Venus_m 10.01.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Hazelku Siemens = Bosch, sprawdź sobie uszczelki i okucia. Jedną i drugą markę mogę polecić pyroliza bardzo przydatna, sprawia że brud hmn spala się i opada a nie przeradza się w tłustą maź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 10.01.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 no i zrobiłam.... wyszły gumowate.....ale chyba 5 juz zjadłam na ciepło.....moi przyzwyczajenie do placków z zakalcem to i te gumke zjedzą hi, hi Ola zajrzyj może coś wypatrzysz u mnie w zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 10.01.2012 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 hazelku Sto lat dla Twojego syneczka z okazji 2 urodzinek, zeby rósł zdrowo i kochał piękną mamę (no dobra, tatę też ) http://img855.imageshack.us/img855/4346/56931.jpg Uploaded with ImageShack.us Ps. Lenka - koleżanka o 10 dni starsza - dołącza się do życzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 10.01.2012 23:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Picoladka, dziekuje,Kochana- w imieniu mojego (juz) dwulatka:wiggle: Matko, jak ten czas leci...Przesyłamy oczywiscie pozdrowienia dla niewiele starszej Koleżanki;) Sharlotka, dziekuuuuuje i super, ze wpadłas-proszę czesciej:hug: Nie wiem, o co Dziewczynom i emotkom chodzi ale podejrzewam, ze sie zgrywaja;) Monia, brzmi tajemniczo z ta praca, wiec nie wnikam. Jak sie spotkamy, to Cie zapytam;) Venusek, dzieki Kochana:) a dasz jakis namiar na swoj sprzet (model), jesli mowisz, ze jestes zadowolona? czyli brac z pyroliza? Słuchajcie, Dziewuszki-decyzja podjęta. Rezygnuje z kompaktu. Mówi sie trudno...lubie gotowac i nie ma co ryzykowac, ze pewnego dnia bede chciała zrobic indyka plus ziemniaczki w talarki i okaze sie, ze nie moge;) Dzieki Wam,Kochane. Nie opuszczajcie mnie w tych moich dylematach-bo jest ich coraz wiecej. Podsumowujac temat: biore tradycyjny piekarnik (Siemens) do tego kawiarke i szuflade (chyba-bo na razie ceny kawiarki jeszcze nie przełknęłam) Ogłoszenie (nie parafialne;)): czy sa na moim wątku osoby, które a) dużo i czesto gotują? b) kiedys gotowały na gazie a obecnie używają płyty? Musze sie okreslic-płyta, czy gaz i ...przerasta mnie to;) Interesuje mnie glownie kwestia smaku potraw....czy np: rosół smakuje tak samo? wiem, głupie pytanie-ale to główny kontrargument mojego M. Moj jest z kolei taki, ze nie mamy jeszcze dostepu do gazu z sieci-w ogole nie wiedomo, kiedy bedzie... Edytowane 10 Stycznia 2012 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.01.2012 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Hazel, ad ogłoszenia - no co ja mam Ci napisaćPrzecież wiesz (gotuję, codziennie, na gazie zawsze, potem na płytach ...) Gaz - only Edytowane 11 Stycznia 2012 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 11.01.2012 00:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Moni, przeciez wiem, Głuptasie:rolleyes: ja sie tylko pochwaliłam-jaka jestem desperate a, jak to mówi moje Kochanie: "nie ma czasu na pierdoły" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.01.2012 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 jak to mówi moje Kochanie: "nie ma czasu na pierdoły" dobrze mówi, nalać mu (tofee, pozdro ) Ty się*nie zastanawiaj. Masz możłiwość*robić gazową? Czy to jest nie do przeskoczenia? Jeśli masz, to rób gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 11.01.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Nie !!! Absolutnie się nie zgadzam i zgłaszam sprzeciw ! Całe życie gotowałam na gazie. Odkąd zaczełam używać płyty indukcyjnej ... jezu przeciez to jest nie do opisania (orgazmu nie da chyba dobrze w słowa ująć ? ). Oprócz zimnych garnków (nie muszę wogóle używać szmatek czy też łapek do garnków - mają ucgwyty ZUPEŁNIE zimne) i czyszczenia jest jeszcze jedna ważna dla mnie sprawa: po jakimś czasie na indukcji nauczysz się gotować na pamięć - czyli np. ryż od momentu zagotowania wiesz, ze trzeba dać na 1, to samo ziemniaki czy jajka (tutaj 2). Nie ma prawa wtedy nic wykipieć. I to jest dla mnie najlepszy bajer. Że nie wspomnę o zaprogramowaniu czasu i mocy gotowania np. ziemniaków. I potwierdza to także mój mąż. Aha - i funkcja boster. Zagotowanie garnka z 3 litrami dowy w ciągu minuty. REWELACJA. Korzystam często, jak np nastawiam rosół i nie chce mi się długo czekać aż się zagotuje. Wtedy boster, w miedzy czasie przetrę blaty, umyję ręce i już mam zagotowane. A co do pyrolizy ... mam bez i w sumie nie wiem jak jest z ... ale piekę dużo w piekarniku (wogóle jestem miłośniczką spędzania czasu w kuchni, relaksuję się tam) i jeszcze ani razu nie szorowałam go w środku. Kilka razy przetarłam ściereczką wilgotną i na pewno gdybym miała pyrolizę to po 9 miesiącach pieczenia nie trzeba by jej było używać. monsanbia - a dlaczego wolisz gaz ? Jejku jesteś pierwszą osobą którą spotkałam która ma takie zdanie. Edytowane 11 Stycznia 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.01.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Olu ja może nie gotuję tyle co Monia, ale też trzaskam równo z garnkami w kuchni Gotowałam u siebie na ceramicznej, później 3 lata na gazie w wynajmowanym mieszkaniu i zrobiłam sobie indukcję. Zanim wyprowadziłam się na studia (i do kuchenki gazowej ) mówiłam mamie, że gaz byłby lepszy, smak potraw inny. Jak miałam gaz to klęłam, że wcale nie smakuje inaczej a jeszcze ile czyszczenia Teraz jak mam indukcję nie zmieniłabym jej na nic innego, a szczerze to brałam w ciemno Hazelku mogę Ci podać nasze modele sprzętów Boscha, ale Siemens na pewno uznawany jest za lepszy. Ja w mikrofali to od czasu do czasu coś odgrzewam, nigdy nie gotuję a mam taką wypaśną bo tylko taka mi z zewnątrz pasowała Piekarnik - pyroliza, teleskopowe prowadnice, termoobieg Zmywarka - cicha Indukcja - cicha, booster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franeczka 11.01.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Hazel, jak dla mnie nawet smak potraw ugotowanych na gazie a na indukcji jest inny. To jak byś porównała piec kaflowy do kuchenki gazowej! No f***ing way! Nie zastanawiaj się nad indukcją bierz gazową. W sumie nigdy się nie uprzedzam do niczego, ale tak samo jak nie lubię telefonów dotykowych - a może to one nie lubią mnie tak samo mam z indukcją. Gaz po prostu przykręcam a tu dostaje gorączki na myśl o zmniejszeniu gazu brudnym paluchem na panelu dotykowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 11.01.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 No ja jestem z opcji indukcyjnej.. nigdy więcej gazu! Różnicy w smaku potraw nie zauważam, ale ze mnie żaden tam miszczu kuchni Ale gotuję sporo. To chyba jednak jest dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą i każdy ma swoje zdanie, którego nie zmieni. Gorzej, że Wy macie spór na łonie rodziny... A kto u Was gotuje? No i podstawowa kwestia - macie gaz? Bo na butlę to już na pewno bym się nigdy nie zdecydowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 11.01.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 A ja byłam święcie przekonana, że tylko gaz gaz gaz - jak Moni.Gotowałam na gazie dobrych 12-14 lat, i szczerze mówiąc, mam serdecznie dość wiecznego użerania się z czyszczeniem kuchenki - odkąd spróbowałam u koleżanki gotowania na płycie indukcyjnej, bardzo mocno skłaniam się ku porzuceniu gazu na rzecz właśnie indukcji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 11.01.2012 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Dziewuszki, ja Was podczytuje ale napisze wiecej dopiero wieczorkiem-każda opinia na wage złota i za kazda bardzo dziekuje. Moja Mama gotuje na butli...bo u niej nie ma i ja tak nie chce. Trzeba zmienic-biegne po sasiada, bo sie boje:o Sredniowiecze, po prostu:rolleyes: my dom budujemy gdzie indziej ale tam tez ani widu ani słychu-w kwestii podłaczenia do sieci:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 11.01.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Smak ? JA rozumiem różnice w smaku jak ktoś gotuje na drewnie czy na węglowym piecu (pamiętam jajecznicę u babci z takiego) ale nie zgodzę się, że jest różnica smaku potraw gotowanych na gazie i na indukcji (przecież płomień z gazu nie ma zapachu ...).Ale moze faktycznie powinien się każdy sam przekonać. Ja w razie czego w 100% jestem za indukcją. Mało tego ... kotlety na indukcji wychodzą mi smaczniejsze niż w starym mieszkaniu na gazie. A ponieważ prawie wcale nie stosuję przypraw (szczególnie tych gotowych) więc akurat przykład kotletów jest u mnie miarodajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.01.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Mirelko to u nas tak samo, może ten smak różni się między starą płytą ceramiczną a gazem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 11.01.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 ola to ty nie masz się nad czym zastanawiać. przecież nie będziesz gotować na butli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 11.01.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 W kwestii smaku się nie wypowiem, bo gotować, gotuję sporo, ale smakoszem nie jestem więc smakuje mi i z gazu i z indukcji... Natomiast jeśli o kwestie czyszczenia i użytkowania chodzi, to gaz NEVER AGAIN Wszystko gotuje się dużo dłużej, poza tym gaz jest brudny, a kuchenkę z rusztem myje się koszmarnie. Dla mnie TYLKO indukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.01.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 ruszt brrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 11.01.2012 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Dziewuszki, jest 5:2 dla indukcji...Sharlotka sie chyba waha-jak ja;)Dziekuje i jesli jeszcze ktos chciałby sie wypowiedziec, bede wdzieczna:yes:M. wraca w pt-oficjalnie mu odczytam Wasze opinie. Mnie nawet nie przeraza tak bardzo wizja czyszczenia, jak to, ze musialabym zmieniac butle:oM na szczescie daje mi wolna reke ale wiem, ze woli gaz. Tylko, ze to ja raczej kucharze w naszej rodzince;)a ... jakie macie garnki do tej indukcji? Czy one sa bardzo drogie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 11.01.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 indukcji nie miałam ale będę mieć na 100%. Dzis myłam ufajdaną kuchenkę gazową. Ruszt oblepiony tłuszczem to raz ale domycie wokół palników i pokręteł to jakiś koszmar Dlatego własnie nie myje jej codziennie bo szlag mnie trafia. Już sie nie mogę doczekać kiedy będę mogła kilka razy dziennie przetrzec moją indukcję i w końcu cieszyć się czystą "kuchnią" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.