hazeleyes1982 20.01.2012 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Ufff-jakoś poszło:lol: tak czuje...ale nic jeszcze nie postanowione.Od kilku dni czekam na fachowca, zeby mi potwierdził, jaka mam kupic grubosc a on, jak kazdy fachowiec srednio słowny jest.... Dziewczynki, pytanie dnia: Na jakiej wysokosci zamontować umywalke Edytowane 20 Stycznia 2012 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.01.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ja też kocham orzech:D Cały dom będę miała w orzechu;-) I absolutnie będzie cudnie z szarościami:yes: To własnie moje kolory:wiggle: Balbina, uwielbiam Cię za ten pomysł i sama też mam takowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.01.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Hazel, piękny ten orzech - to jest olej, czy lakier? Deska warstwowa, czy lita?I mniej więcej jakie masz ceny "na gotowo" z montażem? Ja u siebie planuję albo w całym domu jednakową podłogę - właśnie orzechowe tonacje - albo akceptuję podział: parter - jeden gatunek/ kolor, piętro - drugi.Nie jestem zwolennikiem "mieszkania" podłóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.01.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 heyzelumywalki montuje się na takiej wysokości żeby Wam było wygodnie:) Zależy od wzrostu. Ja mierzyłam wysokość powieszenia umywalki w poprzednim domu (tam mi było wygodnie) i na tej podstawie określałam - chyba 85 cm, ale głowy uciąć nie dam:) W sumie w łazience dziecięcej zawiesiłam 5 cm niżej i też jest wygodnie a w gościnno/mężowskiej 5 cm wyżej i też jest wygodnie. Przy umywalce nie spędza się pół dnia (jak np. blacie kuchni), więc myślę, że nie ma to aż takiego znaczenia. A co masz na ścianie z umywalką - płytki? To może spróbuj z płytkami zgrać wysokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.01.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ja także pod nas wieszałam umywalkę. A że mam 180 cm wzrostu to mam wysoko wszystkie blaty. W kuchni mam 100 cm a w łazience muszę sprawdzić na jakiej wysokosci. Ale chyba 90 minum mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.01.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Dobra dobra, przyznaj się że się odgryzasz za dzisiaj (a ja tak słodko pierdząco u Ciebie :no: ) Oj byłaś prawdziwie słodka, to prawda:hug: :lol2: Ale prztyczek w nos ci się należał za to wylegiwanie się do obiadu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 20.01.2012 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Dziewczyny, wykonczeniówka wykańcza-nie powiedziałam nic nowego ale....ja z siebie nie moge.... zapomnijcie o tej Roca Bol-ona jest do lazienki przy sypialni a mnie chodzi o spa...do której jeszcze umywalki nie mam:rolleyes: juz mi sie wszystko miesza...... Ja także pod nas wieszałam umywalkę. A że mam 180 cm wzrostu to mam wysoko wszystkie blaty. W kuchni mam 100 cm a w łazience muszę sprawdzić na jakiej wysokosci. Ale chyba 90 minum mam. Mirelko, to Ty jestes TapMadl -jak nasza Madzia:yes: heyzel umywalki montuje się na takiej wysokości żeby Wam było wygodnie:) Zależy od wzrostu. Ja mierzyłam wysokość powieszenia umywalki w poprzednim domu (tam mi było wygodnie) i na tej podstawie określałam - chyba 85 cm, ale głowy uciąć nie dam:) W sumie w łazience dziecięcej zawiesiłam 5 cm niżej i też jest wygodnie a w gościnno/mężowskiej 5 cm wyżej i też jest wygodnie. Przy umywalce nie spędza się pół dnia (jak np. blacie kuchni), więc myślę, że nie ma to aż takiego znaczenia. A co masz na ścianie z umywalką - płytki? To może spróbuj z płytkami zgrać wysokość? myszoniku, na scianie za umywalka beda deski drewniane...wiec nie wiem... a jesli 85 umywalka, to ta bateria grohe wyzej o jakies 10 cm, prawda? Hazel, piękny ten orzech - to jest olej, czy lakier? Deska warstwowa, czy lita? I mniej więcej jakie masz ceny "na gotowo" z montażem? Ja u siebie planuję albo w całym domu jednakową podłogę - właśnie orzechowe tonacje - albo akceptuję podział: parter - jeden gatunek/ kolor, piętro - drugi. Nie jestem zwolennikiem "mieszkania" podłóg. Sharlotko-to był orzech lakierowany (ja bym chciała w oleju), deska warstwowa. Lity był mój kochany klon-dlatego tak ciezko mi z niego zrezygnowac. Kawał podłogi..... dostałam wlasnie wycene: montaz gotowych podłóg 40 zł a do cyklinowania 50 albo 60 (zapomnialam:oops:) termin: koncówka lutego, początek marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.01.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Hazel,a sama cena za materiał???Ja mam 2-3 wyceny na dąb barwiony na orzech, olej, 190-220 zł za metr (materiał + wszystkie materiały+robocizna), cena zależy od długości i szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.01.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 hazel cena za położenie wg mnie bardzo mała - brać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.01.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Hazelku 85 cm umywalka to standard, jeżeli jesteście wysocy to trzeba zrobić wizję lokalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.01.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Też tak myślę - wysokość ustala się podobnie jak blaty w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.01.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Zmierzyłam u mnie bateria podtynkowa ok. 15 cm od brzegu umywalki, ale moim zdaniem to trzeba też na żywo dostosować do proporcji umywalki, blatu, baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.01.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Zmierzyłam u mnie bateria podtynkowa ok. 15 cm od brzegu umywalki, ale moim zdaniem to trzeba też na żywo dostosować do proporcji umywalki, blatu, baterii. zgadzam się z Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 20.01.2012 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Sharlotka, ten orzech kosztuje 117 zł/m2 w parkett service.Nie orientuje sie ile kosztuje usługa plus materiał. Ja podłoge biore osobno.myszoniku, Venusku-dzieki Kochane. Juz ustalone wszystko. Nie zdazylam Was doczytac ale wszystko zrobiłam tak, jak poradziłyscie:yes: 85 cm do krawedzi i 15 cm do baterii. I wiecie co...chyba sobie wykrakałam ta Roce Bol:lol: planowałam tam jakas owalna umywalke...ale, Roca z łazienki malzenskiej sluzyla mi za pomoc naukową i stwierdziłam, ze ona ...jednak fajnie pasuje do wanny i kibelka Roca meridian-N:rolleyes:Kwestia parapetów nadal niewyjasniona-pan sie nie odezwał. W kazdym razie nie sa zapłacone i to pan ma problem, bo musi cos z nimi zrobic. Dodam tylko, ze mamy w domu 2 ekipy- hydraulików i płytkarzy (jeden z nich jest stolarzem, o czym sie dowiedziałam dzis) i jak zobaczyli te parapety, to stwierdzili, ze u siebie by takich nie pozwolili zamontować i powinnam je...cytuję "sfajczyć":o Cokolwiek to znaczy-mówilam Wam, ze one sa nie do przyjecia:cry: Edytowane 20 Stycznia 2012 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.01.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 "sfajczyć" znaczy spalić Wychodzi na to, że przemawiam językiem hydraulików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 20.01.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 myszoniku:lol2: ja tez przemawiam tym jezykiem, nie martw sie. To był taki...zart:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 20.01.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Cześć dziołchy:lol: Olu widziałam wczoraj twoje lustro w Voxie było idealnie wykonane, żadnej fuszery, oddałaś swoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 20.01.2012 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Wszelki duch..... Martulka! Ty lepiej nie zaglądaj do siebie, bo dziewczyny Cie zlinczują, ze Cie tak dłuuugo nie było;) Lustro dzis oddałam i czekam na pieniazki... qrcze, naprawde było w porzadku? Dziwne...zobacze u siebie-podobno Vox u mnie jest. nawet nie wiedzialam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 20.01.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Dlatego do siebie nie zaglądam tylko ukrywam się u Ciebie:rolleyes: Poważnie, lustro idealne, nawet jednej ryski nie znalazłam, było też takie jak ma Lady. Ostatni tydzień, nawiedzali mnie znajomi, ten zleciał w sumie nie wiem na czym, trochę pokupowałam pierdółek do domu, poduszek kupiłam karnisze, zamówiłam część zasłon, nie miałam dwa dni netu i tak jakoś zleciało , ale już jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 20.01.2012 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 To wstaw fotki tych popierdółek-a może będzie Ci wybaczone:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts