Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

ja kawiarki nie rozważam bo od lat użytkuje jeden ekspres do kawy i jestem z nim uczuciowo związana. Zresztą mój mążm, który 10 lat pracował w firmie kawowej nie pozwala na wymianę ekspresu. A ponieważ jest ładny (ekspres, nie mąż) to nie upieram sie. Niech zostanie

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja tez mam ten problem wybieram sprzęty: i tez roważam czy kompaktowy 2in1 Siemens HB86P572 czyu osobno piekarnikSiemens HB 63AS520

a do tego mikrofalówka Siemens HF25M5R2. Z cena to jest tak ze za oba sprzety wychodzi troche mniej niz za kompktowy, ale efilo ma ten kompakowy i bardzo sobie chwali. jak porównywałam funkcje to wychodzi na duzy plus dla kompaktowego. I bądź tu mądry...

Zapmniałam dodac , że ja uzywam bardzo duzo obu z tych sprzetów. np mikrofalówka idzie kilka razy dziennie.

ania -mamy Seaco Incanto Sirius s-class cokolwiek to znaczy. Parzy świetną kawę, ma te 'dostawki" na capuccino , mozna sobie zaprogramować ilość kawy do wielkości filiżanki (mozliwe 3 pamięci), "grubość" mielenia, ilość "kawy w kawie" ..... Jak dla nas jest ok. Działa bez zarzutu - mam nadzieję, że podziała jeszcze chwilkę. Chociaż po ostatnich awariach w naszym domu (pralko-suszarka, zmywarka i żelazko w przeciągu 1 miesiąca) nie nastawiam się na cuda ;)

http://img716.imageshack.us/img716/7212/incantosirius01.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ja w sprawie piekarnika - mam siemensa - nie kompakt tylko normalny wielkościowo i u mnie się sprawdza, ale ja dużo piekę - mięs, ryb, ziemniaków, ciast raczej nie. Nie wyobrażam sobie nie móc piec na dwóch poziomach (a nawet czasem trzech). Na większą imprezkę nie robisz nigdy np. dwóch rodzajów mięs na dwóch poziomach? Albo tak jak monia pisze na jednym poziomie mięso a na drugim ziemniaczki? Ja tak robię b. często, więc dylematów nie miałam.

malkul mam tego pierwszego siemensa zmywarkę - domywa, ale faktem jest, że tygodniami garów nie trzymam ;)

myszonik - może ja jakas nienormalna jestem ale ja większych imprezek w domu nie robię. I gości tym bardziej swoimi "daniami" nie podtruwam. No taka ze mnie kucharka jak z koziej doopy trąba i inna nie będę. Zmawiam catering i już. A do gotowania obiadów to chyba ten kompaktowy mi wystarczy, nie? No bo sama juz nie wiem :sick:

No to dzieki Waszym argumentom skłaniam sie bardziej ku tradycyjnemu...ale wtedy musialabym do kawiarki szuflade podgrzewajaca kupic (bo u mnie te dwa sprzety beda obok siebie)-a to 1000 zł wiecej...cholerka...gdyby samsung robił kawiarki, moze siemens nie mialby wtedy ceny z kosmosu?

malkul, ide oblookac Twoje propozycje i zaraz napisze. A na który okap sie zdecydowalas?

To chyba raczej ja jestem nienormalna, bo nawet jak dwie pary gości na kolację wpadają to ja mam cały piekarnik :) Ale ja wszystko hurtowo gotuję - jak goście nie zjedzą to mężowi potem te mięsa na obiady odgrzewam i spokój mam ;)

Myszonik, raczej nie jesteś

U mnie najczęściej jest jedna para gości i piekarnik wtedy dopiero daje popis - a to ziemniaczki, a to mięso, a to zapiekanka, lasagne, a to jakieś grzaneczki czosnkowe. Całą imprezę czasami działa

Ja w sprawie piekarnika - mam siemensa - nie kompakt tylko normalny wielkościowo i u mnie się sprawdza, ale ja dużo piekę - mięs, ryb, ziemniaków, ciast raczej nie. Nie wyobrażam sobie nie móc piec na dwóch poziomach (a nawet czasem trzech). Na większą imprezkę nie robisz nigdy np. dwóch rodzajów mięs na dwóch poziomach? Albo tak jak monia pisze na jednym poziomie mięso a na drugim ziemniaczki? Ja tak robię b. często, więc dylematów nie miałam.

malkul mam tego pierwszego siemensa zmywarkę - domywa, ale faktem jest, że tygodniami garów nie trzymam ;)

powiedziała Mysz i się zgadzam.

No to dzieki Waszym argumentom skłaniam sie bardziej ku tradycyjnemu...ale wtedy musialabym do kawiarki szuflade podgrzewajaca kupic (bo u mnie te dwa sprzety beda obok siebie)-a to 1000 zł wiecej...cholerka...gdyby samsung robił kawiarki, moze siemens nie mialby wtedy ceny z kosmosu?

malkul, ide oblookac Twoje propozycje i zaraz napisze. A na który okap sie zdecydowalas?

Ola kup szufladę i bedzie ok. i bierz normalny byleduzy

No, WOW :jawdrop:

Piękna kobieta z Ciebie, łasuchu na komplementy ;)

Z piekarnikami nie pomogę, bo swój wybrałam ze względu na ładny wygląd.

Parametry też ma chyba znośne ;)

Lodówkę mam z tej serii.

Ostatnio na rynku pojawiła się mikrofalówka wolnostojąca :lol2:

Gorenje Simplicity:

http://www.topmarket.pl/foto/simplicity%20black.jpg

Prawda, że ślicny?

Czekam na suszarkę, to może i na pralkę się zdecyduję :rotfl:

No, WOW :jawdrop:

Piękna kobieta z Ciebie, łasuchu na komplementy ;)

Z piekarnikami nie pomogę, bo swój wybrałam ze względu na ładny wygląd.

Parametry też ma chyba znośne ;)

Lodówkę mam z tej serii.

Ostatnio na rynku pojawiła się mikrofalówka wolnostojąca :lol2:

Gorenje Simplicity:

http://www.topmarket.pl/foto/simplicity%20black.jpg

Czekam na suszarkę, to może i na pralkę się zdecyduję :rotfl:

o rany jakie to wszystko piękne!!!!!

szkoda ,że kawiarek nie robią