Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Olu a odnośnie tego piaskowca na elewację to macie już wybrany? My szukaliśmy 2 lata kamienia na elewacje (jeszcze nie położony, ale w marcu zaczynamy) i za każdym razem albo był za blady albo nam się nie podobał albo za drogi ;)

Znaleźliśmy faceta chyba ze śląska który kamień naturalny w różnych rozmiarach sprzedaje i to uwaga za 80 zł /m2!! Kamień na całą opaskę budynku (elewacja) + wyłożenie przy drzwiach wejściowych wyszedł 2 tysiące - różnica przy cenie najtaniej 160 zł /m2 prawda? :D

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Venusku, wybrany:yes: Bedzie szary piaskowiec-Pietra Serena

http://images41.fotosik.pl/1236/c6a91bff121373c6.jpg

Podeslalabys mi kontakt do niego na pw? Zapytam z ciekawosci, czy ma ten nasz;) najwyżej sie wkurzę, ze przepłacilismy-a u Was jaki bedzie?

Ola, i jak tam doktorat z okapów? Wymyśliłaś coś?

Imprezki zazdroszczę :)

O, narendilku, czyli Ty widzisz fotki:) zrobilam research na podstawie Twoich i myszonika linków-za co Wam baaaardzo dziekuje:hug: obliczylismy optymalna dla nas moc (ok 500m3/h) i znalezlismy idealny dla nas i cichszy od poprzedniego (42 db). Jest tylko jeden problem-nie jest biały ale sprzedawca Teki powiedział, ze tą listwę metalowa bedzie mozna proszkowo pomalowac na biało.I tak zrobimy.

http://images38.fotosik.pl/1279/37a3d5e8fc446cc1med.jpg

Narendliku, zapomnialam Ci powiedziec, ze sprawdzilam ta lampę Luna (na stronie Vox), ktora pokazywalas u Balbiny-jest pieeeekna...i niestety niedostepna:bash:

Olu, na stronie jest często niedostępna. A w salonach firmowych stoją :) Nie masz ich w pobliżu?

A co? Kupiłabyś sobie?

Weź pod uwagę, że ja kupowałam oddzielnie podstawę i oddzielnie abażur. Ten ze złotym wykończeniem mi nie leżał.

Świetnie, że okap wybrany. Może sama na tym skorzystam. Zanim ja dojdę do zakupu, Ty już pewnie przetestujesz :) I zdasz relację z decybeli!

OK, że listwę można pomalować. Może to nawet lepiej. Dobierzesz sobie odcień do szafek.

Te białe, które ja widziałam na żywo były takie zimne, nawet sine.

ola otworzyłam. chyba chwilowo były niedostepne:confused: kominek super. ja mam bizrobiłam komórką zdjęcie, tylko nie mogę na razie bluetootha ustawić , nie chce wykryć komputera:o

a i okap masz!!! super coraz bliżej:)

admete:hug:

W piatek dopiero jedziemy a dzis jeszcze buszuje po necie i szukam tego mojego nieszczesnego okapu (moze jednak znajde z biala listwa):D no i zamawiam odpływy liniowe,lampy zewnetrzne i takie tam...nuuuudy;)

Edytowane przez hazeleyes1982

Olus nadrabiam powoli zaległości:rolleyes:

Cieszę się do przodu, że działaś, że decyzji część podjęłaś, że impreza przy kominku udana;) i co ja tu słyszę wyjeżdżasz? Na narty? Na długo?

Martulka-na trzy dni ale tylko we czworke(tzn: my i nasi Przyjaciele-bez dzieci), wiec bedzie sie dzialo:)

Słuchajcie, zmiana koncepcji...okap chyba bedzie Moniowy. Okapy Teki nie maja zbyt dobrych opinii-a pozostaly sprzet jak najbardziej (dziwne),wiec na razie...:

http://images37.fotosik.pl/1257/aeffb414f2ad544c.jpg

jedyny minus: moc max: 380 m3/h a z obliczen wynika, ze przy naszym metrazu powinno byc ok 430m2/h...chyba wole juz te lampy ogrodowe wybierac:D

14m2 ale otwarta na salon (33m2) i jadalnie (18m2).Moze przesadzamy z tym wyliczaniem...biore Smeg i koniec.

Dobrze mowie?:)

A Ty chyba o m3 pytalas, co?:D

bo kubatura kuchni x6 to jest najniższa moc na jaką sobie możesz pozwolić, a x12 najwyższa (i wyższa być nie powinna... tak samo jak niższa ;) )
aha...no to...zapytam M. jutro:roll: ale chyba nie ma sensu krasc kredensu (jak mawiano w podstawówce) ...tylko kupic tego, co Ty masz. Znam Cie troszke i wiem, ze jako debeściacka szefowa kuchni-jestes wymagajaca w stosunku do sprzetu agd;)

Jezu..... jak ja wybierałam okap to nawet nie zerknęłam na moc, czy jakieś tam kubatury nic nie wyliczyłam. Jak przystało na blondynkę patrzyłam tylko na to czy będzie się dobrze prezentował w mojej kuchni:lol2:

O dziwo jest oki, codziennie gotuje, smażę często i włączam na najmniejsze obroty i działa ;) a, jaki cichutki przy tym.

aha...no to...zapytam M. jutro:roll: ale chyba nie ma sensu krasc kredensu (jak mawiano w podstawówce) ...tylko kupic tego, co Ty masz. Znam Cie troszke i wiem, ze jako debeściacka szefowa kuchni-jestes wymagajaca w stosunku do sprzetu agd;)

Jeszcze nie włączyłam go nawet na 2 bieg, a jest jeszcze 3-ci - turbo ;)

Zeby nie było, ze tylko okap i okap...;)-takie,prawie metrowe cudo zamówilam do jadalni, dzieki narendilkowi, bo podala namiar na fajną stronkę:hug:

http://images40.fotosik.pl/1285/f41db277af56c1d7med.jpg