Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

Witam

Dawno mnie u Ciebie nie było a tu taka jazda :( Słuchaj ja zamawiałam lustro przez internet okazało się ze faza jest krzywa ( jak dla mnie prawie nie widoczna) Ale mój mąż perfekcjonista ni przepuścił od razu narobił milion zdjęć i wysłał maila .Reklamacja uwzględniona natychmiast.Więc reklamuj i to jak najszybciej:yes:

Widze że jesteśmy równieniczkami ja tez za moment kończę 18 lat :lol2::lol2:

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie, przyszło dzis lustro z Vox (bylam zaskoczona, bo po tym, jak zrobilam przelew,pani poinformowala mnie, ze mam poczekac 3-4 tyg:o) W kazdym razie...lustro jest w opłakanym stanie! TRAGEDIA i PORAŻKA po prostu:o za 450 zł (z przesyłką ) dostalam zle wykonczony lub inaczej-NIEWYKOŃCZONY bubel-niedoróbek jest tyle...ze wygląda, jakby bylo zrobione nogami:o wieczorem porobie fotki,to Wam pokaże.A jutro zamierzam je zareklamowac:mad:

I kto tu umie człowieka do łez rozbawić:rotfl:

Już sobie wyobraziłam małe chińskie... nóżki, które robią to lustro po nocach:rotfl:

Faktycznie średnio to wygląda... a ja nawet nie kojarzę tego lustra... jak ono wyglada w całości? Gdzie chciałaś je powiesić?

No, nie wygląda to lustro jak powinno.

Zamawiane przez stronę - masz 10 dni na zwrot.

I zapomniałam napisać - gdybyś chciała gotować na butlach (co odradzam, bo moi rodzice mają w domku letniskowym - duże butle) to strasznie smolą garnki i palniki się zapychają, bo kuchnie nie są dostowawane do takiego składu gazu.

No i to czekanie kiedy się skończy gaz w butli, a zawsze się kończy w najmniej pożądanym momencie:-(

Stanowczo odradzam!

hazel no masakra z tym lustrem :jawdrop: - powiem Ci że nie spodziewałabym sie po nich takiego bubla. Nie mówię że maja wszystko rewelacyjnej jakość - ale mam w ich meblach prawie całe dotychczasowe mieszkanie i nic takiego mi się nie trafiło - wszystko jest w dobrym stanie - takim że wszystkie meble z małego pokoju chcę wstawić do gościnnego w domu.

Reklamować musowo trzeba :yes:

Ale tak jak Ci napisałam - jedź do Deku na Olszewskiego - i tam zobacz czy nie mają na stanie a jak nie to niech Ci zamówią - i zanim je kupisz obejrzysz sobie je dokładnie

karolek :welcome: wpadaj czesciej:yes: dziekuje Ci, za to co napisalas, bo mnie zainspirowalas i wyslalam maila z fotkami juz wczoraj.

admete,dzieki. Zobacze jak oni sie do tego odniosa i zrobie, jak piszesz-zobacze w DEK-u, jak to wygląda. Jesli równie tragicznie, bede szukac lustra w takim stylu gdzie indziej.

Madzia, no wlasnie...normalnie wszystko robią małe chinskie rączki ale jak widać po moim lustrze,nozkami tez mozna, tylko...efekt juz nie ten:lol: Na ich stronie wyglada tak:

http://images46.fotosik.pl/1265/aa9654a8c3ee7603med.jpg

no to, sie skusiłam...

lustro miało zawisnac w jadalni nad czarna, komodą z mdf-u.

Balbinka, masz ode mnie siarczystego buziaka, za te argumenty przeciwko butli:hug: przytocze je Mezuskowi:yes:

Monia:D

myszoniku, mam sklep w pobliżu, wiec sie pofatyguje po weekendzie. Ja firmy VOX w ogóle nie znam z ich wyrobów-admete twierdzi, ze meble ma i sa super, wiec na pewno tak jest. Meble pewnie robia w Pl a dodatki, takie jak lustro, pewnie made in China (i to w najgorszym wydaniu):sick:

Olu ja widziałam te lustro na żywo, nie zauważyłam takich niedociągnięć :sick: Trafił Ci się widocznie taki nóżkowy :lol2:egzemplarz

Zobacz lustro u lady w łazience http://forum.muratordom.pl/showthread.php?183109-domek-w-mie%C5%9Bcie-zapraszamy-w-nasze-skromne-progi-%29 podobne, też bardzo ładne, macałam u niej i bardzo dobrze wykonane, może takie...?

Ja miałam z voxa umeblowanie poprzedniego mieszkania.

Przy okazji anegdota jak facet urządza mieszkanie? Wchodzi do sklepu (w tym wypadku voxa), wybiera jakąś serię mebli, kupuje z tej serii po jednej sztuce każdego (no prawie każdego) mebla, rozstawia rzeczone meble po mieszkaniu, dokładając kilka zaproponowanych przez sprzedawcę wazonów. Mieszkanie urządzone. W wyniku jednej wizyty w sklepie, niepoprzedzonej żadnymi przemyśleniami. I tak oto mój małżonek urządził swoje mieszkanie kawalerskie, w którym kilka ładnych lat pomieszkaliśmy. Kontynuując - piekarnik i płytę miałam tylko dlatego żeby ładnie wyglądały w meblach kuchennych, gdyby były stosowne atrap pewnie wstawiałby atrapy :)

Wracając do meritum - meble z voxa, na które już nie mogę patrzeć nie niszczą się w ogóle - aktualnie wkurzają mnie nadal w nowym domu (musiałam część przenieść, bo na pełne umeblowanie będę się pewnie pół życia dorabiać).

myszoniku, :D i to jest wlasnie fajne w facetach-szybka decyzja i do dziela. A my?jak to mowi moj M: "udenerwujesz sie, "usiepiesz"... i po co?" :D

MarJelko, wpadłam kilka razy do Lady wczesniej...ale jeszcze nie namierzylam tego lustra.

Dziewczynki, wczoraj prawie spełnilam swoje drobne marzenie-czarrrrrrne kieliszki do wina (taki mały fetysz:p), byly w h&y ale...w takim stanie, ze nawet pan sprzedawca powiedzial, ze to jakis 14 gatunek i co oni przywiezli. Na 12 kieliszków, moze 3 byly nieporysowane...co sie dzieje z ta "chińszczyzną"?schodzi na psy:D

gdybyscie gdzies spotkaly takie czarne perełki, dajcie znac, prosze.

Edytowane przez hazeleyes1982

Hazelku ja okapu jeszcze nie wybrałam, ciągle szukam, :(

Całe zycie gotowłam na gazie i teraz będę miała indukcję i już się doczekac nie mogę. Mimo że nie znam jej jeszcze to już bym się na gaz nie zdecydowała a tez gotuję bardzo bardzo dużo. Piekarnik jednak wzmę zywkły a do tego osbno mikrofala i osobno piekarnik parowy. Z tego kompakotowego jednka zrezygnowłam.

1976pinacolada mam prośbę daj znać jak ci się te garnki z Telfala ingenio spisuja na indukcji bo mam zaplanowany zakup tych garów zaraz po przeprowadzce.

malkul, a tez zdecydowalas sie na Siemens'a czy jakis inny? tak sobie mysle...ja mam w słupku miejsce na 3 sprzety obok siebie: rozważam dwie opcje:

1. tradycyjny piekarnik + kawiarka z szufladą

lub

2. piekarnik kompaktowy + mikrofala (z mozliwoscia upieczenia pizzy, np.-wiem ze sa takie ) + kawiarka i wtedy nie kupuje tej szuflady podgrzewajacej, która kosztuje tyle, co mikrofala...sama nie wiem...

a co do okapu-na razie moim faworytem jest Smeg Moni.

narendilku, ja sie tym nie przejmuje,Kochana:hug: Wczoraj sie troche zdenerwowalam, ale dzis sobie mysle, ze" taki problem-to nie problem". Wymienia albo oddadza kaske i po sprawie:yes:

Kurcze, fatalnie z tym lustrem. I jeszcze tyle czekania ... co oni sobie wyobrażają ? Myślą, że komuś wcisną taki bubel ? Za tyle pieniędzy ??

Współczuję przekopów :(. Szczerze.

Podjadę za moją lampą pod koniec miesiąca do Mebli Agata do Bielska - tam mają Voxa, podpytam, może go będą mieli. Jestem na niego nadal napalona, ale bez zobaczenia na żywca nie wezmę.

MarJel - a Lady gdzie swoje nabyła ? Też cudne :)

1976pinacolada mam prośbę daj znać jak ci się te garnki z Telfala ingenio spisuja na indukcji bo mam zaplanowany zakup tych garów zaraz po przeprowadzce.

No nie ma sprawy ale musisz się uzbroić w cierpliwość bo ja dopiero zbioeram na kuchnię :rotfl: Najwcześniej za pół roku pierwsza ewentualna próba na indukcji ;)

hazelku - mnie to nawet na robotę nóżkami nie wygląda ;) :rotfl: Reklamuj bo to przegięcie. Albo odeślij w cholerę - masz 10 dni i nie musisz podawać przyczyny