Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

jakie macie garnki do tej indukcji? Czy one sa bardzo drogie?

własnie w tym momencie odebrałam garnki od kuriera :yes: Stare się zużyły i juz postanowiłam kupić nowe z myślą o domku. Ja od kilku lat użytkowałam Tefal Ingenio i nie wyobrażam sobie garnków czy patelni z typowymi "uszami" ;) Kupiłam znów Ingenio tylko tym razem właśnie na indukcję bo nie wszystkie Ingenio się na nią nadają. Kupiłam 2 patelnie (+ uczwyt) i 3 garnki (+uchwyt) i zapłaciłam 383zł (ww.oleole). Przykrywki te plastikowe jak i metalowe oraz dodatkowe 4 uchwyty zostały mi ze starych Ingenio ( które zaraz uroczyście wyrzucę do kosza) :D

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam berghoffa zestaw (już gdzieś pokazywałam):

http://allegro.pl/garnki-indukcja-berghoff-invico-vitrum-16-el-i1942695331.html

kupiłam u tego sprzedawcy i za tę cenę.

Z tego zestawu jest beznadziejna patelnia.

Patelnie wolę z tej serii

http://allegro.pl/berghoff-patelnia-pokrywa-ceramika-28cm-gratisy-i2032499534.html

Mam gaz i będę miała indukcję.

W życiu trzeba spróbować wszystkiego :lol2:

Poza tym, w moim apartamentowcu gazu brak, więc wybór niejako narzucony :p

Ale chętnie zrezygnuję z tego osadu, który przy gazie powstaje.

Garnki planuję Tefala.

Tak jak pinacolada, mam od dłuższego czasu Ingenio i jestem zachwycona odłączanymi rączkami.

Olu ja całe życie na gazie...:lol:

Od kilku tygodni na indukcji:p jestem zachwycona:rolleyes:

Nie wiem może to kwestia garów, może wody, ale ja czuję różnicę w smaku, nawet zwykły schabowy taki fajnie chrupiący....

Zupy klarowne, szybciej się gotują, a dobrze smakują:p

Mój m raczej z tych nie chwalących swojej żony:P ostatnio stwierdził że świetnie gotuję :lol2: a tak poważnie spytał czy zauważyłam różnicę? Zgodnie z córką stwierdzili, że jest smaczniej

Sprzątanie indukcji po obiedzie? Pikuś

Mierela tłumaczyłam się*u siebie z gazu już tyle razy ...

Dla mnie gaz i tylko gaz

Nie będę pisać kolejnego peanu bo bez sensu

Powtórzę tylko w skrócie:

-Wychowałam się na gazie, na nim nauczylam się gotować, potem zmuszona byłam korzystać*z indukcji i jedyne już o czym marzyłam to wrócić do gazu

-Dlaczego szefowie kuchni, najlepsi kucharze świata w najlepszych restauracjach, gdzie podawane jest najlepsze jedzenie gotują a gazie?

- Mnie wszystko z gazu smakuje lepiej. Smażenie mięsa - bez porównania. Wspomniane ostatnio naleśniki

Gotuję namiętnie od lat i to jest to co kocham najbardziej, a od kiedy się*przeprowadziliśmy nie mogę wyjść*z kuchni. Tak się tą*nową rzeczywistością upajam ;)

I wreszcze wychodzą*mi idealne naleśniki, jajecznica oczywiście też jest inna. Wreszcie nie zazdroszczę mamie że może sobie zrobić jajeczncę na ogniu

Ale z kwestią*czyszczenia oczywiście się z wami zgodzę - jest latwiej. No ale coś za coś. Dla samego czyszczenia bym się namówić nie dała. No way

Aha, moje garnki mają zimne uchwyty. Nie używam żadnych ścierek :no:

Dziś gotowałam ponad godzinę pierogi i na koniec wzięłam gar i wylałam wodę

No, tak jak mówiłam, w skrócie :lol:

Ale Olu, jak Ty się*zastanawiasz nad gazem nie mając sieci .... :no:

Niezła jesteś (chociaż ja też bym się*zastanawiała)

Ja tak szybko - pytasz czy indukcja czy gaz? sama teraz nie mam ale w domu mieć będę :yes:

Znajomi właśnie się wprowadzili - 2 domy - i mają indukcję i są zachwyceni.

Garnków nie mają jakichś wyszukanych - robiliśmy jednej parze prezent to zakupiliśmy takie srebrne w tesco czy realu (ja osobiście ich nie kupowałam) - ale są zadowoleni. Ja znając mój gust to wybiorę jakieś kolorowe drożyzny :lol2:

Cześć Hazelu!

W końcu dotarłam!

Teraz na szybko w telegraficznym skrócie:

- najpierw najważniejsze: najbardziej odjazdowej, szalonej i cudownej następnej dziesiątki!!! (dla mnie życie zaczęło się "po trzydziestce";-))

- piekarnik wzięłabym (bo gotujesz) tylko normal size

- przy braku stałego gazu - tylko indukcja. Ale pociągnęłabym sobie rurki pod gaz, gdyby kiedyś Wam podłączyli. Dostawienie dwóch palników do gazu (do tych wszystkich rzeczy, których na płycie nie zrobisz) to potem nie będzie kłopot:). Poza tym przy małych dzieciach indukcja jest bezpieczniejsza, bo się nie oparzą, ani nie zapalą. Ja u siebie tak chcę zrobić: płyta na wyspie (lub obok palników gazowych), coby dzieciaki mogły w garnkach mieszać jak szalejemy w kuchni, a gaz na razie tylko dla dorosłych (mój M się odgraża, że jak będzie w końcu prawdziwa kuchnia to też chce gotować. Oczywiście z doskoku i żeby miał fan, a nie na stałe, jak to facet:cool:).

Buziaki!

Balbinka:hug: nawet nie wiesz, jak bardzo mi pomogłąs swoja opinia-podobnie, jak pozostałe Dziewczynki:hug:

Dziekuje Wam i każdej z osobna za Wasze rady, opinie i doswiadczenia:hug::hug::hug:

Jutro wraca moje Kochanie, to Wam napisze po weekendzie na co sie ostatecznie zdecydujemy -ale nie ukrywam, ze chyba wygra indukcja.Rzeczywiscie gdyby gaz byl z sieci, to wtedy mialabym zajawke a tak...biorac pod uwage, ze do wyboru mam butle, której nie umiem zmienic, bo sie boje-decyzja chyba sie podjela sama:yes: Zrobie, jak radzi Balbinka-jesli bedzie gaz z sieci a ja sie rzeczywiscie nie odnajde z ta indukcja-zmienimy. Chociaz tego nie wiem, przeciez.Moze bede rownie zadowolona jak Wy wszystkie, ktore macie indukcje;)

Słuchajcie, przyszło dzis lustro z Vox (bylam zaskoczona, bo po tym, jak zrobilam przelew,pani poinformowala mnie, ze mam poczekac 3-4 tyg:o) W kazdym razie...lustro jest w opłakanym stanie! TRAGEDIA i PORAŻKA po prostu:o za 450 zł (z przesyłką ) dostalam zle wykonczony lub inaczej-NIEWYKOŃCZONY bubel-niedoróbek jest tyle...ze wygląda, jakby bylo zrobione nogami:o wieczorem porobie fotki,to Wam pokaże.A jutro zamierzam je zareklamowac:mad:

Edytowane przez hazeleyes1982

Dziewczynki juz sie fotki wklejaja-ale zdjecia w tym swietle nie oddaja białych (!), krzywo wyszlifowanych rantów, krzywo przyklejonych kawałków...plastiku albo czegos podobnego, co bynajmniej nie wyglada jak szkło:mad: uwierzcie, ze w swietle dziennym, ta rama wyglada jak z odpustu i pachnie...niestety tanimi, chińskimi wyrobami:mad:

jedno z lepszych fotek (bo z daleka):

http://images41.fotosik.pl/1253/54bf4ce208febd31med.jpg

a w przybliżeniu...

http://images37.fotosik.pl/1270/31417d5fa2aeafa0med.jpg

bialy, wyszlifowany rant, ktory jest prawie wszedzie od wewnatrz...

i reszta

http://images39.fotosik.pl/1254/a1e3b61ca1022176med.jpg

http://images38.fotosik.pl/1297/46d0e23b00308053med.jpg

http://images41.fotosik.pl/1253/5a55d19921c86563med.jpg

Co myslicie? :( warte 450 zl?

Edytowane przez hazeleyes1982