestem detalistka straszna ale ...te sruby i kratka wentylacyjna w ogole mi nie przeszkadzaja...:D one beda zabudowane w korytka, wiec no problem. Ale rozumiem, ze moze Ci to przeszkadzac, wiec ciesze sie , ze dowiedzialas sie tego ode mnie a nie po dokonaniu zakupu:) Tylko co teraz? Aquaformy?

bajeranckim sposobem optycznego podwyższenia mieszkania są wysokie drzwi.

niestety to dosyć kosztowna metoda i trzeba się nieco napocić, żeby znaleźć producenta, który w ogóle takie robi, ale ostatnio widziałam u znajomych małe oszustwo, które świetnie zdaje egzamin. wybrali zupełnie proste bezprzylgowe drzwi (zero żłobień, jedna pozioma matowa szybka) z bardzo prościutkimi framugami. wszystkie framugi mają do góry, do samego sufitu puszczoną swoistą "maskownicę" z tego samego forniru, co drzwi, więc gdy są zamknięte - w istocie wygląda to jak wielkie skrzydło do samego sufitu. że też nie wpadłam na to sama :)

oj tak:yes: Ja też własnie bedę miała wysokie drzwi -240 cm skrzydło... ale jak wspomniąłam, ja musiałam coś wymyślić, żeby optycznie tą "studnię" podnieść:mad: hazelek nie musi się tym martwić:p