Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od wizualizacji do realizacji...czyli pogaduchy u hazel

Recommended Posts

Ufff-jakoś poszło:lol: tak czuje...ale nic jeszcze nie postanowione.Od kilku dni czekam na fachowca, zeby mi potwierdził, jaka mam kupic grubosc a on, jak kazdy fachowiec srednio słowny jest....

Dziewczynki, pytanie dnia:

Na jakiej wysokosci zamontować umywalke :confused:

Edytowane przez hazeleyes1982

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hazel,

piękny ten orzech - to jest olej, czy lakier? Deska warstwowa, czy lita?

I mniej więcej jakie masz ceny "na gotowo" z montażem?

Ja u siebie planuję albo w całym domu jednakową podłogę - właśnie orzechowe tonacje - albo akceptuję podział: parter - jeden gatunek/ kolor, piętro - drugi.

Nie jestem zwolennikiem "mieszkania" podłóg.

heyzel

umywalki montuje się na takiej wysokości żeby Wam było wygodnie:) Zależy od wzrostu. Ja mierzyłam wysokość powieszenia umywalki w poprzednim domu (tam mi było wygodnie) i na tej podstawie określałam - chyba 85 cm, ale głowy uciąć nie dam:) W sumie w łazience dziecięcej zawiesiłam 5 cm niżej i też jest wygodnie a w gościnno/mężowskiej 5 cm wyżej i też jest wygodnie. Przy umywalce nie spędza się pół dnia (jak np. blacie kuchni), więc myślę, że nie ma to aż takiego znaczenia.

A co masz na ścianie z umywalką - płytki? To może spróbuj z płytkami zgrać wysokość?

Dziewczyny, wykonczeniówka wykańcza-nie powiedziałam nic nowego ale....ja z siebie nie moge....:rotfl: zapomnijcie o tej Roca Bol-ona jest do lazienki przy sypialni a mnie chodzi o spa...do której jeszcze umywalki nie mam:rolleyes: juz mi sie wszystko miesza......:rolleyes:

Ja także pod nas wieszałam umywalkę. A że mam 180 cm wzrostu to mam wysoko wszystkie blaty. W kuchni mam 100 cm a w łazience muszę sprawdzić na jakiej wysokosci. Ale chyba 90 minum mam.

Mirelko, to Ty jestes TapMadl -jak nasza Madzia:yes:

heyzel

umywalki montuje się na takiej wysokości żeby Wam było wygodnie:) Zależy od wzrostu. Ja mierzyłam wysokość powieszenia umywalki w poprzednim domu (tam mi było wygodnie) i na tej podstawie określałam - chyba 85 cm, ale głowy uciąć nie dam:) W sumie w łazience dziecięcej zawiesiłam 5 cm niżej i też jest wygodnie a w gościnno/mężowskiej 5 cm wyżej i też jest wygodnie. Przy umywalce nie spędza się pół dnia (jak np. blacie kuchni), więc myślę, że nie ma to aż takiego znaczenia.

A co masz na ścianie z umywalką - płytki? To może spróbuj z płytkami zgrać wysokość?

myszoniku, na scianie za umywalka beda deski drewniane...wiec nie wiem... a jesli 85 umywalka, to ta bateria grohe wyzej o jakies 10 cm, prawda?

Hazel,

piękny ten orzech - to jest olej, czy lakier? Deska warstwowa, czy lita?

I mniej więcej jakie masz ceny "na gotowo" z montażem?

Ja u siebie planuję albo w całym domu jednakową podłogę - właśnie orzechowe tonacje - albo akceptuję podział: parter - jeden gatunek/ kolor, piętro - drugi.

Nie jestem zwolennikiem "mieszkania" podłóg.

Sharlotko-to był orzech lakierowany (ja bym chciała w oleju), deska warstwowa. Lity był mój kochany klon-dlatego tak ciezko mi z niego zrezygnowac. Kawał podłogi.....;)

dostałam wlasnie wycene: montaz gotowych podłóg 40 zł a do cyklinowania 50 albo 60 (zapomnialam:oops:)

termin: koncówka lutego, początek marca.

Sharlotka, ten orzech kosztuje 117 zł/m2 w parkett service.Nie orientuje sie ile kosztuje usługa plus materiał. Ja podłoge biore osobno.

myszoniku, Venusku-dzieki Kochane. Juz ustalone wszystko. Nie zdazylam Was doczytac ale wszystko zrobiłam tak, jak poradziłyscie:yes: 85 cm do krawedzi i 15 cm do baterii. I wiecie co...chyba sobie wykrakałam ta Roce Bol:lol: planowałam tam jakas owalna umywalke...ale, Roca z łazienki malzenskiej sluzyla mi za pomoc naukową i stwierdziłam, ze ona ...jednak fajnie pasuje do wanny i kibelka Roca meridian-N:rolleyes:

Kwestia parapetów nadal niewyjasniona-pan sie nie odezwał. W kazdym razie nie sa zapłacone i to pan ma problem, bo musi cos z nimi zrobic. Dodam tylko, ze mamy w domu 2 ekipy- hydraulików i płytkarzy (jeden z nich jest stolarzem, o czym sie dowiedziałam dzis) i jak zobaczyli te parapety, to stwierdzili, ze u siebie by takich nie pozwolili zamontować i powinnam je...cytuję "sfajczyć":o Cokolwiek to znaczy-mówilam Wam, ze one sa nie do przyjecia:cry:

Edytowane przez hazeleyes1982

Wszelki duch.....:lol: Martulka!:hug: Ty lepiej nie zaglądaj do siebie, bo dziewczyny Cie zlinczują, ze Cie tak dłuuugo nie było;)

Lustro dzis oddałam i czekam na pieniazki... qrcze, naprawde było w porzadku? Dziwne...zobacze u siebie-podobno Vox u mnie jest. nawet nie wiedzialam...

Dlatego do siebie nie zaglądam tylko ukrywam się u Ciebie:rolleyes::lol:

Poważnie, lustro idealne, nawet jednej ryski nie znalazłam, było też takie jak ma Lady.

Ostatni tydzień, nawiedzali mnie znajomi, ten zleciał w sumie nie wiem na czym, trochę pokupowałam pierdółek do domu, poduszek :p kupiłam karnisze, zamówiłam część zasłon, nie miałam dwa dni netu i tak jakoś zleciało :rotfl:, ale już jestem :popcorn: