Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

Hazelku sorki-pewnie jak zwykle mi umkneło( wstawialam na pewno u Oli) .Ja to chyba jeszcze bardziej zakręcona od was jestem :lol2:

U nas przejscie z wiatrolapu do holu ma 120 cm Mielismy robic drzwi przesuwne ale podobno nie mozna montowac tak szerokiego skrzydla (max 90 cm ) wiec urodzila sie opcja zrobienia drzwi 90 cm + szklana dostawka.

Bardzo podobaja mi sie takie wahadlowe szklane drzwi ale niestety przekraczaja nasz budzet .

Zaraz zajrze do MgProjekt i poogladam sobie rozklad Twojego domku bo ja widzialam tylko pierwsza wersje :p

Ola w czwartek zaczynacie klasc podlogi czy startujecie z lazienkami? Jakie wybralas do nich plytki bo oczywiscie sie zakrecilam i nie wiem :lol2:

Edytowane przez kakusek

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Który sezon tam dają?
to jest nowy serial o Borgiach. nie z Jeremy Ironsem. już były 4 odcinki:wiggle: ale na Canale są powtórki.

ale zaraz chcesz ten lacobel robić, za 10 minut????

pole pole :lol2:

no to tak

Normalnie Ci facet podwiesza sufity, tylko zostawia jakąć przerwę (kształtu tej dziury jaką tam sobie wymyślisz)

... albo ... Wycina ją potem w tym miejscu które wcześniej ustaliliście (czyli musisz wiedzieć gdzie, żeby nie było tam wieszaków)

I potem musi na ranty wolne założyć jakieć ceowniki, kątowniki, co tam uzna za właściwe i to przy szpachlowaniu ładnie obrobić

i powstaje taki myk :yes:

Potem pleksę bierzesz po cm na boki szerszą i z długości dłuższą i ją wkłaszasz z ukosa i ona sobie leży

Matko, rozumiesz coś?

ja zrozumiałam:p monia bardzo obrazowo tłumaczysz

ale wczoraj się nagadałyście.już nadrobiłam.:lol2:

ola wysokośc masz boską . jest super. a czym obkładasz tę scianę kominową . zostawiasz białą? kominek piekny. miałam tak w poprzednim domu, dzielił kuchnię od salonu i jadalni. mój był obłożony kamieniem wapieniem w cegiełkach.

Ola będę we wtorek jechać przez Kielce w okolicach południa ? Kawa?

kakusku, szczerze mowiac te otwory,mozna poprawic, bo sama kazalam to zrobic (wypelnic czarnym silikonem na przyklad) a na sruby w ogole nie zwrocilabym uwagi, gdybys tego nie podkreslila.Pomyslalabym, ze taka uroda wkładu. A ten ukos w zabudowie zostanie? Czy chcesz zlicowac i zrobic po prostu sciane?

Co do płytek, najpierw beda kladly sie w kuchni, wiatrołapie i holu a dopiero potem łazienki. Na pierwszych kilku stronach mam wizualki-wc bedzie szare z drewniana podłogą, spa bedzie ecru,bezowa-ale w strukturze kamienia: szorstka i chropowata a lazienka przy sypialni: bialo+ antracytowa w stylu odbiegajacym od calej reszty: elegancka;)

Drzwi beda z piaskowanego szkla, jak u MarJelki ale beda rozsuwaly sie na boki.

Monia, kominek bedzie bialy...pisalam juz Tofikowi, ze w praktyce, bedzie to pewnie oznaczalo czeste odswiezanie koloru, ale na razie sie tym nie zamierzam przejmowac:rolleyes:

Monia, co do wtorku, Kochana, to Ty sie jeszcze pytasz? Pewnie, ze kawa i to ją ja stawiam, bo uwaga: we wtorek rano jestem umówiona z p. Darkiem na pomiar i podpisanie umowy:wiggle: Blizej wtorku, napisz tylko o ktorej mniej wiecej godz bo ja musze byc w pracy o 17.30;) ale po spotkaniu z p. Darkiem do 17.30 -jestem do Twojej dyspozycji:wiggle:

Madziulek, dziekówa:hug:

Hazelku uskok musi zostac . Zabudowa od strony kuchni jest w formie dwoch zachodzacych szescianow wiec ten uskok jest wynikowa takiej zabudowy.Wiem ze od strony salonu nie wyglada to najlepiej dlatego wlasnie wymyslilam ze od gory cofniemy troche scianke ( pasek szerokosci tego uskoku) Nie umiem tego wytlumaczyc wiec jak juz bedzie poprawione to pokaze ;)

Co do obudowy granitowej to pewnie troche przesadzam ale uwazam ze sruby powinny byc zakryte bo po pierwsze bedzie to estetyczniej wygladalo a po drugie nie bedzie obecnej szczeliny w ktora przy czyszczeniu wkladu moze mi wpadac popiol itd .

Wiem upierdliwa jestem :lol2:

Mi tez podoba sie biala sciana na kominku i rowniez od strony kuchni mam zamiar z takowa zaryzykowac :rolleyes:

Fajna masz ta prace skoro musisz byc DOPIERO na 17.30 :pWiekszosc o tej porze wraca juz do domu :lol2:

kakusku, szczerze mowiac te otwory,mozna poprawic, bo sama kazalam to zrobic (wypelnic czarnym silikonem na przyklad) a na sruby w ogole nie zwrocilabym uwagi, gdybys tego nie podkreslila.Pomyslalabym, ze taka uroda wkładu. A ten ukos w zabudowie zostanie? Czy chcesz zlicowac i zrobic po prostu sciane?

Co do płytek, najpierw beda kladly sie w kuchni, wiatrołapie i holu a dopiero potem łazienki. Na pierwszych kilku stronach mam wizualki-wc bedzie szare z drewniana podłogą, spa bedzie ecru,bezowa-ale w strukturze kamienia: szorstka i chropowata a lazienka przy sypialni: bialo+ antracytowa w stylu odbiegajacym od calej reszty: elegancka;)

Drzwi beda z piaskowanego szkla, jak u MarJelki ale beda rozsuwaly sie na boki.

Monia, kominek bedzie bialy...pisalam juz Tofikowi, ze w praktyce, bedzie to pewnie oznaczalo czeste odswiezanie koloru, ale na razie sie tym nie zamierzam przejmowac:rolleyes:

Monia, co do wtorku, Kochana, to Ty sie jeszcze pytasz? Pewnie, ze kawa i to ją ja stawiam, bo uwaga: we wtorek rano jestem umówiona z p. Darkiem na pomiar i podpisanie umowy:wiggle: Blizej wtorku, napisz tylko o ktorej mniej wiecej godz bo ja musze byc w pracy o 17.30;) ale po spotkaniu z p. Darkiem do 17.30 -jestem do Twojej dyspozycji:wiggle:

Madziulek, dziekówa:hug:

ola jak będę wyjeżdzać to dam ci znać na telefon:wiggle: i dosłownie na kawkę wpadam:p chyba ,że z panem Darkiem się zabiorę

ola jak będę wyjeżdzać to dam ci znać na telefon:wiggle: i dosłownie na kawkę wpadam:p chyba ,że z panem Darkiem się zabiorę

super!!!to jestesmy umówione!Ale sie ciesze!!!!Ty wiesz, jak ja wygladam-to nie fair:p a ja jak Ciebie poznam?Moze znakiem rozpoznawczym, bedzie czerwona róza:lol2:

Hazelku uskok musi zostac . Zabudowa od strony kuchni jest w formie dwoch zachodzacych szescianow wiec ten uskok jest wynikowa takiej zabudowy.Wiem ze od strony salonu nie wyglada to najlepiej dlatego wlasnie wymyslilam ze od gory cofniemy troche scianke ( pasek szerokosci tego uskoku) Nie umiem tego wytlumaczyc wiec jak juz bedzie poprawione to pokaze ;)

o teraz, wiem o co mniej wiecej chodzi i mysle, ze bedzie super:)

Co do obudowy granitowej to pewnie troche przesadzam ale uwazam ze sruby powinny byc zakryte bo po pierwsze bedzie to estetyczniej wygladalo a po drugie nie bedzie obecnej szczeliny w ktora przy czyszczeniu wkladu moze mi wpadac popiol itd .

Wiem upierdliwa jestem :lol2:

Nie jestes,kochana :no:Płacisz, wiec masz prawo miec tak, jak Ty chcesz a nie jak chce wykonawca. Ostatnio sie tego nauczyłam. Troche pózno.

Mi tez podoba sie biala sciana na kominku i rowniez od strony kuchni mam zamiar z takowa zaryzykowac :rolleyes:

No to piąteczka!:hug: Obysmy razem nie plakaly-nad efektem tego naszego białego szaleństwa:lol2:

Fajna masz ta prace skoro musisz byc DOPIERO na 17.30 :pWiekszosc o tej porze wraca juz do domu :lol2:

Nooo, ma to swoje plusy i minusy-jestem sobie z Synkiem do poludnia i chyba tak wole. Zazwyczaj nie zaczynam tak ekstremalnie-bo o 16.00-tylko ten wtorek taki... błyskawiczny:p

Ola ja tez dopiero sie ucze byc wymagajaca ale jak na razie to trenuje jedynie w teorii :rotfl: Mam nadzieje ze mojemu M pojdzie lepiej i wyegzekwuje poprawki.W sumie nie zaplacilismy jeszcze za wykonanie ale my z tych co miekkna po rozmowie z fachowcami ktorzy przeciez wiedza lepiej :lol2:

Skoro synek jest z Toba jeszcze w domu to masz idelana prace ale jak pojdzie do szkoly to lepiej byc z nim popoludniami aby pomoc odrabiac zadania -pewnie wtedy zmienisz godziny ;)

Ja w czerwcu zlozylam wymowienie z cieplej posadzki (w w Pl ) i po powrocie bede musiala poszukac nowego zatrudnienia lub otworzyc cos wlasnego (jesli wpadne na jakis genialny pomysl :rotfl:)

hazeleyes Witam się u Ciebie :)

Przebiegłam przez wątek - piękne wnętrza powstają :yes:

Kominek bombowy

Mam pytanko a propo dualisa - czy masz go już powieszonego? Planuję u mnie 3 sztuki -jeden w pionie i dwa w poziomie.

Wszystkie składające się właśnie z dwóch "fal" - a nie widziałam takiego na żywo :(

Mam dylemat kolorystyczny jeszcze-bo są to kaloryfery do pokojów moich chłopaków - więc miałam nadzieję nadać im jakiś fajny kolor--ale i dziewczyny na forum i rodzinka są za neutralnym biąłym/kremowym - więc baaaaaaardzo bym chciała przyjrzeć się Twojemu :)

Pozdrawiam Aga

Edit: Dobrze doczytałam że planujesz fornir na ścianie z telewizorem?

Gdzie planujesz go wykonać? U stolarza czy przez jakieś studio? Jak to wygląda cenowo?

Edytowane przez admete

Dziewczynki, ja dzis na czuwaniu na zmiane z M. Synek ma zapalenie płuc i dzis w nocy musimy czuwac, bo ma bardzo płytki oddech i wysoka goraczke:( Dostał bardzo silne antybiotyki, które maja uchronic nas od szpitala...trzymajcie prosze kciuki. Nie mam zupelnie głowy do tematów budowlanych ale i tak mam czuwac do 3.00 (potem zmiana), wiec pobede sobie z Wami troche.

Mam jedna fotke z komorki z dzisiejszych prac-na wiecej nie miala glowy:( Korytka beda,tak jak lampy-czarne. A hol mamy długi -bedzie ich 7.

http://images49.fotosik.pl/1208/aa0581f2db8ce39dmed.jpg

Witam

Ładny kominek :) co to za model kominka? Ile ma szerokości? Czy obie szyby otwierają się do góry?

pozdrawiam Monika

Monika:welcome: i dziekuje. Wkład to Spartherm (nie pamietam modelu). Szyba otwierana jest z dwóch stron.Z jednej-podnoszona do góry a z drugiej-w tradycyjne, otwierany sposób. Co do szerokosci-95 cm.

Ola zdrówka . napisałam na priv. doszło???

:hug:

wyczytałam o jakimś choróbsku:( zdrówka Maluchowi zostawiam:yes::)

Dzieki Pasiulku:hug: Przydadza sie zyczenia zdrówka. Strasznie sie boje o Małego ale oddycha juz troszke lepiej po tym antybiotyku. Niestety on jest obrzydliwy. Podanie go to katorga. Próbowalismy w serku, w piciu-było fatalnie. Skonczylo sie placzu...jutro spróbujemy w mleku albo kisielku...

ojaaa ale kominek super ;)

Dzieki Venusku:hug:Nie bylo Cie u mnie dawno i juz nawet myslalam, ze sie pogniewalas o cos...:rolleyes:

hazeleyes Witam się u Ciebie :)

Przebiegłam przez wątek - piękne wnętrza powstają :yes:

Kominek bombowy

Mam pytanko a propo dualisa - czy masz go już powieszonego? Planuję u mnie 3 sztuki -jeden w pionie i dwa w poziomie.

Wszystkie składające się właśnie z dwóch "fal" - a nie widziałam takiego na żywo :(

Mam dylemat kolorystyczny jeszcze-bo są to kaloryfery do pokojów moich chłopaków - więc miałam nadzieję nadać im jakiś fajny kolor--ale i dziewczyny na forum i rodzinka są za neutralnym biąłym/kremowym - więc baaaaaaardzo bym chciała przyjrzeć się Twojemu :)

Pozdrawiam Aga

Edit: Dobrze doczytałam że planujesz fornir na ścianie z telewizorem?

Gdzie planujesz go wykonać? U stolarza czy przez jakieś studio? Jak to wygląda cenowo?

Aga:welcome: Dziekuje bardzo za tyle milych słów. Wiesz co, u Efilo w galerii mozesz zobaczyc Dualisa (z dwiema falkami wlasnie)-ja sie w nim wlasnie u niej zakochalam. Zamówilam w takim brudnym bialym (nie pamietam nr RAL.Chyba 9016) ale mysle, ze super wygladalby w kolorze-w pokoju dzieciecym. Az zaluje, ze nie wpadlam na taki pomysl.Jesli meble i sciany beda stonowane, taki kolorowy grzejnik zabawki-jako calosc: bomba:yes:

Co do fornirowanej sciany-tak, myslalam o tym wczesniej, potem o matach SIBU, ostatnio o białym lacobelu (pocietym na prostokaty) ale osatecznie-zostaje jednak przy bialej scianie:oops: wiec, przepraszam, ze nie pomoge ale fornirowana sciane ma u siebie Monia-zerknij do Jej dziennika.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172663-dom-moniki

P.S. Widze, ze masz dziennik, wiec ide sie przywitac;)

Edytowane przez hazeleyes1982

Hazelku zdrowka dla synka i obserwuj go uwaznie (kiedys napisze czemu jestem tak przewrazliwiona ) Macie antybiotyk to powinno byc juz tylko lepiej :yes:

Nie wiem czemu ale w holu zawsze wyobrazam sobie wneke po jego dlugosci a u Ciebie taka poprzeczna niespodzianka :p

U mnie dol budowlany.Dzis zdarli obudowe z kominka i powiedzieli ze nie maja zamiaryu jej poprawiac :-( Wychozi na to ze od nowa szukam kogos kto zrobi mi granitowa ramke :bash: Czy Twoja obudowe robila forma KiK? Skoro masz wklad Spartherma wznioskuje ze jest duze prawdopodobienstwo :rolleyes: