kakusek 03.12.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 (edytowane) Hazelku sorki-pewnie jak zwykle mi umkneło( wstawialam na pewno u Oli) .Ja to chyba jeszcze bardziej zakręcona od was jestem U nas przejscie z wiatrolapu do holu ma 120 cm Mielismy robic drzwi przesuwne ale podobno nie mozna montowac tak szerokiego skrzydla (max 90 cm ) wiec urodzila sie opcja zrobienia drzwi 90 cm + szklana dostawka. Bardzo podobaja mi sie takie wahadlowe szklane drzwi ale niestety przekraczaja nasz budzet . Zaraz zajrze do MgProjekt i poogladam sobie rozklad Twojego domku bo ja widzialam tylko pierwsza wersje Ola w czwartek zaczynacie klasc podlogi czy startujecie z lazienkami? Jakie wybralas do nich plytki bo oczywiscie sie zakrecilam i nie wiem Edytowane 6 Grudnia 2011 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 03.12.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Który sezon tam dają? to jest nowy serial o Borgiach. nie z Jeremy Ironsem. już były 4 odcinki:wiggle: ale na Canale są powtórki. ale zaraz chcesz ten lacobel robić, za 10 minut???? pole pole no to tak Normalnie Ci facet podwiesza sufity, tylko zostawia jakąć przerwę (kształtu tej dziury jaką tam sobie wymyślisz) ... albo ... Wycina ją potem w tym miejscu które wcześniej ustaliliście (czyli musisz wiedzieć gdzie, żeby nie było tam wieszaków) I potem musi na ranty wolne założyć jakieć ceowniki, kątowniki, co tam uzna za właściwe i to przy szpachlowaniu ładnie obrobić i powstaje taki myk Potem pleksę bierzesz po cm na boki szerszą i z długości dłuższą i ją wkłaszasz z ukosa i ona sobie leży Matko, rozumiesz coś? ja zrozumiałam:p monia bardzo obrazowo tłumaczysz ale wczoraj się nagadałyście.już nadrobiłam. ola wysokośc masz boską . jest super. a czym obkładasz tę scianę kominową . zostawiasz białą? kominek piekny. miałam tak w poprzednim domu, dzielił kuchnię od salonu i jadalni. mój był obłożony kamieniem wapieniem w cegiełkach. Ola będę we wtorek jechać przez Kielce w okolicach południa ? Kawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.12.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Olinda, jakie postępy:o Kominekwymiata, nie ma co:no: Bardzo przestronnie wygląda ten Twój domek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 03.12.2011 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 kakusku, szczerze mowiac te otwory,mozna poprawic, bo sama kazalam to zrobic (wypelnic czarnym silikonem na przyklad) a na sruby w ogole nie zwrocilabym uwagi, gdybys tego nie podkreslila.Pomyslalabym, ze taka uroda wkładu. A ten ukos w zabudowie zostanie? Czy chcesz zlicowac i zrobic po prostu sciane?Co do płytek, najpierw beda kladly sie w kuchni, wiatrołapie i holu a dopiero potem łazienki. Na pierwszych kilku stronach mam wizualki-wc bedzie szare z drewniana podłogą, spa bedzie ecru,bezowa-ale w strukturze kamienia: szorstka i chropowata a lazienka przy sypialni: bialo+ antracytowa w stylu odbiegajacym od calej reszty: elegancka;)Drzwi beda z piaskowanego szkla, jak u MarJelki ale beda rozsuwaly sie na boki.Monia, kominek bedzie bialy...pisalam juz Tofikowi, ze w praktyce, bedzie to pewnie oznaczalo czeste odswiezanie koloru, ale na razie sie tym nie zamierzam przejmowac:rolleyes:Monia, co do wtorku, Kochana, to Ty sie jeszcze pytasz? Pewnie, ze kawa i to ją ja stawiam, bo uwaga: we wtorek rano jestem umówiona z p. Darkiem na pomiar i podpisanie umowy:wiggle: Blizej wtorku, napisz tylko o ktorej mniej wiecej godz bo ja musze byc w pracy o 17.30;) ale po spotkaniu z p. Darkiem do 17.30 -jestem do Twojej dyspozycji:wiggle:Madziulek, dziekówa:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.12.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Hazelku uskok musi zostac . Zabudowa od strony kuchni jest w formie dwoch zachodzacych szescianow wiec ten uskok jest wynikowa takiej zabudowy.Wiem ze od strony salonu nie wyglada to najlepiej dlatego wlasnie wymyslilam ze od gory cofniemy troche scianke ( pasek szerokosci tego uskoku) Nie umiem tego wytlumaczyc wiec jak juz bedzie poprawione to pokaze Co do obudowy granitowej to pewnie troche przesadzam ale uwazam ze sruby powinny byc zakryte bo po pierwsze bedzie to estetyczniej wygladalo a po drugie nie bedzie obecnej szczeliny w ktora przy czyszczeniu wkladu moze mi wpadac popiol itd . Wiem upierdliwa jestem Mi tez podoba sie biala sciana na kominku i rowniez od strony kuchni mam zamiar z takowa zaryzykowac Fajna masz ta prace skoro musisz byc DOPIERO na 17.30 :pWiekszosc o tej porze wraca juz do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 03.12.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 kakusku, szczerze mowiac te otwory,mozna poprawic, bo sama kazalam to zrobic (wypelnic czarnym silikonem na przyklad) a na sruby w ogole nie zwrocilabym uwagi, gdybys tego nie podkreslila.Pomyslalabym, ze taka uroda wkładu. A ten ukos w zabudowie zostanie? Czy chcesz zlicowac i zrobic po prostu sciane? Co do płytek, najpierw beda kladly sie w kuchni, wiatrołapie i holu a dopiero potem łazienki. Na pierwszych kilku stronach mam wizualki-wc bedzie szare z drewniana podłogą, spa bedzie ecru,bezowa-ale w strukturze kamienia: szorstka i chropowata a lazienka przy sypialni: bialo+ antracytowa w stylu odbiegajacym od calej reszty: elegancka;) Drzwi beda z piaskowanego szkla, jak u MarJelki ale beda rozsuwaly sie na boki. Monia, kominek bedzie bialy...pisalam juz Tofikowi, ze w praktyce, bedzie to pewnie oznaczalo czeste odswiezanie koloru, ale na razie sie tym nie zamierzam przejmowac:rolleyes: Monia, co do wtorku, Kochana, to Ty sie jeszcze pytasz? Pewnie, ze kawa i to ją ja stawiam, bo uwaga: we wtorek rano jestem umówiona z p. Darkiem na pomiar i podpisanie umowy:wiggle: Blizej wtorku, napisz tylko o ktorej mniej wiecej godz bo ja musze byc w pracy o 17.30;) ale po spotkaniu z p. Darkiem do 17.30 -jestem do Twojej dyspozycji:wiggle: Madziulek, dziekówa:hug: ola jak będę wyjeżdzać to dam ci znać na telefon:wiggle: i dosłownie na kawkę wpadam:p chyba ,że z panem Darkiem się zabiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 03.12.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 ola jak będę wyjeżdzać to dam ci znać na telefon:wiggle: i dosłownie na kawkę wpadam:p chyba ,że z panem Darkiem się zabiorę super!!!to jestesmy umówione!Ale sie ciesze!!!!Ty wiesz, jak ja wygladam-to nie fair:p a ja jak Ciebie poznam?Moze znakiem rozpoznawczym, bedzie czerwona róza:lol2: Hazelku uskok musi zostac . Zabudowa od strony kuchni jest w formie dwoch zachodzacych szescianow wiec ten uskok jest wynikowa takiej zabudowy.Wiem ze od strony salonu nie wyglada to najlepiej dlatego wlasnie wymyslilam ze od gory cofniemy troche scianke ( pasek szerokosci tego uskoku) Nie umiem tego wytlumaczyc wiec jak juz bedzie poprawione to pokaze o teraz, wiem o co mniej wiecej chodzi i mysle, ze bedzie super:) Co do obudowy granitowej to pewnie troche przesadzam ale uwazam ze sruby powinny byc zakryte bo po pierwsze bedzie to estetyczniej wygladalo a po drugie nie bedzie obecnej szczeliny w ktora przy czyszczeniu wkladu moze mi wpadac popiol itd . Wiem upierdliwa jestem Nie jestes,kochana :no:Płacisz, wiec masz prawo miec tak, jak Ty chcesz a nie jak chce wykonawca. Ostatnio sie tego nauczyłam. Troche pózno. Mi tez podoba sie biala sciana na kominku i rowniez od strony kuchni mam zamiar z takowa zaryzykowac No to piąteczka! Obysmy razem nie plakaly-nad efektem tego naszego białego szaleństwa:lol2: Fajna masz ta prace skoro musisz byc DOPIERO na 17.30 :pWiekszosc o tej porze wraca juz do domu Nooo, ma to swoje plusy i minusy-jestem sobie z Synkiem do poludnia i chyba tak wole. Zazwyczaj nie zaczynam tak ekstremalnie-bo o 16.00-tylko ten wtorek taki... błyskawiczny:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.12.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Ola ja tez dopiero sie ucze byc wymagajaca ale jak na razie to trenuje jedynie w teorii Mam nadzieje ze mojemu M pojdzie lepiej i wyegzekwuje poprawki.W sumie nie zaplacilismy jeszcze za wykonanie ale my z tych co miekkna po rozmowie z fachowcami ktorzy przeciez wiedza lepiej Skoro synek jest z Toba jeszcze w domu to masz idelana prace ale jak pojdzie do szkoly to lepiej byc z nim popoludniami aby pomoc odrabiac zadania -pewnie wtedy zmienisz godziny Ja w czerwcu zlozylam wymowienie z cieplej posadzki (w w Pl ) i po powrocie bede musiala poszukac nowego zatrudnienia lub otworzyc cos wlasnego (jesli wpadne na jakis genialny pomysl ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 05.12.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 (edytowane) hazeleyes Witam się u Ciebie Przebiegłam przez wątek - piękne wnętrza powstają Kominek bombowy Mam pytanko a propo dualisa - czy masz go już powieszonego? Planuję u mnie 3 sztuki -jeden w pionie i dwa w poziomie. Wszystkie składające się właśnie z dwóch "fal" - a nie widziałam takiego na żywo Mam dylemat kolorystyczny jeszcze-bo są to kaloryfery do pokojów moich chłopaków - więc miałam nadzieję nadać im jakiś fajny kolor--ale i dziewczyny na forum i rodzinka są za neutralnym biąłym/kremowym - więc baaaaaaardzo bym chciała przyjrzeć się Twojemu Pozdrawiam Aga Edit: Dobrze doczytałam że planujesz fornir na ścianie z telewizorem? Gdzie planujesz go wykonać? U stolarza czy przez jakieś studio? Jak to wygląda cenowo? Edytowane 5 Grudnia 2011 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.12.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 ojaaa ale kominek super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 05.12.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 wyczytałam o jakimś choróbsku:( zdrówka Maluchowi zostawiam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.12.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Ola zdrówka . napisałam na priv. doszło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 06.12.2011 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Dziewczynki, odpisze wieczorem:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 06.12.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Witam Ładny kominek co to za model kominka? Ile ma szerokości? Czy obie szyby otwierają się do góry? pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 06.12.2011 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 (edytowane) Dziewczynki, ja dzis na czuwaniu na zmiane z M. Synek ma zapalenie płuc i dzis w nocy musimy czuwac, bo ma bardzo płytki oddech i wysoka goraczke:( Dostał bardzo silne antybiotyki, które maja uchronic nas od szpitala...trzymajcie prosze kciuki. Nie mam zupelnie głowy do tematów budowlanych ale i tak mam czuwac do 3.00 (potem zmiana), wiec pobede sobie z Wami troche. Mam jedna fotke z komorki z dzisiejszych prac-na wiecej nie miala glowy:( Korytka beda,tak jak lampy-czarne. A hol mamy długi -bedzie ich 7. http://images49.fotosik.pl/1208/aa0581f2db8ce39dmed.jpg Witam Ładny kominek co to za model kominka? Ile ma szerokości? Czy obie szyby otwierają się do góry? pozdrawiam Monika Monika i dziekuje. Wkład to Spartherm (nie pamietam modelu). Szyba otwierana jest z dwóch stron.Z jednej-podnoszona do góry a z drugiej-w tradycyjne, otwierany sposób. Co do szerokosci-95 cm. Ola zdrówka . napisałam na priv. doszło??? wyczytałam o jakimś choróbsku:( zdrówka Maluchowi zostawiam:yes: Dzieki Pasiulku:hug: Przydadza sie zyczenia zdrówka. Strasznie sie boje o Małego ale oddycha juz troszke lepiej po tym antybiotyku. Niestety on jest obrzydliwy. Podanie go to katorga. Próbowalismy w serku, w piciu-było fatalnie. Skonczylo sie placzu...jutro spróbujemy w mleku albo kisielku... ojaaa ale kominek super Dzieki Venusku:hug:Nie bylo Cie u mnie dawno i juz nawet myslalam, ze sie pogniewalas o cos... hazeleyes Witam się u Ciebie Przebiegłam przez wątek - piękne wnętrza powstają Kominek bombowy Mam pytanko a propo dualisa - czy masz go już powieszonego? Planuję u mnie 3 sztuki -jeden w pionie i dwa w poziomie. Wszystkie składające się właśnie z dwóch "fal" - a nie widziałam takiego na żywo Mam dylemat kolorystyczny jeszcze-bo są to kaloryfery do pokojów moich chłopaków - więc miałam nadzieję nadać im jakiś fajny kolor--ale i dziewczyny na forum i rodzinka są za neutralnym biąłym/kremowym - więc baaaaaaardzo bym chciała przyjrzeć się Twojemu Pozdrawiam Aga Edit: Dobrze doczytałam że planujesz fornir na ścianie z telewizorem? Gdzie planujesz go wykonać? U stolarza czy przez jakieś studio? Jak to wygląda cenowo? Aga Dziekuje bardzo za tyle milych słów. Wiesz co, u Efilo w galerii mozesz zobaczyc Dualisa (z dwiema falkami wlasnie)-ja sie w nim wlasnie u niej zakochalam. Zamówilam w takim brudnym bialym (nie pamietam nr RAL.Chyba 9016) ale mysle, ze super wygladalby w kolorze-w pokoju dzieciecym. Az zaluje, ze nie wpadlam na taki pomysl.Jesli meble i sciany beda stonowane, taki kolorowy grzejnik zabawki-jako calosc: bomba:yes: Co do fornirowanej sciany-tak, myslalam o tym wczesniej, potem o matach SIBU, ostatnio o białym lacobelu (pocietym na prostokaty) ale osatecznie-zostaje jednak przy bialej scianie:oops: wiec, przepraszam, ze nie pomoge ale fornirowana sciane ma u siebie Monia-zerknij do Jej dziennika. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172663-dom-moniki P.S. Widze, ze masz dziennik, wiec ide sie przywitac;) Edytowane 6 Grudnia 2011 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.12.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Hazelku, ale szkoda maluszka Niech się szybko wykuruje!!! Fajnie z wnękami będzie. Nie myślałaś żeby dawać je nie centralnie? Na przemian w każdej kolejnej wnęce? A Ty widziałaś że ja wstawiłam te zdjęci dla Ciebie z wnękami na pleksi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 06.12.2011 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Moni trzeci raz do Ciebie pisze-raz u Ciebie mi sie skasowalo,teraz u mnie...emotki sie nie wstawiaja...zrestartuje komp i napisze kolejny raz...a na szybko powiem, ze nie wiedzialam o fotce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.12.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 a na szybko powiem, ze nie wiedzialam o fotce... No i wyszło szydło z worka Nie zajrzałaś do mnie Powinnam strzelić focha Masz linka. Tego dnia wstawiałam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 06.12.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Oluś, jejku jak ja Ci współczuję, nie ma nic gorszego jak chore dziecię Trzymajcie się wszyscy, trzymam oczywiście kciuki za zdrówko małego. Sufit i korytka fajnie się zapowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 06.12.2011 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Hazelku zdrowka dla synka i obserwuj go uwaznie (kiedys napisze czemu jestem tak przewrazliwiona ) Macie antybiotyk to powinno byc juz tylko lepiej Nie wiem czemu ale w holu zawsze wyobrazam sobie wneke po jego dlugosci a u Ciebie taka poprzeczna niespodzianka U mnie dol budowlany.Dzis zdarli obudowe z kominka i powiedzieli ze nie maja zamiaryu jej poprawiac Wychozi na to ze od nowa szukam kogos kto zrobi mi granitowa ramke Czy Twoja obudowe robila forma KiK? Skoro masz wklad Spartherma wznioskuje ze jest duze prawdopodobienstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts