Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ty u mnie-a ja u Ciebie:)

Dzieki Martulka...a ja kocham Ciebie (i Lady), ze wpadłyscie na taki genialny pomysl...super by było...Ale ja tak, czy inaczej odwiedze Lublin-jak tylko zrobi sie cieplo:wiggle:

Lublin czy mnie? to duża różnica , wolałabym opcję drugą:wiggle:

W srode aquaformy juz beda zamontowane:wiggle:

:o ło matko ... To u mnie ten etap był w czerwcu, a aquaformy będą się montować dopiero teraz :lol:

Hazel, super, widać tę wysokość :yes:

Piękne macie szerokie wejście z wiatrołapu ...

Nie no, jak nic drugą budowę*muszę*organizować :lol:

Toficzku:hug: Zobaczymy, jak z funkcjonalnoscia, bo chcemy, zeby był biały...juz wiem, ze nie bedzie mi sie chcialo malowac go po kazdej zimie:rolleyes: kurcze, moze nie bedzie tak zle...;)

Martulka, no co Ty mi tu opowiadasz...pewnie, ze ta druga:rolleyes: A to...daleko jest od L?:)

:o ło matko ... To u mnie ten etap był w czerwcu, a aquaformy będą się montować dopiero teraz :lol:

Hazel, super, widać tę wysokość :yes:

Piękne macie szerokie wejście z wiatrołapu ...

Nie no, jak nic drugą budowę*muszę*organizować :lol:

Monia, nie pitol (jak mawia moj M.):rolleyes: Doczytałam u Ciebie cos o jakiejs przeprowadzce...wiec to ja zazdroszcze.

Co do aquaformów, wole teraz-przynajmniej bede miala pewnosc, ze pan dobrze wyciał otwory.Moni, a dasz mi jakis instruktaz a raczej mojemu panu-jak zrobic plafon/swietlik z lacobelu-zlicowany z sufitem? Bo dobrze kojarze, ze u Ciebie taki bedzie?

Martusia, ja na Sylwestra do Bydgoszczy (ok 500 km )zamierzam pojechac a do L. myslisz, ze nie dotre?No co Ty...:rolleyes:

Prawda? Qrcze tyle piękności człowiek się naogląda podczas budowania tego pierwszego "dla wroga" że już by chciał wszystko mieć inne i drugi dom zaczynać :p

Wiem cos o tym, patrzac m.in: na Wasze wnetrza,Kobitki:)ale drugiego domu nie mam ochoty budowac...oj nie:no: za duzo nerwów,za mało wolnego czasu zreszta, komu ja to mówie-Towarzyszkom (Nie)doli;)

No wlasnie, o mamonie, juz nie wspomne...ehhh ale Toficzku, na tym etapie trzeba juz myslec TYLKO pozytywnie, bo inaczej czlowiek zeswiruje. Masz myslec, ze masz piekny domek i wiedziec, ze dasz rade. Wszyscy damy-wykonczyc i zamieszkac w tych naszych kochanych (cholernych!) domkach:D

No wlasnie, o mamonie, juz nie wspomne...ehhh ale Toficzku, na tym etapie trzeba juz myslec TYLKO pozytywnie, bo inaczej czlowiek zeswiruje. Masz myslec, ze masz piekny domek i wiedziec, ze dasz rade. Wszyscy damy-wykonczyc i zamieszkac w tych naszych kochanych (cholernych!) domkach:D

Amen ;)

...i tak trzymac:)

Moniiiiii, co z tym lacobelem czy tam plexi wbudowanym i podswietlonym?

ale zaraz chcesz ten lacobel robić, za 10 minut????

pole pole :lol2:

no to tak

Normalnie Ci facet podwiesza sufity, tylko zostawia jakąć przerwę (kształtu tej dziury jaką tam sobie wymyślisz)

... albo ... Wycina ją potem w tym miejscu które wcześniej ustaliliście (czyli musisz wiedzieć gdzie, żeby nie było tam wieszaków)

I potem musi na ranty wolne założyć jakieć ceowniki, kątowniki, co tam uzna za właściwe i to przy szpachlowaniu ładnie obrobić

i powstaje taki myk :yes:

Potem pleksę bierzesz po cm na boki szerszą i z długości dłuższą i ją wkłaszasz z ukosa i ona sobie leży

Matko, rozumiesz coś?

czesc Pasiulku:) A Moni dalej swoje...wiesz ile ja bym rzeczy w swoim domu zmienila? Musiałabym budowac, co rok;)

Dziewuszki, ktore maja plexi podswietlone i Monia (bo jestem prawie pewna, ze tak masz), pomozcie-musze miec intrukcje dla pana montazysty...

oj, nie zaraz,Głupolku ale wiesz...jak bede taka wyedukowana juz dzis, to lepiej mi sie bedzie spało:lol2:Rozumiem wsjo:wiggle: I Pomimo mojego uwielbienia i milosci do MarJelki, musze przyznac, ze duuuuzo lepiej,Mysza tłumaczysz:hug: Sorki, Martulka:oops::lol:

EDIT: Moni, a jakie oswietlenie sie tam wkłada?

mozna jakas fotke pogladowa u Ciebie zobaczyc?:-P

Edytowane przez hazeleyes1982

Ola pewnie ze poczekam na Twoje podlogi :lol2: Musze sie tylko przygotowac na kolejny wstrzas bo po obejrzeniu kominka zzielenialam z zazdrosci .Na poczatku budowy moją inspiracją kominkową byla ta fotka http://img196.imageshack.us/img196/4212/3057761921cc91379a99.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jak dzisiaj zobaczylam Twoj kominek od razu pozalowalam ze nie pozostalam wierna pierwszej mysli i poszlam troche w innym kierunku-o ja glupia :p Coz pozostaje mi wzdychac do Twojej obudowy i zaakceptowac swoja ;)

Jakie drzwi planujesz miedzy wiatrolapem a holem?(fajnie ze dorobiliscie ten wiatrolap bo pamietam ze w oryginale tego nie bylo )

Powoli zaczynaja u Ciebie znikac betony czego Ci baaaaaaaardzo zazdraszczam :yes:

mozna jakas fotke pogladowa u Ciebie zobaczyc?:-P

Nieeeee :mad:

Czekam na wizytację! :p

A serio, muszę*zrobić coś lepszego niż mam

Może jutro się uda :yes:

A o oświetlenie nie pytaj na razie

Kupiliśmy ledy, ale że nie wsadzone jeszcze to nie będę*się mundrzyć ;)

Fajniejsze są*świetlówki, ale nie do zapalania i gaszenia, tylko do palenia się dłużej, a to w komunikacji u mnie, więc się nie nadają

Ola pewnie ze poczekam na Twoje podlogi :lol2: Musze sie tylko przygotowac na kolejny wstrzas bo po obejrzeniu kominka zzielenialam z zazdrosci .Na poczatku budowy moją inspiracją kominkową byla ta fotka

Jak dzisiaj zobaczylam Twoj kominek od razu pozalowalam ze nie pozostalam wierna pierwszej mysli i poszlam troche w innym kierunku-o ja glupia :p Coz pozostaje mi wzdychac do Twojej obudowy i zaakceptowac swoja ;)

Jakie drzwi planujesz miedzy wiatrolapem a holem?(fajnie ze dorobiliscie ten wiatrolap bo pamietam ze w oryginale tego nie bylo )

Powoli zaczynaja u Ciebie znikac betony czego Ci baaaaaaaardzo zazdraszczam :yes:

kakusku,dzieki ale masz lanie, bo w koncu nie wyslalas mi fotki swojego kominka, wiec nawet nie moge go wziac w obronę:(

w tej wersji naszej-zawsze był wiatrolap, bo to jest wersja powiekszona (komf II) a drzwi z wiatrołapu do domu beda w stylu tych MarJelkowych.

Z tym betonem, masz racje...jaka ja wczoraj uchachana przyjechałam...:wiggle:

Nieeeee :mad:

Czekam na wizytację! :p

A serio, muszę*zrobić coś lepszego niż mam

Może jutro się uda :yes:

A o oświetlenie nie pytaj na razie

Kupiliśmy ledy, ale że nie wsadzone jeszcze to nie będę*się mundrzyć ;)

Fajniejsze są*świetlówki, ale nie do zapalania i gaszenia, tylko do palenia się dłużej, a to w komunikacji u mnie, więc się nie nadają

Jaka znowu wizytacje? :eek: Moni, a moze na pw...jedną, malutką,tyci-tyci ...foteczke...co? a na powaznie, musze chyba do efilo napisac.Kojarze, zeu niej chyba jest cos takiego... a moj pan bez instrukcji...nie bardzo...:rolleyes:

Edytowane przez hazeleyes1982